Jihadistische terreur in Mali laait op! Twee dorpen uitgemoord, inclusief kinderen en zwangere vrouwen!

Mali is nog steeds het strijdtoneel van diverse groeperingen. Het was een tijdje stil over het conflictgebied maar de terreur laait nu weer flink op! Meer dan honderd doden, inclusief zwangere vrouwen en kinderen! Dat meldt de NRC.

Gewapende strijders omsingelden zaterdag twee dorpen in Mali. Duidelijk is dat er minimaal 115 mensen zijn omgekomen en dat dit een conservatieve schatting is. De aanval behoort tot de dodelijkste sinds lange tijd.

De exacte motieven zijn nog onduidelijk maar alles wijst op etnisch en jihadistisch gemotiveerd geweld. De daders zouden een nomadisch islamitisch volk zijn, de zogenaamde ‘Fulani’. Vanuit persbureaus komt informatie dat jihadistische groeperingen met connecties naar IS en Al-Qaida stammen tegen elkaar op zetten in het land.

Als dit inderdaad het geval is, maakt het de situatie een heel stuk complexer. Dit betekent namelijk dat deze terreurorganisaties op eenzelfde manier oorlog zijn gaan voeren als hoe diverse (westerse) landen dit tegenwoordig doen: proxy-oorlog. Deze stijl van oorlogvoeren vanuit staatloze organisaties als IS en Al-Qaida maakt het lastiger om in te grijpen. Conflicten tussen stammen en door terreurorganisaties georganiseerd geweld worden hierdoor namelijk haast niet te onderscheiden.

Niet alleen wat betreft internationale diplomatie word het zo lastiger om te kunnen onderbouwen waarom je als staat zou moeten interveniëren, ook al krijg je daarvoor steun, dan nog weet je niet wie de vijand, dader of de onschuldigen zijn. Welke overheid wil daar op den duur z’n handen nog aan branden, wanneer elk conflict een klein Afghanistan zou kunnen zijn?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Regina

  Gewoon een dikke paddestoel wolk erover heen en klaar is kees. Hebben we ook gelijk het klimaatprobleem opgelost. Twee vliegen in een klap

  1. hans-e-pans

   Waarom lees of hoor ik hier niets over in de MSM van Nederland.

   1. Arie B

    Hier hebben ze moeite de schuldige te duiden. Ook zullen er geen vlaggen halfstok gaan.

  2. koeiepoep

   Nu zie ik het bewijs: vegetariërs missen de ingrediënten, die in vlees wel zitten en er voor zorgen, dat de hersenen zich naar behoren ontwikkelen. Weet wie ook vegetariër was en een fan van atoombommen?

  3. Madpo

   Volgens mij begrijp jij het effect van een paddestoel niet?

 2. F. Domela Nienhuis

  Ben benieuwd naar wat voor draai Tasje eraan gaat geven om weer vol op het orgel van vuilbekken tegen het Westen, de hand die hem gevoed heeft, te kunnen gaan.

  1. Dik

   “(…) Ben benieuwd naar wat voor draai Tasje eraan gaat geven…”

   Nee jôh! Laat dat wicht nou met rust.

  2. Siemien

   Die geeft Nederland de schuld en dat doet zij/hij structureel

   1. koeiepoep

    Ingrijpen in een land en je dan terugtrekken, zonder een stabiele regering achter te laten. Dat werkte ook zo goed in Irak. Maar; laten we ons vooral blijven bemoeien met landen, waar we niks te zoeken en alles te verpesten hebben. Kunnen we weer klagen, als de mensen in hun wanhoop hierheen vluchten.

 3. Jumping

  Jetten en Klaver hebben al een tocht gepland, voor de slachtoffers van deze Moorden.
  Ik vraag mij af, wie zijn die moordenaars.
  Christenen of Moslims.

  1. Dik

   @Jumping: Femke gaat waarschijnlijk enkele moskeeën bezoeken, ze is voorstander van de islamisering van ons land.

 4. Vit

  Ehh Satty, mogen wij daar wat aan doen?

  1. Vit

   Citaat:

   “Veel te veel mensen zijn gestorven zonder goede reden, soms zegt men dat dit nooit was gebeurt als we ons met onze eigen zaken hadden bemoeit, niets is verder bezijden de waarheid. We leven in een gevaarlijke wereld en hebben weinig goede opties maar de slechtste optie is niets doen, uiteindelijk zijn we het verschuldigd aan onze kinderen en hun kinderen om op te treden in de wereld”

 5. IJsbrand Koudvuur

  Ik kijk er niet eens meer van op.
  Kinderen en zwangere vrouwen?
  Tja, DDS daar(De Dagelijkse Sub-sahara )..

  1. Dik

   @IJsbrand: Ja het is wat met die islam. Jammer dat je niet erkent dat de islamisering in Nederland al flink op stoom is, al gaat het geniepig.

   1. IJsbrand Koudvuur

    Och, Lugar. Ik heb het nu niet over islam.
    In Sub-sahara wonen ook christenen. Die weten ook wel een beetje hoe je een kapmes vast moet houden hoor. Vorige week zijn er namelijk nog wat heksen levend verbrand in een droog slootje.
    Het zijn in mijn ogen een zooitje wilden, en de religies die zij aanhangen zijn om het even.

    1. Dik

     “Ik heb het nu niet over islam.”

     Och ik wel hoor, het is een alles vernietigend kwaad dat je maar het beste kunt bestrijden voor het ons bestrijdt. Voorbeelden genoeg.

 6. victus

  Precies zoals het altijd gaat. De “strijders” tegen weerloze vrouwen en kinderen. Liever niet tegen gewapende en getrainde opponenten AUB. Er een peloton Legionairs een plaspauze hadden gehouden in dat dorp dan was het een ander verhaal geworden. Alle rebellen horizontaal.

 7. Henk-Jansen

  Wat dit met de islam te maken heeft weet niemand.

  1. Vit

   IK leg het even uit: Met de volgers ervan, snappie?

   1. Vit

    Of het zijn die vermaledijde boeddhisten dat kan natuurlijk ook, kudt volk.

    1. F. Domela Nienhuis

     En wat dacht je van de Finnen?

   2. F. Domela Nienhuis

    Je hebt nog geen reactie gekregen. Of misschien was je uitleg gewoon duidelijk. Dan heeft die dombo voorwaar eens iets geleerd.

    1. Dik

     Die ‘dombo’ komt hier echt niet om in gesprek te gaan, die komt alleen one-liners plempen.

  2. Dik

   “Wat dit met de islam te maken heeft weet niemand.”

   Het heeft alles met islam te maken!

   Maar als je niet kijkt, niet leest, niet luistert en wegkijkt, ja dan zie je de verbanden niet. Altijd interessant te vragen welk belang iemand bij deze houding heeft.

   Laat maar, ik weet het al.

 8. fusilier

  Mali is levens gevaarlijk,een goede vriend van mij is daar als militair,hopelijk is het einde oefening in mei voor Nederland.Dus Regina liever geen paddestoel

 9. C.A.Barstow

  Zoals eerder gezegd, de islam is geen religie, het is een moordlustige, vrouwen onderdrukkende, ondemocratische, Joden hatende, middeleeuwse ideologie en kan in één adem genoemd worden met Hitlers Nationaal Socialisme ten tijde van WWII.

  De elite politiek knuffelt veel teveel met deze verachtelijke ideologie,
  als er geen echte politieke verandering ingezet wordt zal ons land in de nabije toekomst met deze ideologie overspoelt worden en dat willen wij natuurlijk niet,
  daarom,

  Stem ook in mei op FvD!

  1. IJsbrand Koudvuur

   C.A.Barstow:

   “…Zoals eerder gezegd, de islam is geen religie…”

   Helaas, C.A.Barstow, dat is het wel.

   “…het is een moordlustige, vrouwen onderdrukkende, ondemocratische, Joden hatende, middeleeuwse ideologie en kan in één adem genoemd worden met Hitlers Nationaal Socialisme ten tijde van WWII…”

   Nee, in de verste verte niet, C.A.Barstow. Het Nationaal Socialisme heeft vrouwen hoog in het vaandel staan. Ook hangen zij een andere religie aan, maar het komt ook voor dat er veel atheïsten bij zijn. Geen Moslims. Dus ook niet het uitgemolken puntje: ‘jamaar en de grootmoefti dan?!’ Dat was slechts schijn, het ging Hitler alleen om de manschappen. En dat ze antisemitisch waren, kwam ook nog eens goed uit.

   Ik snap wel, dat je dit niet onder ogen wilt zien hoor. Liever praat je die zichzelf bepissende, dementerende aap van een Churchill na. Of de zwakzinnige Martin Bosma.

  2. Dik

   “Zoals eerder gezegd, de islam is geen religie, het is een moordlustige, vrouwen onderdrukkende, ondemocratische, Joden hatende, middeleeuwse ideologie en kan in één adem genoemd worden met Hitlers Nationaal Socialisme ten tijde van WWII.”

   Geen speld tussen te krijgen!

 10. Veteraan

  Ik snap het wel hoor.
  Ben je daar een beetje de vredelievende versie van de islam aan het beleven en uitdragen en gewoon je ding aan het doen met je favoriete schaap.
  Lopen er allerlei groeperingen en ongelovigen rond die de profeet niet aan hangen.
  Tja, wat doe je dan als rechtgeaarde moslim met een laag IQ en aangeboren agressie probleempje.
  Snap niet zo goed wat nu het probleem is.
  Misschien die vrouwen en kinderen of het feit dat het er meer dan 100 zijn [alweer] ?
  Brendon Tarrant was toch veel erger ?
  Oh wat doe ik nu weer, hij mocht niet meer genoemd worden hé. Foutje.

  En nu naar buiten, er lopen nog geen moslims met kapmessen en het is lekker weer.

  1. Dik

   “er lopen nog geen moslims met kapmessen”

   Het zijn ook niet (in 1e instantie) de moslims, het is de islam! Die moet je aanpakken, beperken, vertragen en stoppen. De islamisering aanmoedigen is dan het allerlaatste dat je moet doen.

   #27102010

 11. Dummyhead

  Lees de koran en je weet wat ons voorland is ……

  1. Madpo

   Ben geabonneerd op Donald Duck, vind ik interessanter.

 12. TD

  Laat die mensen elkaar uitmoorden,het zijn primitieve “stammen”zoals ze hier in Europa ook rondzwierven rond de 5e eeuw.
  Die zijn niet te helpen,ontwikkelingshelpers en hulporganisaties zijn al jaren bezig met die volkeren,economische verzelfstandiging,geboortebeperking,landbouw initiatieven,het klijft niet!
  Ze zitten allemaal te wachten op het vliegtuig dat altijd volgestouwd is met hulpgoederen,voedsel,melkpoeder,waarom zouden ze zich inspannen een eigen economie te ontwikkelen,oorlog voeren is pas leuk!
  Overigens landen er ook geregeld vliegtuigen vol met wapens,besteld door de dictators,om elkaar te kunnen uitroeien!

 13. Heras

  Waar blijft de afkeuring door de VN nu? Komt dat nog? Of wordt dit soort acties weer doodgezwegen.

 14. Madpo

  Ik zag op gegeven moment een kind gevallen in het Gorilla verblijf beschermd door een zilverrug tot verzorgers het kind konden verwijderen en in veiligheid brengen. Het lijkt er op dat de evolutie in Afrika bij de mens daar een andere wending heeft genomen, alleen wij Westerlingen beseffen dat blijkbaar nog niet. Mafkezen die bewust vrouwen, kinderen en ander leven vernietigen verdienen het niet te leven. En het gaat maar door, vooral nog meer ontwikkelinghulp sturen naar deze monsters kunnen ze nog meer wapens aanschaffen en moorden.

 15. PMG

  Onze huistrol / Afrika expert schittert weer eens door afwezigheid.

 16. F. Domela Nienhuis

  Blame the Jews; Je kon er bij die Moslims natuurlijk op wachten… Staat bijvoorbeeld die die gesubsidieerde stakker van een Leo Lucassen ook gelijk voor paal met zijn lasterpraatjes waarin hij de aanslag wilde linken aan Wierd Duk, Geert Wilders of Thierry Baudet. 🙂

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.