26 Zetels in Tweede Kamer voor Forum voor Democratie volgens peilingen Maurice de Hond!

26 Zetels in Tweede Kamer voor Forum voor Democratie volgens peilingen Maurice de Hond!

Forum voor Democratie is in opmars. Nu bleek dat natuurlijk al wel na de Provinciale Statenverkiezingen, maar voor de Tweede Kamer staan ze nu in de peilingen óók op flinke winst! Dat meldt RTL Nieuws.

De peilingen werden zaterdagavond gelekt en zijn bij RTL Nieuws terechtgekomen, die het direct openbaarde. Er was enige twijfel over de cijfers maar The Post Online heeft het nagevraagd en vertelt ons dat Maurice de cijfers heeft bevestigd.

WhatsApp Image 2019-03-24 at 10.10.00

Zouden er nu dus verkiezingen zijn, dan zou FVD de grootste partij worden met 26 zetels, gevolgd door VVD met 23 zetels. Minstens zo opvallend is waar die zetels vandaan komen.
De PVV zou in één klap gehalveerd worden en dus van 20 naar 10 zetels gaan. Ook het CDA zou flink inleveren, evenals de SP, beide 5 zetels.

Volgens De Hond komt dit doordat 'politiek Den Haag' op de oude voet verder gaat met politiek bedrijven. De traditionele verzuiling van VVD/CDA/PvdA brokkelde al langere tijd af, maar splintert als maar verder uit elkaar. D66, PVV en GroenLinks vingen dit grotendeels op maar ondervinden behoorlijke concurrentie door andere partijen. GroenLinks en D66 profileren zich allebei als een iets andere tint groen, PVV vulde een gat voor anti-immigratie VVD'ers en profiteerde ook flink van de PvdA en SP. Het CDA probeerde stabiel in het midden te blijven maar lijkt vormloos te zijn geworden door enerzijds links te steunen en anderzijds rechts te praten.

Ondanks dat de ene partij qua idealen makkelijker te definiëren is dan de andere, lijken ze allemaal te veel op elkaar, juist door het gebrek aan homogeniteit van hun standpunten. Bij de SGP en GroenLinks weet je bijvoorbeeld exact waar je aan toe bent. D66 doet haast exact het tegenovergestelde van wat het vroeger wilde bereiken. de VVD en het CDA zijn linksig als ze aan de knoppen zitten en rechts tijdens verkiezingstijd. De PVV weet de hoge zorgkosten nog te verbinden aan de islam en de PvdA moet nog opkrabbelen van de eerste dreun die ze van de bevolking kregen, waar D66 zich ook schrap voor zet.

Deze wirwar aan normaal geworden vormloosheid, die Gordiaanse knoop van doorzichtig visdraad, is wat maakt dat de burger wil dat dit wordt doorgehakt. Voor de FVD en diens stemmers is dat punt allang bereikt. Nu moeten de andere partijen het nog gaan zien.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties