Migranten kapen schip en varen NU naar Italië! Matteo Salvini: “Dit zijn piraten!”

Matteo Salvini. Bron: Wikimedia Commons / Presidenza della Repubblica
Foto: Matteo Salvini. Bron: Wikimedia Commons / Presidenza della Repubblica

“Fuoco!” klonk het in het kantoor van de Italiaanse minister Matteo Salvini toen hij het nieuws hoorde dat 108 migranten een schip voor de Libische kust vorderden. De koers van de kapitein was namelijk niet naar wens! 

‘Dit is de zoveelste keer’ zou menig Tweede Kamerlid voor de zoveelste keer kunnen zeggen en inderdaad. Deze situaties hebben zich vaker voorgedaan.

Verschil is wel dat in het verleden de schepen niet werden gekaapt. Denk aan de incidenten van de Sea-Watch 3. In deze hebben de migranten de controle overgenomen, zo meldt het bureau van de Italiaanse minister.

De kaping van de migranten komt op het moment dat de Europese Unie heeft laten weten Frontex niet langer te laten uitvaren. En het lijkt dat het nieuwe ‘beleid’ bij drenkelingen, terug naar de Afrikaanse herkomsthaven, agitatie wekt bij de migranten:

De tactieken van de Barbarijse zeerovers. Al weten we niet precies hoe de situatie aan boord is verlopen, dus vat het vooral metaforisch op. Die waren bijzonder gevreesd en reden voor het toenmalige landsbestuur om de linieschepen van Michiel de Ruyter erop af te sturen. De vraag is natuurlijk wat er gaat gebeuren als de kaapmigranten de havens van Italië benaderen.

Gezien de reacties vanuit de Europese gemeenschap in het verleden zal het schip vast ergens mogen aanmeren. Behalve als Matteo Salvini daar een stokje voor steekt en precies dat is hij van plan:

“Dit zijn geen migranten in problemen, dit zijn piraten,ze zullen Italië alleen zien door een verrekijker”

In ieder geval lijkt de situatie op een kaping. Volgens ANSA maakte het schip onverwachte bewegingen en veranderde van koers. Het gaat om een ‘merchant ship’, een transportschip dus. Daar horen eigenlijk geen migranten op te zitten.

Grote kans dat Salvini’s oordeel juist is en dat de migranten niet verder komen dan het aanschouwen van de Italiaanse olijfbomen door een verrekijker. Toch is er nog veel onduidelijk en hebben we niets van de kapitein van het schip vernomen.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

29 reacties

 1.   

  Matteo Salvini laat die piraten niet op Italiaanse bodem uitschepen!
  Zeker weten!

 2.   

  Die metafoor is wel actueel.

 3.   

  Deze illegale migranten nemen hun (vaak gewelddadige) mentaliteit mee naar Europa.

  Verreweg de meeste asielzoekers zijn illegale migranten die om economische/financiële redenen (= ons sociaal stelsel) naar Noord/West Europa reizen.

  Daarbij maken ze misbruik van de asielprocedure; uiteraard op kosten van de belastingbetaler.

 4.   

  Het zou wel een statement zijn die boot te laten zinken,het zijn immers géén vluchtelingen maar criminelen!

  1.   

   Met TD eens.
   Afzinken die handel.
   Laat dit een oefening voor onze marine zijn.
   Twee voltreffers en het feestje is voorbij.

 5.   

  Nou dit soort gasten gelijk vastzetten en bij de eerste “gelegenheid” en dan bedoel ik natuurlijk gedwongen terugbrengen..

  1.   

   Terugbrengen?
   Het land van herkomst wil die lui niet terug,en anders nemen ze meteen de volgende boot hierheen!
   Ze gaan in elk geval niet terug!

   1.   

    Ja met het vliegtuig

    1.   

     Zonder parachute?

     1.   

      Ik ben geen Rientje die het fijn vindt dat mensen worden vermoord

     2.   

      Je bent moreel de weg kwijt, Siemien, maar ik betwijfel of je op dat punt ooit op een weg zat.

     3.   

      Nou Rientje even reminder

      Dat klopt, als Sint Pim premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan.

      Toch goed dat er een God is.

      dagelijksestandaard.nl/2018/04/column-jan-roos-debat-dividendbelasting-was-de-begrafenis-van-het-laatste-beetje-vertrouwen-in-de-politiek/

 6.   

  Vluchtelingen hebben ook al eens een cruise schip bezet gehouden, toen dat niet wilde doorvaren naar Italië.

  1.   

   koeiepoep

   Het zijn geen “vluchtelingen” maar asielzoekers waarvan de meeste illegale immigranten zijn die om economische/financiële redenen ( ons sociaal stelsel) naar Noord/West Europa reizen onder het mom van “vluchteling”.
   —————————-

   Baas Duitse immigratiedienst: ‘Er komen teveel asielzoekers, slechts 35% heeft ook echt recht op asiel’.

   “The head of the Federal Office for Migration and Refugees speaks in an interview of “limits of resilience” in the reception of refugees. But he rejects a “target” for asylum applications.

   We registered 162,000 asylum applications last year – which is comparable to a big city that comes to us every year,” added the President of the Federal Office for Migration and Refugees (BAMF).

   Only about 35 percent of asylum seekers received protection status according to Sommer. “So we see very clearly that many people come here without having a reason for asylum,” says Sommer.”

 7.   

  Vluchtelingen hebben ook vrachtwagens chauffeur bij Kales (Calais) in elkaar geslagen, liepen daarna lachend weg. Auto kapot, man in het ziekenhuis. Ook is daar een chauffeur omgekomen door de vluchtelingen die de weg versperden.

  Zit veel tuig tussen. Niet allemaal, maar wel een deel.

 8.   

  Hoi Rien en Satya, dit is waar jullie aanbieden om deze kansarmen in jullie eigen huis onderdak te bieden.

 9.   

  Schip is voor de Libische lust gekaapd dus ga ik ervan uit dat de Libische autoriteiten dit opvatten als een zeer ernstig misdrijf en gaat optreden en handelen en alle 180 kapers gaat vangen, berechten en voor zeer lange periode gaat opsluiten!
  Zoniet moeten andere autoriteiten waar schip gaat aanleggen deze 180 kapers allemaal arresteren en uitleveren aan Libische autoriteiten voor berechting…

  1.   

   Correctie: geen 180 maar 108 kapers.

 10.   

  Zo snel mogelijk retour afzender, voor dat tuig. Laat de special forces maar los op die boot, want dat stelletje terroristen moeten wij niet in Europa hebben. We zitten al vol met tuig uit Afrika en dat kunnen we hier niet eens in toom houden.

 11.   

  De Marakesh deal is ondertekend en anders dan de politici probeerden wijs te maken dat het een intentieverklaring is, heeft de EC al aangegeven dat het bindend is. Dus de zee op hoeft niet meer. Zij kunnen zich gewoon aanmelden en worden dan toegelaten.

 12.   

  Ik mag die Matteo wel. Hij is consequent, en ik hoop dat de andere eu landen dat ook zullen zijn. Als nederland nu weer mensen toelaat dan hebben wij het helemaal met de regering gehad. Die afrikanen proberen de toegang te forceren en dwingen ons hun wil op . Of ze nu over hekken klimmen in spanje of stappen moedwillig in bootjes.

  1.   

   @ Heras….Als nederland nu weer mensen toelaat dan hebben wij het helemaal met de regering gehad………..
   Dan pas????
   We hebben het al jaren gehad met deze “regering” , de winst van FVD komt niet uit de lucht vallen.

 13.   

  Het schip is weer in handen van de kapitein. Wat gaat er nu gebeuren? Waarschijnlijk toch naar EU en asiel aanvragen?

 14.   

  Was vorig zomer in Genua,de grootste havenstad van Italie . Als toerist ben je daar niet veilig. Groot gelijk dat Matteo Salvini dit een halt toeroept. De toeristen brengen daar veel geld in het laatje, en dat laat je toch niet afnemen door zon stelletje criminelen uit Afrika.

  1.   

   Tarante is de grootste havenstad

 15.   

  Ze hadden ze terug moeten zetten!

 16.   

  Deze piraten, oppakken en zwaar berechten!

 17.   

  Het stompzinnige NPO blijft ze maar migranten noemen, terwijl het gewoon een zootje schorum is wat meer dan 10.000 Euro heeft betaald om in Europa te komen, dus zo arm zijn ze niet. Gewoon laten verzuipen.
  Oh ja. de NPO heeft er ook een handje van om dat schorum van IS strijders te noemen, terwijl het terroristen zijn.

 18.   

  Ik hoop inderdaad dat ze die gasten nu eens terug sturen, dat is de enige oplossing als ze weten dat ze binnen 2 a 3 dagen weer terug zijn waar ze zijn begonnen houd het vanzelf op , ze gaan geen geld betalen om terug getruurd te worden.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!