Klaas Wilting haalt uit naar "slap OM": 'Volkert, waar ben je' is wel degelijk een ernstige bedreiging!

Geen categoriemrt 24 2019, 20:00
De voormalige woordvoerder van de politie Amsterdam is klaar met het OM.
Klaas Wilting is de welbekende voormalig woordvoerder van de politie Amsterdam. In die hoedanigheid genoot hij eigenlijk landelijke bekendheid, niet in de laatste plaats omdat hij altijd bijzonder goed overkwam op televisie. Hij leek een échte politieagent te zijn -- zo eentje van de oude stempel: rechtlijnig, intelligent, gedisciplineerd, gericht op handhaving van de orde. Zo'n man waarvan je denkt: daar hebben we er meer van nodig.
Nou, dat beeld wordt vandaag nog eens door hemzelf bevestigd op Twitter. Dit twitterde hij vanmiddag namelijk:
https://twitter.com/wiltingklaas/status/1109824853069185024
Volgens het Openbaar Ministerie is "Volkert, waar ben je?" niet zonder meer strafbaar. Volgens Wilting is dat belachelijk. Het is immers iedereen bekend wat Volkert van der Graaf gedaan heeft. Daarom is zo'n opmerking overduidelijk een bedreiging -- of in ieder geval een oproep tot moord.
Daarin heeft Wilting natuurlijk honderd procent gelijk. Het OM ziet er niet onmiddellijk een strafzaak in omdat het OM dat niet wil. Als Geert Wilders iets dergelijks had gezegd over, zeg, Jesse Klaver dan stond de politie vanavond nog bij hem voor de deur. Maar ja, het beoogde slachtoffer is rechts, en dus gelden er heel andere regels.
Wilting denkt daar dus heel anders over. Eerder riep hij al terecht op tot het ontslag van de dreigdocent in kwestie:
https://twitter.com/wiltingklaas/status/1108999357028810753
Zo is het!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten