Knetter! Duitse politie grijpt te vroeg in, laat terreurverdachten vrij! Nationaliteit onbekend!

Gisteren en vanochtend werden in Duitsland terreurverdachten gearresteerd, maar het Duitse OM laat de groep nu al lopen! De Bundespolizei had het vermoeden dat ze een terreuraanslag wilden plegen met explosieven. Ook dacht de politie dat de groep banden heeft met de Islamistische Staat (IS). Een speciale politie-eenheid arresteerde de lieden in de buurt van Düsseldorf. 

Maar de groep onbekenden is nu alweer op vrije voeten. Één van de verdachten komt uit Tadzjikistan en dat is een land waar IS zeer actief is. Nu worden wel vaker verdachten gearresteerd, maar dat de verdachten dezelfde dag nog op vrije voeten komen is opmerkelijk. Zeker als je bedenkt dat de Duitse overheidsinstanties niet eens de nationaliteit (!) van alle personen kunnen achterhalen!

Het is extra opmerkelijk als we de teksten van NOS Teletekst er even bij pakken:

De Duitse instanties hadden vermoedens, maar geen verdenkingen. De arrestaties waren een reactie op het incident waarbij een jongeman uit Tadzjikistan met hoge snelheid met zijn auto over het fietspad scheurde, zo stelt WDR. Daarna grepen de Duitse instanties is, maar natuurlijk op het verkeerde moment. Niet op heterdaad, maar te vroeg.

Zo zijn er huiszoekingen gedaan en werd er gezocht naar wapens en explosieven. Maar als de groep nog maar kort in het land is dan is de kans natuurlijk klein dat er sterke aanwijzingen worden gevonden voor het voorbereiden van een terreuraanslag. En er werd dan ook niets gevonden aldus SDZ.

Hoe kan het dat er personen in Duitsland rondlopen waarover verdenkingen bestaan en de Duitse overheid de nationaliteit van de lieden niet kent? Als er dan een aanslag plaatsvindt dan is er maar één verantwoordelijk: Angela Merkel.

Immers laat zij deze situatie toe en reizen onbekenden het land in zonder controle, zonder veiligheidscheck. Niets! Dan vraag je om problemen en zie hier, de problemen worden de Duitsers aangereikt op een presenteerblaadje.

Volgens de Duitse krant SDZ ‘grepen de Duitse ordediensten te vroeg in’ en nu is de vogel gevlogen. Of het was loos alarm, in ieder geval borrelt er iets in Duitsland…

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. FuisCklam

  Wie is hier nou de terrorist?

 2. Brazil

  Ja als je geen bewijs hebt.

  1. Teunis Dokter

   Precies de reden waarom mensen sloten op hun deuren plaatsen, steden muren bouwden en landen grenzen hebben. Zodat je niet naar bewijzen hoeft te zoeken…

   1. umhnz

    Ik ben dol op raadsels maar deze?

 3. TD

  Het belangrijkste staat er weer niet,hadden ze geldige verblijfspapieren? Zoja met welke status!
  Zonder paspoort of verblijfspapieren mag je in geen enkel land verblijven,zelfs nationaliteit was niet te achterhalen? Deze post klopt niet!

 4. Jumping

  Het zijn allemaal vriendjes van Merkel.
  En zij heeft ze allemaal ca 5 Miljoen personen tot vriend benoemt.

  Stem in Nederland in Mei een anti EU partij.

 5. umhnz

  Hopelijk gaat Teunis de Nederlandse politie en justitie adviseren om dit soort blunders hier te voorkomen.

 6. Rud56

  @TD Inderdaad mag je je redelijkerwijs afvragen waarom die gasten niet zijn vastgezet totdat duidelijk was wie en wat ze waren! In ieder geval een normaal denkend mens zou dat doen en zéker omdat ze beticht waren van het plannen van aanslag! Daarnaast is het ook nog discriminerend naar de eerlijke burger toe, want waarom moet die dan wél zijn of haar identiteitspapieren bij zich hebben?
  Omdat die niet de verrotte islam aanhangen?
  Ja, ook Duitsland wordt geregeerd door deugvolk, dom deugvolk dat ook daar bloed aan de handen heeft! Het bloed van vele onschuldigen die dat niet hadden hoeven overkomen als er recht werd gedaan! Het recht van een veilige samenleving!

  1. umhnz

   Quote : Het recht van een veilige samenleving!
   .
   Eentje om diep over na te denken.

  2. Brazil

   Duitsland is net als Nederland een rechtsstaat.

 7. Jumping

  In het Nederland van de Linkse Rutteclan, zijn duizenden jonge vluchtelingen in het niets verdwenen.
  De Nederlandse overheid is niet in staat om controle uit te oefenen op wat er in Nederland plaats vindt.
  Stem in Mei een anti EU partij.

  1. Brazil

   Ja grenzen dicht en probleeem opgelost, LOL.

   1. F. Domela Nienhuis

    Waarvoor heb je anders grenzen? Toch o.a. om ongewenste indringers tegen te houden?

    1. umhnz

     Heeft u wel eens gewenste indringers ontmoet ?

   2. F. Domela Nienhuis

    Zo gek is dat allemaal niet in het land van Wir schaffen das.

 8. Adriaan

  Konden ze niet preventief geruimd worden?

  1. umhnz

   Zonder enige vorm van proces veroordelen en terechtstellen?
   U bent een teruggekeerde IS-strijder?

  2. Fortiori

   ⚠️ Niet te volgen, Adriaan. Begrijpt u die opmerking zelf wel ?

 9. Heinz

  Dit is te voorkomen als je intensief het internet gedrag, app gedrag, mobiel telefoonverkeer van alle burgers controleert. Met wie ze theedrinken, aan de waterpijp lurken enz.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.