Megalomane D66’er Kajsa Ollongren waarschuwt Britten: ‘Zie af van Brexit!’

ollongren-gasstrooi
Foto: Danku Ollongrenklaasje!

Waar bemoeit ze zich mee?

Ah kijk. Minister Kajsa Ollongren — u weet wel, die quasi-nepnieuwsbestrijder van D66 — heeft een tip voor onze Britse vrienden: negeer de uitslag van het referendum draai het besluit om de EU te verlaten terug. En wel meteen.

Vicepremier Kajsa Ollongren roept het Britse parlement op om van het naderende vertrek uit de Europese Unie af te zien. ,,Brexit levert niets op behalve een steeds groter wordende chaos’’, zei de D66-minister van Binnenlandse Zaken op het congres van haar partij.

 

Bij het Algemeen Dagblad vinden ze dat duidelijk een prima uitspraak van Ollongren. De titel die ze hun stuk meegeven is namelijk: “Ollongren zegt wat Rutte niet durft.”

Wat Rutte niet durft? Waar slaat dat nou weer op? Het is bekend dat Rutte ook liever heeft dat het Verenigd Koninkrijk bij de EU blijft, maar dat is eerst en vooral omdat Nederland in de Britten een goede vriend verliest. Het VK en Nederland hadden historisch immers eenzelfde soort positie wat bailouts en verantwoord fiscaal beleid betreft. Door Brexit staat Nederland weliswaar niet alleen, maar wel zwakker dan ooit.

Maar waarom zegt Rutte dit eigenlijk niet? Nou, het zou zomaar kunnen dat hij, anders dan Ollongren, de wens van het Britse volk wél respecteert. Nou zou dat wel redelijk verrassend zijn, maar toch.

Dan is er nog een andere reden, ook gegeven door het AD: Rutte denkt dat zulke uitspraken averechts werken omdat ze gezien worden als ‘continentale bemoeizucht.’

Goh, zou je denken? Dat lijkt zeer wel mogelijk, inderdaad. Sterker nog, je hoeft maar een beetje mensenkennis te hebben om tot dezelfde conclusie te komen. Dit soort uitspraken dan niet doen is dan niet een daad van angst, maar van wijsheid — als je het vanuit Ruttes perspectief bekijkt natuurlijk.

Maar ja, Ollongren voelt zich nergens aan gebonden: niet aan wijsheid en niet aan de wil van het Britse volk. Het enige waar zij zich druk om kan maken is het doorduwen van haar radicaal-linkse, politiekcorrecte, eurofiele droom. Ze doet deze uitspraak dan ook niet om de beslissing in het Verenigd Koninkrijk te beïnvloeden, maar om de eigen, Nederlandse kiezer een boodschap mee te geven.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

76 reacties

 1.   

  De Brexit is een totale ramp. De enige oplossing is het terugdraaien van die bizarre beslissing.

  1.   

   @Rien

   Dat komt alleen omdat de EU en May er een potje van maken, waarschijnlijk om zo de Brexit ongedaan te maken.

   Dit had goed af kunnen lopen, maar ik denk dat zij dat helemaal niet wilden. Waarom mag een pro-EU iemand het proces leiden? Complete waanzin, dat is hetzelfde als Wilders bij de VN-commissie komt die moskeeën moet beveiligen.

   1.   

    Het is beter de trol niet te voeren, hij luistert niet en zal je beledigen. Weet hij het niet meer wordtddtt ja rien verbeter maar een taalnazi. Gewoon niet lezen wat hij hier neer plemt .

   2.   

    May heeft geprobeerd de onmogelijkheid van de Brexit te verpakken in haar ‘deal’ met de EU. Die deal probeert een poldermidden te vinden tussen een harde Brexit en geen Brexit. Voort die deal bestaat geen draagvlak omdat het enerzijds een inhoudelijk gedrocht is en anderzijds voor de extremistische Brexiteers niet ver genoeg gaat.

    De Britten hebben geen traditie en vaardigheid in het polderen en kunnen dus niet tot een compromis komen waarin de werkelijkheid recht wordt gedaan. De enige enigszins begaanbare weg daartoe was een boterzachte Brexit.

    Ik hoop vurig dat het Lagerhuis onder druk van een keuze tussen een harde Brexit dan wel uitstel/afstel van de Brexit de deal van May slikt. Als men daartoe niet in staat blijkt wordt het eerst uitstel en daarna een nieuw referendum dat zal leiden tot afstel.

    1.   

     En een nieuw referendum vind je wel kunnen? Het had nooit zover gekomen als die domme EC de kritiek serieus genomen had ipv steeds wegwuiven of negeren. De EU heeft dit zelf veroorzaakt en had simpelweg nooit rekening gehouden met een Brexit-scenario.

  2.   

   De EU is een totale ramp. De enige oplossing is het terugdraaien van die bizarre beslissing.

  3.   

   De Brexit is in eerste instantie begonnen mbt de omvolking, de EU verplichtingen om de vluchtelingen/illegalen op te nemen,daar hadden de Britten de strot van vol!
   UK gaat daar écht niet meer aan beginnen!

 2.   

  Natuurlijk, want referenda zijn nu helemaal verkeerd. Want daarin heeft het volk zelf een stem en dat willen zij niet.

 3.   

  Ollongren is een anti-democraat, een autocraat van het zuiverste water. Wat het volk wil, legt zij naast zich neer. En zoiets zit in onze regering… En met Hendrik-Jan zeg ik ook RUTTUP en NEXIT.

  1.   

   Het lijkt op een maffia organisatie, de hele politiek.
   Uitstappen betekent de doodstraf en dat gebeurt nu met het VK.

   En dan verwachten ze van het volk, dat men achter deze elite blijft staan onder het mom van “De elite heeft het beste voor met het volk, maar vooral met zichzelf.

 4.   

  De Brexit is van levensbelang voor de Engelsen.
  Zich overleveren aan een stelletje malloten in de EU betekent het einde van het zelfstandige Engeland. D;át hebben de BRitten goed gezien, dit i.t.t. Nederland. Wij (Pinokkio en consorten) kruipen heel gedwee achter een bezopen Zuipschuit Juncker en clown Bassie Verhofstadt plus nog een paar van die idioten aan, in de hoop een kruimeltje te kunnen meepikken, wél persoonlijk natuurlijk !
  De EU-“leiding” heeft vanaf het begin gepoogd de Brexit te doen mislukken, want stel je voor : buiten de EU zou ‘t wel eens heel goed kunnen gaan met de Britten, dan stappen er nog meer landen uit ! Dát moeten de “leiders” niet hebben natuurlijk, want dan raken zij hun, door óns betaalde, zéér luxe leventje kwijt. Een leventje met bijna belastingvrij inkomen, torenhoge onkostenvergoedingen, dagelijks gratis etentjes en zuip-orgies.
  De Brexit wordt een totale ramp voor de EU en dát wordt tijd ook !

  1.   

   Een meerderheid van de Britten geeft nu in peilingen aan de Brexit terug te willen draaien.

   1.   

    Net als voor het referendum was er een meerderheid daarvoor, dus die peiling is niets waard.

    Neem daarbij mee dat de EU sowieso een aflopende zaak is, de vraag is niet of, maar wanneer het uitelkaar valt. Waarschijnlijk maximaal nog 10 tot 15 jaar.

    1.   

     Ben nu 74 en hoop dit nog mee te maken

     1.   

      Gefeliciteerd, met een BREXIT is de EU gevallen dus je gaat het zeer binnenkort meemaken.
      Eigenlijk zat Brintain nooit in EU, net als DK en S, ze hadden heel terecht gelijk al geen trek in de euro, het pleepapier van club.
      De hele EU is een zelfbenoemd rondtrekkend, geldverslindend, communistisch circus van zakkenvullers en graaiers in andermans zaken waar men nu wel eens flauw van is.

   2.   

    Dezelfde peilingen die de Brexit eerst niet wilden bevestigen?
    Of dezelfde peilingen die Clinton met 90% het presidentschap garandeerden?

    1.   

     Dat Clinton het president schap niet heeft gekregen is te danken aan de kiesmannen, een verouderd systeem om slaven Staten evenveel macht te geven.

     1.   

      @Satty

      Ga eens echt onderzoek doen, en stop met te roepen dat je intelligenter bent dan menigeen hier (ja je eigen woorden, ik frame je niet)

      Als je onderzoek deed, dan weet je dat Clinton zelf de boel geflest heeft. Zij kreeg donaties uit Quatar (jawel) en andere dictaturen. Haar man is meerdere malen beschuldigd van aanranding en verkrachting. (dus in dat vlak ook niet beter dan Trump)

      En het waren de democraten die de KKK hebben gesticht in het verleden. Allemaal na te zoeken en dat wordt bevestigd door Afro-Amerikanen.

      Maar dat past natuurlijk niet in jou wereldbeeld.

     2.   

      @ Satty.
      Clinton kreeg het presidentschap niet omdat zij de verkiezingen niet heeft gewonnen. Of dat wel of niet iets met het systeem in Amerika te maken heeft maakt helemaal niks uit. Ons systeem is in ieder geval niet democratisch; als één of meerdere partijen een andere partij kan uitschakelen dan is er iets goed mis.
      Trouwens mevrouw Clintin is ook niet brandschoon, nét als haar echtgenoot; weet u vast nog wel : hij rookte toch sigaren van het merk Monica Lewinski en droeg zij, Monica, geen z.g. sperma-jurkje ?
      Hij, Clinton, kun je eigenlijk wel vergelijken met Pechtold, pr. Bernhard, Ruud Lubbers ( de dekhengst van Kralingen) en meer van dergelijke illustere figuurtjes.

     3.   

      Dat klopt, Clinton kreeg 3 miljoen meer stemmen.

  2.   

   @ Joker 1+.

 5.   

  Ollongren heeft natuurlijk groot gelijk. Het was een treurige dag in de geschiedenis van Europa toen de Brexit-leugenaars het Britse volk wisten te misleiden. Ik was altijd zeer gesteld op de Britten, maar het lijkt erop dat zij zich gemakkelijk om de tuin hebben laten leiden.

  1.   

   Grapjas, brexit is gewoon voorloper op het uiteenvallen van de eu.

   En je wijst wel naar de “brexit-leugenmaars” maar de volledige media in het VK kon met hun gigantische budget die “leugens” niet genoeg ontkrachten om brexit te voorkomen.

   En nu maar huilen over brexit leugenaars.

   1.   

    De Brexit heeft het eurosceptische sentiment op het continent sterk verminderd, “grapjas”. Zelfs eurosceptici zijn inmiddels tot de conclusie gekomen dat men moet zijn ingebed bij een samenwerkingsverband. Baudet en Otten doen al pogingen om terug te krabbelen wat de Nexit betreft teneinde niet te veel kiezers van hen te vervreemden.

    De nadelige effecten zijn ook merkbaar: tal van bedrijven zijn vanuit Groot-Brittannië naar Nederland verkast.

    En de Brexit-leugenaars moesten zich de ogen uit het hoofd schamen. Zij hebben het volk misleidt. Alleen daarom zou het referendum wat mij betreft al over moeten – en dit keer zonder leugenaars.

    1.   

     Het zijn idioten zoals jij die de boel misleiden.

     Slechte verliezers.

     1.   

      Hier zijn slechts verliezers.

      Groot-Brittannië, laf misleidt door populisten, die na het referendum een zwaar verdeeld land achterlieten. Elke uitkomst is onzeker, maar niemand heeft goede hoop dat de Britten het nu redden. De regering heeft evacuatieplannen klaarliggen voor de koninklijke familie in het geval de vlam in de pan slaat.
      Nederland, dat economische schade lijdt bij een harde Brexit en een waardevol politiek partner verliest.
      De EU dat eveneens een handelspartner verliest.
      Europa, daar her een zware klap is voor de duur bevochten Europese samenwerking.

  2.   

   @Meriadoc. Zo gaat het in het oude, vervallen Britse rijk. Geen British Empire meer,
   alleen wat valse overgebleven beelden van de oude vergane glorie tijd, die sommige
   bezeten oude en jonge Britten willen voortzetten. Dat heb ik gemerkt toen ik een aantal jaren op vakantie in Wales was. Wat een verschil van mentaliteit. Ook zijn de Welsh
   van mening om als lid van de EU te blijven.

   1.   

    Correct.

 6.   

  Negeren ….. dat is die doos niet vreemd dat klopt wel

 7.   

  Ollongren speelt het Biderberg spel keihard, daar voor zit zij in Rutte 3.
  Het vertrek uit de EU van een grote speler moet kost wat kost worden voor komen.
  Niet goedschiks dan kwaadschiks.

  RUTTUP en NEXIT.

  1.   

   Ze ziet haar ”Vierde Rijk”afbrokkelen….en daarmee haar kansen op de ladder naar boven.

   1.   

    Uw verwijzing naar het Nazi-rijk zegt veel over uw kennis van de Europese geschiedenis alsook de geschiedenis van de Europese samenwerking, namelijk: buitengewoon gebrekkig.

 8.   

  Het hele Britse Parlement siddert: Jonkvrouw Ollongren adviseert!
  Wat een Gotspe!

 9.   

  Wat een inhoudelijke waanzin. Het is niet zo dat het de stem van het Britse volk was, de uitslag weleens bekeken?

  Wie denk jij dat je bent anderen hun mening te ontzeggen en hier zelf de meest propagandistische troep te plaatsen?

 10.   

  Sterker nog…de Britten zouden zich zo’n kanjer van een minister wensen. Wat een eminente politica die ook nog eens de gave heeft om helder en duidelijk over te komen zonder beeldspraak. Een dame met stijl.

  1.   

   Herkenbare stijl heeft Fortiori. Dit is weer een nick van Rien Noppen?

   1.   

    Nee, domme jongen.

   2.   

    Was ook mijn eerste gedachte. Hoeveel Nicks heeft ie eigenlijk? Ik denk minimaal 5.

  2.   

   Fortiori, Uit welk sprookjesboek haal jij deze tekst ?
   D666 graag reduceren tot 0%, ik als 70+ ben voor deze partij helemaal niks meer waard, o ja, mijn organen, maar laat ik daar op het juiste moment al een stokje voor gestoken hebben.

  3.   

   De Britten moeten zich kapot schamen als zo’n minister het voor het zeggen zou hebben.
   Een eminente politica die compleet niet zuiver is op de graat en onduidelijk overkomt.

 11.   

  De Brexit is het beste wat de Britse burger kan overkomen, hopelijk gevolgd door een Nexit, Bexit, Frexit en Dexit, wat er dan over blijft mag dan voor zichzelf zorgen en het leger zakkenvullers en nietsnutten met Juncker als voorzuiper, eh…zitter, kan dan echt werk gaan zoeken.

 12.   

  Wie vind het vreemd dat een uitgesproken anti-democraat als Ollongren oproept tot het negeren van een volksraadpleging ? Ze heeft immers zelf met de meest hoge voortvarendheid het referendum in Nederland de nek omgedraaid ! Stel je voor dat de Nederlanders zich kunnen uitspreken ! Men is immers al een paar keer nat gegaan met dit fenomeen. Immers, de €uropese grondwet werd afgeschoten na het referendum er over ( tevens in Frankrijk ) maar we weten allemaal dat deze onder een andere naam en op slinkse wijze gewoon doorgedrukt is. Toen het Oekraine referendum wat een zeer ongemakkelijke uitkomst opleverde en met een inlegvelletje opgelapt werd om het, hoe kan het anders, toch ook door te drukken. Het volk ? Staat buiten spel. Heeft geen inbreng en is slechts goed voor de stemmen waarna men na het binnen halen er van gewoon zijn eigen agenda weer tevoorschijn tovert. Brexit is helemaal geen ramp, het is wat men er van maakt en uiteraard maakt men er een zeer langslepend, ingewikkeld proces van want stel je voor dat het gladjes zou verlopen ? Dat willen die dictators in Brussel niet. Die doen er alles aan om het hele proces te frustreren, vertragen en blokkeren zodat eventueel,andere opstandige lidstaten zich wel twee keer bedenken om uit het €U keurslijf te stappen. May is helaas slappe hap en laat zich continu koeieneren door die engerds in Brussel. Tel daar nog bij op de propaganda en bang makerij van de politiek en de media een zie daar, het klootjesvolk gaat ook om. Waar zijn we aan begonnen ? De wereld vergaat niet met Brexit, Nexit, Frexit of wat dan ook. Als men het fatsoen en de wil had gehad om dit proces netjes af te handelen was er niets aan de hand geweest maar zoals gezegd, de €U is een monster, een machtswellustige moloch die niet van afvalligen houdt. Ollongren maakt dankbaar gebruik ( lees : misbruik ) van deze gecreeerde chaos. Geef het volk geen stem, hou ze dom.

  1.   

   Eens

  2.   

   Piet Patat: +++++

  3.   

   Piet Patat

   Uitstekend en, vooral, juist verwoord!

  4.   

   Wat heb je aan een raadgevend referendum? Waarom zeg je niet dat Ollongren net als D’66 voor de invoering van een binded referendum is….. Dat vind ik pas echt vreemd…het was helemaal geen Oekraiene referendum. Dat is was sommigen ervan maakten en wat nog lukte ook.. Maar de het feitelijke referendum ging daar helemaal niet over… Hoezo willen die dictators dat niet. Het is toch prima dat ze voor de rechten van de EU staan. En scheiden doet lijden. We zullen zien wat een harde brexit gaan inhouden. Nu al lopen de bedrijven bij bosjes weg. De wereld zal inderdaad niet vergaan. Het VK heeft als EU-lid getekend voor allerlei verdragen etc… Wat jij wil en wat Wilders en Baudet ons denken voor te houden. Dat je van de ene dag op de andere kunt stoppen…Er zijn consequenties aan een uittreding… Draag ze verdomme. En doe niet net als Farage wegduiken als er verantwoording genomen moet worden. Farage zit nog even lekker centen op te strijken van het instituut waar hij zo graag weg wil…Over hypocriet gesproken…

   1.   

    “Waarom zeg je niet dat Ollongren net als D’66 voor de invoering van een binded referendum is….. Dat vind ik pas echt vreemd…het was helemaal geen…”

    Feiten doen er hier niet toe. We verwringen alles net zo lang tot het in ons straatje past.

    Zo kan het dat populistisch rechts eerst met leugens een Brexit bewerkstelligd, vervolgens de EU de schuld geeft als de populisten – inmiddels weggerend van hun verantwoordelijkheid – geen enkel idee heeft over vervolgstappen; de EU beschuldigt van censuur, terwijl ze een fascist als Orban met vlag en wimpel binnenhaalt.

    Ik heb altijd begrip proberen op te brengen voor populistisch rechts, maar zij leeft zo bezijden de realiteit, en hun gedachtegang is zo hypocriet, leugenachtig, inconsequent en onlogisch, altijd naar de ander wijzen, dat ik het heb opgegeven.

  5.   

   Helemaal eens.

 13.   

  Waar bemoeit deze lesbo zich mee!

 14.   

  Het is weer verkiezingstijd, heeft met geld en macht
  te maken en niet met democratie.

 15.   

  Dit is geen voorloper van het uiteenvallen van de EU maar het feit op zich.

  Zodra de BREXIT een feit is is het einde EU, krampachtige naschokken zullen afnemen doordat anderen gaan volgen, u kent het spreekwoord: als er één …..

 16.   

  Haar kennende is het nepnieuws en als dat niet het geval mocht zijn dan heeft zij geen respect voor de kiezer want ook het ned. referendum heeft zij afgeschaft. Zij minacht het volk.

 17.   

  De EU lijkt wel een criminele organisatie. Welkom, hallelujah als je lid wordt van de club. Wil je het lidmaatschap beëindigen dan maken de andere leden je wel een koppie kleiner.
  Extra zuur voor de Britten omdat zij altijd een van de grootste netto betalers zijn geweest.
  #stemzeweg en Nexit

  1.   

   @ plakband.
   Álles wat de Britten als grootste netto betalers, nog járenlang aan de ten dode opgeschreven EU, zouden hebben moeten betalen kunnen ze straks gaan besteden
   zoals ‘t hen zelf goeddunkt, in hun eigen land of elders, eigen keuze. Wát een heerlijk gevoel moet dat geven i.p.v. aan de leiband te lopen van een paar dictators onder aanvoering van Dronken Druppie Juncker.
   Als de grootste netto betalers weglopen uit je clubje is de club”leiding” bereid tot de meest extreme maatregelen teneinde weglopen te voorkomen.
   Één en ander is dan ook duidelijk aan de hand, gezien het smerige gedrag van de EU-“leiders”.

  2.   

   Je bewering is op tenminste twee punten fundamenteel bezijden de waarheid.

   1. Aan een EU-lidmaatschap zijn buitengewoon strikte eisen verbonden. Oekraïne en Turkije zijn bijvoorbeeld nog steeds geen lid, omdat zij niet aan de eisen voldoen. Dat het allemaal Hallelujah is klopt niet.
   2. De populisten hebben Groot-Brittannië in een Brexit gestort zonder enig idee van de vervolgstappen. (Dat ze nu de mond vol hebben over de EU is zo bekrompen als wat). De resterende lidstaten gaan zich allemaal niet zomaar aanpassen aan de grillen van één vertrekkende lidstaat en het is van meet af aan zo geweest dat de EU uit de onderhandelingen de beste deal voor de resterende lidstaten wilde halen. Als men de Britten een kopje kleiner had willen maken had men hen er direct wel uitgegooid, maar daar heeft de EU geen baat bij.
   3. De EU kan men niet wegstemmen. De Nexit zal de economie van dit land vermoorden en dan kunnen de werkloos en arm geworden Nederlanders met gele hesjes de straat op.

   Maar dan is het te laat.

   1.   

    @Meriadoc Brandebok

    Die strikte eisen golden niet toen Roemenië en Bulgarije lid werden. Dus daar gaat je opmerking al mank. Zij mochten alvast bij de EU komen, terwijl zij nog zo corrupt waren als de neten, maar dan konden ze vanuit de EU er alvast aan werken.

    We weten allemaal dat die landen nauwelijks iets opgeschoten zijn en nog steeds door en door corrupt, plus de vele bendes die er vandaan komen was hun dank voor het lidmaatschap.

    Vergeet ook Griekenland niet, die nog nooit zich aan de regels heeft gehouden en zelfs Frankrijk en Duitsland kwamen heel lang boven de 3% uit, trokken zich er niets van aan.

    Populisten hebben het VK niet in een crisis gestopt, het zijn voornamelijk de pro-EU en de EU zelf die uit waren op een chaos, zodat de Brexit niet door zou gaan.

    De EU kan men niet wegstemmen. Laat gelijk zien dat het niet met democratie te maken heeft.

    Dus je reactie is duidelijk: de EU is een ondemocratisch gedrocht.

    1.   

     DeBruijn, en ze gelden wel met betrekking tot de situatie in Turkije alsmede die in Oekraïne. Dus de opmerking van plakband over “Hallelujah” gaat daar al mank.”

     U beweert dat de Brexit tot een chaos is verworden door de EU en pro-EU-partijen. Dit is een gotspe. Geen van de Brexitters had concrete plannen over een toekomst na de EU tijdens het referendum. Bovendien waren de Britten en de EU tot een deal gekomen die voor beide partijen acceptabel was (dus hoezo chaos door de EU?), maar die werd door het Britse parlement afgeschoten.

     Men kan de EU slechts wegstemmen middels een bindend referendum op nationaal niveau, zoals de Britten, echter, dat is nu niet mogelijk in Nederland, omdat de landelijke politiek in meerderheid tegen het correctief bindend referendum is. Je opmerking dat de EU hier schuld aan heeft slaat nergens op.

     1.   

      Maar het valt niet te ontkennen dat het bij Bulgarije en Roemenië wel zo was. En dat Griekenland decennia lang de boel geflest heeft, met alle gevolgen van dien. Ook Frankrijk en Duitsland hielden zich niets aan de 3%-regel.

      Zo strikt zijn ze dus niet.

      De EU wil geen water meer bij de wijn doen, hadden ze een heel klein beetje toegeeflijker geweest, dan hadden ze er samen uit kunnen komen. Die Backstop is onverteerbaar en dat weten ze ook wel. De EU is te halstarrig daarin, expres volgens mij.

      De EU heeft weinig met democratie te maken, we hebben er nooit voor of tegen kunnen stemmen. De enige keer dat we tegenstemden, tegen de grondwet, toen werd er een ander kaartje aangehangen met iets andere naam en toch (buiten het volk om) doorgedrukt.

     2.   

      De onderhandelingen met betrekking tot het Verenigd Koninkrijk zijn natuurlijk onvergelijkbaar met de regels die er bestaan in de eurozone.

      May en de Europese Unie zijn er bij de onderhandelingen ook uitgekomen. Met het Britse kabinet werd onderhandeld en het Britse kabinet is vervolgens met haar Brexitdeal naar het parlement gegaan. En toen zij het afschoot, tóén ontstond de chaos.

      Maar dat was uiteraard nadat alle Brexitters hun land onder leugens de Brexit in hadden gestort zonder enig reserve-plan.

    2.   

     DeBruijn: Bizar dat jij nog met Guus Geluk in discussie gaat. Dit ventje heeft een kleuterniveau, is niet in staat tot zelfstandig denken, laat staan kritisch denken.

     Het ontgaat hem dat Frankrijk nog nooit een lager begrotingstekort heeft gehad dan – 3%, hoewel dat toch een ‘harde’ eis is vanuit de EU-regels.

     Het ontgaat hem dat Italië de eurozone in gerommeld is (en daar gaan we nog heel veel spijt van krijgen).

     Het ontgaat hem dat Griekenland bij de toetreding tot de EU de boel grotelijks heeft belazerd (en daar hebben we al heel veel spijt van gehad).

     Guus is een naald die in de groef blijft steken. Hij komt niet verder dan slechts herhalen wat hij hier al 100 keer heeft gezegd.

     Voor Guus zou de DDS-redactie eigenlijk een apart kleuterhoekje moeten inrichten. Daar kan hij dan zijn verhaaltjes kwijt.

     1.   

      Gekko schreef eerder:

      “Meriadoc (Guus Geluk), mevr. Fleur en nog zo een paar: het zijn zuigertjes en treiteraars. Maar zo af en toe geef ik hen van Jetje. En aan Guus heb ik echt de schurft. Die raak ik waar en wanneer ik maar kan.”

      Wat mij betreft mag Gekko voor goed worden verbannen. Dit “raak ik (…) wanneer ik maar kan” wordt vervelend.

      Overigens, mij pest je toch niet weg, en alles glijdt van me af, maar dit geziek is zeer verstorend voor het blog.

   2.   

    Oekraïne zou toch nooit geen lid worden van de EU?
    Maar linkse personen zoeken wel een uitweg in de toekomst om die boeven staat lid te make
    De NATO zou zich niet aan de grenzen settelen , was de overeenkomst, maar wat doen zij nu, Europa in moeilijkheden brengen om een hboeven staat!
    Vergeten dat Rusland ons land mede bevrijd hebben van het Duitse juk van Hitler, die ook links was!

    1.   

     Rusland heeft ons niet bevrijdt, de Anglo-Saksische troepen hebben ons bevrijdt. Stalin sloot aanvankelijk een pact met Hitler om Polen in te nemen en keerde zich pas tegen hem toen de Nazi’s Rusland binnenvielen. Bovendien had Stalin het voorzien op de Oost-Europese staten die hij maar wat graag aan zijn imperium wilde toevoegen.

     Nadat het Sovjet-rijk ineen stortte werden alle staten soeverein en onafhankelijk. Rusland heeft die soevereiniteit gewoon te respecteren. Punt. Ook de soevereiniteit van landen als Oekraïne om de eigen keuzes te maken.

     1.   

      @ M.Bok.
      Stalin wilde de Oost-Europese staten graag aan zijn imperium toevoegen, dat las ik toch wel goed ?
      Klopt helemaal, als u dat bedoelt.
      Ik vind dat Zuipschuit Juncker, gesteund door o.a.
      clown Bassie Verhofstadt, hetzelfde uitvoeren als wat Stalin óók deed n.l. : zijn imperium vergroten. !!
      U zult toch niet met droge ogen durven beweren dat Zuipschuit en Bassie hun “werk” verrichten met het oog op het welzijn van de Europeanen ? Als dát wél zo zou zijn, dan kunnen zij nu, met hun ogen dicht nog wel zien dat zij volkomen gefaald hebben.

     2.   

      Zeker, dat las u goed.

      Ik meen niet dat Juncker – even los van dat hij op het tijdstip dat de Oost-Europeanen lid werden van de EU nog geen commissievoorzitter was – op één en dezelfde wijze Oost-Europa aan de EU wilde toevoegen als Stalin de Oost-Europeanen aan zijn Sovjet-rijk. Stalin bezette de Oost-Europese landen en hield hen onder duim met een troepenmacht.

      De Oost-Europese landen zijn vrijwillig tot de EU toegetreden en nooit door een EU-leger bezet of iets dergelijks.

   3.   

    @ M.Bok.
    Een land wordt lid van de EU.
    Er worden diverse EU-regeltjes enz. ingevoerd óók in dat “nieuwe” land.
    Na een aantal jaren komt er een regel waarin staat dat een land (óók het nieuwe land) een bepaalde hoeveelheid “vluchtelingen” dient op te nemen.
    De leider van dat nieuwe land én de bevolking wensen dat niet omdat zij niet willen dat zij 100 % worden overheerst door een Zuipschuit + consorten, zij voelen dat mogelijk als terugkeer naar een dictatuur waaraan zij zichzelf misschien wel nét hebben ontworsteld.
    Zij wensen niet opnieuw in een dictatuur te leven, en terecht natuurlijk.
    Waarom, denkt u, komen er zoveel anti-EU partijen, waarom, denkt u, is de Europese bevolking zo EU-kritisch geworden ? Dat zal, volgens mij toch zeker niet komen omdat zij de EU een warm hart toedragen ?
    De EU is een aflopende zaak en dat zou een GOEDE zaak zijn.

    RUTTUP en NEXIT. (vrij naar HendrikJan)

 18.   

  Ollongren ?
  Is toch die Zweedse troll ?

  1.   

   Neen @joker, dat is onze vice Premier en toekomstige MP

   1.   

    Staat ook hoog op de Bilderbergladder.

   2.   

    Natuurlijk, fortfori, Ollongren wordt MP. De partij van haar D66 haalt geeneens 10 zetels. Maar fantaseer gerust door.

  2.   

   @joker,

   “Is toch die Zweedse troll” Foei! Adelijke Zweese trol…

 19.   

  De Brexit is Een totale ramp. Morgen is de laatste dag dat de Britse regering kan stemmen voor een goede, vriendelijk deal om uit de EU te stappen, zonder chaos.
  Maar dat gaat niet gebeuren. Teveel koppige Britten die nog steeds denken dat zij
  zeer superior zijn…of van labour of de conservatief partij. Kortom: er dreigt alweer oorlog om de grens tussen Noord-Ierland die lid van de UK is, en zuid Ierland die lid
  blijft van de EU. De Scottish National Party ( die 90 % van de kiezers van Schotland als lid heeft), dreigt uit de UK te stappen als de Brexit doorgaat. T. May deed haar best.
  Het ging altijd makkelijker met afsprakken en overleg met de EU, maat nooit met haar parliament in Londen. Nu pleit ze voor uitstel van de Brexit, om de problemen nog steeds te proberen op te lossen. Maar sommige collega’s willen dit ook niet accepteren.
  Het zijn gewoon heel lastig Kl—zakken die altijd proberen haar weg te werken.
  Net als zij deden maar haar voorganger David Cameron. Groot-Brittanie staat nu op de
  punt om helemaal in te storten. Het gewone publiek willen opnieuw de Brexit volksreferendum houden, en er werden vele demonstraties hiervoor gehouden, maar er wordt niet naar de pleidooi van gewone burgers geluisterd. Vele politici willen de
  Brexit blokkeren. Dit werd vandaag in Trouw vermeld, van een Britse verslaggever,
  vertaald in het Nederlands.

 20.   

  Die juffrouw mengt zich in Engelse zaken wat haar niets aangaat, en maar afgeven als een ander land bv Rusland zich uitlaat over ons land!
  Bemoeien je met je eigen land, en dat kunnen jullie nog niet naar behoren besturen, jullie partijen staan niet voor niets zo laag in de peilingen!

 21.   

  Brexit is een goed idee maar de EU doet er alles aan om dat tegen te werken want na brexit volgen er meer en dan zijn de heren hun super dikke inkomen en hun gigantische pensioen kwijt dat willen ze niet natuurlijk

 22.   

  Brexit volgens mij een buitenlandse of EU aangelegenheid…
  Ollongren is voor zover ik weet minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in het kabinet-Rutte III. Waarom bemoeit zij zich met zaken waar zij niet over gaat?
  De portefeuille Europese Zaken is ondergebracht bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en volgens mij is het minister Blok die hierover gaat…

  Maar: Mevrouw Ollongren D666 is van adellijke afkomst (Fins geslacht Ollongren) en heeft gestudeerd aan het UvA en mischien geeft dit het elitaire grachtengordelkliek een vrijbrief om zich overal ongevraagd mee te mogen bemoeien!

 23.   

  “Populistisch rechts met leugens een Brexit bewerkstelligd” wat een gelul. Ze hebben een referendum gehouden over het feit dat er onbeperkt migranten naar Groot Brittannië komen, het volk en de politiek was dat -volledig terecht- spuugzat. De EU bepaald en bemoeit zich werkelijk met van alles en nog wat, dus ook met het opvangen van migranten. Dus vind ik die reactie niet vreemd, Eurofielen wel, maar die hebben ook niks met hun vaderland. Ook de ‘werkwijze’ van de EU vinden ze normaal. Mee werken??? ho maar, tegen werken?? des temeer drempels opwerpen zeuren, seiken over dit en over dat. Beperkingen opleggen : Groot Brittannië mag geen handelsverdragen afsluiten met andere landen. De EU is een CLAN!!!! een dictatoriale CLAN!!!! je hebt vrijheid om lid te worden, maar NIET!!! de vrijheid om terug te treden als je het helemaal hebt gehad met het ‘beleid’ Achteraf had Nederland ook nooit en te nimmer lid moeten worden van deze CLAN met eng nekken als Stan Laurel alias Juncker en Oliver Hardy Blunder alias Timmermans.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!