Megalomane D66'er Kajsa Ollongren waarschuwt Britten: 'Zie af van Brexit!'

Geen categoriemrt 11 2019, 11:00
Waar bemoeit ze zich mee?
Ah kijk. Minister Kajsa Ollongren -- u weet wel, die quasi-nepnieuwsbestrijder van D66 -- heeft een tip voor onze Britse vrienden: negeer de uitslag van het referendum draai het besluit om de EU te verlaten terug. En wel meteen.
Bij het Algemeen Dagblad vinden ze dat duidelijk een prima uitspraak van Ollongren. De titel die ze hun stuk meegeven is namelijk: "Ollongren zegt wat Rutte niet durft."
Wat Rutte niet durft? Waar slaat dat nou weer op? Het is bekend dat Rutte ook liever heeft dat het Verenigd Koninkrijk bij de EU blijft, maar dat is eerst en vooral omdat Nederland in de Britten een goede vriend verliest. Het VK en Nederland hadden historisch immers eenzelfde soort positie wat bailouts en verantwoord fiscaal beleid betreft. Door Brexit staat Nederland weliswaar niet alleen, maar wel zwakker dan ooit.
Maar waarom zegt Rutte dit eigenlijk niet? Nou, het zou zomaar kunnen dat hij, anders dan Ollongren, de wens van het Britse volk wél respecteert. Nou zou dat wel redelijk verrassend zijn, maar toch.
Dan is er nog een andere reden, ook gegeven door het AD: Rutte denkt dat zulke uitspraken averechts werken omdat ze gezien worden als 'continentale bemoeizucht.'
Goh, zou je denken? Dat lijkt zeer wel mogelijk, inderdaad. Sterker nog, je hoeft maar een beetje mensenkennis te hebben om tot dezelfde conclusie te komen. Dit soort uitspraken dan niet doen is dan niet een daad van angst, maar van wijsheid -- als je het vanuit Ruttes perspectief bekijkt natuurlijk.
Maar ja, Ollongren voelt zich nergens aan gebonden: niet aan wijsheid en niet aan de wil van het Britse volk. Het enige waar zij zich druk om kan maken is het doorduwen van haar radicaal-linkse, politiekcorrecte, eurofiele droom. Ze doet deze uitspraak dan ook niet om de beslissing in het Verenigd Koninkrijk te beïnvloeden, maar om de eigen, Nederlandse kiezer een boodschap mee te geven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten