Ophef tweet Tijs van den Brink over ‘saneren NPO’, vergelijkt zichzelf met Marokkaan na ‘minder-uitspraak’ van Wilders

Iedereen is weer boos en heeft weer een mening op Twitter! Tijs van den Brink voelde even een beetje wat een Marokkaan moet hebben gevoeld na de ‘minder-uitspraak’ van Wilders in 2014. Die vergelijking roept natuurlijk allerlei jankerds over hem af!

Er lijken grofweg te kampen te zijn ontstaan. De eerste die vindt dat er best bezuinigd kan worden op de NPO en ‘programma’s als Frans Bauer in China’ naar de commerciële omroep kan. Het andere kamp vindt het nogal een probleem dat het slachtofferschap van de Marokkanen in Nederland nu wordt aangetast door Tijs die zich ‘ook een beetje Marokkaan voelt’, want Marokkanen hebben het een stuk zwaarder of zo.

Hilarisch om te zien hoe de mate van slachtofferschap nu wordt bekritiseert en verdedigt, alsof er een rangorde bestaat! Het grappige is dat hij vanuit beide kampen dus totaal geen bijval krijgt. De een geeft hem gewoon ongelijk, de ander ziet hem als ondermijnend voor de positie van Marokkanen tegenover de ‘minder Marokkanen’-uitspraak van Wilders.

Deze tweet ontplofte dus regelrecht in Tijs’ gezicht!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. Top

  Tijs? Wie? Oh, wacht even, dat is die man toch, die de hele dag kijkt, alsof hij op een openbaare W.C. woont en werkt. En denkt, dat hij belangrijker is, dan iemand die kantoren schoonmaakt. Een biefstuk-socialist dus. Next.

  1. Rien Noppen

   Top heeft kennelijk veel ervaring met contacten in openbare toiletten.

   Ik spreek daar nooit mensen, hij wel.

   🙂

 2. poldi

  Bij Eva Jinek
  ————–—-

  Beste meneer Pleij,

  Wat heb ik gisteren genoten van uw optreden bij Jinek naar aanleiding van die onderwijskliklijnen.
  Wat een afgang. Wat een prachtig bewijs dat de ‘gevestigde orde’ heel slecht kan omgaan met een tegengeluid. Heerlijk!
  Dat telkenmale hinderlijk onderbreken van uw ‘opponent’.
  Dat misplaatste lachje.
  Dat opzichtig ‘nee’ schudden.
  Die stemverheffingen.
  Die uitspraken van u tegen een oud-collega, die 34 jaar voor de klas heeft gestaan.
  “Dit is allemaal hear-say.”
  “Dit heeft geen zin hoor, om zo te discussiëren.”
  “Ik vind dat je echt op een hele verkeerde weg zit, hoor.”
  “Jouw manier van redeneren vind ik buitengewoon irritant.”
  “Mag ik je eens wijzen op didactiek.”
  “Ach, jongen.”
  “Ah joh, kom op.”
  “Arme leerlingen.”

  Ik vond het van zo weinig respect getuigen voor de keurige oud-docent tegenover u, Harm Beertema.
  En weet u wat het meest stuitende was?
  U keek ‘m ook nog niet aan als u tegen ‘m sprak.

  U bent een walgelijk superlinks mannetje !

  1. AS210854

   Poldi+++++++++++

 3. Dik

  Maak dat de kat Tijs.

  NPO saneren, een goed idee!

  1. Top

   GEEN NET! dat is meer dan genoeg. Kan je die centjes naar mensen sluizen, die het echt nodig hebben.

   1. Satty

    Aldus onze stalinist.

    1. Top

     Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit gekropen bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. Ik ben er van overtuigd, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heeft bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen. Niknok!

     1. fockingworst

      @top +++ helemaal top

    2. Ego-non-solus

     Satty, liefje, laat ik je opmerking eens anders benaderen. De aan discussie toegevoegde waarde van “stalinist” is nul komma nul. Want verre van inhoudelijk en zegt vooral iets over jou.
     Maar heel af en toe kom je met inhoud. Daar kan je het mee eens zijn of niet maar blijkbaar vind je die zelf relevant genoeg om met de DDS-bezoeker te lezen. Maar kunnen we niet eens afspreken dat je je eerst afvraagt “zou ik zo’n reactie wel interessant vinden?” alvorens je op de verzendknop drukt?

     1. Bosche draak

      Paarlen voor de zwijnen Ego-non-solus.
      Salty is een narcistische onbenul pur sang.
      Men zou denken dat ze allang naar haar zo geliefde Afrika was gereisd en dit o zo fascistische Europa achter zich liet.

      Maar wat blijkt?
      Deugkneuzerij is niet eetbaar…

     2. Rien Noppen

      Bossche Draak, dit domme gescheld slaat op jezelf terug: het toont dat je inhoudelijk niets hebt te melden.

   2. Dik

    @Top: Ach, ik vind één zender op één net wel prima, kunnen ze een beetje “Van Gewest tot Gewest” of Zembla doen. Zelf kijk ik trouwens (bijna) nooit televisie.

 4. F. Domela Nienhuis

  Net zoals er haast niemand in Nederland staat te wachten op meer Marokkanen; Wie staat er nou te wachten op nog meer subsidies voor subsidiesponzen als Tijsje en de rest van de NPO?

 5. Adriaan

  Sinds de NTS is er wezenlijk niets veranderd in omroepland. Nu komt er eindelijk iemand die zegt dat er best wel eens wat schoongeveegd kan worden en heel omroepland is in paniek. Er wordt met publiekelijk geld gesmeten en dat mag zeker onder de loep worden genomen.

 6. Rien Noppen

  bekritiseerd

  1. Top

   Blablabla. blaaskaak.

   1. Rien Noppen

    Gelukkig heeft Top de vaseline altijd binnen handbereik.

    1. Ego-non-solus

     Beste Rien
     Mensen die opmerkingen maken over taal- of schrijffouten en die soms ook zelf maken zeggen iets over zichzelf. Iets dat ik zelf liever verborgen zou willen houden. Maar blijkbaar is je verveling zo groot dat je deze wat pathetisch aandoende neiging niet kan onderdrukken?

     Maar ik wil je wel een plesier doen…

     Bij deze meteen ook gedaan dus kom maar op!

    2. Bosche draak

     Noppenkop durft mij verwijten te maken over inhoud?

     Nee dan is dit een pareltje van hoogstaande wijsheid zeker?
     Als je niet loopt te miereneuken over spelling loop je wel dwars te liggen puur om het dwarsliggen.

     Ga zwemmen met een betonnen zwembroek kansloze…

 7. NoDoubt

  Het is jammer dat Tijs deze vergelijking maakt, want er is geen verband maar hij wil deze wel maken. De NPO houdt zich niet aan afspraken en maakt een constructie om toch maar hoge salarissen te betalen. En ook zoals Geert Dales al zei, is dagelijks op de NPO bashen zonder echt op de inhoud in te gaan een droevige stok. Het ophitsen terwijl iemand democratisch wordt gekozen. Zelfs Hillary Jinek keek weer voor de zoveelste keer verbaasd en het land kiest een andere koers. Wilders is af en Baudet is in opkomst en jawel NPO gaat weer dagelijks bashen. Er zijn gelukkig in dit land mensen die echt voor Nederland opkomen. Als mensen dan voor vluchtelingen zijn, neem ze dan op je kosten in huis. Als je dan klimaatverandering wilt, zorg dan danNL minder mensen op den duurt heeft in plaats van volbouwen, wegen dichtslibben, roofbouw plegen op de natuur. Nederlanders sparen en de EU geeft het geld weg als water en NL moet nog meer betalen.

  1. Satty

   Vluchtelingen hebben een grotere aanspraak op Nederlandse welvaart dan een blanke Nederlander. Vluchtelingen komen uit landen die de westerse welvaart hebben gefinancierd. Gewoon een feit.

   1. edoc431

    Aldus ons afrikaantje dat enorm kortzichtig is .

    1. Satty

     Nee hoor. Dat ben ik niet. Ik heb het de hele tijd over migratie redenen wegnemen. Denk je dat ik dat voor mijn lol doe.

   2. F. Domela Nienhuis

    We moesten tasje maar eens voordragen voor het televisieprogramma Opgelicht. Beroepsoplichter doet weer eens aan vluchtelingenzwendel.

    Na de leugenachtige babbeltrucs nu de harde feiten:

    WNL Op Zondag – 2 april 2017 — 10:49

    Vluchtelingenpolitiek is ‘het grootste bedrog van de 21e eeuw’

    Internationale vluchtelingenpolitiek is “het grootste bedrog van de 21e eeuw”. Dat zei oorlogsjournalist Arnold Karskens vanochtend in WNL Op Zondag. Karskens deed deze uitspraak naar aanleiding van de recente discussie rondom Eritrese vluchtelingen. Sommige van hen zouden vakantie vieren in hun thuisland terwijl ze eerder bij een asielaanvraag beweerd hadden dat het daar voor hen te onveilig was.

    Tot 80.000 Eritreërs komen vakantie vieren thuis: ‘Eritrea Asiel Holiday Tours’

    Het kabinet beloofde eerder op te treden tegen dit gedrag, maar de Telegraaf onthulde eerder deze week dat tot nu toe geen enkele Eritreër zijn verblijfsvergunning ingetrokken zag omdat hij of zij thuis vakantie vierde. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie is dit omdat weinig Eritreërs op vakantie gaan in hun thuisland.

    Karskens veegde de vloer aan met dit argument. De verslaggever bezocht zelf het land en hoorde van bronnen ter plaatse dat tussen de 40.000 en 80.000 Eritreërs elk jaar daar vakantie vierden. “Dat zijn niet allemaal vluchtelingen, maar overwegend wel”, aldus Karskens, die sprak van “Eritrea Asiel Holiday Tours”.

    “Het moment dat ze een Nederlands paspoort hebben gaan 9 op de 10 terug”, aldus de oorlogsverslaggever. De uitzonderingen worden gevormd door mensen die daadwerkelijk slachtoffer zijn geworden van het regime in het land. “Die zijn te bang.”

    Arib: ‘dit moet je onderzoeken’

    PvdA-politica Khadija Arib, ook te gast bij WNL op Zondag, toonde zich ook kritisch over schijnvluchtelingen. “Als het gaat om mensen die hier niet voor geweld of oorlog zijn gevlucht maar hier zijn om economische reden dan moet je dat onderzoeken”, zei Arib. “Asiel is niet voor economische vluchtelingen.”

    Volgens Karskens is het huidige beleid kwalijk omdat mensen die echt vervolgd worden in hun land van herkomst buiten de boot vallen. “Echte vluchtelingen laten we barsten en de mensen die wat geld hebben om hierheen te komen halen we binnen.”

    Door: Eric van den Berg

    1. Satty

     Karskens zegt het? Dat mannetje dat zich journalist van het volk noemt toch? Dat onaangedaan door een concentratiekamp heenliep? Die bedoel je?

     Het is ook geen onderdeel van wat ik schrijf, het is zo dat Europa de economisch vluchteling is.

     1. Top

      Aldus spreekt, ‘de persoon’, die al haar gehele leven haar hand op houdt en nog nooit van enige bijdrage aan de maatschappij, die haar en, door haar voortgebrachte ‘vuilnis’, valt te betichten. Kortom een onrendabele!

     2. Rien Noppen

      “Kortom een onrendabele!”

      Bejaarden, zieken en gehandicapten zijn ook onrendabel. Daar moet Cornuco Top ook niets van hebben.

     3. Siemien

      “Bejaarden, zieken en gehandicapten zijn ook onrendabel.”

      Ze noemen jouw natuurlijk niet voor niets compleet gestoord, je laat het steeds vaker zien ook..

   3. Siemien

    Natuurlijk niet Satty, dat hebben vluchtelingen helemaal niet, sterker nog, geen 1 Nederlander hoeft zich schuldig te voelen, wat jij er ook van maakt, nog veel sterker, vluchtelingen moeten gewoon weer terug als het veilig is, even een voorbeeld, Zimbabwe was vroeger de graanschuur van de wereld en Mugabe heeft z’n zakjes goed gevuld en kapot gemaakt wat eens was.
    Het is een puinzooi in Afrika, dat bestuurders het IQ hebben van een spruit, dat ze niet eens hun eigen land kunnen besturen is niet ONS probleem, dat jij dat wilt verbloemen door er een schuldsausje overheen te gooien is niet ONS probleem.
    Afrika is zelf het probleem..

 8. NoDoubt

  In Belgie is onderzoek gedaan en in de afgelopen 5 jaar is het aantal niet sprekende ‘vlaamse’ allochtonen gegaan van 18% naar 23%. Hoezo kansenpareltjes en integratie.

  1. F. Domela Nienhuis

   Wat niet integreerbaar is, zal nooit integeren.

 9. F. Domela Nienhuis

  Kan dat sneue Tijsje niet eens gaan werken voor zijn geld in plaats van zijn handje ophouden?

  1. Gekko

   Niet zo onaardig, Domela.

   Die Tijs is best een leuke vent, volstrekt ongevaarlijk ook. Dat hij af en toe wat onhandig uit de hoek komt, moeten we hem maar vergeven.

 10. Ries

  Ik ken Tijs alleen vanaf de zijlijn. Hij werkte ooit voor een streekblad en bedacht toen dat hij het beter kon en begon een concurrererend blad in hetzelfde gebied. Dat werd natuurlijk niet gepikt door zijn ‘toen nog’ baas. Daarna verdween hij uit mijn zicht en verscheen plotseling bij de EO (als ik me niet vergis). Wat hij heeft overgehouden aan zijn jeugd ergens op de bijbelbelt, is zijn treurige,verongelijkte tronie. Farizeeërmentaliteit? Ik wil me er niet op vastleggen, maar mijn vermoeden gaat in die richting.

 11. DidiMadloba

  Populisten redeneren: programma’s die commerciële omroepen ook wel willen uitzenden hoeven niet met belastinggeld door de NPO te worden gemaakt.

  Feit is echter dat de NPO ook kan verdienen aan programma’s waar commerciële omroepen blijkbaar aan kunnen verdienen. Het geld dat de NPO aan zulke programma’s verdient hoeft de belastingbetaler dus niet meer te betalen.

  Een publieke omroep zonder amusement wordt dus duurder.

  Ach, het hele verschijnsel “omroep” is technisch achterhaald.

 12. Punt50

  Waarom moet de NPO DRIE televisie kanalen vullen, één is toch voldoende? Meteen alle ruis in de prullenbak kijk eens hoe clean!

  1. Rien Noppen

   Omdat er veel mensen naar kijken. De kijkcijfers van de NPO zijn heel goed, de commerciëlen blijven daar ver achter.

   1. Top

    Blablabla. Blaaskaak!

    1. Rien Noppen

     Weer zo’n jeuk aan de cornuco, arme kerel?

  2. Niet L niet R

   Maar dan kunnen vele hun zakken niet meer van ons geld vullen!

 13. ikweetwatikwil

  Satty is een soort van “aangever in opdracht” Als je lol wilt hebben ,reageer je op haar. Zelf haal ik mijn lol ergens anders vandaan. Mijn idee is dat ze raaskalt , dat is duidelijk.

 14. Niet L niet R

  Er is maar een woord nodig om hem te duiden ,, zielig links mannetje ,,

 15. Blank en niet Wit

  Ik wist niet dat NPOers en ras was.

  1. Blank en niet Wit

   “Een ras” dus.

 16. Godefroy France

  Hear hear antisemitisch poephoofd, deze relifascist is het openlijk eens met BDS (Israel boycot), voelt zich marokaan!!!!! als hij werkelijk uit de kast durft te komen flikkeren diezelfde mocro’s hem van de hoogste toren ha ha ha poephoofd naar voren volgens de tradities ha ha ha

  1. Rien Noppen

   Is het niet mogelijk dat DDS verstandelijk gehandicapten probeert te weren?

   1. Catweazle1

    Hebben ze al heel vaak gedaan, maar op een of andere manier blijf je terug komen.

    1. bejaarde

     Catweszle
     Evenzo met Aytas, Satya ofwel nu Satty: hoe het ze lukt, geen idee hoe, maar terugkomen doen ze. Hiermee krijg ik steeds meer het gevoel dat het trollen in opdracht zijn en zo paraderen hier velen op dit forum.

   2. Vliegenvanger

    @ Noppen wat ben jij een vuile racist zeg. Verstandelijk gehandicapten proberen te laten weren op DDS.
    ze moeten dan beginnen met jou, zou een goede opruiming zijn.
    Stem ook op een partij voor Nexit met EU verkiezingen.

 17. J.Rademaker

  Wereldvreemd, bedrijven worden gesaneerd Thijs, de kerken niet dus dat is schrikken.

 18. Ries

  “Feit is echter dat de NPO ook kan verdienen aan programma’s waar commerciële omroepen blijkbaar aan kunnen verdienen. Het geld dat de NPO aan zulke programma’s verdient hoeft de belastingbetaler dus niet meer te betalen.”
  Dat ben ik benieuwd met welk programma de NPO geld kan verdienen. En als dat al zo is, dan hadden ze daar jaren eerder mee moeten beginnen, zodat het nu een soort Netflix was geweest. Maar rustig verder slapen, de gelden stromen toch wel binnen.

 19. C.A.Barstow

  NPO, een stinkende linkse beerput, evenals de NOS.
  Uitmesten, ontsmetten en bemannen met onafhankelijke journalisten.
  Prachtige en noodzakelijke taak olv FvD.

  Stem tegen links,
  Stem ook in mei op FvD!

 20. Jumping

  Dat klopt ook wel, deze Tijs is een uilen zeiker.
  Het beste middel is, op doeken die hele NOS / NPO CLUB.
  NOS = FAKE NEWS.

 21. Vliegenvanger

  De sanering van de Nederlandse Populistische Omroep is hard nodig.
  Deze omroep demoniseren bepaalde partijen terwijl ze juist door belastinggeld gesubsidieerd worden. Ze mogen geen groepen demoniseren, daaruit blijkt dat het hele NPO erg links is. Dat juist het grote gevaar is voor Nederland. Ze roepen dat rechts gevaarlijk zou zijn, maar dat is stemmingmakerij. Als je maar lang genoeg roeptoetert dat rechts gevaarlijk is gaan de mensen het nog geloven ook. Maar uiteindelijk zijn de mensen in Nederland verstandiger geworden. En stemmen ze voor een partij die er voor de Nederlanders is.
  Geen belastinggeld meer naar de Nederlandse Populistische Omroep.
  Laat ze d’r eigen maar bedruipen, de commerciële bewijzen dat zij het ook kunnen.
  Dat geld kan beter besteld worden dan aan een omroep die mensen tegen elkaar op zet.

 22. Pescador

  dat is toch die pleeborstel die de hele dag loopt te zeuren dat iedereen goddeloos is behalve die stronthapper zelf.

  volgens mij kunnen we die hele npo wel afschaffen, voor zover mij bekend was, was het de bedoeling dat Ned 1,2 en 3 vrije zenders zouden worden voor de nederlandse bevolking dan hoefde de armere mensen geen tv gelden te betalen en konden ze toch het nieuws volgen.

  in den beginnen was dat dan ook zo via de satelliet en via de gewone antenne, via de satelliet zijn ze nog steeds te zien MAAR dan moet je wel een abonnement nemen van canaal+ dus om deze zenders te zien ben ja dan € 15,00 per maand kwijt, via de gewone antenne op het dak kun je ze ook al niet meer krijgen.

  dus het hele idee van tv voor iedere Nederlander is nu een GROTE LEUGEN iedere Nederlander die voor langere of kortere tijd in het buitenland vertoeft en dat zijn er best veel b.v. overwinteraars in Spanje ,Italie, Frankrijk en Griekenland enz. enz. die kunnen alleen maar zien wat er in Nederland aan de hand is op buitenlandse zenders want die zorgen wel voor hun eigen volk zodat ze weten wat er speelt.

  dus laat tijs maar gewoon dominee worden in een kerk misschien dat er dan nog mensen naar hem luisteren

  het is gewoon onbeschoft dat b.v. voetbal rechten naar Nederland 1 gaan die had b.v. RTL4 ook kunnen kopen want als je toch lid moet zijn van canaal+ om Nederland 1 te kunnen zien doe dan die dure flut programma´s maar naar de commercielen .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.