Kilometer lang spoor van gedumpt hennepafval in Noord-Brabant

Geen categoriemrt 30 2019, 10:00
Het is weer raak in Noord-Brabant! Honderden zakken hennepafval lagen verspreid langs een weg tussen Vught en Cromvoirt. Al met al besloeg het afval zo'n kilometer afstand. Dat meldt NU.nl.
Het is ook niet eens zo dat het afval na het dumpen pas werd ontdekt. Nee, een medewerker van een beveiligingsbedrijf was bezig met z'n surveillanceronde toen hij de daders op heterdaad betrapte!
Er scheurde een auto over de weg, bij een berg vol met hennepafval vandaan. De daders hadden de berg afval op de weg gelegd, waardoor de medewerker niet achter ze aan kon gaan. Ook zijn er waarschijnlijk honderden zakken gewoon al rijdend uit een bestelbus gekiept.
De politie heeft nog geen enkel spoor van de daders kunnen traceren. Wat de reden voor deze manier van dumpen is geweest, is ook niet bekend. In veel gevallen wanneer het om chemisch afval gaat, wordt dit op één hoop gegooid in een bos. Ook niet netjes natuurlijk! Hennepafval lijkt mij toch een stuk makkelijker in het bos te verspreiden zonder dat het opvalt, in tegenstelling tot jerrycans. Maar door het spul gewoon op de weg te kiepen, trek je juist meer aandacht. Als er iemand door verongelukt, haal je jezelf extra aandacht op de hals. Zijn die lui nou zo achterlijk of moet ik maar een carrièreswitch overwegen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten