Tien terreurverdachten gearresteerd in Duitsland, mogelijk IS splintergroep

Geen categoriemrt 30 2019, 12:00
Gisteren en vandaag heeft de Duitse politie tien terreurverdachten opgepakt! Ze zouden een aanslag willen plegen in Düsseldorf, aldus het Duitse Openbaar Ministerie. Dat meldt de NOS.
Hoewel ze geen concreet plan voor een aanslag zouden hebben, daar lijkt het althans op, houdt de politie er wel rekening mee dat ze banden hebben met IS. Het zou gaan om een splintergroep van IS of sympathisanten van die terreurgroep.
De verdachten werden in Essen, Duisburg, Wuppertal en Düsseldorf opgepakt. Het ging hier dus om een gecoördineerde actie waar is geprobeerd het terreurelement in één keer, met wortel en al, te onttrekken aan de maatschappij.
Het AD weet ons te vertellen dat in Düsseldorf een aantal figuren in het centrum werden overmeesterd. In de andere steden ging het om huiszoekingen die arrestaties opleverde. Hoewel één van de verdachten uit Tadzjikistan komt, zou er geen verband zijn tussen de 19-jarige Tadzjiek die gisteren in Essen met zijn auto over een voetgangerspad raasde. Daarvan word gezegd dat het motief nog onbekend is.
Onderaan het AD-artikel wordt nog even melding gemaakt van de aanslag op zeven fietstoeristen in Tadzjikistan van vorig jaar. Daarbij kwamen vier mensen om het leven. De straffen die men daar kreeg staan toch in schril contrast met wat men hier gewend is. Niks geen psychologisch profiel en onderzoek, 'verwarde man', 'sociaaleconomische problemen', tbs of strafvermindering bij goed gedrag. Vier aanslagplegers werden doodgeschoten, de vijfde kreeg levenslang, dertien anderen werden ook veroordeeld omdat ze de aanslag niet verhinderden, waarvan twee er 16 jaar cel kregen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten