Pijnlijk moment! Discussie over linkse indoctrinatie op scholen bij Jinek etaleert exact het probleem

Pijnlijk moment! Discussie over linkse indoctrinatie op scholen bij Jinek etaleert exact het probleem

Het is diverse mediakanalen opgevallen, de totale wanvertoning van links bij Jinek toen het over linkse indoctrinatie op school ging. Vooral de arrogantie van Herman Pleij tegenover een rustige Harm Beertema (PVV) is wat veel mensen stoorde.

Waar Beertema rustig probeerde uit te leggen hoe de vork in de steel zat en zelf meer dan dertig jaar ervaring heeft als leraar, was de houding van Pleij aan de andere kant van de tafel een totaal contrast. Hij kwetterde er doorheen, keek vooral anderen aan, op zoek naar steun en 'is allemaal niet zo'.

Beertema vond vooral dat het zaak was voor docenten om scholieren en studenten te leren nadenken over hun standpunten en hoe deze te formuleren. Pleij was echter van mening dat docenten hun mening niet onder stoelen of banken moeten verschuilen en met de leerlingen in debat moest gaan.

Dat is allemaal leuk en aardig als je een open en eerlijke discussie voert, maar totaal geen garantie dat dit ook zo blijft of iedereen dit maar blijft doen. Daar komt bij dat een docent als rolmodel met voorbeeldfunctie kan/moet fungeren. Hij kan hierdoor een autoriteit lijken en de minder kritische scholieren al praktisch hebben overtuigd met 'hij zal het wel beter weten'. En wat te denken van een PVV- of FVD-docent die zich vroeg of laat klassikaal mag gaan lopen verdedigen omdat er een moslim in z'n klas zit?

Pleij lacht het allemaal weg en heeft 'heel andere ervaringen' dus 'is het niet zo'. Vooral de argumenten 'Ach, jongen' en 'Ah joh, kom op' zullen wel veel mensen hebben overtuigd. Kijk het vooral terug en oordeel zelf.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties