Populisme bij GroenLinks: ‘I Amsterdam’-letters komen even terug voor verkiezingen!

Het geld klotst ze over de muren in Amsterdam. GroenLinks, die met veel gedram de ‘I Amsterdam’-letters weg wilde hebben, want dat was een teken van individualisme, zet ze nu voor de Provinciale Statenverkiezingen tóch even terug. Kost flink wat geld, maar goed, het gaat om de democratie!

De Telegraaf kreeg via diverse bronnen bevestigd dat de letters speciaal voor de verkiezingen even terug worden geplaatst. Er komt een stemhok naast te staan en daar gaat Femke Halsema woensdagochtend zelf haar stem uitbrengen.

De verontwaardiging is natuurlijk groot en hartstikke terecht. Want het was GroenLinks zélf die de letters koste wat het kost weg wilde hebben. Dat het dan ook nog eens slechts voor een fotomomentje voor burgemeester Halsema blijkt te zijn is toch niet te verantwoorden?!

Hoe denken die lui daar bij GroenLinks?! ‘Oh ja, die letters moesten weg vanwege onze principes maar het is verkiezingstijd, dus laten we voor een fotomomentje met het gezicht van onze partij de principes maar héél even buigen. Daarna halen we ze weer weg hoor, haha,  dus als een echt gebrek aan principes moet je het niet zien.’

VVD-fractievoorzitter Marianne Poot uit Amsterdam, evenals CDA’er Diederik Boomsma, hadden nogal kritiek. ‘Heel bijzonder’ en ‘pure geldverspilling’. Nou, dat dekt nét niet helemaal de lading volgens mij…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. sonar

  Ze zijn de s en L. vergeten Islamsterdam moet het zijn.

  1. TD

   +++++

   1. PMG

    +++++

 2. DeBruijn

  Zal wel de schuld van Baudet en Wilders zijn, die krijgen tegenwoordig overal de schuld van.

  1. Top

   En vergeet de poezen van Wilders niet. Die zijn zo fout. Die willen alleen maar meer, meer, meer, muizen.

   1. toetssteen

    @@Top
    Lol!

 3. Roughwood

  Teken van individualisme? Dat klopt dus wel. Lees individueel GroenLinks partijbelang!!

 4. TD

  Er is nog nooit zo’n kritiek en aandacht voor de PVV en FvD geweest als de afgelopen 3 weken,dat kan alléén maar liggen aan de naderende datum,20 maart!
  Voor iedereen met meer dan 5 gram werkende hersens moet dit toch duidelijk zijn.
  Uitnodigingen voor praatprogramma’s waar verbale geniepige valkuilen zijn ingebouwd,niets is voor het angstige links Nederland te gek,er is een enorme angst,vooral voor Baudet haha!
  Stem PVV of FvD.

  1. Sprookjesfiguur

   Voor iedereen met meer dan 5 gram werkende hersens moet dit toch duidelijk zijn.

   Waarschijnlijk komt dat door de dagelijkse 5 gram wiet die in Islamsterdam zo populair is. Helder denken is daar een uitzondering.

   1. Heinz

    Ook in Vlaanderen is wiet populair. Er is zelfs een stripalbum aan gewijd. Het speelt zichaf in het huis van Tante Sidonia, het laboratorium van professor Barabas. Aanvankelijk was de titel ‘het kletsende kruid’ Een aardig verhaal. Dus niet alleen Amsterdam.

  2. Fortiori

   Stem PVV of FvD… Daar zit nog wel wat verschil in. Baudet wil best samenwerken met Rutte. Dat wil Wilders niet. Een Nexit moet Baudet nog over nadenken. Wilders heeft er een uitgesproken mening over. Dus kun je net zo goed GL of PVV stemmen.

   1. TD

    Het gaat eigenlijk om de stoeltjes in de senaat,daar bijten deze partijen zich zeer zeker niet!

   2. Lugar

    @Fortiori: Bijna goed, een klein beetje maar. Uiteraard gaat FVD een megaklapper maken en de VVD naar huis sturen zodat er helemaal geen sprake zal zijn van samenwerken met Rutte.

    Stem FVD!

 5. comfortzones

  Het principe is niet meer zo principieel ineens. Erg opportunistisch zoals we gewend zijn van GroenLinks, in het bijzonder mevrouw Halsema.

 6. ZiggyStardust

  Nou, groen links toont mooi aan dat ze gewoon schijt aan de burger hebben. En dat ze van belastinggeld verspillen houden was al langer bekend. Wat een trieste partij zeg!

 7. PMG

  Femke wil even laten zien wie er de baas is en verspilt uw belastinggeld zonder blikken of blozen terwijl ze ook al van uw belastinggeld vreet en schijt!

 8. PMG

  de huistrol in geen velden of wegen te bekennen hier, gebrek aan inspiratie?

  1. Lugar

   Roep ‘m nou alstublieft niet, doe jezelf en anderen een lol en negeer die trol!

  2. Rien Noppen

   Ik vind het een non-item, PMG.

 9. Michael M

  Er zijn van die linkse mensen welke de laatste jaren zo een enorme zelfhaat gekregen hebben dat ze wilden dat ze niet wit waren of niet willen zijn wie ze zijn of dat er geen Nederlandse tradities meer waren of wat er ook maar Nederlands aan is te willen verbannen. Zo ook met de tekst Iamsterdam. Wat gaat Nederland toch achteruit. Gelukkig zijn er ook veel goede mensen welke van ons Nederland houden en van ons land en onze molens en tulpen maar begrijpen de zelfhaat van die linkse mensen ook niet. En als je iets moois wilt maken van Nederland dan valt links je aan. Dat komt door de negativiteit van die mensen. Hopen dat ze ooit weer het leven positief gaan inzien.

 10. NoDoubt

  Halsema, die geen burgemeester wou worden, die haar kinderen toch naar een witte school bracht. De club van Pol Pot. Zogenaamd voor democratie en referendum van tafel veegt. Die zogenaamd bemiddeld bij gemeenteverkiezingen. Nu weer even de letters terug, wat een afgang. Daarom wordt politiek niet meer vertrouwd.

 11. J.Rademaker

  Principes zijn wapens, die zet je tegen de tegenstander in.

 12. sjun

  GroenLinks denkt dat iedereen even beïvloedbaar en scoringsbelust is als zijzelf. Zij hebben jarenlange onderwijsverdomming mee maar uiteindelijk zal toch ook het grootste dwaallicht inzien dat GroenLinks bestuur vooral ten koste gaat van vrij besteedbaar inkomen en diversiteit van meningen.

 13. victus

  Grote plastic opgestoken middelvinger in het IJ is een beter signaal.

 14. Punt50

  Groot hek om 020 zetten, ophaalbruggen prikkeldraad etc. en verklaren tot voor normale mensen onbewoonbaar gebied wegens tot waanzinnige hoogte gestegen linksige trollen percentages.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.