Daar gaan we weer! Ook Leo Lucassen schuift aanslag Nieuw-Zeeland in schoenen van Baudet en Wilders

Geen categoriemrt 15 2019, 18:00
De NRC leent zich voor ophitsing door Leo Lucassen, welbekend wegkijker en azijnpisser omtrent alles wat rechtse partijen aankaarten. De beschuldigingen zijn: 'extreemrechts', 'racisme', 'uitsluiting' en wat 'antisemitisme' voor de smaak.
Wat hier wordt geëtaleerd is een klassiek geval van guilt by association: 'jij gaat om met X of praat over dezelfde dingen als X dus je zult zelf ook wel X zijn'. Lucassen trekt z'n hele kast los voor alle munitie die hij maar kan vinden:
Géén van deze punten zet aan tot geweld of de verheerlijking ervan en dient net zo min als excuus voor zo'n aanslag. Massa-immigratie levert nu eenmaal frictie op. Breivik vond het nodig daar met geweld wat aan te willen doen, Baudet en Wilders absoluut niet. Het feit dat Baudet graag een 'dominant blank' Europa wil, betekent niet dat alles wat maar niet-blank is, direct afgeslacht moet worden. Dat blijkt ook nergens uit.
Dat hij zich afzet tegen mensen en organisaties, zoals George Soros en zijn stichting, heeft meer te maken met het feit dat Baudet hiervan vindt dat het tot sociale onrust leidt, dan dat hier enige vorm van antisemitisme een rol speelt. Een boek aan Le Pen aanbieden en een gesprek met Taylor duidt hooguit op het gesprek aan willen gaan met andersdenkenden, niet dat hij besmet is geraakt met hun gedachtegoed.
De 'onvermijdelijke strijd tegen de islamisering van Europa' lijkt eerder op het via democratische wijze willen voorkomen van aanslagen, terreur, oorlog en geweld, dan te pleiten voor wat er kan gebeuren als men meent dat Europa grotendeels geïslamiseerd is geraakt.
Maar voor Lucassen doet dat er allemaal niet toe. Hij gooit alles ongenuanceerd op een hoop, geeft je ieder punt mee en zegt: 'kijk, wel raar hé?' in de hoop dat je de verkeerde conclusie trekt.
Wat een triest mannetje is het ook. Wist u trouwens al dat links helemaal niet voor wagenwijde open grenzen is, antisemitisme pas recentelijk in islamitische kringen is gekomen, men prima geïntegreerd is en de criminaliteit is gedaald?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten