Populisme bij GroenLinks: 'I Amsterdam'-letters komen even terug voor verkiezingen!

Geen categoriemrt 15 2019, 19:00
Het geld klotst ze over de muren in Amsterdam. GroenLinks, die met veel gedram de 'I Amsterdam'-letters weg wilde hebben, want dat was een teken van individualisme, zet ze nu voor de Provinciale Statenverkiezingen tóch even terug. Kost flink wat geld, maar goed, het gaat om de democratie!
De Telegraaf kreeg via diverse bronnen bevestigd dat de letters speciaal voor de verkiezingen even terug worden geplaatst. Er komt een stemhok naast te staan en daar gaat Femke Halsema woensdagochtend zelf haar stem uitbrengen.
De verontwaardiging is natuurlijk groot en hartstikke terecht. Want het was GroenLinks zélf die de letters koste wat het kost weg wilde hebben. Dat het dan ook nog eens slechts voor een fotomomentje voor burgemeester Halsema blijkt te zijn is toch niet te verantwoorden?!
Hoe denken die lui daar bij GroenLinks?! 'Oh ja, die letters moesten weg vanwege onze principes maar het is verkiezingstijd, dus laten we voor een fotomomentje met het gezicht van onze partij de principes maar héél even buigen. Daarna halen we ze weer weg hoor, haha, dus als een echt gebrek aan principes moet je het niet zien.'
VVD-fractievoorzitter Marianne Poot uit Amsterdam, evenals CDA'er Diederik Boomsma, hadden nogal kritiek. 'Heel bijzonder' en 'pure geldverspilling'. Nou, dat dekt nét niet helemaal de lading volgens mij...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten