Filmpje! Salvini geeft heldhaftige Ramy paspoort na verijdelen terreuraanslag op schoolbus!

Afgelopen week stak een migrant een schoolbus in brand waarbij het niet veel had gescheeld of tientallen kinderen waren levend verbrand! Was het niet voor Ramy (13), die heimelijk de politie belde en een ramp voorkwam. Als reactie op deze heldendaad schonk de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, de held en zijn Egyptische familie een Italiaans paspoort!

Alvorens de bus in brand te steken bond de terrorist de kinderen vast waardoor ze hopeloos in de bus vastzaten. Maar Ramy kreeg het voor elkaar om zijn telefoon te grijpen en deed vervolgens alsof hij in het Arabisch nog één laatste keer tot God aan het bidden was. Maar hij bad niet, hij telefoneerde!

Terwijl hij met zijn vader sprak vertelde hij over de noodlottige situatie. Die lichtte vervolgens de Italiaanse hulpdiensten in waarna de kinderen konden worden gered. Als dank voor de heldhaftige actie is Ramy nu officieel Italiaans staatsburger geworden bij wijze van ministerieel decreet!

Dit noem je nog eens een verstandige inzet van de discretionaire bevoegdheden! Het is geheel terecht dat Ramy nu direct een paspoort krijgt. Hij heeft zich met zijn intelligente gedrag direct onmisbaar gemaakt in Italië. Terwijl migrant Ousseynou Sy, die de bus in brand stak, kan worden gemist als kiespijn.

Volgens Matteo Salvini zijn er soms situaties waarin wetgeving minder belangrijk is dan rechtvaardigheid:

“Dit soort heldendaden overstijgen wetten. Ik heb Ramy het staatsburgerschap toegekend omdat hij mijn zoon had kunnen zijn en de waarden van ons land begrijpt.”

En inderdaad. Het selectieproces voor migratie moet dringend op de schop. Terwijl zoveel talent geen enkele kans maakt op een paspoort mogen de rotte appels gewoon rond blijven lopen en ellende veroorzaken. De aso-migranten verpesten het voor jongeren als Ramy. Dat terwijl jongens als Ramy soms jaren in onzekerheid zitten.

Matteo Salvini heeft gezegd het paspoort van brandmigrant Ousseynou Sy af te pakken, aldus NOS. Prachtig!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Vrijedenkert

  Gewoon het aloude principe van belonen en bestraffen, wie hier komt om de maatschappij en zijn burgers te beschadigen optyfen en wie hier de maatschappij behoed voor dit soort ellende belonen!

  1. Satty

   Hoe ga jij mensen de kans bieden de maatschappij te behoeden? Ik vind je gedachte begrijpelijk en deel de gedachte erachter, practisch zie ik ernstige bezwaren. Ik denk dat je moet laten zien wat je bedoelingen zijn.

   1. Vrijedenkert

    @Satty,

    Hier valt verder helemaal niks uit te leggen Satty,
    Een heldhaftige jonge migrant wordt beloond met de Italiaanse nationaliteit, vervolgens wil men de nationaliteit van een andere migrant aka een ellendige terrorist die blijkbaar andere snode plannen heeft met deze maatscghappij dan een veilig heenkomen zoeken in Europa zijn nationaliteit weer intrekken…
    Meer kan ik niet bedenken wat er uitgelegd zou moeten worden?

    1. Satty

     Ik denk dat niet iedereen een kans krijgt als dit. Gelukkig.

 2. Satty

  Achterlijke actie, mensen zijn oppertinisten.

 3. Sprookjesfiguur

  Een telefoontje plegen was wel het minste wat hij kon doen. Niets meer dan een menselijke daad, geen heldendaad. Aardig dat hij nu een tweede paspoort krijgt. Wel makkelijk verdient. Zo zouden er wel meer recht hebben op een paspoort.

  1. cmsuijkerbuijk

   DE jongen zat vastgebonden in de bus. Terwijl de brandstichter de kinderen in de gaten hield en tal van dreigementen uitte, wist hij toch door een list, te bellen met zijn vader, zodat dié de politie kon waarschuwen.
   Dus Sprookjesfiguur: Je reactie slaat als een l*l in een bord pap. Die jongen is een held en heeft terecht deze beloning gekregen!

   1. toetssteen

    cmsuijkerbuijk
    Ik hoop dat men nu eindelijk eens wil lezen! Thanx.

   2. Sprookjesfiguur

    @ Buijk

    Zie het al voor me… pets pets, wat een zooitje.. De jongen probeerde zijn hachje te redden. Vrij logisch toch…

 4. TD

  Een goede aktie van Salvini,er loopt in de EU zoveel gespuis met een migratieachtergrond inclusief paspoort maar dat pertinent niet waard zijn!
  Kan Nederland een voorbeeld aan nemen,vooral het in beslag nemen van dader paspoort!

  1. Rien Noppen

   “er loopt in de EU zoveel gespuis met een migratieachtergrond ”

   En dan zwijgen we nog over het gespuis zonder migratieachtergrond!

   1. toetssteen

    @RN
    Even in percentages denken, aangenomen dat u dat kunt.

    1. Punt50

     @ toetssteen

     Doppertrol Geluk heeft het bijv. over AFA etc.

   2. Vabis

    Die zitten hoofdzakelijk bij jouw PVDA.

 5. Tante Sidonia

  Jensen om 21.30 uur.
  Kijken!!!!

 6. C.A.Barstow

  Alleen jammer dat er maar zo weinig van dit soort goeie gasten zijn.
  Een groot deel van het islamitisch tuig staat te dansen en viert feest,
  als er weer een aanslag gepleegd is.

  Stem ook in mei op FvD!

 7. Jantje

  In dit land krijgen vervelioos die het hardst schreeuwen en het meeste tegenwerking paspoorten en huizen.
  #stemzeweg, ook bij de EU verkiezingen.

 8. Akmmor

  Hopelijk wordt daad bij woord gezet en Ousseynou Sy echt Europa uitgetiefd.
  Wat mij ook bij NOS opviel dat NOS journaal, in tegenstelling tot de aanslag in Christchurch heel summier, zonder details zoals dit vastbinden achteraan in het journaal tussendoor prikte. Een bericht van ongeveer 10 seconden. Pas in het 8 uur journaal werd er iets meer informatie gegeven. Het was verkiezingsdag, toe dit gebeurde en om 21:00 uur ging de stembureaus dicht.

 9. ikweetwatikwil

  Goed gedaan jochie, je mag blijven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.