PVV-Kamerlid Harm Beertema is klaar met woedende reacties onderwijsbonden op Meldpunt Linkse Indoctrinatie: “Dat gehuil begint te irriteren!”

Het gejank over het meldpunt van Forum voor Democratie.

Precies zoals je zou verwachten van linkse raddraaiers hebben ze furieus gereageerd op het meldpunt linkse indoctrinatie in het onderwijs van Forum voor Democratie. Minister Slob én diverse onderwijsbonden zijn volgens de NOS “verontwaardigd” over het meldpunt. Voorzitter Liesbeth Verheggen van de Algemene Onderwijsbond (AOb) vindt het daarbij ook nog eens nutteloos, want leraren zouden heel, heel, heel professioneel en neutraal zijn.

“Ik moet de eerste leraar nog tegenkomen die zijn leerlingen wil indoctrineren. Leerkrachten hebben altijd te maken met een enorme diversiteit in hun klassen en met politieke voorkeuren van ouders. Daar gaat iedereen prima mee om. Een kliklijn verstoort de verhoudingen.”

Je reinste flauwekul, natuurlijk. Iedereen met ook maar iets van ervaring in het onderwijs — wat betekent: iedereen in Nederland — weet dat 99% van de docenten links tot op het bot zijn, leerlingen continu indoctrineren met hun linkse gedachtegoed, en rechts georiënteerde leerlingen continu het gevoel geven dat ze hun bek moeten houden (of anders). Probeer als rechtse leerling of student maar eens een duidelijk rechts essay in te leveren. Grote kans dat je bestraft wordt met een laag cijfer, puur en alleen omdat de docent het er niet mee eens is. Of open je mond maar eens als de docent weer eens vertelt dat het zo belangrijk is dat er iets gebeurt aan ‘klimaatverandering.’ Veel succes.

PVV-Kamerlid Harm Beertema is dan ook, geheel terecht, helemaal klaar met deze linkse zeurpieten in het onderwijs (en de politiek):

De ‘woede’ van die bonden en politici is eigenlijk gewoon lachwekkend. Rechtse studenten worden al decennialang onderdrukt in het leslokaal. Rechtse docenten zijn er de afgelopen jaren gewoon uit geduwd… Maar nou zouden de linkse propagandisten opeens het slachtoffer zijn? Ga toch fietsen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

109 reacties

 1. Onzin456

  Zelfs op universitair niveau is het gebruikelijk om linke te zijn.
  Kan het echt niet volgen

  1. Rien Noppen

   Onzin heeft zijn nickname treffend gekozen.

   1. uil van minerva

    Rien altijd -veel

 2. Rien Noppen

  Harm Beertema is van de PVV, een partij die de rechtsstaat en Grondwet niet onderschrijft. Het is uiteraard niet vreemd dat hij het een prima idee vindt om van staatswege leraren en onderwijzers te controleren op de politieke correctheid van hun uitlatingen.

  Het is ook zorgwekkend dat Michael niet schijnt te beseffen dat je met dit soort krankzinnige ideeën je de samenleving op een hellend vlak naar fascisme voert

  1. Onzin456

   @Rienekke,
   Ik denk dat jij je nick moet veranderen naar Onzin456.
   Jij vind blijkbaar indoctrinatie goed want die staan gelijk met je eigen standpunten. Het is zorgwekkend dat “fascisten” ook de kinderen deden indoctrineren met hun eigen idealogie.
   Alleen was het vroeger nog voor het land in plaats van tegen het land.
   Mensen betalen belasting voor een vrij liberaal onderwijs, niet voor huilende linkiewinkie gedoe.

   1. Rien Noppen

    Het is ‘vindt’ en ‘ideologie’.

    Goed taalonderwijs blijft een belangrijke opgave van het basisonderwijs.

    1. Onzin456

     @Rien,
     Helaas kan je alleen op taal afkeuren. Gelukkig ben ik toch internationaal bezig dus mag het wel zo wezen dat mijn nederlandse taal verwatert

     1. Siemien

      Als Rientje gaat taalneugen dan weet je dat je de spijker keihard op zijn
      kop raakt, Rientje gaat dan namelijk helemaal uit zijn plaat achter het pc schermpje

    2. Buzz68

     Wat een boterzachte reactie. Inhoudelijk… Nou nee.

  2. Satty

   Michael beseft dat wel.

   Michael weet ook heel goed net als baudet dat er geen sprake is van indoctrinatie, zolang pubers zich afzetten is daar geen sprake van. Je hebt onder pubers zoveel stromingen dat het werkelijk idioot is om dit te beweren.

   Ze weten ook heel goed dat volwassenen makkelijker te indoctrineren zijn. Die hebben hun stroming gekozen en zullen alles wat daar binnen past slokken als je de grens langzaam verschuift. Michael is zeer bewust bezig fascisme terug te brengen. George knight heeft een redelijke visie op Michael. Een extreem rechts gevaar.

   1. Vit

    @Satty

    “Ze weten ook heel goed dat volwassenen makkelijker te indoctrineren zijn.”

    Hoe kom je aan die onzin? Oké er zijn labiele volwassenen dat is wel zo die alles voor aannemen.

    1. Vit

     Correctie: voor zoete koek aannemen.

    2. Vit

     Btw, ben jij nog om te turnen dan, nee toch zeker?

    3. Satty

     Vit het is geen onzin. Lees er maar eens meer over. Er is zolang jongeren zich blijven afzetten en de uitkomst van dat afzetten divers is dus links en rechts, gezondheidsfreak of wietroker geen sprake van indoctrinatie.

     Volwassenen die in een bepaalde stroming zitten volgen de opinie binnen die stroming kritiek loos. Ik ben traditioneel anarchistisch, als ik noam chomsky lees weet ik opletten satya ook dit moet je kritisch bekijken. Doe ik dat niet neem ik alles voor waar aan, dat is hoe je brein nu eenmaal werkt. Als je je stroming hebt gevonden worden mensen schapen. Dat is 1 van de redenen dat ik rechtse media volg, ik ben daardoor veel realistischer over salafisme gaan denken bv. Ik wil niet in een bubbel komen. Ik vind niet iedere fvd er racist, baudet wel, volgde ik alleen linkse media zou ik iedere fvd er een racist vinden. Hoewel ik hier vaak ongenuanceerd reageer ben ik erg genuanceerd mijn beste vit.

     70 echt? Je komt jonger van geest over. Graag blijven we discussie voeren open, volgens mij ben je een vriendelijk medeburger.

     1. Zomaar73

      Satty

      Kritiekloos

      FvD’er

      En nog meer fouten, zoals komma’s en hoofdletters.

      Dus volgens Beukman en Noppen ben je dus niet ontwikkeld en onbetrouwbaar. Niet mijn woorden, maar dat zeiden zij gisteren. Teveel fouten, betekent dat. Lees maar terug.

     2. Vit

      @Satty

      “Volwassenen die in een bepaalde stroming zitten volgen de opinie binnen die stroming kritiek loos.”

      Juist, die zijn dus al gevormd in hun jonge jaren en om dat nog te wijzigen moet je van goede huize komen.

      Het is in de psychologie bekend dat geestelijke vorming in de jeugd begint en afhankelijk van het individu zo ongeveer tot de volwassen leeftijd.

      Btw, ik ben dan wel 70 maar een oudere jongere.

  3. Top

   Aldus spreekt, ‘de persoon’, die al zijn gehele leven zijn hand op houdt en nog nooit van enige bijdrage aan de maatschappij, die hem en zijn, door hem voortgebrachte ‘vuilnis’, valt te betichten. Kortom een Tokkie! Blablabla. Blaaskaak.

 3. Marija

  Links is al zo ontzettend lang “aan de macht” in belangrijke zaken in ons land, dat het voor hen niet te bevatten is dat daar wellicht en hopelijk een einde aan komt. In de loop der jaren is links onderwijs STAR geworden en staat niet open voor andere meningen.
  Daar gaat een prijs voor betaald worden.
  Stem PVV of FVD in mei.

  1. Bosche draak

   En het onderwijs is ook gewoon steeds slechter geworden.
   Men rekent slechter
   Men schrijft nog amper
   Geschiedenis is steeds slechter bekend

   (Veel Nederlanders weten blijkbaar niet meer waar fascisme voor staat, om maar een voorbeeld te geven)

   Ja we zijn steeds beter met computers geworden, terwijl we massaal dommer worden omdat techniek steeds meer uit handen neemt.

   Er mag wel weer eens de bezem door……

 4. F. Domela Nienhuis

  Onderwijs niet links indoctrinerend? Laat me niet lachen.

  Hoe zat het ook alweer met een docent geesteswetenschappen aan de Universiteit Utrecht? Riep Corné Hanssen dan niet op tot een Volkertje richting Thierry Beaudet?

  Hoe zat het met die basisschoolmiep van een Ingrid Braskamp van de Daltonbasisschool De Klinker in Vlaardingen? Die stuurde toch een klas vol minderjarige kinderen aan om Thierry Beaudet te verketteren. Oftewel penetratie van minderjarige kleine kinderen met politiek correct geleuter. Maatschappelijke perversie van dezelfde orde als “Steek je leuter in een kleuter” en niets anders dan dat.

  Durf eens de waarheid te spreken en Mohammed een pedofiel te benoemen en je hebt direct een beroepsverbod…

  1. Rien Noppen

   “Durf eens de waarheid te spreken en Mohammed een pedofiel te benoemen”

   Dat lijkt u wel een goed idee? Misschien kunnen we de onderwijzers die dit durven een lintje geven en ze van Staatswege ten voorbeeld stellen aan anderen.

  2. Beukman

   @Domela
   Die docent is op het matje geroepen, en terecht.

   De basisschoolmiep stuurde helemaal geen klas aan, maar ze maakte een volstrekt onschuldig grapje op sociale media.
   Het hierop volgende oorverdovende gebrek aan humor binnen de aanhang van FvD tekent het Zwartekousengehalte van de FvD-parochie.

   Je doet je nick geen eer aan, @Domela.

   1. Zomaar73

    Beukman – Had die meid een geintje over een transgender of homo gemaakt ipv Baudet, dan hadden jullie lopen schreeuwen.

 5. m.van.rosmalen

  Zelfs mijn jongste dochter moest verplicht mee in groep 4/5 naar een uitje Moskee.
  nou ik dacht het niet lekker thuis gehouden en bij de navraag van juf Pietje de naam alleen is al veelzeggend of ze ziek was geweest gezegd dat ik het de taak vind van de school om mijn dochter les te geven in lezen/schrijven en rekenen en daar houd het verder helemaal mee op.
  dagjes uit regelen we zelf wel

  1. Onzin456

   @m.van.rosmalen,
   Dat was 15 jaar terug ook al.
   Leuk allemaal op de grond gaan liggen en bidden richting mekka….

   1. m.van.rosmalen

    Weet ik is ook 15 jaar geleden

    1. Onzin456

     @m.van.rosmalen
     Je dochter zal toch niet bij mij in de klas gezeten hebben he…..
     Al is rosmalen wel in den bosch….

     1. m.van.rosmalen

      Ik denk het niet dan

   2. F. Domela Nienhuis

    Gedverdemme.

  2. Rien Noppen

   Het is natuurlijk veel beter om kinderen de illusie te geven dat er helemaal geen moslims in Nederland leven.
   Dat geeft een veel fijner gevoel.

   🙂

   1. Siemien

    Uiteraard vind Rientje het belachelijk dat er niet nog meer verplichte uitjes naar moskeeën worden georganiseerd.

   2. F. Domela Nienhuis

    Een gezond mens wil gewoon die Islam niet opgedrongen krijgen.

 6. F. Domela Nienhuis

  Mats (18) is helemaal klaar met de indoctrinatie op Nederlandse scholen en richt meldpunt op. Hier kun je terecht

  in Binnenland 28 februari 2019 11:00

  Mats Nelisse (18) uit Schiedam is de linkse indoctrinatie in het onderwijs helemaal beu. Hij heeft een Instagram-pagina geopend waar scholieren hun ervaringen kunnen delen.

  Mats ziet ingebakken, maar niet expliciet gemaakte meningen overal om zich heen. Met name van mensen die er een linkse mening op nahouden.

  Bijvoorbeeld een leraar die het een zwarte dag noemde toen Trump tot president werd verkozen of een docent die zei: ‘gaan jullie maar een witte, boze PVV’er nadoen’.

  Partijprogramma GroenLinks

  Of de vraag in een lesboek Engels: wat is erger, Trump of Brexit?

  Op het meldpunt, LinkseindoctrinatieNL, stromen de voorbeelden binnen. Iemand noemt een Franse toets met alleen maar zinnen die rechtstreeks uit het partijprogramma van GroenLinks lijken te komen.

  Een ander schreef dat het Stedelijk College Eindhoven een brief heeft rondgestuurd waarin leerlingen worden gestimuleerd om deel te nemen aan een klimaatmars.

  Het Ds. Pierson College in Den Bosch wilde zelfs het vervoer naar de klimaatdemonstratie vergoeden.

  Heel erg indoctrinerend

  “Ik ben niet rechts, maar ik wil wel onderwijs met nuance,” licht Mats toe. Hij beschuldigt veel van zijn leraren op het Stedelijk Gymnasium Schiedam ervan hun eigen politieke voorkeur op te dringen.

  “Veel leraren op school zijn eenzijdig en ongenuanceerd,” stelt hij.

  “Het is altijd één verhaal, het is misleidend en het is indoctrinerend,” zegt hij bij Jensen. “Ik heb al vier jaar lang het gevoel dat scholen heel erg indoctrinerend bezig zijn.”

  “En als je het eenmaal doorhebt, dan merk je ook hoe vaak het gebeurt,” aldus Mats.

  Geblokkeerd

  Hij zegt al honderden positieve reacties en steunbetuigingen te hebben ontvangen. Ook op Twitter hebben veel mensen het erover.

  Instagram is gelijk begonnen met het verwijderen van berichten van de Instagram-pagina. Zo plaatste Mats een bericht over hele misleidende grafieken over klimaatverandering die door een docent op internet waren gezet.

  Het bericht werd vrijwel meteen van Instagram gehaald.

  Inmiddels zou het bedrijf de pagina helemaal hebben geblokkeerd:

  1. Onzin456

   @Nienhuis,
   Wist niet dat T Pierson zo erg is afgezakt.
   Van alleen protestanten toelaten op school naar klimaatvervoer regelen. Te erg dit…

 7. Ries

  Het probleem is niet dat de leerkrachten erop uit zijn om te indoctrineren, het probleem is dat ze zelf geindoctrineerd zijn en als zodanig ook orakelen. Dit is trouwens een kenmerk van de meeste linksaffers. Ze hebben zelf niet meer in de gaten dat ze volledig gebrainstormd zijn. Aandoenlijk en meelijwekkend…

  1. Marija

   Mee eens, goed dat het tij dan wordt gekeerd, zijn de komende generaties jongeren niet gehersenspoeld.

 8. C.A.Barstow

  Het meldpunt is een initiatief met een heel sterke en goede toekomst visie.
  Wil je een land uit het linkse moeras trekken dan begin je bij de jeugd, dus het onderwijs.

  Verwijder het giftige linkse gezwel uit het onderwijs,
  Stem ook in mei op FvD!

 9. F. Domela Nienhuis

  Voor alle VVD’ers die een politiek correct wit voetje willen halen door zich bij de jankerds over het meldpunt linkse indoctrinatie in het onderwijs aansluiten even een geheugensteuntje uit 2006:

  Ouders klagen over ‘linkse’ schoolboeken

  28 september 2006 15:05

  Laatste update: 28 september 2006 15:19

  AMSTERDAM – De VVD heeft in één week tijd zo’n vijftig klachten verzameld over ongenuanceerde teksten in schoolboeken. De meldingen stroomden binnen bij het vorige week door de liberalen opgerichte Meldpunt Misleidende Schoolboeken.

  Ruim dertig klachten gaan over politieke teksten. Andere klachten gaan over suggestieve teksten in schoolboeken van bijvoorbeeld aardrijkskunde of over het meldpunt zelf. De klachten zijn afkomstig van zowel ouders als leerlingen.

  Vooroordelen

  De VVD opende het meldpunt op haar website zodat ouders en scholieren teksten met vooroordelen over religie, politiek, levenshouding en etniciteit kunnen melden. De aanleiding daarvoor was de uitspraak van VVD-Kamerlid Eric Balemans, die de inhoud van schoolboeken vaak ongenuanceerd links noemde.

  In een boek voor maatschappijleer zou staan dat rechtse partijen sociale ongelijkheid geen probleem vinden en dat de VVD een partij is die mensen aan hun lot overlaat. Balemans noemde dat te zot voor woorden.

  De VVD sluit het meldpunt als het aantal klachten afneemt tot één of twee per week. Dan wordt een inventarisatie van de klachten op de website van de partij gepubliceerd en wordt bekeken of juridische stappen kunnen worden genomen.

  En gelet op dat er sinds 2006 nog niets is veranderd aan de linkse haat en de linkse indoctrinatie in het onderwijs is zo’n meldpunt dus hard nodig.

  1. Beukman

   @Domela
   Ik ben duidelijk zwaar geïndoctrineerd door rechtse schoolboeken.
   In mijn schoolboeken werd kolonialisme opgehemeld.
   De 80-jarige oorlog werd versimpeld tot een oorlog tussen Spanje en Nederland.
   Er waren alleen katholieken; de rest dat waren heidenen.
   Geen woord over de handel in slaven door Nederland.
   Michiel de Ruiter, Tromp en Coen waren helden zonder kanttekeningen.
   De motieven van de Engelsen tijdens de Engels-Nederlandse oorlogen waren dat de Engelsen jaloers waren op ons.
   We vochten als één man tegen de Duitsers. Op een handjevol NSB-ers na. Heel overzichtelijk.
   Tijdens de zgn Politionele Acties trachtte Nederland te behouden wat van Nederland was.
   Dat de belangrijkste reden van dekolonisatie over ter wereld de behoefte van onderworpen volkeren aan zelfbeschikking was, stond ook al niet in mijn geschiedenisboekjes.
   Evenmin dat de VS niks te zoeken hadden in Zuid Vietnam en de SU niks in Noord Vietnam.

   Je zou verwachten dat ik ontzettend rechts ben geworden door al deze indoctrinatie.
   Nu: dat valt nog reuze mee!

   1. Vit

    @Beukman

    Sommige kinderen zijn niet te indoctrineren, bij mij lukte het al niet om de bijbel er in te krijgen zelfs niet met fysiek geweld.

    1. Beukman

     @Vit
     Bij mij idem dito plus niet met geestelijk geweld.
     Misschien wordt een mens wel sterker en weerbaarder door een beetje indoctrinatie op zijn tijd, @Vit.

    2. Vit

     @Beukman

     Mijn meester (leek sterk op oude Drees) begeleide ons psalmen zingen op de viool, zal het nooit vergeten, maar zelfs dat heeft niet geholpen.

   2. Zomaar73

    Beukman – Nu slaan ze door naar de andere kant, dat is niet te ontkennen. Ineens is alles fout, zijn we allemaal racisten en wordt ons een enorm schuldgevoel aangepraat. Op veel scholen wordt Trump weggezet als het grootste kwaad in de wereld. Worden ook zaken goed gepraat, zoals dat transgender heel normaal is en een man zich meisje kan vinden en ook om kan laten bouwen. Terwijl volgens de wetenschap dat een duidelijk geval is van identiteitscrisis, maar dat mag niet meer gezegd worden. Enzovoorts.

 10. santiago

  Nederland heeft snel een baas nodig, anders is ons land verloren.

  1. Regina

   Wat rook je eigenlijk? 🙂

 11. Kees Kroket

  Pure humbug van Harm Beertema. Het komt neer op gal spuwen. Daar heeft hij zo nu en dan behoefte aan. Een aanleiding vindt hij altijd wel.

  1. Original NL

   Kroket for brains is een linkse wegkijker..
   Stem FVD!!

 12. Vit

  Links laat zijn ware gezicht zien, janken als de waarheid boven tafel dreigt te komen.

  1. Vit

   Pure wetenschappers houden zich aan feiten en vermelden er niet bij welke politieke stroming daar tegen is.

   1. Rien Noppen

    Jawel hoor, ze kunnen er prima bij vertellen hoe over de politieke gevolgen van onderzoeksresultaten verschillend wordt gedacht en ze mogen er ook nog hun eigen mening bij geven.
    Waar komt het idiote idee vandaan dat scholieren in het Middelbare Onderwijs en studenten in het Hoger Onderwijs willoze onbeschreven bladen zijn die je onverschillig in welke richting kunt manipuleren? Hoe kun je bovendien onderwijs geven aan pubers en adolescenten zonder te schuren en uit te dagen?

    De mensen die dit meldpunt bedenken vrezen indoctrinatie omdat ze denken dat in een vrije en open samenleving je mensen makkelijk kunt indoctrineren. Mogelijk omdat ze geloven zelf geïndoctrineerd te zijn. Een idee dat in strijd is met de eigenzinnige en non-conformistische opvattingen die ze zelf de wereld inslingeren.

    Denk na, vit, dit meldpunt is een hellend vlak. Als je het bedenkt dan deug je niet.

    1. Vit

     @Rien Noppen

     Mijn ene zinnetje was genoeg.

    2. Zomaar73

     Rien Noppen

     Niet ‘welke richting’, maar ‘elke richting’.

     ‘De mensen die dit meldpunt bedenken vrezen indoctrinatie omdat ze denken ‘

     Tussen bedenken en vrezen had een komma gekund.

  2. Regina

   Ik ben toch ergens heel benieuwd naar. Tijdens welk fase in je leven ben je op je hoofd gevallen 🙂

   1. Vit

    @Regina

    Het is handig om in reacties aan te geven met @(nickname) tegen wie je het hebt, in dit geval neem ik aan Rien Noppen.

 13. Schele Joop

  #geenplaatsvoorlinksehaat

  Schele Joop op twitter, gebruik de hashtag #geenplaatsvoorlinksehaat, voor het aankaarten van linkse haat praatjes, linkse indoctrinatie, linkse verwarde mensen, links geweld, etc.

  Waar links grossiert in haat, vaart het FvD met de love vloot onze bestuurlijke steden binnen.

 14. marco1

  Mijn broer is leraar op een universiteit,stemt VVD en is gemeenteraadslid voor een rechtse lokalepartij. Het lijkt mij sterk dat hij aan linkse indoctrinatie van leerlingen doet maar het zou kunnen.

  1. Vit

   @marco1

   Wellicht kun je hem eens vragen hoe hij over de teksten in lesstof denkt, wellicht neemt hij het onbewust over.

   1. marco1

    Als er gelegenheid komt en ik eraan denk zal ik dat doen maar ik acht de kans klein aangezien ik geen contakt met hem heb en dat probeer ik ook te vermijden.

    1. Vit

     @marco1

     Dat is jammer om te lezen.

  2. Kees Kroket

   Uw broer zal toch wel op zijn minst universitair docent zijn. Of hoogleraar, dat mag best benoemd worden. Die studie komt je niet aanwaaien.

   1. marco1

    Weet ik hoe hij zich noemt of wat hem aan is komen waaien.Hij geeft daar les dus voor mij is dat leraar.

 15. Gekko

  “Onderwijs is verlinkst”. Dat blijkt alleen al uit het feit dat GroenLinkser Paul Rosenmöller voorzitter is van de regeringsraad voor Voortgezet Onderwijs (VO-raad). Rosenmöller was fervent aanhanger van de extreemlinkse massamoordenaars Mao Zedong en Pol Pot. In een later interview heeft hij gezegd daar nooit spijt van te hebben gehad.

  Ik beschouw Rosenmöller als een kwade genius binnen GroenLinks, net als campagneleider Wijnand Duijvendak. Nog steeds is GL een anarchistische partij, waar het doel alle middelen heiligt. Desnoods geweld (dierenactivisten!) en moord (Volkert van der Graaf).

  1. Gekko

   De Anti Fascistische Aktie (AFA) is ontstaan binnen GroenLinks (om precies te zijn: de Communistische Partij Nederland die in 1989 is opgegaan in GroenLinks). AFA roept nog steeds op tot geweld, zoals bv. afgelopen zaterdag toen diverse AFA-leden in Amsterdam opriepen tot doodschieten van Thierry Baudet. De leiding van AFA wil geen afstand nemen van deze doodbedreigingen. Ook landelijk GroenLinks heeft zich er niet van gedistantieerd.

  2. Marija

   Zo is het, u heeft gelijk.
   Tuig van de richel Duyvendak en Rosenmuller.
   Dat GL dat binnen zijn gelederen heeft, zegt wat over die partij en zijn er geen andere argumenten meer nodig.

 16. NoDoubt

  Als je op school als docent al niet kunt zeggen dat als Mohammed in deze tijd had geleefd dat hij dan zou worden beschuldigd van pedofilie. Waarschijnlijk wordt hij voor deze uitspraak ontslagen want vrijheid van meningsuiting staat lager dan de feiten over het geloof aldus het Europese hof.

  1. Vit

   Correctie: pedoseksualiteit, daar zit nogal een groot verschil tussen met pedofilie, een pedoseksueel brengt zijn gore genoegens ook in praktijk.

 17. Tguard

  De reacties van links georiënteerden is weer eens zo hypocriet als het maar zijn kan omdat het over linkse gedachtengoed gaat. Gezien de reacties op het groot worden van het Fvd ontploft links Nederland. Hoe kan dit en we moeten deze gekheid stoppen. De voorbeelden van het demoniseren van Baudet zij algemeen bekend. Hoe zouden onze linkse medemensen het vinden als er leraren zouden zijn die vanuit hun rechtse gedachtengoed hun kinderen zouden vullen. Het antwoord laat zich raden. Een klacht bij de school. School gaat in gesprek met de leraar, neemt afstand van het gedachtengoed en de leraar wordt waarschijnlijk getrakteerd op een schorsing of erger.
  Een leraar hoort objectief en feitenlijk les te geven. De geschiedschrijving met alle ellende die we hebben veroorzaakt maar ook over ons heen hebben gehad hoort hij of zei te doceren. Neem de holocaust die op sommige scholen niet wordt onderwezen omdat dat gevoelig ligt. Ja als we die kant op gaan lijkt een meldpunt me zeer wenselijk en net zoals bij de privacy geld dan als je niets te verbergen hebt hoef je ook niet bang te zijn voor een meldpunt.

  1. Rien Noppen

   Hoe zouden onze rechtse medemensen het vinden als er leraren zouden zijn die vanuit hun linkse gedachtengoed hun kinderen zouden vullen. Het antwoord laat zich raden. Een klacht bij de school. School gaat in gesprek met de leraar, neemt afstand van het gedachtengoed en de leraar wordt waarschijnlijk getrakteerd op een schorsing of erger.

   🙂

   1. Tguard

    Nee we maken er een meldpunt voor

  2. F. Domela Nienhuis

   23 mei schiet links nog een keertje in de kramp. 🙂

   1. Top

    En zeker blaaskaak Noppen. Wat heeft hij het slecht gehad vorige week.

 18. F. Domela Nienhuis

  Al dat gejank van moraal claimend links toont in ieder geval één ding aan: Dat FvD gelijk heeft en de juiste actie heeft ondernomen.

 19. F. Domela Nienhuis

  Geen linkse indoctrinatie in het onderwijs? Hoe zat het ook alweer met die docent geesteswetenschappen aan de Universiteit Utrecht die een oproep deed tot een Volkert 2.0 bij Thierry Baudet? En met dat linksmiepje Ingrid Braskamp, onderwijzeres aan Dalton Basisschool De Klinker in Vlaardingen, die kleine kinderen aanmaant Thierry Baudet te verketteren. Ik dacht dat kinderarbeid al sinds 1874 verboden is in ons land, dus ook het inzetten van kindsoldaten voor linkse meningssturing.

 20. AS210854

  Mijn neef die de opleiding voor politie volgde, kreeg de vraag waarop hij gestemd had, Wilders antwoordde hij, waarop de leerkracht vroeg of hij wel op de juiste opleiding zat.

  1. Heinz

   Iedereens heeft wel een neef…die heb ik ook. Hoewel wij totaal verschillend denken (hij denkt totaal niet) en ik een beetje kunnen wij het samen goed vinden. Ik heb het redelijk goed voor mekaar en hij vanwege zijn domheid (niet gehinderd door kennis) veel beter. Met andere woorden, het kan verkeren. Maar van uw bijdrage geloof ik niets. Puur een verzintsel !

   1. Zomaar73

    Heinz – bij de politie zijn ze wel erg links, aanpakken doen ze niet. Handhaven en optreden? Nee joh, lekker thee drinken. Daders worden hier ook al beschermd en de slachtoffers die na jaren van pesten er op los sloegen, die kregen een strafblad. Dat die mensen jaren en jaren gepest zijn, dat was niet belangrijk.

    De politie wordt je geleerd vooral links te zijn ipv neutraal. Kijk in het VK daar wordt je al van je bed gelicht als je een geintje op Twitter maakt over een transgender, maar als je dochter aangerand is, dan komen ze niet. Want het waren moslims en als je die oppakt, dan kan je andere moslims wel eens kwetsen.

  2. DidiMadloba

   Het gaat bij Wilders niet eens primair over zijn overtuigingen maar om zijn methoden: wie anders denkt dan hij wordr verketterd tot domme wegkijker. Wie vatbaar is voor zulke intolerante denkbeelden hoort idd niet bij de politie thuis.

 21. poldi

  De linkse indoctrinatie is een feit, kijk maar naar de reacties op de verkiezingsoverwinning van FvD , of we het nu hebben over de lagere scholen of universiteiten. Cliteur mag nog niet komen vertellen hoe links ze zijn, en Baudet zelf is ook al zo’n beetje weggehoond op een universiteit. Juridisch is hier niets aan te doen. De 2e kamer vind alles walchelijk wat Baudet en Wilders doen en is te druk met cordons sanitaire om hun baantjes en linkse indoctrinatie te behouden. Dit onsympathieke “klikken” is de enige manier om het aan de kaak te stellen want dat is dringend noodzakelijk. Elk dissonant geluid wordt straks onder de noemer racist of fascist in de kiem gesmoord en vergeet niet dat onderwijs de basis is van onze samenleving.Een bijkomend voordeel is dat de scholen dan wel mobieltjes in de klas gaan verbieden en daar kan ik me dan wel weer in vinden.

 22. Niet L niet R

  Wie kinderen heeft, weet toch al jaren, dat de overgrote meerderheid van de onderwijzers links, soms zelfs uiterst links georiënteerd zijn!
  Eindelijk een mogelijkheid om daar melding van te maken!

 23. RPML

  Het onderwijs is links, dat zie je ook aan de suggestieve vraagstellingen in opdrachten e.d., maar of sprake is van ‘indoctrinatie’ hangt voor een groot deel van de kinderen zelf af en de opvoeding die ze mee krijgen. Als ze niet alles voetstoots aannemen zonder zichzelf de vraag te stellen ‘klopt dat wel?’ (geldt niet voor wiskunde…) of ‘zijn er ook nog andere inzichten mogelijk’, kortom, kritisch naar de omgeving, dan valt het wel mee met die ‘indoctrinatie’. Op de middelbare school leerlingen gehad die met buttons rondliepen met ‘stop de neutronenbom’; hun ouders waren ofwel rechts en de zoon/dochter had een geweldige manier gevonden om zich af te zetten tegen de ouders, of de ouders waren net zo links. De minst kritische waren dus links zeg maar 😉

  1. PMG

   @RPML – onderwijs is er om kinderen bepaalde kunstjes te leren, alles wat een leraar zegt dient voor zoete koek geslikt te worden, als we inderdaad gaan twijfelen aan 1 plus 1 is 2 dan is het hek van de dam.
   Echter, op sociaal/politiek niveau wordt het hebben van rechtse denkbeelden als egoistisch beschouwd en valt elke twijfelaar buiten de groep.
   Thuis kan andergedachtegoed zijn aangenomen en het is dus de taak van een school (de overheid) hier heel erg helder, neutraal en open over te zijn, meestal niet het geval omdat onderwijzend personeel vaak enorm ego heeft en (uiteraard) persoonlijke voorkeur ventileert.

   1. RPML

    Groep 6: (letterlijk overgeschreven)

    Onderzoekers van onder andere ruimtevaartorganisatie NASA zijn BANG dat de GEHELE ijslaag van de Noordpool aan het EIND VAN DEZE EEUW door het opwarmende klimaat VERDWENEN zal zijn. Daarentegen VREEST niemand dat het ijs op de Zuidpool smelt: daar lijkt het de laatste jaren zelfs kouder te zijn geworden.

    Helder is het wel, de andere criteria mis ik dan toch…

    1. Piet51

     Is dit feitelijk onjuist? Of is het niet waardevrij? En welke andere info mis je dan?

     1. Zomaar73

      Net zoals de ijsberen uit gaan sterven. Er zijn er nog nooit zovelen geweest.

     2. RPML

      Het is niet waardevrij; met ‘bang’ en ‘vreest’ wordt een duidelijk waardeoordeel gegeven; ik zal het duidelijk maken met de volgende tekst:

      Onderzoekers van onder andere het CBS zijn BANG dat de GEHELE oorspronkelijke bevolking van de Nederland aan het EIND VAN DEZE EEUW door de aanhoudende stroom van islamitische asielzoekers VERDWENEN zal zijn. Daarentegen VREEST niemand dat het in Syrië gaat gebeuren: daar lijkt het de laatste jaren zelfs minder te zijn worden.

      Duidelijk?

     3. RPML

      Wat ik mis?
      Bijvoorbeeld de tekst ‘Prof. Dr. Ir. R. Noppen’ van het gerenommeerde instituut ‘een kinderhand is snel gevuld’ heeft juist na gedegen onderzoek kunnen constateren dat het zo’n vaart niet zal lopen. Het klimaat is niet te voorspellen en kent vele onzekerheden. Ook ziet Prof. Noppen de vele voordelen van een opwarmende aarde, zo hoeven kinderen niet meer zo lang in de auto te zitten om naar een warm vakantie-oord te gaan’

     4. Piet51

      @Zomaar73
      Het gaat inderdaad niet heel erg slecht met de ijsberen. Maar ze staan geregistreerd als kwetsbaar. Hoe dat komt? Door een jachtverbod zijn ze gered van uitsterven. Ze leven dus min og meer in een reservaat en gelukkig werkt dat voldoende tegen de verhoogde sterfte a.g.v. temperatuurstijging. Zo zie je, dat op zich feitelijk correctie info toch niet correct wordt gebruikt.

     5. RPML

      @Piet Wees eens eerlijk naar jezelf! Het is Al Gore die riep dat de ijsberen zouden verdwijnen door de climate-change

     6. Piet51

      @RPML
      Zo wordt het me helemaal duidelijk.

     7. Piet51

      @RPML
      Gore met z’n voorspelling had het bij het rechte eind. De ijsbeer is gered. Kijk maar eens op d site van het WNF wat ze daar over de ijsberen schrijven. Gewoon even doen, al sluit ik niet uit, dat het WNF bij de zo verfoeide linkse organisaties hoort. Ze erkent de klimaatverandering namelijk.

     8. RPML

      Piet, je zigzagt; Gore noemt de klimaatverandering als oorzaak van het verdwijnen van de ijsbeer, jij noemt de fysieke bescherming van de ijsbeer als oorzaak (met de toevoeging dat de ‘klimaatdoden’ gecompenseerd worden door de bescherming…). Als Gore gelijk had waren ze al dood, als jij gelijk hebt leven ze nog

     9. Zomaar73

      Piet51 – Maar ondanks de klimaatverandering nemen het aantal ijsberen toe. Ik heb het niet over de jacht. Op scholen wordt geleerd dat ijsberen aan het uitsterven zijn en dat er al geen ijs meer is op de NP, allemaal onzin.

      Die studenten stonden met allemaal borden dat de ijsberen aan het uitsterven waren, omdat er geen ijs meer was.

      Hoe bedoel je leugens?

     10. Siemien

      Er is geen klimaatprobleem, dit wordt gecreëerd om zo weer een nieuwe geldbron aan te boren

 24. Piet51

  Laten alle leerkrachten, docenten en universiteitsmedewerkers, net als ik zelf heb gedaan, zichzelf aangeven bij het Meldpunt Indoctrinatie en vervolgens de Autoriteit Persoonsgegevens tippen, dat bij het Meldpunt Indoctrinatie persoonsgegevens over hen worden bijgehouden en dat ze zich afvragen of dat wel conform de AVG gebeurt. Die Autoriteit moet de wetgeving, de AVG, handhaven en ik maak me daar grote zorgen over als ik hoor hoe er nu wordt geopereerd rond het Meldpunt. Als alle onderwijsmedewerkers dat doen, komt er al gauw een onbehapbare hoeveelheid gegevens op het Renaissance Instituut af en zal deze mallotige actie snel stoppen.
  De actie laat overigens wel heel duidelijk zien hoe Cliteur zich gaat gedragen, ook naar zijn universitaire vakgenoten.

  1. tomygun

   Ach Pietje toch wat ben jij goed! tja Cliteur is niet links genoeg
   vooor jou , zoals 1 slager is genoeg in een beetje stad .
   Je zal ook wel veel vriendinnen hebben gehad aan je moraal
   temerken .
   Met veel bedoel ik dit, dat het wel veel pijn heeft gedaan om
   iedere keer dat je in de spiegel kijkt en er staat LOZER
   en je vriendin is weer weg .

   1. Piet51

    @tomygun
    Lees jij je teksten wel eens voor je ze publiceert? Ik neem iedereen serieus, maar hier kan ik geen touw aan vast knopen, serieus niet. Ik mis de link naar mijn vriendin, mijn moraal, die slager ontgaat me ook en met LOZER bedoel je waarschijnlijk het Engelse looser, maar dat kun je dan ook beter zo schrijven.
    Geef me wat uitleg en je krijgt een antwoord.

    1. Peter Oudshoorn

     A looser is a loser who can’t spell “loser”.

     1. tomygun

      Yep Peter stomme fout .

     2. Piet51

      @Peter Oudshoorn
      Ik schaam me diep.

    2. Zomaar73

     Lozer is gewoon een goed woord hoor, iemand die loost.

     1. Piet51

      @Zomaar
      En natuurlijk loopt die vriendin dan weg. Waren alle reacties hier maar zo helder.

    3. tomygun

     Piet , 1 slager is eenheids worst

 25. Baron von Munchhausen

  Nieuws…Nieuws…Nieuws…

  Uitgelekte mededeling: Stafdienst communicatie tweede kamer!!!
  Copy van aftasting van voor-voorbereidende gesprekken met pro’s en contra’s.
  Hieronder een summiere samenvatting!

  Maandag a.s. komen DENK, Groen-Links, PVDA en de huidige coalitie bij elkaar. Aankomend weekend zullen afzonderlijke en voorbereidende gesprekken plaats vinden.
  Deze gesprekken gebeuren op initiatief van DENK. Wat zo al besproken gaat worden is onduidelijk.
  Wel zijn hoge VN functionarissen uitgenodigd on bij de voorbereidende gesprekken aanwezig te zijn: het Marrakesh-pact maximaliseren of niet?
  Er wordt gesuggereerd dat het FvD gaat betreffen. Zelfs insiders op het Binnenhof suggereren dit; maar feitelijk weten ze absoluut niets.
  Een niet nader te noemen kamerlid speculeert dat gesprekken gaan over uit de hand lopende kosten klimaat en hoe deze gunstig over te laten komen bij de burgerij.
  Nog opmerkelijk is dat SP niet is uitgenodigd, er zal waarschijnlijk geen Linkse coup plaats vinden, aldus een ex-Minister.
  Zeer opvallend dat sinds vandaag, het kabinet aan alle adviesorganen ( SER, CBS, Pl.Bureau leefomgeving, AWTI en vele anderen) het dringend verzoek is gedaan om uiterlijk zondag avond met ongemanipuleerde cijfers en adviezen te komen!
  Dit is veelzeggend!
  Alle media zijn verzocht om dit politieke treffen geheim te houden tot maandagmorgen a.s.
  Binnenlandse veiligheidsdienst, t.w. AIVD is te weten gekomen dat ik in bezit ben van deze uitgelekte “copieerfout!” Desondanks maak ik het openbaar. Bron van lekken zal ik niet bekend maken!

 26. F. Domela Nienhuis

  Linkse schoolboeken

  Geplaatst op 25 maart 2019

  (Door: Hugo Bos)

  Ik heb er genoeg van. Ik ga iets doen. Mijn kinderen klagen steen en been over hun schoolboeken. Die staan vol politiek-correcte bagger. En als ik andere ouders spreek, hoor ik hetzelfde: ook hun kinderen krijgen linkse indoctrinatie. Dit kunnen we niet laten gebeuren! Ik heb daarom een meldpunt ingericht: klapuitdeschool.nl/ Ik roep u op om melding bij mij te maken van politiek-correcte ideologie in lesmateriaal. Heeft u schoolgaande (klein)kinderen, kijk dan alstublieft eens in hun lesboeken. Vooral maatschappijleer, geschiedenis en aardrijkskunde zijn erg.

  Daar worden duistere kanten van de islam zorgvuldig verborgen gehouden. Kinderen wordt schrik aangejaagd met klimaatwaanzin. De eigen cultuur wordt in een kwaad daglicht gesteld. Zelfs volstrekt apolitieke vakken als Duits en rekenen worden ingeschakeld voor propaganda. Wat te denken van deze vertaling die scholieren voor Duits moeten maken:

  “Wat een hitte… Maar is dit echt een gevolg van de klimaatverandering? De meeste onderzoeken zijn het daarover eens.” Met als klapper: “Ik werk als vrijwilliger bij de milieuorganisatie Greenpeace. Doe nou mee!”

  U ziet: kinderen worden klaargestoomd voor een leven als radicaal-linkse Greenpeace-activist. En het erge is dat je daar als ouder pas achter komt als het leed al is geschied. Als de Duitse vertaaloefening al ingevuld en ingeleverd is.

  Ik ben dat zat. Ik wil niet dat ik telkens mijn kinderen moet vertellen dat het toch echt anders zit dan linkse leerkrachten vertellen. Ik wil erop kunnen vertrouwen dat mijn kinderen een gezonde liefde voor onze Nederlandse cultuur en christelijke beschaving meekrijgen. Het wordt alleen maar erger nu Forum voor Democratie aan prominentie wint.

  Voorman Thierry Baudet werkt als een rode lap op een stier bij linkse leerkrachten. Vooral omdat Baudet de zere vinger legt op hun ideologische vooringenomenheid! De linkse leraren voelen zich in hun hemd gezet. Ze blijken zwakker dan gedacht. Ik zie dan ook een grote kans.

  We moeten met elkaar zoveel mogelijk voorbeelden verzamelen. Die ga ik vervolgens bij elkaar brengen en presenteren. De politiek kan dan niet om ons heen en moet wel in actie komen tegen de linkse schoolboeken! Drukken we door, dan kunnen we winnen. Dan komt er een einde aan de ideologische drijverij in het Nederlands onderwijs. Dan wordt het weer normaal om gezonde waardering voor eigen cultuur en traditie aan kinderen te onderwijzen. Daar ga ik voor!

  Met strijdbare groet,

  Hugo Bos

 27. F. Domela Nienhuis

  ROC Hengelo in gesprek met docent na ‘tirade’ over Thierry Baudet

  HENGELO – Een docent van het ROC van Twente locatie De Gieterij in Hengelo wordt op het matje geroepen. Aanleiding is een les waarin de leerkracht een minutenlange ‘tirade’ houdt over Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet. Leerlingen noemen de uitspraken van de docent ‘linkse indoctrinatie’, het ROC zegt het ‘stemadvies’ af te keuren.

  ROC-leerlingen kregen tijdens het vak Burgerschap – het vroegere Maatschappijleer – uitleg over Thierry Baudet en zijn partij Forum voor Democratie. De docent sprak over een ontmoeting van Baudet met iemand met extreem-rechtse denkbeelden. Ook refereerde hij aan een een uitspraak waarin Baudet gezegd zou hebben dat er een verschil is in IQ tussen de verschillende rassen.

  De leerkracht sloot af met: „Ik wilde dit even genoemd hebben, want heel veel mensen weten niet dat Baudet dit gedaan heeft. Alle studenten die ik in mijn klas heb zitten, wil ik het gezegd hebben: dat je híer op stemt…”

  Het ROC zegt de uitspraken af te keuren. „Het lijkt alsof de docent stemadvies geeft en dat is niet de bedoeling”, reageert Els van Riel, woordvoerder van het ROC van Twente. „De directeur gaat met de docent in gesprek.”

  Bij het vak Burgerschap worden ROC-leerlingen ‘voorbereid op het zijn van een goede burger in de maatschappij’. Van Riel: „Onderwerpen als de verkiezingen horen daar bij, maar het is wel de bedoeling dat alle politieke partijen worden belicht. Aan de hand van de opgedoken fragmenten weten we niet of dat gebeurd is.”

  Mondige scholiere
  Na de uitspraken van de leerkracht ontstond een heftige discussie in het klaslokaal. „What the fuck is dit voor linkse indoctrinatie? Je mag toch zelf weten waar je op stemt? U laat het vanuit een specifiek standpunt zien”, reageerde een scholiere. Van Riel: „Er zat een mondige scholiere bij. Met elkaar in discussie gaan is altijd goed.”

  Dat er fragmenten van de bewuste les op sociale media zijn beland, zegt het ROC af te keuren. „Daar zullen we ook met de leerlingen over in gesprek gaan”, aldus Van Riel.

  In de bewuste les heeft de leerkracht het over een ontmoeting van Baudet met een persoon ‘met een extreem-rechtse ideologie’. „Daar heeft hij zeker vier uur mee gepraat. De man wil het hebben over het blanke zelfbewustzijn. Thierry steunt dat verhaal. Ik zal je vertellen: je kunt met zo’n extreemrechtse ideoloog in gesprek gaan, maar ik zal het op voorhand niet doen omdat het al niet logisch is.”

  De docent vervolgde: „Ook is er in Amerika een onderzoek geweest en die zegt dat er een verschil zit in IQ van rassen. Meneer Baudet zegt dat dat zo is”, aldus de leerkracht. Dat klopt niet: de uitspraak over verschil in IQ van rassen werd gedaan door Yernaz Ramautarsing van Forum door Democratie, niet door Baudet zelf.

 28. DidiMadloba

  Als ze het salaris van alle leraren zouden verdubbelen worden ze zo rijk dat ze subiet rechts worden.

  Na alle bezuinigingen op het onderwijs kan ik me voirstellen dat die straatarme leraren wel een beetje links worden – althans in de klassieke zin van jaloers op mensen die meer verdienen.

  Mijn vader zaliger noemde de PvdA de “partij van de afgunst”.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.