Rob Jetten draait door: D66-leider wil MEER, MEER, MEER ‘arbeidsmigranten’ uit Oost-Europa

Rob Jetten is dol op Polen. De mensen dus, niet het land zelf.

Het goede nieuws van Jettens plannen? Niemand kan beweren dat er niet geweten werd waarvoor men stemde toen er voor D66 gekozen werd.

D66-fractieleider Rob Jetten wil dat Nederland veel meer arbeidsmigranten uit bijvoorbeeld Oost-Europa naar hier gaat halen om te komen werken… Hij wijst op ‘alarmerende cijfers’ van het CBS dat de komende jaren zo’n 50.000 arbeidsmigranten nodig zijn om banen in ons land vervuld te krijgen, zo zegt hij vandaag in een interview met deze krant.

“Zelfs als we alle Nederlanders die nu thuis zitten aan een baan helpen, hebben we nog mensen nodig. We krijgen de vacatures de komende jaren niet met alleen Nederlanders vervuld,” aldus Jetten.

Natuurlijk zijn hier een paar opmerkingen over te maken. De staat hoeft dit soort immigratie helemaal niet actief aan te moedigen. Als de banen echt voor het oprapen zijn straks, komen die migranten uit zichzelf. En daar is dan weinig wat immigratie-critici aan kunnen doen. We zijn immers — net als die Oost-Europese landen — lid van de EU. Open grenzen. Recht om te wonen en werken waar je wilt in de Unie. Etc.

Daar komt bij dat het helemaal niet zeker is dat er binnenkort inderdaad zoveel meer banen te vergeven zijn dan werknemers. Er wordt ook volop geautomatiseerd, bijvoorbeeld. En hoe weten we dat de ‘groei’ zo snel gaat als men nu dénkt? Iedere keer dat zogenaamde ‘experts’ met dit soort voorspellingen komen blijkt daar bijzonder weinig van te kloppen.

Tenslotte is er ook nog dit: als je al die immigranten alleen maar uit Oost-Europa haalt, in grote aantallen, creëer je wéér een integratieprobleem. Immigranten die uit hetzelfde land komen, massaal, creëren namelijk gezellig samen hun eigen buurten, waar ze hun eigen taal spreken, en vasthouden aan de eigen cultuur. Massa-immigratie in korte tijd is desastreus voor de samenhang van de samenleving.

Maar ja, misschien dat Jetten dat wel prima vindt. D66 is immers dé partij van ‘weg met ons.’


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

93 reacties

 1. poldi

  Deze “‘man” is door ratten besnuffeld.

  1. Onzin456

   @poldi,
   Tsja homo’s hebben vaak ook geen oog voor de toekomst. (Behalve een enkeling zoals pim fortuin natuurlijk)

   1. Rien Noppen

    Vieze homohater. Lul!

    1. Bart

     Rien de EU trol is ook weer actief.

     Ga eens echt werken idioot!

     1. Top

      Ik reageer in de meesten gevallen met het geijkte antwoord Blablabla Blaaskaak! In ieder geval laat ik weten dat ik deze misselijke speklap, antisemiet en drager en pleitbezorger van de orde van Martijn, in het ‘snotje’ blijf houden. Ik ga er niet mee in discussie, dat doe je ook niet, met een hondendrol. En inderdaad, hij zit en met name zat op heel veel andere site’s. Maar dat kost tegenwoordig geld, Dus? Daar is zijn uitkering gelukkig niet hoog genoeg voor.

     2. Rien Noppen

      “Ik reageer in de meesten gevallen met het geijkte antwoord Blablabla Blaaskaak!”

      Een inhoudelijke reactie is voor ons cornucootje natuurlijk ook wel iets te hoog gegrepen. Bovendien heeft hij andere zorgen.

      🙂

    2. Onzin456

     @Rienekke,
     Dat mag jij vinden ja. Of het klopt is natuurlijk een ander verhaal.
     En RT bart, wanneer ga je weer je uitkering krijgen?

     1. Meriadoc Brandebok

      Je moet wel met sterke bronnen komen om de manier waarop een homofiel de toekomst beschouwt te koppelen aan diens geaardheid, Onzin456. Nou, kom op met die bronnen.

     2. Onzin456

      @Meriadoc Brandebok,
      Moet helaas op me zelf reageren want kan niet meer bij jou. (Fijn zo’n forum)
      Bronnen? Van een of ander neponderzoek dan? Daar zullen we veel aan hebben. Zal wel een aantal punten neerzetten:
      1. Vergrijzing komt alleen maar meer omdat ze principeel vaak geen kinderen willen (is natuurlijk niet overal)
      2. Meer voor hun eigen lusten dan voor het land. Want ze kunnen némen en géven natuurlijk.
      3. 1/3de van alle hivgevallen zijn bij homos (terwijl ze maar 1% zijn ofzo)
      4. Gayparade is de grootste schande ooit. (Gelukkig heb ik nooit een homo gekend die de gayparade accepteerde, ze waren er negatief over. Wat wel selectief kan zijn en niet bij iedereen is.)
      5. Ze hebben veel meer bedpartners dan een hetero, waardoor alle ziektes veel aanvankelijker zijn.
      6. Ze dringen voor homoles en weet ik wat nog meer voor onderwijs. Wat weer grote invloed kan hebben op een kind. (Zie je nu al in engeland met de transgender lessen).

      Heb principeel niks tegen homos omdat we in een liberaal land leven. Maar afkeuren mag zeker met onze vrijheids van meningsuiting.
      Maar verliefd zijn is een gevoel, niet een of andere “Cel” in je lichaam. Maar daar is natuurlijk nog geen concreet bewijs voor. (Voor beide kanten).

     3. Meriadoc Brandebok

      Onzin schreef: “Daar zullen we veel aan hebben.”

      Ja, daar zullen we veel aan hebben. Je geeft aam dat homofielen vaak geen oog hebben voor de toekomst, dus dan moet je wel met bewijs komen, maar als je dat niet kunt is het raadzaam toe te gevendat je maar wat lulde.

  2. Peter Loosduinen

   In de darkroom zullen ze hem ook graag besnuffelen.

 2. henk vintage

  Eerst ons eigen bijstanders en wwers maar eens aanspreken.

 3. Gekko

  Deze Jetten is te dom voor fractieleider, zelfs voor D66.
  Met dit dwaze voorstel jaagt hij iedereen in de gordijnen.
  Slechte spindoctors daar bij de Drammerspartij.

  1. Rien Noppen

   Gekko vindt de strategie van Wilders beter: je liegt dat het gedrukt staat als je denkt dat de mensen dat graag willen horen.

   1. Top

    Aldus spreekt, ‘de persoon’, die al zijn gehele leven zijn hand op houdt en nog nooit van enige bijdrage aan de maatschappij, die hem en zijn, door hem voortgebrachte ‘vuilnis’, valt te betichten. Kortom een Tokkie

    1. Rien Noppen

     En cornucootje is tussen de drukke werkzaamheden door ook nog permanent op zoek naar een nauwe opening.

     Een zwaar bestaan.

     1. Top

      Moet je naar de voedselbank vandaag? Te hopen, dat er wat lekkers bij zit voor je. En een paar dagen over de datum? Is helemaal niet erg voor een blaaskaakje. Krijg je weerstand van!

     2. Top

      Maar mijn ‘cornucootje’, komt alleen ik actie, als er een vrouwspersoon is die daar behoefte aan heeft. Niet zoals bij “U”, foto’s en filmpjes en misschien nog erger, van kinderen. Viespeuk.

     3. Blikopener

      Top: Rien Noppen is zelf een homo van de bovenste plan. Zie zijn woedende reactie op Onzin456 (2e reactie op dit item). De herenliefde zij hem gegund. Zelf heb ik niets tegen reetkevers en bruinwerkers en wens hen een lang en Hiv-vrij leven toe. Maar sommige homo’s zijn hun frustrerende in-de-kast-periode nooit te boven gekomen en reageren dan als gillende relnichten.

     4. DeBruijn

      @ Rien

      Wat een homofobe reactie. En dat zegt iets van anderen.

   2. Gekko

    Dat is nogal een beschuldiging van Noppen. Ik heb Wilders nog niet op leugens kunnen betrappen. Dus: bewijzen graag. Of anders de rest van het jaar je bek houden, Noppen (dat zou anders de kwaliteit van deze site wel ten goede komen).

 4. ZiggyStardust

  Het blijkt dat die cijfers helemaal noet van het CBS komen, hij staat weer mooi voor lul. Al de tweede keer deze week.

  1. joker

   @ ZiggyStardust.
   Deze figuur, Jetje dus, vindt het héérlijk om “voor lul” te staan, hebben héél veel mannen met dezelfde eigenschap óók vaak last van.

 5. poldi

  D66 heeft eens met de tuinders gepraat en gevraagd of zij accoord kunnen gaan met de Klimaatwet als de loonkosten verlaagd kunnen worden. Follow the money.
  Dat er in Nederland 400.000 bijstandsgerechtigden zijn, is niet van belang. Die worden betaald door de rest van Nederland. En zeker niet door D66 want dat is de klasse die de eigen beloning vaststelt, zodat de kosten niet van belang zijn.
  Lobbycratie vermengd met Eurofilie en haat tegen de natie-staat,
  In de negentiende eeuw werden er vakbonden opgericht in Engeland om de looncompetitie met Iers stakingbrekers te voorkomen. Zie hier de verklaring van de ondergang van de sociaal-democratie. Waar zijn PvdA , GL en SP? Is iedereen met een laag salaris een verachtelijke tokkie? Want als het bedrijfsleven de uitkeringen niet meer betaalt, wie dan wel? Juist. U!!!!

  1. Top

   En van die ”400.000 bijstandsgerechtigden’, Kan ik u vertellen, dat het een leugen is. Er zijn er dubbel zo veel, maar u weet net zoals elk ander verstandig mens, dat als je de komma vergeet of misplaatst, de computer het plaatst in een ander mapje. Een vriendin van ons, heeft 37 jaar bij de COA gewerkt. De samenleving, zou eens moeten weten, wat daar allemaal gaande is geweest. En waarschijnlijk nog elke dag. Maar ze heeft wel een contract moeten ondertekenen, dat ze niet uit de school mag klappen. Dat gebeurde, toen ze al meer dan 20 jaren in dienst was.

   1. Rien Noppen

    “Er zijn er dubbel zo veel, maar u weet net zoals elk ander verstandig mens, dat als je de komma vergeet of misplaatst, de computer het plaatst in een ander mapje.”

    🙂

 6. HendrikJan

  Ga je daar als eerste voor inzetten Harry Potter, zorg dat bv 90% van de werklozen, weer aan het arbeidsproces kunnen gaan deelnemen, tegen een beloning waar zij fatsoenlijk van kunnen leven.
  Maar jouw insteek Harry Poter is simpel laat de werklozen en bijstandtrekkers gewoon thuis zitten en geef ze op kosten van de belastingbetaler een uitkering.
  En laat gewoon Nederland vol stromen met personen uit andere landen is stukken goedkoper voor de werkgevers, geen werk meer beschikbaar worden zij gewoon in het werklozen putje geloodst.
  En halen ze gewoon weer een lading nieuwe op.

  RUTTUP en NEXIT.

  1. Julian

   Lees het stuk eerst eens door HendrikJan! “Zelfs als we alle werkelozen uit Nederland aan een baan helpen houden we enorme krapte op de arbeidsmarkt” maar ik denk dat het beter is niks te doen. lopen de bedrijven en de banen vanzelf weg… Veel betere oplossing…!

  2. Julian

   Zorg dat 90% van de werkelozen ….. en dan komt hij tegen een beloning waar zijn…. Lonen omhoog in de tuinbouwsector… Je producten raak je vervolgens niet meer kwijt.. Heel simpel hogere loonkosten meer kosten voor de werkgever…. Hoe simpel moet ik rekenen.

   1. HendrikJan

    Allemaal gelul Julian.
    Vroeger spraken de tuinders over hoeveel ramen heb jij.
    Nu over hoeveel HA heb jij.
    De problemen blijven in Nederland en de producten gaan naar het buitenland.

 7. TD

  Als Jetten nu éérst plannen maakt om alle illegalen te deporteren of uit te wijzen en DAARNA Polen,Hongaren importeert!
  Overigens passen Polen etc beter bij onze cultuur,levensbeschouwing.

 8. biggeorge

  Daar komen die Gaylords van D66 nog wel achter want oostblokkers zijn net als moslims zo anti-homo als de pest. Jetten zet NL vol met potenrammers dat dan weer wel het anti-homo geweld zal toenemen.

 9. poldi

  Jetten heeft geen flauw benul, waar hij het over heeft. Zoals altijd.

  Er zijn meer dan genoeg werklozen in Nederland.
  Elke samenleving moet zijn problemen, intern oplossen.
  Massa-immigratie ontwricht een samenleving.

  De verborgen agenda van “D66” : de “EU’-eenheids-staat en weg met ons.

 10. Fortiori

  ” creëren namelijk gezellig samen hun eigen buurten, waar ze hun eigen taal spreken” Wat is daar nu zo verkeerd aan? Als ze ons uit de brand helpen is het toch prima? Voor iedereen een beetje welvaart. Die taal komen wij wel overheen.

  1. poldi

   @Fortiori, ik wens je veel zaligheid in het land der onnozelen.
   Komt aub onder je zware steen vandaan !

   1. Top

    Niet reageren op een handophoudertje. Niets van waarde, om je er druk over te maken.

    1. Top

     En wat helemaal grappig is, dat deze simpeltons, nooit, hun informatie op peil hebben, omdat ze alleen maar gebruik kunnen maken, van websites die gratis zijn. Want het hele verhaal van Jetten, wat volgens hem van het CBS afkomstig is, wordt weersproken door dat zelfde CBS, in verschillende (betaal) kranten vandaag.

  2. joker

   @ Fortiori.
   U bent dus vóór getto-vorming ? Nóg meer z.g. no-go-area’s ?
   Vervang de binnen geloodste moslims door Polen, Hongaren en nog meer vanuit dat soort ex-oostblok landen, en we krijgen dezelfde ellende als met moslims.
   Homo’s in elkaar trimmen, zuipen als gekken, (dat doen moslims ook hoor, in ’t geniep !),
   overvallen plegen enz. enz.
   Al het genoemde doen échte NL’ers ook, maar zelfs daarmede weten de politie en justitie al geen raad, laat staan met nog duizenden mensen extra met dezelfde “eigenschappen”.

   1. Fortiori

    Wanneer je al geen NL’ers meer op de bouwsteiger krijgt, wat dan? Wat wanneer er bijna geen enkele NL’er bij een riooldienst wil werken of graven in een bouwput bij weer en wind? Zo zijn er genoeg van die banen waar de NL’er zijn neus voor ophaalt.

    1. Top

     Dan hou je gewoonn hun gratis centje in, huur en zorg toeslag en kinderbijslag! Hoe moeilijk is het?

 11. poldi

  Plagiaat (duidelijker kan het niet)
  —————————————–

  Import van meer mensen dient slechts het mantra van de groeiende economie, niet die van de realiteit. Een groeiende economie is helaas en zeker niet het equivalent van meer welvaart.

  Het is nonsense, ons leger niet werkenden kan beter worden ‘bewerkt’, gestuurd, omgeschoold etc etc. Dat verhoogt de effectiviteit van onze samenleving, brengt de uitgaven naar beneden, want minder uitkeringen wat leidt tot minder belastingheffing, want meer belasting inkomsten door meer werkenden, wat leidt tot meer bestedingen. etc etc.

  De rest wordt opgevuld met automatisering/robotisering etc. Verhoging belasting inkomsten door meer mensen te importeren is NIET de oplossing.

  Deze partij vernietigt onze samenleving, moreel en operationeel.

 12. Spaanse kok

  Laat die Jetten de werkloze Groningers, Friezen en Drenten eerst maar eens in het westland aan het werk zetten, hebben we geen Polen meer nodig.

  1. edoc431

   IDIOOT laat amsterdam maar eens aan het werk gaan lijkt mij beter luie flikker

  2. joker

   @ Spaanse kokkie.
   Het nieuws niet gevolgd de laatste tijd ?
   Groningers zijn druk doende om hun huizen overeind te houden.
   Friezen zijn druk met plaatsen van windmolentjes en het beheren van hun water.
   Drenten zijn heel erg druk met het verjagen en/of vangen van wolven.
   Ik zou wel wat voelen voor het verplicht te werk stellen in het Westland van bijv. beroepswerkloze z.g. Spaanse Koks.

 13. Tante Sidonia

  En hoe zit met de “hoogopgeleide” Syriërs (Asscher PVDA) die niet terughoeven naar Syrie, waar inmiddels vrede heerst, en 85% werkloos?
  Of ben ik abuis?

  1. Spaanse kok

   Syrie, waar inmiddels vrede heerst
   Of ben ik abuis?
   .
   Abuis? Nee, gewoon tante Sidonia.

  2. joker

   @ Tante Sidonia.
   Lieve tante.
   U bent beslist niet abuis en ik zie wel dat u het wereldnieuws op de voet blijft volgen, prima.
   In Syrië heerst vrede dus die hele zooi kan weer terug naar hun vaderland om dat te helpen opbouwen. Ik vrees dat dát niet zal gebeuren, die zooi vreet hier volop, en lekker, uit de door u én mij gevulde Staatsruif, krijgt gratis gezondheidszorg (iets waarnaar vele oudere NL’ers kunnen fluiten !!!) en staan bovenaan de lijst van woningzoekenden !
   Laat u niks wijsmaken Tante S.

 14. Rien Noppen

  Belachelijk artikel.
  Jetten wijst terecht “op ‘alarmerende cijfers’ van het CBS dat de komende jaren zo’n 50.000 arbeidsmigranten nodig zijn om banen in ons land vervuld te krijgen.” Dit is een waarheid als een koe en alleen bij DDS krijgen ze het verzonnen om daaruit de conclusie te trekken dat Jetten ‘dol is op Polen’ en alleen maar mensen uit het Oostblok wil aantrekken.

  Dit is toch geen serieus commentaar op een reëele probleemstelling van een serieuze politicus?

  1. Bart

   Onzin, is geen CBS bericht.

   https://twitter.com/Espen_vdH/status/1103589499827818496

   Rien verdedigt dus weer eens de leugenaar Robbot Jetten.
   Maar dat komt omdat Rien zelf ook graag liegt en bedriegt.

   Wees geen Rien!

 15. PMG

  Hoezo Polen? Of weet hij niet dat er nog lagere lonen zijn in bijvoorneeld Bulgarije?

  Kan me niet voorstellen dat de rest van zijn club hierachter staat en verder brult dit kind maar wat want er zijn nog zat werkelozen in NL en die gaan dat werk dan maar doen.

  Geloof er verder geen bal van dat deze cijfers nu ineens van het CBS komen (dus nepnieuws, zal Kajsa blij mee zijn) en al komen ze wel daarvandaan dan weten we inmiddels dat daar een grote korrel zout bij moet.

  1. Rien Noppen

   Tja, we kunnen de cijfers van het CBS natuurlijk ook domweg ontkennen.

   Ik weet zeker dat je ook vindt dat de wetenschappelijke conclusies terzake de opwarming van de aarde nergens op slaan.

   De domheid regeert hier.

   1. poldi

    Een voorbeeld van structurele domheid ben jij @Rien Noppen !

    1. Rien Noppen

     Ik ook van jou, poldi.

     1. PMG

      @ rn – wat vind ik dit nou lullig voor je, Rob verspreid nepnieuws, je was zijn grootste fan en hij laat je zo ik de steek!

     2. Gekko

      PMG: Noppen is totaal niet geïnteresseerd in feiten. Noppen wil slechts treiteren en zuigen. Zeg jij: het is wit, dan zegt hij: het is zwart.

      Noppen staat bij dit onderwerp weer zwaar voor lul. Maar vanwege zijn seksuele abberatie vindt hij dat geen enkel punt. Daar kickt hij juist op.

 16. joker

  Het is de hoogste tijd om deze Willy Wartaal op te sluiten tot hij meerderjarig is geworden, vóórdat hij nog meer vernielingen in dit, toch al armetierig, landje aanricht.
  “Geweldig” uithangbord van z’n clubje, D66 : “niet weten” waarover het gaat.
  Zielig jongetje, deze Jetje, zal wel héél veel gepest zijn op school.

 17. Piet Patat

  Beter 1 Pool in de hand, dan 10 moslims in de lucht.
  Maar edoch, eerst de honderdduizenden Nederlandse werklozen in NL aan een fatsoenlijk betaalde baan helpen en dan pas kijken over de grens.
  Maar ach, Robje Jetten. Een van de meest wereldvreemde kwiebussen die er op het Binnenhof rond dartelt.

  1. Kees Kroket

   Laat ze maar komen, collega ! Ik heb ze graag aan de kraam, ze eten als wolven. Dat zal bij u niet anders zijn.

 18. C.A.Barstow

  Er is natuurlijk maar één manier om dit soort linkse landverraders de mond te snoeren,

  ”Weet aan wie je je stem geeft”

  weg met dat linkse ratten gespuis dat er alleen maar op uit is volk en vaderland te vernietigen.

  Stem voor je vaderland, stem tegen de EU, Stem FVD!!!

  1. Gekko

   Gaat ook gebeuren, Barstow. Van alle partijen gaat D66 het diepst vallen. De Drammers houden minder dan de helft over van wat ze nu hebben.

   Dus laat die Jetten vooral meer van dit soort dwaze voorstellen doen. Des te harder de klap na 20 maart.

  2. Meriadoc Brandebok

   Een stem tegen de EU is een stem tegen de economische en politieke stabiliteit van Nederland, een stem voor armoede, werkloosheid en ongelijkheid, en derhalve een stem tegen het vaderland.

   1. Top

    En niet alleen dat Guusje, ze komen je ook halen dan! Boeh! O, wacht even, het is weer bijna weekend, dus ouderlingen feestje bij jou thuis.

    1. Meriadoc Brandebok

     Is het al bijna weekend in Trollenland?

     Ik moet nog ruim anderhalve dag hoor, maar de klok in Trollenland kan natuurlijk anders lopen.

     1. Top

      Heb je genoeg vaseline in huis? Of nemen de ouderlingen dat zelf mee?

     2. Meriadoc Brandebok

      Top is by far de domste trol op dit blog, maar ook de meest oversekste.

     3. Top

      Nu niet gaan projecteren, hè Guusje. En ben je lid geworden van Bij1? Want die hebben ook een handje van engelse flauwekul in hun achterlijke bijdragen te zetten.

     4. Rien Noppen

      De seksuele problematiek van Top is indertijd heel pijnlijk om te zien.

     5. Meriadoc Brandebok

      Top belaagt personen die hij beschouwt als trol met seksueel getinte opmerkingen, dus dan rechtvaardigt dat toch de vraag waarom, en het zou kunnen dat hij gewoon door en door oversekst is.

   2. Gekko

    Kan de redactie van DDS niet een apart kleuterhoekje creëren op deze site? Daar kan Guusje dan gaan spelen.

   3. C.A.Barstow

    De EU stort vanzelf wel in elkaar, het hele beleid is er op gericht om zo snel als mogelijk een Europese superstaat in elkaar te flansen, gaat niet lukken, dat wordt namelijk al eeuwen geprobeerd en is nog nooit iemand gelukt.
    Ik kan mij niet voorstellen dat er ook maar één land is dat zijn soevereiniteit, dus zichzelf, gaat opgeven.
    Als dit wordt doorgedrukt dan loopt het uit op een ramp voor heel Europa.
    Hadden zij het maar gewoon bij de EEG gehouden, dat ging prima.

    De EU is een smerig spel van linkse machtsbeluste zakkenvullers, weg ermee!

    1. Meriadoc Brandebok

     Ik denk niet dat de EU op korte termijn vanzelf gaat instorten, aangezien er in het leeuwendeel van de lidstaten nog steeds solide draagvlak voor de EU bestaat.

     1. C.A.Barstow

      O ja?

      Ga dat maar eens aan het volk op de straat vragen!
      De politiek elite beslist zonder de gewone man en vrouw te horen en te zien, nogmaals het is eeuwen geprobeerd en niet gelukt en zo zal het deze keer ook gaan.

     2. Meriadoc Brandebok

      De mensen op straat zijn geen betrouwbare graadmeter voor de mening van het volk. Peilingen, waarin een breed segment van het volk wordt gevraagd naar de mening, zijn dat wel.

      Met betrekking tot de “elite” ligt het natuurlijk veel genuanceerder. De Duitse en de Franse gekozen regeringen zijn doorgaans voor meer Europese bemoeienis. België en Luxemburg sluiten zich bij hen aan. De Nederlanders – maar ook de Denen, Ieren, Baltische Staten en Oostenrijk – zijn weer wat conservatiever en blokkeren plannen tot meer Europese integratie doorgaans.

      Dan is er het Oosten dat graag subsidies ontvangt, maar zich kant tegen het asielbeleid, en het Zuiden met hun hoge staatsschuld dat begrotingsregels graag aan de laars lapt.

      Er is geen een bepaalde elite. Het is een mozaïk aan landen met verschillende meningen over het beleid dat door de EU moet worden gevoerd en die meningen worden door hun regeringsleiders in Brussel vertolkt. Maar over het algemeen zijn alle landen voorstander van de Europese Unie. Er is een breed draagvlak.

 19. FJ

  Laten we niet direct oplossen zoeken die zo voor de hand liggen, maar Jetten moet leren om buiten de box te denken en dan zijn natuurlijk mensen zoals hij nutteloos voor onze maatschappij, alleen lullen maar productief zijn homaar.
  Door zelf de mouwen op te stropen en een fatsoenlijk beroep te kiezen zou een groot deel van onze economische en financiële problemen vanzelf oplossen.
  HBO-er hebben we er genoeg van, zelfs 13 in een dozijn, maar VMBO-ers zouden veel beter betaald moeten worden want daar is een gebrek aan. De hele overheid is vol gestald met HBO-ers die door de overvloed naar marktmaatstaven veel te veel verdienen.
  Hetzelfde geldt voor universitaire opleidingen, zij worden financieel overgewaardeerd.

  Vakmensen, daar is behoefte aan en zouden veel beter gewaardeerd en betaald moeten worden.
  Nee, in Jetten’s gedachtengang moet je juist 50.000 mensen aan laten rukken, want dan kan de onderkant voor een appel en ei werken en de bovenkant op z’n lauweren blijven rusten.

 20. Veteraan

  Hou je niet tegen met de politiek van nu.
  Simpele oplossing trouwens.
  Minder belasting inhouden maar de arbeidsmigranten geen woonvergunning geven, alleen een tijdelijke verblijfsvergunning van b.v. een jaar.
  Als we dat 40/50 jaar geleden hadden gedaan zoals slimme Arabische landen [die helemaal geen gastarbeiders willen, zelfs niet de hoog opgeleide Europeanen] hadden we nu geen moslim probleem gehad. En dus veel minder criminaliteit, vrouwen en homo haat en nog veel meer.
  Dat hij een homo is zal me een rotzorg zijn maar het is wel een akelig mannetje.

 21. Korporaal Monty

  Volgens mij zijn veel Nederlanders blij met Poolse werknemers.
  Goedkoper dan de Nederlandse toch?
  Hoeveel mensen hebben hun huis niet laten opknappen door Polen?
  Hoeveel Polen werken er in de tuinbouw waar veel Nederlanders hun neus voor ophalen?

 22. Julian

  Was deze site nu een FvD propaganda site of de D’66 afzeiksite?

 23. B. Pascal

  Zolang er maar arbeidsmigranten uit Polen of Oost Europa komen.
  Dan krijgen we mensen met een Christelijke achtergrond.
  De katholieke kerk in Nederland vaart er wel bij!

  De Marokkanen en Turken vragen tijdens hun eerste werkdag al:
  waar zijn de WW-fabrieken? daarna naar moskee op vrijdag!

  1. Peter Loosduinen

   Pascal.
   Ik had jouw reactie nog niet gelezen.
   Eens met het door jou gestelde.

 24. Peter Loosduinen

  Het valt wel te prijzen dat hij voor Polen kiest en niet voor meer Marokkanen !
  Polen zijn katholiek en houden van varkensvlees en bier.
  Ze zijn westers en het zijn harde werkers.
  Maar ja, hebben we ze echt nodig ??
  Laat eerst maar eens uitwijzen of dit noodzakelijk is.
  Ons land is in mijn ogen te vol.
  Minder, minder, minder is mijn devies.

  1. Kleptomaantje

   Ach weet u wat het is we hebben ook veel mensen in de wajong uitkering zitten.
   Ik ken er 2 die doen dat al ruim 25 jaar.
   Mankeren niks lichamelijk, wel onder het schedeldakje lichtelijk, maar willen gewoon niet werken.
   Ze houden een bullshit verhaaltje bij het uwv en. De. Huisarts en klaar.
   Ze hebben recht op alle subsidies etc.deze mensen zou je gewoon verplicht te werk moeten stellen.
   Ook al die marrokanen en turken die in de ww. Zitten al tig jaar thuis hup aan het werk en probleem opgelost.
   Er hoeven niet meer mensen hierheen, dat is werkelijke onzin.
   We hebben genoeg bankhangers hier.

 25. Heras

  Laat de regering nu maar eerst de mensen aan het werk zetten die een uitkering krijgen. Veel ouderen en lichamelijk gehandicapten, wia, roepen al jaren om werk. Mensen vanuit het buiteland (met name de jonge mannen) die hier zitten laten werken. Eerst eenvoudig werk, ondertussen opleiding volgen. MENSEN GENOEG IN NEDERLAND.

 26. PMG

  B R E A K I N G :

  Jetten valt volledig door de mand, verspreidt nepnieuws volgens het CBS!

  Nou, dit gaat hard aankomen bij de anti-democraatjes 666.

  En zo als ik al vaak schreef: ze doen het allemaal zelf, bedankt Rob!!!

 27. Gekko

  En ja hoor, het CBS heeft afstand genomen van de uitspraken van Jetten. Er moeten helemaal geen 50.000 Oostblokkers naar NL komen om het arbeidspotentieel op peil te houden.

  Staat Rob, en met hem heel D66, even mooi voor lul.

  1. Niet L niet R

   Stonden al voor lul!!!

 28. DeBruijn

  Complete waanzin en ook neo-kolonitisch gedrag! Even uit arme landen goedkope arbeid halen, omdat wij te lui zijn om het werk zelf te doen.

  Heel veel landen in Oost-Europa hebben een te kort aan jongeren die het land verder kunnen helpen, omdat wij hen wegkapen.

  Jetten vergeet natuurlijk ook weer dat er 353.000 werklozen zijn én 459.000 (u lees het goed) bijstandsgerechtigden.

  Meer dan 800.000 mensen langs de lijn en dan nog zeker 100.000 mensen of meer die ten onrechte in de WAJONG zijn gedumpt.

  Weg met D66!

 29. Stopperspil

  Een woordvoerder van het CBS heeft intussen ontkend dat er gesproken is over de noodzaak om 50.000 extra Polen te importeren. Jetten heeft dit aantal kennelijk zelf “berekend”. Veel reacties hier zijn dus achterhaald danwel onzinnig.

 30. PMG

  @ Rosalis – jij woonde toch in de statige Kroon, in Den Helder, da’s geen dorp hoor!

 31. Niet L niet R

  Jetten de trekpop is een tussen paus bij D66, een persoon met nog weinig levenservaring, dat komt steeds meer naar boven!
  De partij kiest bij de verkiezingen voor een nieuwe leider, juffrouw Olligh Rens, maar dan zijn wij nog verder van huis, zeker gezien haar banden met Mabel die het liefje geweest is van een groot crimineel als has handelaar, vele Nederlanders zijn dat nog niet vergeten!

 32. Lugar

  Kapitein Rob staat aan het roer D’66.
  Dit oude schip is op weg naar de bodem van de Hofvijver.

 33. Lay down your souls to the gods rock and roll

  “Een stem tegen de EU is een stem tegen economische en politieke stabiliteit van Nederland, een stem voor armoede, werkeloosheid en ongelijkheid en derhalve een stem tegen het vaderland” typisch gelul van een Eurofiel. Economie staat los van zowel de EU als de politiek. Politieke stabiliteit: ondanks dat de EU zich maar wat graag bemoeit met de interne politiek staat ook politieke stabiliteit los van de EU. De stabiliteit van de EU zelf is overigens ver te zoeken. Armoede als Nederland lid blijft van de Europese Clan komt de armoede vanzelf, immers Nederland betaald meer dan het terug krijgt die kosten gaan alleen maar stijgen. Ook het voortdurend financieel bijspringen van instabiele economische EU landen gaat Nederland op den duur opbreken. Een stem TEGEN!!! het vaderland, precies Eurofielen zijn zelf tegen het vaderland. Mensen die niks met de EU hebben zijn juist trots op hun vaderland en Oliver Hardy/Blunder (Timmermans) zet die mensen dan -ten onrechte- weg als nationalist, nou laat dat volgezopen varken maar lullen. Ja!!! en Noren en Zwitsers zijn zeker tegen hun vaderland ???? zo lussen we er nog wel een paar,dit terzijde.
  Ja dit zijn de gevolgen waar we al bang voor waren van het Marrakesh pact : onbeperkt binnen halen van vreemdelingen, arbeidsmigranten, gelukzoekers, terroristen ook dit omstreden pact is slecht voor Nederland. Het feit dat er voor bepaalde beroepen geen Nederlands personeel te vinden is. Is niet alleen dat de Nederlander het niet wil, maar dat ook de opleiding eisen extreem hoog zijn voor die vacatures. Ik kan me niet voorstellen dat de opleiding in Polen net zo hoog -of hoger is- dan in Nederland.

 34. Vliegenvanger

  Die spleet uithoner is gek. Ga eens opkomen voor de Nederlanders. I.p.v veel geld in een ondempbare put te deponeren met je klimaatakkoord gedram. Zolang grote vervuilende landen niet meedoen is het nu al gedoemd te mislukken.

 35. A3aan

  Heeft Robbie dit, h*t*t*p*s://doorbraak.be/aarde-weigert-halstarrig-gevaarlijk-op-te-warmen/ al gelezen of vindt hij dit allemaal onzin?

  Aarde weigert halsstarrig gevaarlijk op te warmen
  Klimaatopwarming? Wetenschappers geven fout toe
  10 oktober 2017 Jan Jacobs

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.