Schandelijk! Linkse buitenlandse nieuwsorganisatie zet Thierry Baudet weg als “extreem-rechts”

Dit wordt met de dag vermoeiender.

De Europese versie van Politico (een Amerikaanse nieuws- en opiniewebsite) heeft vandaag een artikel gepubliceerd over Thierry Baudet. De idee is dat hij zo geïntroduceerd kan worden aan een groot, internationaal publiek.

Hartstikke leuk natuurlijk, maar helaas gaat het al mis in de titel. Die luidt namelijk:

5 things to know about Dutch far right’s new figurehead…

Om te beginnen wordt Baudet dus weggezet als “far right.” Dat betekent: extreem-rechts. En dat is niet alles. Nee, hij wordt ook nog even een figurehead genoemd. Wat dat betekent? “Een nominale leider of een leider zonder echte macht.”

Met andere woorden, hij wordt neergezet als a) het gezicht van extreemrechts, maar b) zonder zelf ook maar iets van macht en invloed te hebben. Een soort van trekpop voor neo-nazi’s ofzo.

Inhoudelijk valt het met het artikel wel mee — overigens — maar wij die in deze nieuwswereld opereren weten maar al te goed dat een heel groot aantal lezers niet veel verder komt dan de titel van een stuk (en misschien de eerste paragraaf). Bij Politico zijn ze daar natuurlijk ook van op de hoogte, wat betekent dat ze dit bewust zo spelen — dat ze Baudet bewust de reputatie van “extreem-rechts” en als een trekpop willen geven.

Als Baudet zijnde moet je daar onderhand natuurlijk maar lak aan hebben — als je dat niet hebt, word je doodongelukkig. De linkse media gaat hier immers maar door… en door… en door.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. Robert75

  Mag ik nu even een kanttekening plaatsten? Maar gebeurd hier nu niet het zelfde als het over Wilders gaat? Hoe vaak wordt Wilders hier niet afgeschilderd als een halve neo-nazi of fascist? Notabene door de zelfde auteur als die er hier schande over spreekt.

  Het is toch wel een beetje de pot verwijt de ketel dacht ik zo. Misschien verstandig om daar in de toekomst maar eens mee op te houden en niet de fascistenkaart spelen als het over Wilders gaat.

  1. Siemien

   Klopt ze worden beide weggezet als…..en dat zou zeer zwaar bestraft moeten worden

   1. Robert75

    Nou het is allemaal zo hypocriet als maar kan. En niet dat ze zich uitspreken tegen bedreigingen want dat mag wel eens een keer tijd worden. Maar dat hadden ze 15 jaar geleden al moeten doen. Het enige waar ze zich tegen uitspreken zijn de bedreigingen gericht op Baudet. Maar Wilders wordt nergens genoemd. Alsof Baudet de enige was die die tijdens die demonstratie bedreigt werd. Nee ook Wilders maar waarom wordt die niet genoemd.

    Net zoals Rutte die zich er nu ineens ook mee bemoeit. Waar was hij de afgelopen 10 jaar om zich uit te spreken tegen de bedreigingen gericht op Wilders? Nou in geen velden of wegen te bekennen.

    En niet om het een of ander hoor. Dat ze zich tegen uitspreken mag ook wel eens een keer tijd worden. Maar ik denk dat Wilders de steun harder nodig heeft dan Baudet hoor. Want Wilders wordt wel iets zwaarder bedreigt dan Baudet.

    Baudet kan gewoon nog steeds veilig over straat wandelen hoor. Die kan nog steeds met een gerust hart flyeren hoor zonder een team bodyguards om zich heen.

    Dat is namelijk de realiteit. En dan kunnen ze zich allemaal uitspreken tegen Baudet maar zolang ze dat vergeten zijn ze eigenlijk zo hypocriet als maar kan.

    1. Dik

     “Maar Wilders wordt nergens genoemd.”

     Klopt, maar Wilders wordt wel 24/7 beveiligd door minimaal 4 gewapende bewaker van DBB. Hij wordt gepantserd vervoerd en verblijft in safe-houses.

     “Baudet kan gewoon nog steeds veilig over straat wandelen hoor.”

     Dat durf ik inmiddels te betwijfelen, en ik denk dat NCTV daar ook zo over denkt. Laten we niet vergeten hoe levensgevaarlijk links is, er zijn inmiddels meer dan voldoende bewijzen en voorbeelden. Werk aan de winkel voor het OM, voor justitie en voor de Tweede Kamer.

     1. Robert75

      Jaja dus omdat Wilders 24 uur beveiligd moet worden en in safehouses moet leven al 15 jaar is het minder erg ?

      Sorry hoor maar dar gegeven lijkt me juist reden genoeg om daar ook eens een keer iets over te zeggen,

     2. Dik

      @Robert: Ik zeg zeker niet dat het minder erg is, het is een grote schande dat wij de islam zover hebben laten komen. Reden nummer één is namelijk de dreiging door islam. Het moet altijd benoemd worden en dat doe ik ook, steeds opnieuw! Is je dat ontgaan?

      Dat het met Baudet dezelfde kant op dreigt te gaan zou ons de ogen moeten openen, wij zouden ervoor moeten zorgen dat onze veiligheidsdiensten de deuren plat lopen bij het levensgevaarlijke linkse tuig dat om dood schreeuwt als hun heilige idealen in gevaar komen.

      Zo’n universitair docent die om Volkert van der Graaf vraagt, die moeten ze direct oppakken en tot staatsgevaar verklaren, dat is hij namelijk! Er hangt er hier ook eentje rond:

      Als Pim Fortuyn premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan. Toch goed dat er een God is.
      ~Rien Noppen~

     3. Top

      Noppen????? Dat is een zielige stervende man, zonder enig contact met de buitenwereld. Alleen zijn gang naar de voedselbank is een uitje voor hem.
      Ik reageer in de meesten gevallen met het geijkte antwoord Blablabla Blaaskaak! In ieder geval laat ik weten dat ik deze misselijke speklap, antisemiet en drager en pleitbezorger van de orde van Martijn, in het ‘snotje’ blijf houden. Ik ga er niet mee in discussie, dat doe je ook niet, met een hondendrol. En inderdaad, hij zit en met name zat op heel veel andere site’s. Maar dat kost tegenwoordig geld, Dus? Daar is zijn uitkering gelukkig niet hoog genoeg voor.

     4. Rien Noppen

      “een zielige stervende man”

      Top is er beter aan toe. Hij heeft slechts voortdurend en nare jeuk aan zijn cornucootje. Goddank heeft hij permanent een pot vaseline binnen handbereik.

      Hij zal, net als ik, op enig moment wel sterven maar kan dan dankbaar terugzien op het overwinnen van vele nauwe openingen, zijn lust en zijn leven.

  2. F. Domela Nienhuis

   Mee eens.

  3. Niet L niet R

   De heer Wilders en nu ook de heer Baudet worden in het binnen en buitenland weg gezet als Neo Nazi.
   Maar wie doen dat, alleen maar uiterst linkse elite, wie dus bijde heren neerzet als Neo Nazi’s, zijn zelf uiterst linkse elementen schurken tegen het communisme aan, verheerlijken Pot en andere schurken!
   Van je af laten vallen als smerig vies water!

  4. Veteraan

   Helemaal met je eens @Robert 75

 2. victus

  Een overweldigend media offensief tegen FVD is de laatste strohalm. Mensen hebben gekozen en trekken zich eigenlijk niets aan van deze eenzijdige propaganda. Wat velen wel verbaast is het dictatoriale karakter waarmee dit gebeurt. Dat weerhoud ze om de volgende keer nooit meer te kiezen en te stemmen voor deze flank. Mede omdat de kiezers ook voor schut worden gezet en voor rotte vis uitgemaakt. Dat is niet echt respectvol gedrag naar de medemens. En dat wordt niet vergeten. Wat er nu wordt verkondigd en gezegd kan niet meer teruggedraaid of teniet worden gedaan met lieve woordjes en mooie beloftes. Het ware karakter is getoond.

 3. Marija

  Het wordt hoog tijd dat er eens een aanklacht wordt gedaan t.b.v. Thierry en ook Geert, misschien dat links dan wat gaat dimmen.
  O jee, de rechterlijke macht is ook links…….

 4. Meester Kong

  -dat een heel groot aantal lezers niet veel verder komt dan de titel van een stuk (en misschien de eerste paragraaf-

  Ach en daar geeft DDS dan wel weer een draai aan die de reaguurders slikken als zoete koek.

  Man man de hetze jegens links is te schunnig voor woorden.
  Lijkt wel of de redacteuren op stage zijn geweest in USA.

  1. Siemien

   Links is bijzonder eng

   1. Dik

    @Siemien: Vooral in hun zwembroek zijn ze eng.

  2. Vabis

   ‘Man man de hetze jegens links is te schunnig voor woorden.’

   Links verdient het om tot aan de nekharen de stront in getrapt te worden, hetgeen jullie hebben aangericht in de samenleving is met geen pen te beschrijven.

  3. victus

   Het is geen hetze maar een normale reactie van normale mensen die verbaasd zijn over de hysterische agressiviteit naar FVD toe in de media. Met het schuim in de mondhoeken wordt alles en iedereen uitgemaakt voor van alles wat verrot en slecht is! Kinderen worden op een achterbakse manier opgehitst. Dat is typisch gedrag van verliezers die geen tegenslag kunnen verdragen. De zo geroemde en gekoesterde knuffel en dialoog gedrag is als sneeuw voor de zon verdwenen. Veel mensen willen gewoon niet dat ze door dit soort groepen worden vertegenwoordigd. Het masker is definitief afgevallen.

  4. Sprookjesfiguur

   ‘de hetze jegens links’

   Volgens mij wordt rechts vanaf de opkomst van het LPF al een stukje erger bejegend. Hierdoor diverse moorden, bedreigingen en daardoor levenslange beveiliging. De pot verwijt de ketel.

 5. Benny

  @robert75….zo is het maar net

 6. Julian

  Ik zou zeggen Michael. Trek het boetekleed eens zelf aan. Vele koppen van de artikelen die je plaatst dekken de lading van het artikel helemaal niet. De inhoud valt vaak (soms) nog wel mee.
  Daarnaast ben je voor veel reaguurders hier al extreem links als je het niet met Baudet of Wilders eens bent…
  Nou voor je in de kille woestijn van extreemlinks terecht komt zijn er nog vele smaken gelukkig. Ik stem geen Fvd maar gewoon VVD… Kennelijk is dat voor sommigen hier al genoeg om dan extreemlinks genoemd te kunnen worden.

  1. Henk Albarda

   Beste Julian, zoals je heel erg goed weet zijn er 2 VVD’s. De ene is de Bolkesteijn VVD, de andere is de Rutte VVD. Vanaf Pim Fortuyn schrok links en schoof het ‘volks’ sentiment naar rechts. Men was 30 – 40 jaar linkse indoctrinatie zat. Toen verscheen Mark Rutte, kennelijk jou held? Het is publiek geheim dat Mark Rutte een links d66’er is, vrijwel uitsluitend om machts redenen zijn debating techniek gebruikte om partijleider van de VVD te worden. Jij bent een Rutte VVD’er, ik een Bolkesteijn VVD’er. Ik ben 2 jaar geleden naar FvD overgestapt omdat FvD in het programma specifieke aandacht geeft aan mini- en klein MKB. Mark Rutte heeft in 2017 of 2018 in WNL letterlijk aan Annemarie van Gaal geweigerd een verschillend belasting tarief te overwegen voor Mini MKB, klein MKB en multinationals. Daarmee gaf hij voor mij aan geen aandacht te willen tonen voor de ruggegraat van onze economie.

   1. Meriadoc Brandebok

    Volgens mij verwar je Rutte met Dijkstal. Onder Dijkstal kieperde de VVD naar links, zodat de LPF en later de PVV in het gat kon springen. Onder Rutte is de VVD in wezen alle kanten opgeschoven, van rechts (VVD, CDA, PVV) in Rutte I tot centrum (VVD, PvdA) in Rutte II en centrumrechts (VVD, CDA, D66) in Rutte III. Rutte is immers meer manager dan VVD-er, dus kan met iedereen samenwerken. En dat is maar goed ook.

 7. umhnz

  9:00 uur.
  Het wereldnieuws op DDS.
  Iemand vindt iets van Onze Nieuwe Glorieuze Leider.
  Schokkend.

 8. TD

  De gevestigde orde in Nederland is helemaal van de wap af,zijn volslagen in paniek omdat FvD zoveel aanhangers heeft?
  Het is voor links Nederland onvoorstelbaar dat het prachtige geldverslindende prestigeproject “het klimaatakkoord” in gevaar zou komen,en daarbij komen de veronderstelde mensonterende plannen om de gelukszoekers, illegalen instroom drastisch te beperken.
  Dit soort plannen kunnen immrs alleen ontspruiten aan de geest van loepzuivere nazi’s!

  Het schizofreen links Nederland ziet waanbeelden van een bijna levenloos,door het klimaat vernietigde aardbol,waar enkel nog politiek rechts georiënteerden en Baudet aanhangers in leven zijn!
  Tevens nachtmerries met door Baudet geregelde treinen naar vernietigingskampen,gevuld met Moslims+linkse knuffelaars + enkele politici.

  1. Julian

   Het klimaatakkoord komt niet in gevaar TD. Tenzij de VVD zich terugtrekt uit het akkoord met de coalitie. Anders gaat die wet moeiteloos door de 1e kamer…Er zullen wat zaken afgesproken worden om de kiezer/burger te ontzien en gerust te stellen. Prinsjesdag 2019 zal een leuke worden want dan gaat het kabinet de burger belonen…. Tenslotte zijn er al te veel kiezers weggejaagd. Tijd om te oogsten…Oh en FvD zal een klinkende overwinning halen in Mei. Ze kunnen met zo veel mogelijk mensen gaan zitten bij het instituut waar ze zo graag weg willen. We doen een Farage’je ….We schelden op de werkgever maar vullen er wel onze zakken dit mee….

 9. Dik

  Welke voorbeelden geeft de Europese versie van Politico voor die bewering?

 10. Tante Sidonia

  Nu, Therry Baudet; probeer maar eens door heen te breken:
  zolang ALLE Ministeries, NPO, Volkskrant en de verdere Gutmensch zich in alle spleten, kieren, krochten en gaten van de maatschappij zich begeven, zal de burger ononderbroken worden beschoten met de waanzin van:
  vult u maar in
  A…..
  B…..
  C…..
  D…..
  E…..
  F…..
  G en de “Democratische dictatuur” van kinderen die opgehitst worden door links!
  Zoals Hitler, Stalin en heden Kim met kinderen deden/doen!

  1. Lambieck

   Tante , eerst het huishouden en het eten.
   Toetsenbord opbergen en gaan dweilen.

  2. Heinz

   Bonje met Jerommeke gehad?

 11. Satty

  De extreem rechts activist die dit schrijft ontkent dat baudet extreem rechts is, lachwekkend, straks beweer je nog dat hij geen racist is.

  1. edoc431

   FATTY FLIKKER OP GA EINDELIJK WERKEN ZOALS HET HOORT MEEVRETER DAT JE BENT

   1. F. Domela Nienhuis

    Er is in Mozambique geloof ik werk aan de winkel. Er is daar spontaan een plas gevormd met een omtrek van zo’n 125 kilometer, dus een doorsnee van zo’n 20 kilometer. Maar ja, werken vereist handen uit de mouwen steken in plaats van handje opsteken. En handen uit de mouwen steken is naar ik geloof niet de krijsende trollita eigen.

   2. Rien Noppen

    Ik stel voor dat edoc431 zijn arbeid hervat en verder zijn platte muil houdt.

    1. Punt50

     @ doppert

     Schrijver edoc431 had het toch niet tegen u? Of toch wel? Satty = Noppen

  2. victus

   Extreem rechts wordt straks ook een geuzennaam net zoals het bejubelde KlimaatDrammer” Dat moet toch ook verplicht “grappig” worden gevonden? Zeker te lang in de zure regen gestaan onder een ozongat.

  3. Dik

   #negeren

  4. Vit

   Meid hou toch op, straks vind je hem ook nog een fascist.

 12. Vit

  Figuren als o.a Santiago en m.van.rosmalen zijn hier bevattelijk voor, je vraagt je af wat er mis is gegaan in hun leven.

 13. Ome Wim

  Als het linkse tuig door gaat met het demoniseren van Baudet loopt straks de halve tweede kamer samen met leden van het koninklijk huis voor de tweede keer met in de ene hand een ui en de andere een zakdoek om hun “tranen” te wissen achter de kist van Baudet.

 14. Ries

  Ik ben dat gedram en gezeik van linksaf, en op dit forum van de trollen, zo zat dat ik voorstel op dit forum helemaal niet meer te reageren. Laat de gefrustreerden elkaar lekker op de schouders kloppen hier en reageer nergens meer op. Niet positief en niet negatief. Even radiostilte dus. Wie doet mee? Laten we deze week nog gebruiken om deze boodschap te verspreiden en vanaf zaterdag dicht die microfoon!

  1. umhnz

   Ries, ik stem virtueel voor

 15. Arnoniemuss

  @MvdG. Als je met extreem rechts flirt, onder het mom van kennismaking met allerlei soorten denkwijzen, moet je niet verbaasd zijn als mensen je met extreem recht gaan verbinden. En verder, waarom doet DDS plaatsvervangend huilie huilie voor het onrecht dat Beaudet is aangedaan?

  1. F. Domela Nienhuis

   Extreem rechts bestaat niet. Extreem rechts is slechts een hersenspinsel in de hoofden van ziek links.

 16. Fritsie

  Daar kunnen we de extreem linkse media dan voor zeggen!

 17. Rien Noppen

  Meent Michael dat Baudet gewoon rechts is?

  Geestig.

 18. C.A.Barstow

  Of je nu Democraat in de US of links in Europa bent,
  aan beide zijden is het een smerig en verachtelijk gedachtegoed wat er op uit is complete landen te vergiftigen en te verpesten en daardoor de bevolking naar de ondergang te helpen.

  Stem daarom tegen links
  Stem ook in mei op FvD!

 19. haha

  ‘wij die in deze nieuwswereld opereren weten maar al te goed dat een heel groot aantal lezers niet veel verder komt dan de titel van een stuk’.
  Inderdaad. Daarom ligt hier in vele titels de mening al besloten die ik geacht word te hebben van een bericht. ‘Loser’; ‘Walgelijk’, etcetera.

 20. Cootje

  Als we met zijn alle naar jan maat hadden geluisterd vol is vol hadden we de thee cultuur niet gehad de subsidie cultuur niet gehad het Turkse volkslied niet gekend de Marrokkaanse criminaliteit niet gekend de kerstbomen kunnen optuigen in de scholen . De ramadan hadden we niet gekend want in die landen vasten ze het hele jaar door hadden we geen moskeeën gekend en hadden fortuin en wilders en baudet ook niet gekend , maar liberalen socialisten en de kerkelijke beterweters hebben ons land verkwanselt en nu is het een afrekening in het electoraat bezig het populisme tegen de rest .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.