Schandelijk! Linkse buitenlandse nieuwsorganisatie zet Thierry Baudet weg als "extreem-rechts"

Geen categoriemrt 25 2019, 9:00
Dit wordt met de dag vermoeiender.
De Europese versie van Politico (een Amerikaanse nieuws- en opiniewebsite) heeft vandaag een artikel gepubliceerd over Thierry Baudet. De idee is dat hij zo geïntroduceerd kan worden aan een groot, internationaal publiek.
Hartstikke leuk natuurlijk, maar helaas gaat het al mis in de titel. Die luidt namelijk:

5 things to know about Dutch far right’s new figurehead...

Om te beginnen wordt Baudet dus weggezet als "far right." Dat betekent: extreem-rechts. En dat is niet alles. Nee, hij wordt ook nog even een figurehead genoemd. Wat dat betekent? "Een nominale leider of een leider zonder echte macht."
Met andere woorden, hij wordt neergezet als a) het gezicht van extreemrechts, maar b) zonder zelf ook maar iets van macht en invloed te hebben. Een soort van trekpop voor neo-nazi's ofzo.
Inhoudelijk valt het met het artikel wel mee -- overigens -- maar wij die in deze nieuwswereld opereren weten maar al te goed dat een heel groot aantal lezers niet veel verder komt dan de titel van een stuk (en misschien de eerste paragraaf). Bij Politico zijn ze daar natuurlijk ook van op de hoogte, wat betekent dat ze dit bewust zo spelen -- dat ze Baudet bewust de reputatie van "extreem-rechts" en als een trekpop willen geven.
Als Baudet zijnde moet je daar onderhand natuurlijk maar lak aan hebben -- als je dat niet hebt, word je doodongelukkig. De linkse media gaat hier immers maar door... en door... en door.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten