Schimmelpenninck, Quote-hoofdredacteur en onderdeel van ‘de elite’, mekkert over afstand elite tot maatschappij maar ‘rommelt’ zelf ‘met pandjes’ in buitenland!

Sander Schimmelpenninck, Quote-hoofredacteur en onderdeel van ‘de elite’, schreef samen met ‘Dominee van de Zuidas’ Ruben van Zwieten, het boek ‘Elite gezocht’. Ze bekommeren zich over de afstand van de elite tot de maatschappij, terwijl ze zelf een schoolvoorbeeld zijn van ditzelfde gedrag!

De elite, waaronder zij de rijkste vijf procent van Nederland verstaan, zou zich voornamelijk bezighouden met geld verdienen en daarbij algemene of culturele ontwikkeling links laten liggen. Dat vinden ze niet oké en dus gaan ze op de activistische tour met dit boek.

Het frappante is alleen dat waar zij zich zo lijken te bekommeren om de sociaal-culturele armoede waar deze elite dan wat aan zou kunnen doen, zij zelf vooral bezig zijn met ‘rommelen met pandjes’, waarmee ze doelen op handelen in vastgoed in Kroatië en Spanje. Ze dekken zichzelf ook nog eens mooi in door te stellen dat het ‘meer maatschappelijk betrokken kan’ omdat de prijzen daar lager liggen.

Hoe groot wil je de balk in eigen ogen hebben?! ‘Leuk wat pandjes opkopen en betaalbaar houden’ als maatschappelijke betrokkenheid zien, ‘want in Amsterdam wordt alles onbetaalbaar gemaakt’. Dat legt de lat wel erg laag, helemaal voor twee heren die klagen over gebrek aan maatschappelijke betrokkenheid van de Nederlandse elite, in Nederland.

Eerder maakte Schimmelpenninck zichzelf al belachelijk door Thierry Baudet in de fascistische hoek te willen drukken en, ironisch genoeg, als ‘useful idiot’ oftewel speelbal van ‘de financiële elite’ te zien. Inderdaad ja, diezelfde elite die er met de pet naar gooit.

Hoe het ook zij, beide heren doen exact hetzelfde als waar ze die elite zo van beschuldigen. Dit boekje is niets meer dan een poging een ander te mobiliseren voor iets dat zij zelf belangrijk zeggen te vinden. Ga dan zelf in de arena staan. Het netwerk ligt er en geld peuteren jullie ook wel los. Toe maar, geef het goede voorbeeld!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Jumping

  Dit is puur Links geleuter.
  Zakken vullen door zelf weinig te doen.

  1. DidiMadloba

   Nee, het is “links geleuter” om daar bezwaar tegen te hebben.

 2. santiago

  Oude adel. Per definitie onbetrouwbaar.

  1. santiago

   Kijk maar eens naar het gerommel van onze oranjetjes.

 3. Tguard

  Een vreselijk arrogant mannetje die doorborduurt op het succes van kelder maar niet in zijn schaduw kan staan.

 4. tomygun

  Links lullen rechts vullen het credo van hufters .
  Hoe de Pvda zijn achterban verkocht heeft in de
  jaren 70/80 .
  Beter rechts maar sociaal respect hebben is beter .
  En trouwens dat is niet rechts maar links en rechts
  zo als ieder deel aan jou lichaam .
  Als dat niet samen werkt wordt het een puinhoop .

 5. santiago

  Schimmelpeninck schreef het boek samen met zuidas predikant Ruben van Swieten. Een gesjeesde rechten student te Leiden. 1 jaar praeses Minerva en ook nog theoloog. Nou dan weet je het wel, een soort Jimmy Swaggart. Hij zal binnenkort wel een programma op de NPO krijgen als TV dominee. (stap uit je rolstoel broeder en wandel) Dit soort is nog onbetrouwbaarder dan de adel, want dit soort gluiperds doen alles om tegen de macht en het geld aan te schurken.

 6. DidiMadloba

  Sander Schimmelpenninck bedoelt dat er een zakelijke elite is die zich afzijdig houdt van het maatschappelijk debat.

  Je kunt die knul veel verwijten maar niet dat hij zich afzijdig houdt.

  En dat gedoe met onroerend goed? Dat heeft een geen flinker mee te maken, en bezwaren als iemand handig geld verdient zijn regelrecht LINKS.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.