Schokkend! Jonge kinderen spoorloos, via COA-opvang geronseld door maffia!

Jonge Vietnamese kinderen "verdwijnen" uit COA-opvanglocaties! Bron: Flickr / Greg Walters
Foto: Vietnamese arbeiders verhullen hun verdriet om baanverlies wegens bedrijfseconomische omstandigheden. Bron: Flickr / Greg Walters

De veronderstelde veilige opvanglocaties van het COA blijken een thuishaven te zijn voor mensensmokkelaars. Zo zijn tientallen Vietnamese jongeren spoorloos verdwenen en roept de Nationale Politie op tot onderzoek. Of andere jongeren uit andere regio’s ook blootstaan aan mensensmokkel is onbekend. De Tweede Kamer roept op tot een ‘diepgaand onderzoek naar de zaak’. 

Het ergste is dat de Vietnamese jongeren in een beschermde opvanglocatie waren geplaatst, maar alsnog verdwenen. De reikwijdte van het begrip ‘beschermde opvanglocatie’ krimpt daarmee met de dag. De minderjarigen zijn waarschijnlijk in de illegaliteit terechtgekomen en ten prooi gevallen aan de Vietnamese maffia.

Als je de patronen van de verdwijningen onder de loep neemt dan reist het vermoeden dat de praktijken wijdverbreid zijn. Waarschijnlijk gebeurt hetzelfde met jongeren uit Nigeria, Ethiopië en andere regio’s. En de Nederlandse overheid is hier indirect verantwoordelijk voor door het tekort aan toezicht.

Tweede Kamerlid Femke Merel van Kooten (PvdD) stelt dat ‘de onderste steen boven moet’ zo lezen we op de website van de NOS. Het is eenvoudig voor mensensmokkelaars: beloof de kinderen een betere toekomst, stuur ze naar Europa en kidnap ze wanneer ze ‘veilig’ zijn. Chantage is natuurlijk ook een beproefd middel.

Vervolgens verdwijnen de jongeren ineens. Ieder spoor is zoek en de kans is groot dat de kinderen zich lenen voor de wensen van criminelen. Denk aan drugshandel, prostitutie en andere zaken waar kinderen niet aan mogen worden blootgesteld.

Regionale politiekorpsen zouden al jaren ‘aan de bel trekken’ en vermoedens van mensenhandel hebben. Uit e-mails van het COA blijkt dat men al sinds 2013 op de hoogte is van “Vietnamezen die altijd verdwijnen”. En nu is het 2019!

Zes jaar nadat de eerste signalen werden opgevangen komt de Tweede Kamer met het voorstel om ‘onderzoek te doen’. Rijkelijk laat natuurlijk. Volgens staatssecretaris Harbers (VVD) hebben voorgaande onderzoeken geen ‘bewijzen voor strafbare feiten’ aan het licht gebracht.

Goh, nogal wiedes! Strafbare feiten vastleggen is behoorlijk lastig en complex. De meeste misdadigers gaan gewoon vrijuit. Maar de Nederlandse overheid is wel verantwoordelijkheid voor de systemen en processen waarbinnen de misdaden plaatsvinden. Die moeten dan ook op de schop.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

23 reacties

 1.   

  Dit is toch een rechtse site?
  Dan is ronselen voor zakelijk gewin waarachtig geen wandaad.

  1.   

   Klopt. Kinderarbeid zijn we hier voorstander van. En heb je een andere mening dan ga je maar naar Joop.hetlanddatooitnederlandwas.

   1.   

    Kinderarbeid zijn we hier een voorstander van.

    Is bekend, mensenrechten zijn voor het fvd van geen enkel belang. Jij vindt als fvd uithongering een prima wapen.

    1.   

     Ik mis je betoog over Afrika

 2.   

  Quote : via COA-opvang geronseld door maffia!
  Quote : De minderjarigen zijn waarschijnlijk in de illegaliteit terechtgekomen.
  Quote : De minderjarigen zijn waarschijnlijk ten prooi gevallen aan de Vietnamese maffia.
  .
  De kop boven het artikel is hoogstpersoonlijk door de redacteur verzonnen

  1.   

   De kop boven het artikel is hoogstpersoonlijk door de redacteur verzonnen

   NO SHIT

  2.   

   @umhnz
   Even zoeken en de artikelen van zeer betrouwbare sites worden u in de schoot geworpen. Het is overigens meer dan dit, deze Mafia is ook actief inzake verdovende middelen en gokken.

   1.   

    Enig idee wat de diepere betekenis van het woord waarschijnlijk is?

    1.   

     SP Kok . waarschinlijk bedoel je MAFIA ,zo iets als Brussel
     een groep die zich verrijkt tenkoste van andere.
     De vraag is dus WIE is de MAFIA dan krijg je een
     WAARSCHIJNLIJKE groep en doelgroep
     om winst te maken .

 3.   

  Tja,de EU,open grenzen,wie is verrast hierover?
  Europa moet terug naar bewaakte grenzen!

 4.   

  Dit is gewoon een feit, de Nederlandse overheid is gewoon niet bij machte, om dit soort jonge vluchtelingen te beschermen.

  Dit is het Nederland van de Linkse wegkijkclub, Rutte en Co.

  Stem in Mei een anti EU partij.

 5.   

  Herman bolhaar komt praten in nieuwsuur over dit probleem. Als herman in opdracht wat kleine kinderen moet regelen voor joris demmink dan doet hij dat vanavond nog. Dit soort gasten zijn de grootste viezeriken en doen wat ze willen. Alles wordt ondet de pet gehouden, als onze pedo elite maar door kan blijven rotzooien. Schijnheilige flikker die bolhaar.

 6.   

  “Als je de patronen van de verdwijningen onder de loep neemt dan reist het vermoeden dat de praktijken wijdverbreid zijn. ”

  De stukjes van Teunis zijn een wonder van innovatief Nederlands. Vermoedens kunnen natuurlijk ook reizen.

  :)

  1.   

   Ik kreeg een keer gigantisch op mijn falie van mijn baas toen ik een mail aan de klant in gebroken Nederlands had geschreven. Ja, dat was geen leuk moment.

 7.   

  Dit is de schuld van pvv en fvd stemmers. Door het gejammer van die mensen is er veel te veel bezuinigd. Teunis je artikel is hypocriet. Hier kon je op wachten.

  1.   

   Uiteraard is Satty vooral bezig zijn/haar eigen zeer zieke labiele geest hier de vrije loop te laten.
   Het is natuurlijk de schuld van de EU

  2.   

   @ Satty

   Vaak handelen andere vluchtelingen in kinderen. Worden kind als slaag gebruikt of jonge kinderen uitgehuwelijkt, die nooit het daglicht mogen zien.

   Ik vraag me ook af wie zijn jonge kinderen alleen laat vluchten.

   Maar toegegeven, dit probleem speelt al veel langer en ik heb de overheid hier al eens over geschreven, maar niemand leek zich echt drukt te maken. Ik maakte het nl van dichtbij mee.

   De overheid schiet wel vaker tekort en dit is hemeltergend dat zij kinderen onder hun verantwoording niet kunnen beschermen.

   De mensheid is ziek.

   1.   

    Maar waarom vluchten er überhaupt nog Vietnamezen hierheen ? Net zo belachelijk als Albanezen en Armeniërs bv. Bij binnenkomst gelijk apart zetten, tot ze op het 1e treintje retour kunnen.

 8.   

  Mensensmokkelaars zijn gewetenloos. Bizar dat zij ‘s nachts de slaap nog kunnen vatten.

 9.   

  Deze minderjarige kinderen zullen wel terechtgekomen zijn in handen van Nederlandse pedoseksuelen,op DDS verdenk ik sommige linkse gladjakkers ook lid te zijn van een pedoseksuelennetwerk.

 10.   

  Nederland is in werkelijkheid corrupter dan zo in de gaten loopt. Het is zo goed geregeld, dat je heel veel onder correcte uitvoering van de wettelijke mogelijkheden kunt laten vallen. Dat blijkt altijd enorm op te rekken en zo is alle oppositie bij voorbaat kansloos. Ondertussen maken allerlei particuliere groepen dan de dienst uit en zijn ze onaantastbaar.
  Een ambtelijke organisatie als de COA dan? Wat er wel eens voor de TV is gedemonstreerd, doet het ergste vrezen, puur willekeur. In veel gevallen werd zo maar even goedgekeurd door de baas waar personeel met een negatief advies was gekomen. Zo’n baas kwam dan langs op het eind van de middag en zonder te lezen zette hij een streep door de negatieve conclusies en keurde de aanvraag goed.
  Voorbeeld. Wat buitenlandse tandartsen betreft zit het al fout sinds weinig jaren na de Tweede Wereldoorlog. Veel slechte buitenlandse tandartsen terwijl het aantal Nederlanders, dat voor tandarts mocht studeren altijd al fors beperkt werd. Israëlische tandartsen zijn hier ook wel gekomen. Kregen heel veel zo toegeschoven. Zo zit de wereld eenmaal in elkaar toch?
  Veel tandartsen vanuit verschillende landen zijn ongeschikt voor het beroep maar dat zal hier nooit een probleem vormen, ja toch?

 11.   

  De kop boven een artikel wordt altijd door de redacteur ‘verzonnen’. Of door de erboven staande journalist of door de daarboven staande eindredacteur. Ook in Brazilie!

 12.   

  En het zijn natuurlijk weer allochtonen die dit organiseren.
  Kom nou eens met die doodstraf mensen.
  Het houdt niet op, niet vanzelf.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!