Succes-hatend SP wil Nederlandse economie kapotmaken: “Nederland gedraagt zich als een belastingparadijs”

Wat een ontzettende onzinnige plannen toch weer van de knetterrode socialisten.

De gemiddelde lezer heeft ongetwijfeld nog nooit gehoord van Arnout Hoekstra. Dat is niet zo gek op zich: meneer is namelijk een niemandalletje. Een volstrekt onbekende loser. Iemand die werkelijk nooit iets voor elkaar heeft gekregen, nooit ook maar iets van succes heeft gehad, en nooit ook maar iets van invloed heeft gehad op de wereld om hem heen.

Natuurlijk maakt hem dat wat de SP betreft dé ideale Europese lijsttrekker voor die partij. I kid you not, meneer mag daar de Europese kar trekken.

Als je wilt weten wat Hoekstra van plan is te doen in Europa — met de hulp van Europese technocraten — hoef je niet verder te zoeken dan deze ene tweet van meneer:

“Nederland gedraagt zich als een belastingparadijs,” schrijft hij woedend. “Door belastingontwijking mogelijk te maken creëer je een goed vestigingsklimaat voor brievenbussen. Deze bedrijven betalen niet hun eerlijke deel en andere EU-landen voelen zich genaaid.”

Met andere woorden, meneer de communist wil de sterke arm van Brussel gebruiken om het belastingklimaat in Nederland eens flink te veranderen. Wij moeten er op achteruit gaan zodat andere EU-landen meer belastinggeld kunnen innen.

Soms slaagt de SP erin om zich neer te zetten als iets van EU-kritisch. Trap er niet in. Misschien dat de doelen een beetje verschillen van eurofielen als D66 en de VVD, maar dat is het dan wel. Als puntje bij paaltje komt wil ook de SP Brussel gebruiken om onze nationale soevereiniteit volledig af te schaffen en de Europese integratie te ‘bevorderen.’


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Satty

  ‘meneer is namelijk een niemandalletje. Een volstrekt onbekende loser. Iemand die werkelijk nooit iets voor elkaar heeft gekregen, nooit ook maar iets van succes heeft gehad’

  Keek je in de spiegel en dacht je dit is de perfecte omschrijving over deze meneer. Ik geloof dat je omschrijving niet helemaal klopt.

  ‘en nooit ook maar iets van invloed heeft gehad op de wereld om hem heen’

  Ik denk dat de gemiddelde dds reageerder niet eens invloed op zijn eigen leven kan uitoefenen. Goed lezen ik heb het niet over elke, ik denk dat hierdoor deze mensen zo ontevreden en jaloers zijn. Of niet slimpie?

  Dom ‘libertarisch’ gezwam. Het is absurd dat Nederland meewerkt aan de belastingontduiking door voornamelijk Amerikaanse bedrijven. Veel van je kritiek is op het crony kapitalisme en 1 van de extreemste voorbeelden steun je.

  1. Meester Kong

   @Sat
   Mike is een provocateur en geniet van je reaguursel.

   1. Satty

    Dat weet ik. Ik heb een interview met hem gelezen. Toch vind ik mijn reactie terecht.

    1. TD

     Satty houden zo,blijf bij het thema en laat Afrika erbuiten!

     1. Satty

      Als ik vind dat Afrika erbij hoort schrijf ik daarover.

     2. TD

      We wonen in Nederland,Afrika interesseert de meesten NIETS!

     3. Satty

      Dat interesseert mij niet. Freedom of speech.

  2. TheresaGeissler

   De gemiddelde DDS-reageerder… Oh juist: Dan beschouw jij je dus waarschijnlijk als de… ‘buitengewone’ DDS-reageerder.
   Goed, zit wat in. Nu nog nadenken over hoe we dat het beste kunnen opvatten: Positief of tóch negatief … that’s the question.

 2. Henk-Jansen

  Hoe kan het ook anders dat Michael van der G. voorstander van belastingontwijking is.

 3. Lugar

  Gewoon even FvD stemmen!

  (*_*)

  1. Henk-Jansen

   Is het fvd voor het verhogen van de bronbelasting op royalties dan. Want dat is de manier om belastingontwijking via Nederland tegen te gaan.

 4. Lugar

  Een stem op FvD is een stem tegen Rutte.

  (+!+)

  1. TD

   ++++++++
   Stem PVV of FvD.

  2. Duke

   FvD stemmen als je tegen Rutte bent is niet zo’n goed idee, want de FvD sluit Rutte/VVD niet uit. De SP en PVV doen dat wel, en PvD zie ik ook niet snel met VVD. Zelfs DENK zal Rutte niet gedogen.

   1. PMG

    Stem massaal FVD & PVV wanneer uw spaargeld u lief is.

    Nu een stem op VVD is stemmen op linkse engerds die in uw portemonnee willen graaien!

 5. Ries

  Als je je aan de tekst stoort, is het beter om weg te blijven Jansen. DDS is niets voor jou. Natuurlijk heb ik tegen die andere Jansen…

  1. Henk-Jansen

   Kerel, bemoei je nou maar met je eigen zaken en niet met mij.

 6. tomygun

  Mike het is een leuke uitdrukking als puntje bij paaltje komt .
  In gedachte zie ik dan Ruk knopje met Rubber duck
  de grote l*l .

 7. Ries

  Als jij dat ook doet Jansen zijn we allemaal blij…

 8. Tante Sidonia

  SP heeft zijn wortels in het Mao-isme.
  Zolang Pappie Marijnissen zich achter coulissen bevindt: het is en blijft Communisme!
  Maar goed, uiteindelijk gaat die Hoekstra zich ook laven aan de Mateloosheid van de Brusselse “Zonnekoningen/innen”, m.a.w. zijn Mao-istisch denken en doen zal snel veranderen!

 9. Nuts

  Ja maar Micheal, het gaat niet om jou of mijn belastingen.
  Het gaat om multinational (Deep State) belastingen.

  Denk aan:
  Shell
  Starbucks
  Unilever
  General Electric
  Facebook
  Koninklijk Huis
  En nog veel meer bedrijven met miljarden omzet.

  Kan je je nog herinneren dat Zalm zich daartegen verdedigde op televisie?

  Bertus

 10. Joop Klepzeikert

  Toch heeft deze sukkel wel enigszins gelijk. De omzet van die brievenbusfirma’s wordt bij onze economie opgeteld, ondanks dat het niets bijdraagt. Daardoor wordt ons BBP veel te hoog berekend en betalen we daardoor gruwelijk hoge contributie aan de EU. De hoogste per persoon van heel EU.
  Wij werkende mensen betalen ons blauw aan belastingen, terwijl dat soort multinationals belastingafspraken kunnen maken waar ze op de Bahama’s nog van kunnen leren.

  1. PMG

   Dus?

 11. Gekko

  Helaas pindakaas, de SP heeft op dit punt wel gelijk. NL is het grootste belastingparadijs van Europa. De minister van Financiën (Wopke Hoekstra, een arrogant stuk vreten) weet het, maar vertikt het om er iets aan te doen.

  Dit kabinet is reuze lief voor multinationals en de grootindustrie, maar plukt de burgers helemaal kaal.

  1. PMG

   Je snapt het nog steeds niet Gekko. Nederland is inderdaad het grootste belastingparadijs en vangt daardoor heel veel extra belasting!

   Maar rood en links willen dat niet weten, die willen van 2 walletjes eten en snappen niet dat wanneer er niks meer te halen is voor een multinational deze gewoon vertrekt.

   Als jij er ook op vooruit wilt kun je hetzelfde doen en bijvoorbeeld naar Roemenie verhuizen, alles een stuk goedkoper en minder belasting betalen.

 12. Rien Noppen

  “Succes-hatend SP wil Nederlandse economie kapotmaken”

  De koppen boven de DDS-stukjes zijn altijd weer stilistische pareltjes.

  🙂

 13. Hendrik_Groen

  Ik snap er steeds minder van bij de DDS. Toen Rutte de dividendbelasting wilde afschaffen was de wereld te klein hier maar nu de SP de bedrijven gewoon belasting wil laten betalen is het ook niet goed!

 14. Punt50

  Belasting ontwijking kan alleen maar de kop ingedrukt worden als alle landen ter wereld ophouden zichzelf als aantrekkelijk laagste Punt50 te gedragen voor stromen kapitaal uit andere landen. Tot die tijd zal het verschijnsel blijven bestaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.