LOL! Boeing doet ook mee: "Alle 737 Max vliegtuigen aan de grond houden"

LOL! Boeing doet ook mee: "Alle 737 Max vliegtuigen aan de grond houden"

Beter laat dan nooit?

De afgelopen 48 uur kondigde het ene na het andere land aan niet langer akkoord te gaan met het toelaten van Boeing 737 Max-vliegtuigen op hun vliegvelden of zelfs maar in hun luchtruim. Dit nadat twee van deze grote vliegtuigen in korte tijd gecrasht zijn. De angst is dat er iets mis is met de technologie waardoor deze crashes veroorzaakt worden. Het devies is dan liever voorzichtig dan onveilig, en voila.

Hoewel Europa, Singapore, Australië, China en ga zo maar door aankondigden dat dit vliegtuig niet langer welkom was in hun luchtruim, deed Boeing niets. Sterker nog, desgevraagd liet het bedrijf weten geen reden te zien om de vliegtuigen aan de grond te houden. Tot nu:

Dit nieuws kwam enkele uren nadat de Amerikaanse regering ook al een tijdelijk verbod had aangekondigd. Met andere woorden: Boeing deed dit op het moment dat het eigenlijk geen zin meer had, aangezien weetikhoeveel landen al in hadden gegrepen.

Een aankondiging voor de bühne dus. En wij maar denken dat ze dat soort dingen alleen in de politiek doen.

Hoe dan ook, de komende weken en maanden gaan we ongetwijfeld meer horen over de mogelijke problemen met dit vliegtuig. Zoals ik het begrijp is de 737 Max een groter, moderner vliegtuig dat anders werkt dan piloten gewend zijn, wat betekent dat zij een speciale training moeten volgen om met die vliegtuig te kunnen vliegen. Het lijkt daarom niet geheel onmogelijk dat er wel degelijk menselijke fouten aan de basis stonden van de crashes.

Aan de andere kant is het, zoals gezegd, een behoorlijk nieuw vliegtuig, wat in theorie óók kan betekenen dat er wel degelijk technische mankementen zijn. In dat geval is Boeing natuurlijk het haasje.

De enige conclusie die we vooralsnog kunnen trekken is dat het verstandig is dat er even niet wordt gevlogen met de 737 Max. En dan maar wachten op de onderzoeksresultaten.

Lees meer over:
Economie luchtvaart

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties