Sywert van Lienden: ‘In zijn speech committeerde Thierry Baudet zich expliciet aan democratische rechtsstaat. Wat nou fascisme?’

Thierry Baudet bij de kickoff van de jongerenbeweging van Forum voor Democratie, JFVD. Bron: Lonneke van de Weijer / De Dagelijkse Standaard.
Foto: Thierry Baudet bij de kickoff van de jongerenbeweging van Forum voor Democratie, JFVD. Bron: Lonneke van de Weijer / De Dagelijkse Standaard.

Zo is het.

Sywert van Lienden staat bepaald niet bekend als een rechtse jongen — beetje oude-stijl D66’er eigenlijk — maar dat weerhoudt hem er gelukkig niet van om met enige regelmaat kritisch te zijn over linkse nepjournalisten. Zo ook vandaag:

En:

Dit is natuurlijk wel een punt van levensbelang. Het fascisme heeft gewoon een helder omschreven ideologie. Bescherming en herstel van de rechtstaat is bepaald geen fascistisch principe. Het tegendeel is zelfs waar: het fascisme wil de rechtsstaat afschaffen. De twee, fascisme en rechtstaat, gaan niet alleen niet samen met elkaar, het zijn uitgesproken vijanden.

En dus is het inderdaad opmerkelijk dat de linkse media geen aandacht besteden aan dit deel van Baudets speech. Of toch niet? Want eigenlijk kennen we linkse journalisten maar al te goed: ze negeren informatie als die niet in hun linkse propaganda past, en liegen en bedreigen erop los.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

23 reacties

 1.   

  Hij heeft het ook gehad over “entartete kunst”. Weet je wie nog meer hier ook over heeft gehad?

  1.   

   Bij mijn weten heeft hij de term “entartete kunst” nooit in de mond genomen.

  2.   

   Thierry Baudet heeft het een keer over ‘auto’s’ gehad. Weet je wie het ook over auto’s heeft gehad? Juist, Adolf Hitler. Dus Baudet = Hitler (redenatie a la Job Cohen, PvdA).

   1.   

    Volgens mij komen hun standpunten aardig overeen

    1.   

     Van Hitler en Cohen? Zeker!

 2.   

  Grappig, iedereen probeert Thierry te verdedigen tegen de beschuldiging van fascisme terwijl ik zelden iemand hoor die hem een fascist noemt.

  Na zijn bedenkelijke toespraak, die wel onaangenaam rook naar racisme, kwam hij met de volgende provocatie: de kliklijn voor onderwijzers en docenten.
  Tja, zo voed je de verdenkingen van fascisme natuurlijk wel.

  1.   

   Zelden? dagelijks door die Zat Lap .

  2.   

   #geenplaatsvoorlinksehaat

  3.   

   Maar ook zijn gelijk is al bewezen @Noppen.

  4.   

   Rien Noppen:
   Stop eens met dat gezeik over nazi en facist,als Baudet het klimaatakkoord ter zijner tijd de hals omdraait en vervolgens de illegalen import stopt ben ik dik tevreden.
   Dan mag hij van mij zijn wat hij maar wilt,behalve moslim!

   1.   

    Tuurlijk en die mentaliteit zoekt baudet.

    Leider kafka. Kraam geen onzin uit. Onderbouw eens dat baudet geen racist en fascist is.

    1.   

     Satty – Allochtone mensen in de FvD, Hitler liet hen niet toe. Genoeg gezegd.

  5.   

   Toch weer bijzonder de focus op vorm ipv inhoud. Dus… kliklijn slecht. Geen steekhoudende argument on de bewering tegen te spreken dat het Nederlandse onderwijs links georiënteerd is?

  6.   

   Rien Noppen – man er zijn er zoveel onder aanvoering van de Satty, de leider van Kafka.

 3.   

  De beschuldiging van fascisme, racisme en wat niet al komt natuurlijk uit de linker hoek,
  het geeft maar weer eens aan wat een slechte verliezers het zijn,
  ten diepste zijn zij zeer angstig dat het is gebeurt met hun jarenlang machtsmisbruik, met het veelvuldig misleiden en bedriegen van de bevolking.

  De omslag naar een Democratische Rechtstaat heeft een aanvang genomen,
  het is een pril begin maar we hopen dat het doorzet, mensen de ogen opent en we eindelijk verlost worden van het kwaadaardig links machtsblok welke een ramp is geweest voor ons land.

  Stem tegen links,
  Stem ook in mei p[ FvD!

  1.   

   Wat vaak genoeg ondebouwd is. Misschien eens in verdiepen ipv stemvee te zijn.

   1.   

    Beste Satty,

    het tuig dat Israel een apartheidstaat noemt en de/met Islam fasciliteerd en collaboreerd zit LINKS in de politiek.

 4.   

  Baudet kan wat mij betreft zijn wat hem belieft,nazi,dictator,facist,seksist,boedhist!
  Zolang hij maar de klimaatgekte stopt,de illegalen eruit schopt,uitgeprocedeerden de uitgang wijst en de EU vaarwel zegt,kunnen de Nederlanders trots zijn op zo’n persoon!

 5.   

  Goedemiddag allerzijds, (en ook goedemiddag geachte heer Noppen), Goed u weer tegen te komen en dank voor uw opmerkingen elders dat ik voorbeelden verzin etc. Waarschijnlijk heeft u veel stille sympathie voor FvD en Thierry Baudet, anders zou u uw reacties niet zo formuleren. Graag nog wat vaker specifiek, concreet en met cijfers onderbouwd. Al eerder opgemerkt, ik zou me zomaar kunnen voorstellen dat u kiezers werft voor FvD. Succes……..

 6.   

  Quote: want wij zijn het vlaggenschip van de Renaissancevloot.
  .
  Kan iemand mij vertellen wanneer die Renaissancevloot ooit gevaren heeft en welke noemenswaardige gebeurtenissen of feiten deze vloot ooit behaald heeft?

 7.   

  Misschien eens een lesje in fascisme nodig? Wat een simpele. Al deze leiders proberen legitimatie te verkrijgen binnen de grondwet, de ellende komt daarna. Jezus en dit wordt als bewijs aangevoerd, het gaat om de uitingen die fastoide zijn. Wat een domme praat van die sywert.

  1.   

   Satty – jij doet hetzelfde, met pseudo-intellectuele wikipedia-wijsheid. Sta je ook op de foto in Amsterdam? Jij bent toch ook anarchist?

 8.   

  Die zielige Marokkaan uit Utrecht heeft geen 3 maar 4 mensen vermoord.
  Sterkte voor de Families van de slachtoffers

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!