Staatssecretaris Menno Snel loog tegen Tweede Kamer over Tesla-rel

Staatssecretaris Menno Snel loog tegen Tweede Kamer over Tesla-rel

In normale tijden zou deze man gedwongen worden op te stappen.

Het verhaal rond de subsidie van Tesla-auto's wordt nóg controversiëler. De overheid heeft de afgelopen jaren honderden miljoenen euro's weggegooid aan 'subsidie' voor deze zogenaamde 'schone' auto, waardoor Tesla-eigenaars bijna gratis rondreden, terwijl de hardwerkende gewone Nederlander hun autorekening mocht betalen. Het is een grof schandaal, al was het maar omdat Tesla-eigenaars over het algemeen een bijzonder hoog inkomen hebben en dus prima zelf een auto kunnen kopen, zonder gedwongen hulp van Jan Modaal.

De subsidiekosten aan Tesla-eigenaren bleek veel hoger uit te vallen dat de regering eerst dacht. Dit kwam doordat een verkeerd rekenmodel gebruikt werd. Maar, zei staatssecretaris Menno Snel in antwoord op Kamervragen, de betrokken consultants hadden dat model nu veranderd, en het was allemaal wetenschappelijk gevalideerd door TNO en het Planbureau voor de Leefomgeving.

Met andere woorden: foutje bedankt, maar vanaf nu zit het wél goed. De berekeningen van het model die meegenomen zijn in het klimaatakkoord kloppen dus wél. Echt. Ja, honderd procent.

Helaas is er één klein probleem: Follow The Money bericht dat zowel TPO als het Planbureau ontkennen dat ze het model gevalideerd hebben. Zoals FTM het stelt betekent dit dat Snel (van D66, natuurlijk) de Kamer "verkeerd geïnformeerd" heeft. Of, beter gezegd: dat hij keihard gelogen heeft tegen het parlement. Dat hij Kamerleden bedrogen heeft. En daar waarschijnlijk nog mee wegkomt ook, want in Den Haag is dit soort wangedrag tegenwoordig volkomen normaal.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties