Staatssecretaris Menno Snel loog tegen Tweede Kamer over Tesla-rel

Geen categoriemrt 28 2019, 13:00
In normale tijden zou deze man gedwongen worden op te stappen.
Het verhaal rond de subsidie van Tesla-auto's wordt nóg controversiëler. De overheid heeft de afgelopen jaren honderden miljoenen euro's weggegooid aan 'subsidie' voor deze zogenaamde 'schone' auto, waardoor Tesla-eigenaars bijna gratis rondreden, terwijl de hardwerkende gewone Nederlander hun autorekening mocht betalen. Het is een grof schandaal, al was het maar omdat Tesla-eigenaars over het algemeen een bijzonder hoog inkomen hebben en dus prima zelf een auto kunnen kopen, zonder gedwongen hulp van Jan Modaal.
De subsidiekosten aan Tesla-eigenaren bleek veel hoger uit te vallen dat de regering eerst dacht. Dit kwam doordat een verkeerd rekenmodel gebruikt werd. Maar, zei staatssecretaris Menno Snel in antwoord op Kamervragen, de betrokken consultants hadden dat model nu veranderd, en het was allemaal wetenschappelijk gevalideerd door TNO en het Planbureau voor de Leefomgeving.
Met andere woorden: foutje bedankt, maar vanaf nu zit het wél goed. De berekeningen van het model die meegenomen zijn in het klimaatakkoord kloppen dus wél. Echt. Ja, honderd procent.
Helaas is er één klein probleem: Follow The Money bericht dat zowel TPO als het Planbureau ontkennen dat ze het model gevalideerd hebben. Zoals FTM het stelt betekent dit dat Snel (van D66, natuurlijk) de Kamer "verkeerd geïnformeerd" heeft. Of, beter gezegd: dat hij keihard gelogen heeft tegen het parlement. Dat hij Kamerleden bedrogen heeft. En daar waarschijnlijk nog mee wegkomt ook, want in Den Haag is dit soort wangedrag tegenwoordig volkomen normaal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten