Terreurgroep Hamas prijst GroenLinks om anti-Israël standpunt – Bram van Ojik wil afstand nemen maar faalt hard!

Zoals De Dagelijkse Standaard eerder berichtte prijst Hamas GroenLinks de hemel in na hun steun aan de anti-Israëlische BDS-beweging. Het maakte er zelfs een filmpje over.

GroenLinks is blijkbaar niet zo blij met de complimenten van Hamas. Want woordvoerder Bram van Ojik heeft een verklaring uitgegeven over hun standpunt betreffende BDS.

Het is een vrij korte verklaring van maar vier alinea’s. Toch is het hem gelukt om vijf keer stierenpoep uit te kramen (om de Engelse term te vermijden):

 1. Bram van Ojik stelt in de verklaring dat de antisemitische BDS-beweging is opgericht “in reactie op Israëlisch geweld.” Zo probeert hij de BDS te rechtvaardigen, maar het is complete onzin. BDS beweert dit zelf niet eens. BDS is volgens de oprichters bedoeld om Israël van de aardbodem te laten verdwijnen.

Overigens heeft Israël net als bijvoorbeeld Nederland, Australië en Frankrijk het volste recht om zich te verdedigen tegen terreur.

 1. Bram van Ojik beweert tevens dat hun motie slechts op wil komen voor de “vrijheid van meningsuiting” in de EU. Die wordt daar echter totaal niet bedreigd. Iedereen mag zijn mening blijven uiten, ook al is die antisemitisch.
 1. Er worden dus al helemaal geen “standpunten verboden en strafbaar gesteld”, hoewel GroenLinks dit doembeeld schetst in haar verklaring. Ook mag iedereen kopen wat men wil. Als mensen de producten van Apple, Google, Intel, Samsung enzovoort willen boycotten – omdat die allemaal Israëlische technologie bevatten – dan mag dat.

Waar het om gaat is dat steeds meer landen – zoals Duitsland, Frankrijk, Engeland en de Verenigde Staten – juridische stappen nemen tegen (sommige) BDS organisaties. Dit omdat deze landen tegen bewegingen zijn die antisemitisme faciliteren, organiseren en aanjagen.

 1. Bram van Ojik stelt verder dat “De motie niet is bedoeld als steun aan de doelen van BDS.” Dat is evenzeer onzin. Want de motie verklaart BDS tot: “een effectief en geoorloofd middel om te helpen in een rechtvaardige strijd.” Dat is onmiskenbaar een steunbetuiging.
 1. Bram van Ojik verklaart ondanks de glasheldere tekst van de motie dat GroenLinks de anti-Israël boycot toch niet ondersteunt. Dat zou mooi zijn, als dit waar zou zijn. Want Van Ojik kan toch niet op eigen houtje een motie buiten werking verklaren die op het partijcongres is aangenomen? Of kan dat wel, in de partijdemocratie van GroenLinks?

De leiding van GroenLinks vindt het blijkbaar erg noodzakelijk om een rookgordijn te creëren over haar standpunt.

Het zal je ook maar gebeuren dat je de hemel in wordt geprezen omdat je als bondgenoot wordt gezien door Hamas, een terreurorganisatie die in haar Handvest heeft staan dat het een islamitische plicht is om de Joden uit te roeien.

Awi Cohen,

bestuurslid Likoed Nederland.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. poldi

  Wat verwacht je ook van een verzameling
  commmunisten,
  maoisten,,
  antisemieten
  Polpot aanhangers,
  moslimknuffelaars,
  asielzoekerknuffelaars,
  onnozele klimaat- en wereldverbeteraars.

  1. Satty

   Beweert de onverdraagzame .

   1. poldi

    Uit jouw mond betekent onverdraagzame een geuzennaam !

 2. HendrikJan

  Het schept een stuk duidelijkheid.

  Groen Links is slecht voor onze beurs en zet de tweedracht in Nederland nog meer op scherp.

  Groen Links hoort samen met de PvdA gewoon bij het Rutte kartel.

  RUTTUP en NEXIT.

 3. Ries

  En snel door het afvalputje. Dat is minder het milieu verpestend dan GL verder te laten bestaan.

  1. Satty

   Heb je weleens over opname gedacht? Hoewel ik het fvd fascistisch vind moeten ze lekker hun meningen kunnen blijven uitten. Gadver jordan peterson heeft het gelijk zo aan zijn kant als hij mensen als jou als zeer gevaarlijk bestempeld.

   1. joker

    @ Spatty.
    Kom op Spatty, aan ’t werk, en snel ook !
    Oh nee, natuurlijk niet, jij vreet gewoon mee uit de staatsruif, ongelukkige !!

 4. Satty

  Israël moet sancties ondervinden, is niet meer als terecht. Venezuela is kapot gemaakt met sancties waarom Israël niet? Israël heeft geen bestaansrecht en moet naar Europa verplaatst worden, de Europeanen hebben de misdaad tegen het joodse volk gepleegd. In Palestina moet een internationale organisatie een eenheidsregering gaan vormen die burgerrechten voor een ieder gelijk gaat verdedigen. De false flag democratie Israël is een verplaatsing van het terechte schuldgevoel van het westen. (Ja meneer raadsel ook jij moet met de gevolgen van de daden van je voorouders leven. Je bent natuurlijk niet schuldig maar de consequentie kun je niet afschuiven) Palestina moet bevrijd worden van de terreur organisatie Hamas en het terreur leger van Israël.

  1. Meester Kong

   Oeps @Satty alsof je in een moskee gaat verkondigen dat allah een verzinsel is….
   Wij geven u 4 sterren 🙂

   1. joker

    @ Meester Komt.
    Denk jij mogelijk tot het z.g. Kon.Huis te behoren ?
    Wij zijn “wij” eigenlijk ?
    Met beide voeten wél op de grond blijven staan Meester ! Zo niet………de val wordt steeds dieper !!

   2. Satty

    Dank u.

  2. joker

   @ Spatty.
   Met hetzelfde recht waaruit u kennelijk opmaakt te mogen zeggen : “Israël heeft geen bestaansrecht” zeg ik : “Satty en nog een paar van hetzelfde soort ongeletterden, hebben géén bestaansrecht en dienen te worden verplaatst naar bijv. Rottumerplaat in afwachting van springtij”.
   Overigens : blijf gerust geloven in duistere sprookjes, ik vrees dat u nóóit enig licht zult aanschouwen.
   Ziekelijk persoon ben je, Satty.

   1. Satty

    De Nick joker doet mij vermoeden dat je jezelf niet serieus neemt. Waarom zou ik dat dan wel doen? Ik alleen in een onbewoond gebied, heerlijke droom af en toe iemand die me komt plezieren . Weet je een plek?

    1. marco1

     Ik heb eventueel nog wel een kamertje over geheel onbewoond en om je te plezieren kan ik de buurman wel een sleutel geven van de voordeur.

     1. Satty

      Ik wil niet opgesloten worden.

   2. TD

    joker:
    In het forum moeten geen lui zijn met een migratieachtergrond,deze hebben hun roots en belangen in een ander land! !

    1. Satty

     Tuurlijk. Ik ben heel wat meer met het belang van Nederland begaan dan jij slimpie. Ik wil dat Nederland welvarend blijft jij wilt afbraak .

     1. PMG

      Nou, het is weer duidelijk. Satty is de zoveelste schuilnaam van de huistrol, krijg steeds meer het idee dat minstens de helft van de aktieve accounts hier door 1 en dezelfde persoon gerund worden.

     2. Satty

      Pmg
      Dan moet je stoppen met denken.

  3. edoc431

   STOP MET ADEMHALEN DOE ONS HIER EEN PLEZIER EN STOP ECHT MET ADEMHALEN
   EEN ANDER VRAGEN OF IE OPGENOMEN MOET WORDEN MENS KIJK NAAR JE ZELF
   IK KEN NIEMAND DIE ZO VOL ZIT MET HAAT ALS JIJ

   ZOEK HULP ZO SNEL MOGELIJK RANDDEBIEL

   1. Rien Noppen

    Schreeuw niet zo, simpele ziel.

  4. Vit

   @Satty

   “Palestina moet bevrijd worden van de terreur organisatie Hamas en het terreur leger van Israël.”

   Wat pleegt het leger van Israel zoal voor terreur, dat ze het land verdedigen? Het heet niet voor niets IDF (Israel Defense Force). Zij hebben overigens ook meegewerkt om illegale nederzettingen te ontruimen maar dit terzijde.

   Israel aanvallen is een ‘Deathwish’ daar zijn de buren nu wel achter.

   1. Satty

    Vit
    Het beschieten van mensen die van achter een hek met stenen gooien is terreur. Ik ken wel meer groepen en landen die defensief en offensief door elkaar halen.

    Ik zie Israël echt niet als enige partij die kwaadwillend is. Ook niet alle joden, het tegendeel. Van Hamas kan ik geen goede dingen zeggen wat ik weer los zie van Palestijnen. Het is voor mij een triest gegeven dat een groep aan beide kanten goedwillende mensen aan beide kanten gijzelt met geweld en ellende.

    1. Arie B

     Stenen gooien? Je vergeet de brandblussers, raketten, op militairen inrijden e.d. Hou jezelf niet voor de gek!

    2. Vit

     @Satty

     “Het beschieten van mensen die van achter een hek met stenen gooien is terreur. Ik ken wel meer groepen en landen die defensief en offensief door elkaar halen.”

     Ik weet uit betrouwbare bron dat het leger in zo’n geval eerst waarschuwt en als je dan niet horen wil moet je maar voelen en ze schieten ze zelden dood, met bombardementen net zo door het verspreiden van pamfletten, dan nog wordt de bevolking eerst gewaarschuwd op het moment suprême met een ‘Knock on the Roof’, gewonden worden overigens veelal opgelapt in een Israëlisch ziekenhuis.

     Dus terreur nee ben ik niet met je eens.

     1. Vit

      Btw, Hamas gebruikt de bevolking ook als levend schild zelfs kinderen (daar zijn foto’s van).

     2. Vit

      Nu ik er verder over nadenk, ken ik wel een geval van een Israëlische soldaat die moedwillig de arm brak met een zware steen van een stenengooier (een jonge knul nog), deze heeft een flinke douw gekregen en is uit het leger gezet.

    3. Siemien

     Israël wil vrede maar de landen rondom Israël willen dat ab-so-luut niet sterker nog, die willen Israël te vernietigen.
     En het bagatelliseren met ze gooien alleen maar steentjes dan zou ik zeggen kom eens onder die Grand Canyon vandaan.

     israelcnn.com/video/terror/palestinian-incitement-exposed

     israelcnn.com/video/news/275996459

  5. sjun

   Een duidelijke kleurbekenning. Zo zie je maar dat met het vrije woord de mensen zich vanzelf achter de kaarten laten kijken. Europeanen van nu zijn aan niemand iets schuldig en het wordt dan ook rap tijd dat ze zich niet langer schuldcomplexen laten aanpraten met het doel hen politiekreligieus gelegitimeerd van hun natuurlijke habitat en gespaard vermogen te beroven.

 5. TD

  Hamas een splinterpartij van GroenLinks of omgekeerd?
  Dat is in beide gevallen geen goed bericht voor de potentiële stemmer op deze partij!

 6. rexm

  Moet helaas poldi gelijk geven, groen links is een gevaarlijke clubje.

 7. Ritter

  Je ziet het steeds meer gebeuren bij (extreem) linkse partijen……………Jodenhaat die bij deze partijen naar binnen sluipt.

  Labour is daar een goed voorbeeld van waarbij zelfs de partijleider berucht is vanwege zijn antisemitisme.

  Je ziet het gebeuren bij de Democraten in de VS. Bij de laatste verkiezingen zijn er Jodenhaters gekozen die aanzienlijke steun hebben bij de basis van de partij.

  En je ziet het bij GroenLinks gebeuren waar Jodenhaat in opkomst is.

 8. NoDoubt

  GL heeft niets met nederlanders. Willen mensen vanaf 70 niet meer helpen en worden zo afgedankt. Staan achter Marakesh(Soros)deal. Vinden het goed dat asielzoekers een creditcard krijgen op onze kosten. Vinden het goed dat zij gratis alles krijgen van uw centen. Grote woorden over het klimaat maar zelf het vliegtuig pakken en voor uitbreiding van Schiphol en Lelystad zijn. De idealen van Van Mierlo, het referendum in de prullenbak gooien. Dan hun Pechtold met zijn transparantie. Miljoenen naar Hamas/palestijnen als Amerika geen geld overmaakt. Met al dat geld hadden de Palestijnen allang een welvarend land op kunnen bouwen, nee want Mohammed schrijft voor dat alle Joden/Christenen of niet-moslims moeten worden gezuiverd of misbruikt. Dat is waar GL werkelijk voor staat. De armoe in NL is weer met 6% gestegen en het wordt nog erger. De pensioenen moeten met meer dan 15% omlaag omdat andere landen in de EU minder pensioen hebben en daar moet uw geld ook heen. Wist u dat toen u wilde dat we één EU zouden kiezen??

 9. Toverkol

  Steeds meer indicatoren zoals die in het verleden zichtbaar waren (boerenoorlog engeland, communistische revolutie naar sovjet unie, opkomst nazi duitsland, 1e wereldoorlog, 2e wereldoorlog) zijn nu weer zichtbaar, in heel europa.
  Met name heeft de EU, ondanks de misschien goede bedoelingen, gefaald en is uiteindelijk oorzaak nummer 1 geworden.
  Worden in Frankrijk joodse mensen vermoord door moslims, aanslagen gepleegd etc. die direct aan de islam zijn gerelateerd.
  Dat groen links achter de “Palestijnse zaak” staat was allang bekend, en geeft hierdoor aan bepaalde “groeperingen” het gevoel dat ze gesteund worden.
  Wat werkelijk ook echt zo is.
  Het zal alleen anders lopen dan men nu denkt, kijk naar het verleden, dan naar het heden, en als je lef hebt naar de toekomst….

  1. Niet L niet R

   Perfect verwoord!

 10. Veteraan

  Een hoop bla, bla weer.
  Wat een misselijk mannetje is die Bram.
  Neem eens een Palestijn in huis voor een paar maanden of ga er zelf eens werken dan kom je er wel achter wat voor tuig het is.

  Israël hoeft helemaal niets en gaat gewoon door op de weg die gezet is.
  Dus weg met alle Palestijnen, het zijn gewoon akelige Arabieren die excuses zoeken om Joden te haten, net als de meeste andere Arabieren.
  Go Israël en als de pleuris uitbreekt sta ik voor jullie klaar.

 11. Arie B

  Groenlinks bekent kleur. De buitenkant lijkt groen (kijk niet achter de voordeur op of op de parkeerplaats!) maar is bruin en glimmend zwart!

 12. Niet L niet R

  D66 alias HAMAS!
  Meer dat is toch vanaf de oprichting toch bekend, deze partij is voortgekomen uit diverse uiterst links partijen en personen, en zeer gevaarlijk onderwijs personeel is in overgrote meerderheid aanhangers van Groen links en indoctrineren onze jeugd!
  Er komt een zeer dubieus figuur namens Groen links in de eerste kamer en welk Rosenmoller een van de personen die mede verantwoordelijk is van het dood schieten van de heer Fietsten!En vergeet niet Duivendak zijn zeer uiterst links figuur, aanslagen waren zijn hobby!
  Deze partij wordt nu geleid door een halve Marokkaan die doorgedraaid is over het milieu!
  Hamas Hezbollah en andere figuren lachen zich rot!

 13. Duckday

  Dan zie je toch dat deze partij ZEER gevaarlijk is voor Nederland

 14. FJ

  Kan toch ook niet anders als je voorman een Marokkaan is.
  Je komt toch op voor je ras. (ARABISCH)

  En blank mag dat dus niet van Groen, want de witman is slechterik

  1. IJsbrand Koudvuur

   FJ,
   Hoe is Arabisch een ras?

   1. FJ

    Als Marokkaan wel een ras is, waarom Arabieren dan niet.

    1. IJsbrand Koudvuur

     Zucht…

     …laat maar.

 15. IJsbrand Koudvuur

  De opruiende Awi Cohen van Likoed Nederland komt weer kolen op het vuur gooien op DDS(De Dagelijkse Semiet).
  Dat Groenlinks geen lekkere partij is, weten wij al heel lang. Maar Likoed hoort niet in Nederland thuis!

 16. Vrijedenkert

  Als je als Nederlandse politieke partij de hemel in wordt geprezen door een extremistisch gewelddadig haatclubje zoals Hamas moet Groen(S)Links aka Groene Khmer zich echt afvragen waar het mee bezig is…
  Het is ook geen geheim dat een deel van de partij en aanhang zelf ook banden heeft met radicaal-linkse elementen en geweldadige krakers zoals AFA, geweldadige radicale millieu bewegingen etc noem maar op.
  Geweldadige extreem-linkse en radicale bewegingen hebben in het recente verleden Hamburg ook even leuk verbouwd/gesloopt, daar waren ook radicale- linkse Nederlanders bij aanwezig wat hun aandeel hierin was weet ik niet maar ze zullen de geweldplegers aldaar vast geen strobreed in de weg hebben gelegd!
  Deze boycot die Groen(S)Links nu steunt is dan mischien niet geweldadig maar leden zoals Duyvendak en andere schuwen het geweld echt en in het verleden zelf toegepast.

  1. Vrijedenkert

   Correctie: leden zoals Duyvendak en andere schuwen het geweld echt NIET en in het verleden zelf toegepast

 17. Heras

  Wat zijn de reacties van satty toch walgelijk. Ik probeer zoveel mogelijk door te scrollen als ik zijn naam zie. Overigens, is groenlinks, samen met d66 heel antisemitisch. Ik ben blij dat hamas zich verbindt met groenlinks zodat ook die partij na 20 maart op verlies zal staan.

 18. Godefroy France

  Ben blij dat de bruinhemden nu officieel BRUINHEMD zijn !!!

  Hier kan Yassar niet meer omheen, samen gaan met DENK en S.S van BIJ1
  lijkt me de enige juiste optie,,,, ze haten nl. iedereen ! joden, blanken, nederlanders, andersdenkenden, soewarte piet, etc etc maar de aanhangers van de religie van de eeuwige vrede dat zijn de nieuwe uitverkoren,,, heil akbar !

 19. Gerlos

  Lekker betrouwbaar cluppie van KLAVERTJE VIER BRRRRR.

 20. sjun

  Welbeschouwd was Adolf Hitler de eerste GroenLinkse politiekreligieuze aanvoerder en die haalde in zijn tijd met de Moefti van Jeruzalem de banden met zulke jongens al aan. Daarnaast had hij omdat hij daarvoor van de Duitse kiezers de gelegenheid gekregen had ook doorheen Europa al wat projecten in gang gezet om de vorming van de staat Israel tegen te werken en daarnaar verlangende Joden *dwars* te zitten. Gelukkig valt er iets te leren van deze historie. En kan er bij vrije verkiezingen heel anders gestemd worden.

  1. Toverkol

   @sjun, u heeft gelijk…..
   Maarrrrrr het zal mij niets verbazen dat bij het tellen van de stemmen ook gesjoemeld wordt !
   Wat dat betreft vertrouwd de burger de staat niet meer, zelfs op het voorspelde weer kun je niet meer vertrouwen……

   1. Rien Noppen

    “zelfs op het voorspelde weer kun je niet meer vertrouwen”

    🙂

  2. Rien Noppen

   “Welbeschouwd was Adolf Hitler de eerste GroenLinkse politiekreligieuze aanvoerder “

   Het staat er echt!

   🙂

   1. sjun

    Het wachten is nu op een deugdelijke weerspreking. 🙂

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.