Terroristen plegen lafhartige aanvallen in Israël

Geen categoriemrt 04 2019, 13:00
Het begon met vuurbommen, en eindigde met een auto-aanval.
Nog voor zonsopgang werd Israël aangevallen door terroristen. Volgens de IDF -- het Israëlische leger -- vonden er eerst 'vuurbomaanvallen' plaats. Enkele uren daarna reden extremisten bewust in op 'Israëlisch veiligheidspersoneel.'
Dat bericht Arutz Sheva.
Bij de aanval met de auto reden drie extremisten bewust in op een battalion Israëlische soldaten bij het Arabische dorp Kafr Nima, nabij Ramallah. Bij de aanval raakten twee soldaten gewond, één daarvan is een kritische conditie opgenomen in het ziekenhuis en overleeft het mogelijk niet.
Uit onderzoek van de IDF blijkt dat de drie terroristen enkele uren eerder betrokken waren bij vuurbomaanslagen bij een ander checkpoint. Meer van zulke bommen werden later nog in de auto aangetroffen, ongetwijfeld bedoeld voor toekomstig gebruik.
De aanvallen kwamen toen het Israëlische leger in actie was gekomen tegen Hamas-terroristen. 11 leden van de terreurorganisatie werden gearresteerd. Vervolgens ging er iets mis met één van de wagens van de Israëli's, waarna een aantal soldaten bij de wagen bleef wachten. Toen kwamen de terroristen in actie met vuurbommen.
Ongelooflijk genoeg was dat voor de IDF geen reden om de terroristen aan te pakken. De reden? Het waren 'maar' vuurbommen. Ja, dat lees je goed: Israëli's zijn er zo aan gewend dat ze hier niet eens meer van opkijken.
Het zegt alles over de manier waarop Palestijnen omgaan met Israëli's... én over de kansen op een langdurige vrede tussen de twee.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten