Terroristen plegen lafhartige aanvallen in Israël

Het begon met vuurbommen, en eindigde met een auto-aanval.

Nog voor zonsopgang werd Israël aangevallen door terroristen. Volgens de IDF — het Israëlische leger — vonden er eerst ‘vuurbomaanvallen’ plaats. Enkele uren daarna reden extremisten bewust in op ‘Israëlisch veiligheidspersoneel.’

Dat bericht Arutz Sheva.

Bij de aanval met de auto reden drie extremisten bewust in op een battalion Israëlische soldaten bij het Arabische dorp Kafr Nima, nabij Ramallah. Bij de aanval raakten twee soldaten gewond, één daarvan is een kritische conditie opgenomen in het ziekenhuis en overleeft het mogelijk niet.

Uit onderzoek van de IDF blijkt dat de drie terroristen enkele uren eerder betrokken waren bij vuurbomaanslagen bij een ander checkpoint. Meer van zulke bommen werden later nog in de auto aangetroffen, ongetwijfeld bedoeld voor toekomstig gebruik.

De aanvallen kwamen toen het Israëlische leger in actie was gekomen tegen Hamas-terroristen. 11 leden van de terreurorganisatie werden gearresteerd. Vervolgens ging er iets mis met één van de wagens van de Israëli’s, waarna een aantal soldaten bij de wagen bleef wachten. Toen kwamen de terroristen in actie met vuurbommen.

Ongelooflijk genoeg was dat voor de IDF geen reden om de terroristen aan te pakken. De reden? Het waren ‘maar’ vuurbommen. Ja, dat lees je goed: Israëli’s zijn er zo aan gewend dat ze hier niet eens meer van opkijken.

Het zegt alles over de manier waarop Palestijnen omgaan met Israëli’s… én over de kansen op een langdurige vrede tussen de twee.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. edoc431

  Ons joden hatertje zal wel niet lang op zich laten wachten neem ik aan
  KOM ER MAAR IN w*m

  1. Scaldis

   Waarom deze uitnodiging aan die enge, vieze man @edoc431?

   1. edoc431

    @Scaldis
    Omdat die lamzak hier meestal wel als eerste reageert ,maar je hebt gelijk negeren die hufter is beter

  2. Top

   Ik geef zo weinig mogelijk aandacht, aan die aarsmade. Hij stinkt al naar de aarde en is een gruwel om te zien. Ik schrijf meestal als repliek Blablabla Blaaskaak. En zelfs dat is te veel aandacht. deze antisemitische pedofiel, wordt hier gehandhaafd, maar verziekt een groot deel van een normale discussie en ik ben niet de enigste die dat vind.

 2. Florissa

  Laf tuig ,Arabieren ,je kan er niet een vertrouwen ,en Kaag maar belastinggeld opsturen naar die lui .
  We gaan ze wegstemmen die gulle gevers van een ander zijn geld .

 3. Ries

  De ware aard van de moslim is schijnheilige lafheid.

  1. Spaanse kok

   Aldus BLAUWE Ries, welke hier met een pseudonaam inlogt.
   Als hij echt stoer was, zou hij hier gewoon met NAW verschijnen.
   Maar nee, zo stoer is Riesje nu ook weer niet.

   1. edoc431

    Nee maar jij ook niet toetsenbord held ,

    1. HendrikJan

     @edoc431.

     Inderdaad, mooie naam toetsenbord held.
     Met heel veel namen op dezelfde site.

  2. ZiggyStardust

   Taqiya noemen ze dat geloof ik.

 4. Ritter

  Arabische terroristen die onder de bevoegdheid vallen van de Palestijnse Autoriteit voerden in februari honderden aanvallen uit tegen Israëliërs, waaronder een dodelijke steekaanval, 146 aanvallen met stenen en puin en 65 aanvallen met brandbommen, volgens gegevens die werden gepubliceerd door Hatzalah Without Borders in Judea en Samaria.

  Op 19 februari werd Ori Ansbacher, een 19-jarig meisje uit Tekoa, verkracht en vermoord door Hebraf resident Arafat Arafaiya, wiens familie in verband werd gebracht met de terroristische organisatie Hamas. Arafaiya werd een dag later door de Israëlische Special Forces gevangen genomen in een leeg gebouw bij een moskee in Ramallah. Hij was twee keer eerder gearresteerd omdat hij dreigde Joden te vermoorden.

  Acht Israëli’s, waaronder zes burgers en twee soldaten, raakten gewond bij stenigingsaanvallen. Eén Israëliër raakte gewond toen hij werd aangevallen door Arabische herders. Elf explosieve ladingen geplant door Arabische terroristen gingen af ​​en verwondden twee IDF-soldaten in twee afzonderlijke incidenten. Veiligheidstroepen hebben zeven steek-aanvallen gedwarsboomd, waarbij 13 terroristen werden aangehouden.

  Deze statistieken bevatten niet de honderden IED’s (geïmproviseerde explosieven) die door Arabische terroristen werden gegooid bij IDF-soldaten die de grens met Gaza veiligstellen tijdens het door Hamas geleide ‘Mars van Terugkeer’ -geweld in het zuiden van Israël. Handelingen van landbouwterreur en vandalisme deden zich bijna dagelijks voor.

  In het rapport wordt opgemerkt dat het aantal stenigingaanvallen in het rapport, 146, waarschijnlijk aanzienlijk hoger is, omdat veel van dergelijke incidenten door de slachtoffers niet worden gemeld.

  Maart werd eveneens gewelddadig ingezet. Palestijnse terroristen vielen voertuigen aan die op Highway 60 reisden met Israëlische kentekenplaten op zaterdagnacht 2 maart bij het kruispunt Al-Khader aan de rand van Jeruzalem. De aanvallers slingerden brandbommen (molotovcocktails) naar de voertuigen die richting Gush Etzion reden. Geen van de reizigers raakte fysiek gewond, volgens Hatzalah Without Borders. Er is geen informatie over schade aan de voertuigen.

  En deze maandagochtend 4 maart raakten twee Israëlische soldaten gewond bij een aanslag in Samaria. Het incident vond plaats in het dorp Kafr Nimma ten noordwesten van Ramallah in het Binyamin-district van Samaria, toen terroristen met hun wagen tegen hoge snelheid opzettelijk op een groep Israëlische soldaten inreden nabij de ingang van het dorp.

 5. HendrikJan

  Dit varkentje krijgt nog wel een krulstaartje.
  Israël vergeet niets.

  1. Appelsientje

   En terecht naar mijn bescheiden mening.

   Zo dom dan de palestijnen zich hebben overgeleverd aan de meest idiote organisaties die zg. hun belangen verdedigen…

   Dat er een gevoel van machteloosheid heerst, dat snap ik, zelf dat je dan rare dingen wilt doen. Maar de oorzaak ligt toch echt bij Hamas en al het andere geboefte dat de boel op scherp blijft zetten.

   1. Diederik van Walsum

    En nou voor de laatste keer:

    Er bestaan geen Palestijnen, evenals Palestina en een Palestijnse staat niet bestaan en nooit bestaan heeft!! (of is het ‘hebben’?)

  2. sjun

   Afrastering van enclaves en de nodige militaire training van de aanspreekbare bevolking lost al veel op. Gezien Israël zich niet als buurman’s gek opstelt komen de schuldigen vroeg of laat zelf aan de beurt.

 6. TD

  Waarom roeien ze die palestijnen na al die jaren oorlog niet uit?
  Dit heen weer schieten en bomdarderen geeft geen progressie!
  Die regio is toe aan rust.

  1. Appelsientje

   “Waarom roeien ze die palestijnen na al die jaren oorlog niet uit?”

   Mijn vraag: Tot welke politieke stroming hoort iemand die tot genocide oproept?

   Het is voor mij een raadsel dat dit figuur en degenen die deze woorden goedpraten, nog toegang heeft tot een medium dat het vrije woord verdedigd.

   1. Top

    Mijn antwoord, op jouw domme mening is de volgende; “Wie zijn de luitjes, die de staat Israel en al de Joden van onze planeet af willen hebben?” Klaag je school aan, ze hebben je niets fatsoenlijks geleerd. Zeker geen geschiedenis. Of bent u blind en doof? Dan heb ik niets geschreven, want u weet niet beter.

 7. Diederik van Walsum

  Ik zeg: mega-Bom er op, op dat zelfverzonnen, ingenomen stuk land dat ze Palestina hebben genoemd.

 8. Politiek Profeet

  Genocide kan nooit plaatsvinden op een niet bestaand volk.
  De arabieren en fundamentalistische moslims zijn al tientallen jaren bezig met de eliminatie van joden wereldwijd en de wens om genocide te plegen op …jawel….het joodse VOLK!
  Die joden verzuimen al jarenlang om die strook grond eens grondig om te ploegen,en zolang ze dat niet doen moeten ze ook niet zeuren als er weer een aanslag gepleegd word, zijn het masochisten daar?
  Militair kunnen die gazastrip binnen 48 uur kaalvegen, dat gajes wat er nog overblijft kan richting de woestijn terug naar Egypte.

 9. J.Rademaker

  Wij geven of liever gezegd namens ons gaat er iets van 80 miljoen naar Gaza.
  Dat is natuurlijk net zo als de witte Toyota´s humanitaire hulp, het maakt het wel makkelijk kogels te kopen als je bevolking het noodzakelijke krijgt.
  Het blijft natuurlijk onverteerbaar dat daar een democratisch land met een redelijke economie is dat is ontstaan in dezelfde omstandigheden als omliggende landen.
  Werken heeft dus zin, als je zin hebt om te werken.

  1. HendrikJan

   Israël zit bij de top negen, van de beste landen van de wereld en dat in ca 60 jaar tijd.

   Een voorbeeld voor heel veel, mislukte moslimlanden.

 10. Heras

  Jammer dat dit soort terroristische acties niet breed uitgemeten wordt bij de Nos, hooguit enkele regels. Niets over de schade dat Israel elke dag heeft. Niets over Hamas en de Pa e niets over hoe de palestijnen daar gekomen zijn. Niets over de financien die terroristen van nederland krijgen. Hoezo:eenzijdige berichtgeving

 11. Veteraan

  Helaas zijn ze dit soort shit gewend. Israëliërs zijn de echte mannen en vrouwen [bikkels] en staan een stuk hoger in de rangorde dan arabieren.
  Het wordt tijd dat de zng Palestijnen allemaal Israël worden uit geflikkerd.
  Dus geen arabieren meer in de staat Israël.
  Kan binnen een maand geregeld worden.
  Dan kunnen moslims kaartjes kopen om begeleid een kort bezoekje aan hun heiligdommen te maken. En dan weer de grens over naar huis.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.