Viktor Orban haalt schitterend uit naar Fransje Timmermans: "Hij heeft het vertrouwen verloren van zijn volk"

Geen categoriemrt 24 2019, 18:00
Is wel zo.
De Hongaarse premier Viktor Orban is écht helemaal klaar met de Europese Unie. In een radio-interview, gegeven nadat bekend werd dat de Europese Volkspartij (christendemocraten) zijn partij Fidesz uit de Europese fractie gegooid hebben, zegt Orban dat de Europese bureaucraten in een eigen wereld leven, die weinig tot niets gemeen heeft met de wereld van de gewone Europeaan.
"Brusselse politici leven in een bubbel," zei hij. "Ze vormen een Brusselse bureaucratische elite die het contact met de werkelijkheid kwijt is."
Natuurlijk klopt dat helemaal. De Brusselse elites zullen het niet willen toegeven, maar ze hebben werkelijk op geen enkele manier dan ook nog iets van contact met gewone Europese burgers. Ze leven in hun eigen alternatieve werkelijkheid -- een werkelijkheid waar de politieke correctheid het voor het zeggen heeft, en waar iedereen voor meer, meer, meer Brussel is.
Mooie uitspraken van Orban, natuurlijk, maar hij was nog niet klaar. Hij veegde namelijk ook op schitterende wijze de vloer aan met onze eigen Frans Timmermans:

"Er was deze week een stemming die de Nederlandse Eerste Kamer transformeerde. De partij van deze Timmermans ging daar compleet onderuit. Hij heeft het vertrouwen verloren van zijn volk. En ondertussen komt hij naar Boedapest en Europese hoofdsteden om ons de les te lezen over democratie."

Zo is het. De hypocrisie is ronduit stuitend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten