WALGELIJK. De Telegraaf promoot nep-MeToo klachten om vrouwen aan promoties te helpen

Dieptriest.

Hier kan ik dus écht niet tegen. De Telegraaf heeft vandaag een ingezonden ‘brief’ (of, nou ja, een ingezonden opmerking) gepubliceerd van een vrouw die heel trots verteld dat ze haar affaire met haar baas heeft gebruikt om een promotie te krijgen. Hoe? Door heel lief en verleidelijk te zijn? Nee. Door hem te dreigen met een MeToo-schandaal.

I kid you not:

“Ik heb mijn baas verleid en onze vrijpartij als chantagemiddel gebruikt toen er promotie kon worden gemaakt. We zaten midden in de #MeToo-discussie en ik zei dat hij toch wel misbruik van zijn machtspositie had gemaakt. Hij was laaiend, maar ik kreeg mooi wel die promotie.

Ongelooflijk hoe diep mensen zinken voor een betere functie (en een hoger salaris). Voor de goede orde voegt mevrouw daar nog heel trots aan toe:

Brave meisjes komen in de hemel, brutale meisjes komen overal.”

Als je dit zo doet ben je geen “meisje” maar een… Nou ja, laten we het woord maar niet gebruiken; iedereen weet wat ik bedoel. En het is ook niet “brutaal,” maar eerder crimineel en totaal onethisch. Dat je met je baas slaapt is al niet fris, maar dat je die affaire vervolgens op zo’n manier gebruikt… misselijkmakend.

Gelukkig is er ook goed nieuws: het bewijst namelijk maar weer dat in ieder geval een significant deel van al die ‘me-too’ verhalen onzin zijn. We hoeven ons er dus niet eens bijna zo druk om te maken als Links wil.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Adriaan

  De baas is de (een) lul. Hij kan haar op zijn manier mooi terugpakken, door haar geestdodend werk te geven. Moet je eens kijken hoe ze dan piept. Dit wijf vraagt er om.

  1. Satty

   Kapitaal vernietiging dan ben je pas een idioot als baas. Voor je het weet meldt ze zich ziek, ik neem aan dat er geen personeelsdossier dat wanprestatie of iets dergelijks bevestigd is. Een paar stappen vooruit denken Adriaan.

  2. hans-e-pans

   Deze mevrouw, ahum, zal niet de enige vrouw zijn die zicht op deze manier omhoog gewerkt heeft.

 2. Satty

  ‘Ongelooflijk hoe diep mensen zinken voor een betere functie (en een hoger salaris).’

  Ach deze dame heeft haar baas letterlijk en figuurlijk genaaid. De meesten doen het alleen figuurlijk.

  Durf er om te wedden dat deze dame fvd of pvv stemt. Alleen rechtse mensen doen dit.

  Dat Michael machtsmisbruik van een werkgever iets vind waar we ons niet druk om hoeven te maken, how low can you go.

  Ik probeer het galien niveau te halen. Lukt aardig geloof ik. Zo jammer jouw artikel over de pvv bekeerling was zo goed. Je kunt het wel en je komt voor het merendeel met artikelen die zo slecht zijn. Too bad.

  1. edoc431

   hoeveel heb jij er al in Mombasa genaaid ???

   1. HendrikJan

    @edoc431.
    In Rotterdam is een eetcafé Mombassa, daar is dit liegbeest waarschijnlijk geweest, maar niet in de stad Mombassa in Kenia.

    1. Satty

     Lastig he geel hesje inhoudelijk reageren?

   2. joker

    @ edoc431.
    Is ons aller @ Spatty een vént ?

  2. AS210854

   Satty denkt DENK .

   1. ZiggyStardust

    Over Denk gesproken. Die werden vanochtend bij wnl even mooi te lakken gezet.

  3. DeBruijn

   Ik zei het al: obsessief richting Europeanen en rechtse mensen.

   Triest, iets suggereren waar je helemaal geen weet van hebt op wie deze dame stemt.

   Maar ja, dat zijn we nu wel gewend. De MeToo beweging wordt ondersteunt door verkrachter Bill Clinton en vrouwen-ronselaar voor Weinstien mevrouw Oprah.

   1. Satty

    Vanwaar schreef ik galien niveau? Waarom val je daar nooit over? Mensen van verkrachting beschuldigingen is toch een metoo verschijnsel? Misschien dat je daar eens over na moet denken.

  4. ZiggyStardust

   “Alleen rechtse mensen doen dit”. Ik kan me nog iets herinneren wat recent naar buiten gekomen is, iets over linkse Oxfam Novib medewerkers en seks met kinderen in ruil voor geld, voedsel of medicijnen. En ook nog iets over Zweedse vrouwelijke medewerkers van de vluchtelingen opvang die minderjarige asielzoekers dwongen tot seks. Ik denk dat het niets met rechts of links te maken heeft.

   1. DeBruijn

    Precies, je hebt viezeriken overal helaas. Hoewel het wel verbazend is dat er heel veel voor grote goed doelen werken en de VN.

    Overal hoor je van kinder- en vrouwenverkrachting waar VN-soldaten zitten.

    Maar ja, de VN…corruptste en meest bevooroordeelde organisatie van allemaal.

    1. Satty

     Vn bevoordeelt voornamelijk 1 kant op maar dat mag ik van jou niet zeggen. De vn zorgt dat het westen rijk blijft, nu in Mali is uranium roof. Ik blijf schrijven wat ik wil. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Het is ook jou van harte gegund.

     1. markw

      Bla bla blaaskaak

      Enige wat ik zie is een heleboel traantjes op je wang maar geen oplossingen..

      Idioten als jij doen zich altijd voor als de moderne Martin Luther king terwijl jij juist precies het figuur bent waar hij tegen vocht.

      Compleet geobsedeerd door huidskleur en alleen maar meer discrimatie in de hand werken.

      Ik zeg flikker op terug naar Mali en net als Ghandi en Martin Luther ga daar voor je rechten vechten.

      Nu loop je te janken op ons in Nederland over de situatie in Mali terwijl jij zelf geen seconde eraan zal denken om terug te gaan om het te verhelpen..

      Typisch links verhaaltje weer. Hun stucturele falen en corruptie is de schuld van die Nederlander die elke ochtend om 5 uur na het werk vertrekt.

      Wij mogen betalen voor de oplossing maar niet meedenken met de oplossing. Want vieze blanke huidskleur enzo.

   2. Satty

    Ik ook niet vandaar mijn opmerking over galien niveau die constant frames op links plaatst.

   3. joker

    @ ZiggyStardust.
    Kan me nog herinneren dat een Nijmeegse wethouder, of raadslid (PvdA) in het fietsenhok áchter het gemeentehuis aldaar, een VVD-raadslid “gebruikte”.
    Helaas voor hen, werd e.e.a. met een beveiligingscamera opgenomen.
    Volgens mij heeft die PvdA-figuur daarna nog behoorlijk promotie gemaakt, van het VVD-meisje heb ik nóóit meer iets gehoord.

  5. ZiggyStardust

   Nu ik je reactie nog eens lees denk ik dat je een grapje maakt, galien niveau haha.

  6. joker

   @ Spatty.
   U wilt dus Pechtold, u weet wel, die vent verwekte een kindje bij iemand die NIET zijn echtgenote was, drong aan op een abortus, maar onlangs werd het kindeke Pechtold tóch geboren; u bedoelt dan kennelijk dat deze viespeuk rechts zou zijn ?
   @ Spatty ……….laat u nazien !!!!!

  7. BB

   ‘Durf er om te wedden dat deze dame fvd of pvv stemt. Alleen rechtse mensen doen dit.’

   Zucht…

 3. NoDoubt

  Sinds wanneer is #metoo de plaatsvervanger van de rechtbank? Het lijkt mij het beste dat deze man wordt ontslagen. Evenzo bij het kinderpardon. De rechtbank wordt voor schut gezet door de staatssecretaris en de politiek. Misbruik loont.

 4. HendrikJan

  Nederland is gewoon keiverrot.

 5. Rien Noppen

  Wat een bizar verhaal. De Telegraaf promoot toch niet nep-MeToo aangiftes door een geval als dit te beschrijven?
  Straks gaan we horen dat de Telegraaf inbraken promoot door te schrijven over diefstal in woningen.

  1. marco1

   Nadeel van dit soort verhalen, die er vast meer zijn , echte Me2 aangiftes met een korreltje zout genomen gaan worden.

  2. Vliegenvanger

   Noppen het pseudoniem voor Rutte.

 6. edoc431

  En dan vinden ze het raar dat zulke mokkels in de sloot terug worden gevonden hahaha

 7. ZiggyStardust

  Volgens mij promoot de Telegraaf helemaal niets door een ingezonden brief te publiceren. Ze publiceren alleen een ingezonden brief. En 1 ingezonden brief zie ik niet als bewijs dat een significant deel van de me too gevallen onzin zijn.

 8. struisvogelpolitiek

  Ik vermoedt dat dit het topje is van de ijsberg. Er zullen wel genoeg grieten zijn die zich zelf met hun kont omhoog naar boven hebben gewerkt. 🙂

  1. Rien Noppen

   Struisvogel maakt duidelijk dat de MeToo-beweging hoogstnoodzakelijk is.

   1. struisvogelpolitiek

    @RN
    Het is hoogste tijd dat er een
    #DomLullen komt.

 9. TD

  Je plaatst een audio/video camera in je kantoor,vervolgens pak je de hele afdeling secretaresses één voor één,terwijl je er voor zorgt dat het géén “metoo” affaire wordt dmv de opnamen te sturen naar bewijslast ten nadele van het sletje,very simpel,we leven in de 21ste eeuw.Bij problemen toon je de dame de opnamen haha!
  Een goeie camera kost €120!

 10. Niet L niet R

  Gewoon en slet, en hij en lul!
  Beide moeten zich schamen!
  Dit heeft niets met mee/ too te maken.
  Begrijp de redactie niet van deze krant!

 11. Bes Tolen

  Er zijn kerels, die vrouwen bevoordelen alleen omdat ze vrouw zijn. Dat was op school (VWO) al zo. Dat soort kerels deugt vaak op andere onderwerpen ook niet en vaak is dat dan een probleem voor een hele organisatie geworden. Iedereen weet dat. Helaas is afstraffen er meestal niet bij tenzij, ja tenzij de leiding of het bestuur er echt niet onder uit kan.
  Een vriend overkwam al in de tachtiger jaren, dat een onbevoegde vrouw de functie kreeg waarop hij als volledig bevoegd had gesolliciteerd. [De vrouw in kwestie hield het maar een jaar vol en ging vervolgens naar een ander ministerie]. Het overkwam hem later nog iets dergelijks. Het ging ook om een functie op hoger niveau bij de Belastingdienst. Aan iedere potentiële mannelijke kandidaat werd mondeling meegedeeld dat alleen vrouwen mochten solliciteren. Als de man wel solliciteerde, zou hij gestraft worden. De woorden waren: ”het zou slecht met hem aflopen”. Later solliciteerde hij nog op een bepaalde hogere functie maar toen kreeg hij na vier dagen een brief waarin stond dat al een geschikte vrouw was gevonden. [Die vrouw verliet binnen het jaar de dienst]. Mijn vriend is wel ontslagen. Hij had trouwens zelf ook geen vertrouwen meer in het werken daar.

  1. markw

   Tsja welkom in het diverse en inclusieve Nederland.. Waar iedereen welkom en getolereerd moet worden behalve mannen met een blank gezicht..

   En als gespuis als GroenLinks hun zin gaat krijgen wordt het alleen maar erger.. RoEpen hun iedereen gelijk is terwijl als puntje bij paaltje kunt blanke vaak worden benadeeld op zowel ons geslacht als ons huidskleur helemaal bij publieke functies in de 2e kamer of in de media.

   Net als de donkere mensen in Zuid Afrika in hst verleden. Gaan wij nu naar een toekomst waar wij 3e rangs burger zijn in ons eigen land.

 12. markw

  Waarom gaat die baas niet naar de politie? Dit is een traditionele voorbeeld van chantage.

  Ontslag zal ze dan sowieso gelijk kunnen krijgen plus een contact verbod.. Dat wijf trekt haar smoel echt nier open als ze daarvoor dr cel in kan gaan..

  Wat een smerig wijf zeg, wat ik haar zal hebben laten doe is vegen, hele dag vegen, archief netjes maken en andere kut klusjes. Veel plezier van 9 tot 5

  Komt ze niet meer opdagen? Gaat ze zich ziek melden, eerste keer dat ze dat doet staat de bedrijfsarts op de stoep. Om even kijkje te nemen al. En opeens zijn er opeens veel bedrijfsfeestje waarvan haar uitnodigingen spontaan zijn verdwenen.

  Geloof me als ik haar baas was had ik haar hele leven verziekt zo erg dat ze van een gebouw afspringt. En sta haar nog daar boven uit te zeaaien

 13. A3aan

  Wat nu? Heeft Sylvana Simons de televaag een brief, dan wel opmerking gestuurd hoe op de rug liggend voor een promotie kan zorgen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.