WALGELIJK. De Telegraaf promoot nep-MeToo klachten om vrouwen aan promoties te helpen

Geen categoriemrt 04 2019, 12:00
Dieptriest.
Hier kan ik dus écht niet tegen. De Telegraaf heeft vandaag een ingezonden 'brief' (of, nou ja, een ingezonden opmerking) gepubliceerd van een vrouw die heel trots verteld dat ze haar affaire met haar baas heeft gebruikt om een promotie te krijgen. Hoe? Door heel lief en verleidelijk te zijn? Nee. Door hem te dreigen met een MeToo-schandaal.

"Ik heb mijn baas verleid en onze vrijpartij als chantagemiddel gebruikt toen er promotie kon worden gemaakt. We zaten midden in de #MeToo-discussie en ik zei dat hij toch wel misbruik van zijn machtspositie had gemaakt. Hij was laaiend, maar ik kreeg mooi wel die promotie.

Ongelooflijk hoe diep mensen zinken voor een betere functie (en een hoger salaris). Voor de goede orde voegt mevrouw daar nog heel trots aan toe:

Brave meisjes komen in de hemel, brutale meisjes komen overal."

Als je dit zo doet ben je geen "meisje" maar een... Nou ja, laten we het woord maar niet gebruiken; iedereen weet wat ik bedoel. En het is ook niet "brutaal," maar eerder crimineel en totaal onethisch. Dat je met je baas slaapt is al niet fris, maar dat je die affaire vervolgens op zo'n manier gebruikt... misselijkmakend.
Gelukkig is er ook goed nieuws: het bewijst namelijk maar weer dat in ieder geval een significant deel van al die 'me-too' verhalen onzin zijn. We hoeven ons er dus niet eens bijna zo druk om te maken als Links wil.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten