Wiegel dineert met Baudet: racismeroepend links meteen woest

Ach ja.

Komt er dan tóch een eerste Kabinet-Wiegel aan? Nou, waarschijnlijk niet — al was het maar omdat de man zelf wat ouder is en heerlijk van zijn leven geniet als ‘orakel’ — maar toch is dit natuurlijk wel degelijk interessant én veelzeggend:

Het is bekend dat Forum Hans Wiegel graag heeft als formateur in Zuid-Holland. Geen enkel probleem, Wiegel zelf heeft daar duidelijk wel zin in. En niet alleen omdat hij graag toch wat actief blijft in de politiek, maar ook — zoveel is duidelijk geworden uit zijn optredens op tv in recente tijden en uit zijn columns / citaten in kranten — omdat hij Baudet eigenlijk best een warm hart toedraagt. Je zou bijna denken dat er iets van herkenning is bij meneer Wiegel.

Hoe dan ook, voor Nederland is het heel goed dat een man als Wiegel — een rechtsliberale VVD’er — een goede band heeft met Baudet. Helaas zijn er wél zeurpieten die daar heel anders over denken. Over wie ik het heb? Juist: over de linkse racismeroepers die achter elke boom een KKK-fanaat zien:

Moeten we hier nou om lachen of om huilen? Denken dit soort types nou werkelijk dat hun blinde haat ook maar een beetje impact heeft op normale mensen? Of vinden ze het gewoon prettig om quasi-moreel superieur uit de hoogte te doen?

Wie het weet mag het zeggen. Wat ik wél weet is dat ik Heel.Erg.Moe van word.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

65 reacties

 1. F. Domela Nienhuis

  Waar is het met dat degeneraat van een Joshua Livestro fout gegaan?

 2. Sprookjesfiguur

  14:00 uur, het 4e artikel over FVD (Baudet)

 3. m.van.rosmalen

  Bodetje kruipt in het poepgaatje van de VVD.
  We staan er mooi gekleurd op met deze nieuwe elite

  1. jorisxl

   Rosmalen jij dan met je linkse strontkop fascist.

   1. m.van.rosmalen

    Wauw weer een Tokkie
    Pas maar op Derrie is watching you

 4. Vit

  Ik heb de VVD altijd een kudt partij gevonden op een man na Wiegel, ik had ook geen idee waarom hij zich daarmee inliet.

  1. Henk Albarda

   In mijn eerste reactie op dit artikel staan elementen die ik al heb gebruikt. Ja, ik gebruik dubbelingen, maar steeds in andere context.
   Beste Vit, waarschijnlijk denken we politiek nogal verschillend. De inhoud van het programma van FvD wijkt niet heel sterk af van het VVD programma onder Wiegel en / of Bolkesteijn. Positief tov de VVD is met name dat FvD wel positieve aandacht geeft aan mini ondernemers (40 % van de zzp’ers zijn echte ondernemers) en klein MKB. VVD was naar mijn mening onvoldoende kritisch op multinationals en gaf te weinig steun aan mini- en klein MKB. Misschien verstandig het samengevatte programma FvD nog eens te lezen, op de FvD website?

   1. Vit

    @Henk Alberda

    Het probleem met de VVD is dat ze A zeggen maar B doen.

    Of het FvD anders is moeten we nog maar afwachten, maar ik heb alle vertrouwen in mijn held die ik nog niet op een leugen heb kunnen betrappen, in tegenstelling tot ene Mark.

    1. m.van.rosmalen

     @vit
     Hij heeft tot nu toe ook nog geen ene reet uitgevoerd.
     Alleen maar flauw slap lullen over een uil en stupiditeit Rutte.
     Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat de “overgelopen” tokkies cq zgn “hoogopgeleiden” waar u het altijd over heeft deze omhooggevallen kwiebus zat begin te worden.
     Zal niet lang duren ben ik bang.
     Dit lulleke is er alleen voor het MKB en de dikke zakkenvullers.
     Wilders heeft een Links Economisch beleid maar dan wel fair.
     Geen geld meer naar profiterende allochtone uitkeringstrekkers die hier van z’n leven dagen nog geen poot hebben uitgestoken.
     Maar alle werkenden van de Economische groei laten profiteren.
     Dus van zorgmedewerkers , mensen die zwaar lich werk leveren in de bouw tot hogere functies.
     En zo hoort het ook
     Als de zgn tokkies zoals u ze noemt erachter komen dat pikkie ze zwaar in de portomonnee gaat treffen is het vaarwel Derrie.
     DERRIE de 2de VVD

    2. Rien Noppen

     “mijn held die ik nog niet op een leugen heb kunnen betrappen”

     Jouw held ontkent de relatie tussen CO2 en opwarming van de aarde. Vind je dat geen leugen?

     1. Siemien

      Nee hoor Rientje wat jij zegt klopt niet, het is de nuance waar iedereen z’n nek over breekt, Baudet spreekt voornamelijk over de kosten die deze ziekmakende klimaathysterische religie met zich mee brengt, dus lieg jij..

     2. observer

      Er zijn vele scheikundige wetenschappers die bij toenemende CO2 ppm nauwelijks nog een verband met temperatuur kunnen vaststellen>
      Overigens wel eens onderzocht waar dat CO2 verhaal vandaan komt? Begin maar in 1972, Margaret Thatcher en de bouw van kerncentrales en een slimme PR man.

     3. Vit

      @Rien Noppen

      “Jouw held ontkent de relatie tussen CO2 en opwarming van de aarde. Vind je dat geen leugen?”

      Ik noem dat onkunde en het ging er om zoals ik al eerder schreef dat hij het niet vind kunnen dat de Nederlandse burger daarvoor opdraait, in middels is hij er ook wel achter dat een terrasje pikken in hartje winter bij 20 graden niet normaal is, zo heb ik het ook gesteld in mijn e-mail aan hem.

     4. Vit

      @Rien Noppen

      Voor mijn studie vertelde ik dat stroom door een leiding gaat, is niet waar want het gaat er omheen.

     5. Rien Noppen

      “Ik noem dat onkunde”

      Tel uit je winst.

     6. Punt50

      Er hoeft geen 1 op 1 relatie te zijn tussen de ppm stijging van CO2 in de atmosfeer en verandering van klimaat. CO2 is kleurloos. Er schijnen in het verleden wel meer CO2 schommelingen geweest te zijn zonder menselijke factoren.

     7. Vit

      @Punt50

      Inderdaad zijn vulkanen er ook debet aan, die hebben we hier niet behalve een dode onder de waddeneilanden, punt is dat binnen een paar decennia het klimaat ingrijpend veranderd is vooral door invloed van verderop.

 5. umhnz

  14:00 uur.
  Het wereldnieuws nummer 4 op DDS.
  Iemand vindt iets van Onze Nieuwe Glorieuze Leider.
  Schokkend.

 6. umhnz

  Hiddema en Nanninga (FvD) zien af van Statenzetels
  Tweede Kamerlid Theo Hiddema van Forum voor Democratie wordt geen lid van de Provinciale Staten. Hij werd vorige week zowel in Friesland als in Limburg met voorkeursstemmen gekozen, maar hij heeft besloten om af te zien van beide zetels. Ook Annabel Nanninga is niet van plan te verhuizen naar Utrecht, waar ze werd gekozen.
  .
  Afzeggingen stromen al binnen bij FvD.

  1. m.van.rosmalen

   Nee die dikke mediageile pad heeft alleen een grote bek als het haar uitkomt
   Voor de rest is het 1 grote luchtbel

   1. Gekko

    Want bent u toch weer grof in de mond, mevr. van rosmalen, foei!

  2. Vit

   2 afzeggingen wat we maar moeten aannemen, nou joh wat stroomt het.

  3. Satty

   Kiezersbedrog. Oh democratie wat houdt het fvd van jou.

   1. AS210854

    Satty kwal, dit was van tevoren bekend.

   2. shidaian

    Satty snapt er echt helemaal niks van. Ongelooflijke domoor en roeptoetert daarom maar rond. Een schreeuw om aandacht waarschijnlijk

  4. Punt50

   Zowel heer Hiddema als dame Nanninga kunnen niet in de Provinciale Staten plaatsnemen want ze worden straks beiden minister in kabinet Baudet 1.

   1. Julian

    Grappig. Maar dat kan best.. Baudet 1.. Als het er al komt. Is er pas op zijn vroegst 2021. Dat die tijd zouden ze allebei hele waardevolle dingen kunnen doen voor de kiezers uit die provincie.. Maar laten we nou eerlijk zijn. FvD had niet verwacht ergens de grootste te zullen worden. Lekker uit de wind blijven en klagen dat ze overal buitengesloten worden… Koren op de electorale molen. Maar ja nu moeten ze al aan de gang in 3 provincies… Ik vind het fijn. Nu zal blijken of het niet allemaal blaaskaken zijn…. Uiteraard gaat alles met volledige transparantie… Zoals de kiezer beloofd…..

  5. Rien Noppen

   Uiteraard heeft dit niets met kiezersbedrog te maken.

  6. Buzz68

   Zucht!

 7. Cootje

  Als opsporing verzocht van kleur verandert is het rascistische element verdwenen , maar als een minderheid van de Nederlandse bevolking graag een hoofdrol speelt , is de tweedeling een feit en heeft baudet een goede kans , op een paar linkse huilers na

  1. Satty

   Tuurlijk is dit geen racisme. Dom lullen lijkt wel verbonden met fvd.

 8. Piet Patat

  Ach, mijnheer Livestro.
  Nog zo’n trieste linkse droeftoeter.
  Altijd maar weer die grijs gedraaide rascisme en fascisme plaat.
  Niks zinnigs te melden, het gaat anderen voor de wind dus strooien we maar weer eens met de bekende, afgezaagde rascisme en fascisme kaarten.
  Zo gauw je niet in hun plaatje past begint het schieten met ongeleide projectielen.
  Meneer Livestro, get a life.

  1. Robert Leiden

   @patat
   Da’s niet helemaal waar.
   Als je Baudet gaat googelen op zijn activiteiten dan is er een lange rij uitspraken, tweets en activiteiten te vinden die allemaal aan rechts radicale organisaties en personen te linken zijn. Met data en bronvermelding.
   Dat onze lavendelzakjesruiker een bovengemiddelde interesse heeft in de bruine kant van de samenleving, figuurlijk gesproken, staat vast.
   Hij heeft ook nog niet eens een programma voor de provincies.
   Dus waar stemt niet nadenkend NL op….? Op Baudet. Want hij brengt het zo leuk….
   Dat vonden ze bij de IJzerwake in België ook toen hij daar sprak.
   Maar nee hoor…. hij is niet radicaal rechts…. wel te rusten!

 9. Gekko

  Joshua Livestro, de oprichter van De Dagelijkse Standaard. Ergens heeft hij een verkeerde afslag genomen. En is nu verdwaald in links radicale kringen. Hun activistische vocabulaire beheerst Joshua al heel goed: het is racist voor en fascist na.

 10. Henk Albarda

  Geweldige reacties, ik kom net bij van een 5 minuten lachbui over zoveel onzinnig links extremistisch gezuur. Was het groen links geweest ipv FvD, dan hadden ze hun heiland gefeliciteerd en ervan genoten de burger duizenden euros armer te maken voor hun klimaat hysterie, waarvoor dan een verdere subsidie industrie voor moet worden opgezet, waarmee meer overheid, meer controle over de burger, naar voorbeeld China.
  Let wel, ik ben overtuigd dat het klimaat verandert. Dat is al duizenden jaren bezig, zonder dat de mens daar invloed op heeft, wat ongetwijfeld door de links klimaat hystericas zal worden ontkend, toch?

  1. Vit

   @Henk Alberda

   “Dat is al duizenden jaren bezig, zonder dat de mens daar invloed op heeft.”

   Klopt, maar nu binnen een paar decennia dat geeft te denken toch, ik heb mijn eerste terrasje alweer gepikt bij 20 graden hartje winter.

  2. Rien Noppen

   Henk Albarda denkt anders over het klimaat dan de meeste klimatologen maar dat moet kunnen, wetenschap is tenslotte ook maar een mening.

   Toch?

 11. Rien Noppen

  Ik zie nergens woeste racismeroepers.

  De paranoia van DDS begint aandoenlijk te worden.

  1. Steiner

   Kijk eens in de spiegel.

 12. ikweetwatikwil

  Ik weet niet op welke plaats Hiddema en Nanninga stonden , maar waarschijnlijk zijn ze met voorkeur stemmen gekozen evenals Baudet. Volgens mij staat het ze vrij om hun zetel niet in te nemen , maar de zetel over te laten aan mensen die niet hoeven te verhuizen.
  Waarom tegen standers van de FVD en PVV altijd gaan schelden is me een raadsel. Maar ik heb dan ook PVV gestemd en neem genoegen met de winst van FVD. Alle twee eerlijke partijen. En dat mag je tegenwoordig niet zijn in Nederland. Links kan niet best tegen verlies en dan gaan ze met rotzooi gooien. Bah.

  1. Rien Noppen

   Het voordeel van deze vaandelvlucht van Hiddema en Nanninga is mogelijk dat ze ook niet kunnen stemmen voor de Eerste Kamer en de VVD daar de grootste partij blijft.

   1. TD

    Rien Noppen:
    Rien is enorm veel aan het reaguren,teveel vrije tijd?
    Je bent natuurlijk onrechtmatig in de ziektewet,of in de tijd van de werkgever aan het tikken,dat is asociaal !
    Ik vraag me alleen af hoe je dat doet,je geeft immers les Nederlands aan groep 3- BO

   2. Stopperspil

    Onzin. Op hun plaatsen die ze met voorkeursstemmen hebben verdiend komen gewoon andere mensen die meestemmen voor de bezetting van de Eerste Kamer.

 13. Diederik van Walsum

  Het is nu alleen nog wachten op walgelijke beschuldigingen en doodsbedreigingen aan het adres van de heer Wiegel en het circus is compleet 🙂

  Een FvD stemmer.

  1. ikweetwatikwil

   Ach ik hou wel van recht voor de raap. Dus ik hou het bij het origineel ;-).

 14. Pluisje

  We stevenen af naar een midden/rechts kabinet. Ik hoor nu al onze Mao- en Stalin- aanhangers loeien van teleurstelling.

 15. umhnz

  Heeft iemand al achterhaald wat ze gegeten en gedronken hebben.
  Volgens het bedienend personeel zijn ze begonnen met een rechtsdraaiende cocktail.

 16. TD

  Het is inderdaad veelzeggend dat Hans Wiegel vriendschapsbanden heeft met Baudet,er is op zijn minst politieke overeenstemming anders was dit niet mogelijk!
  De “kundige” reaguurders hier kunnen dus tikken wat ze willen,ik weet wel zeker dat de heer Wiegel een enorme politieke ervaring heeft,de misplaatste kritiek op Baudet is enkel gebaseerd op de mening van gefrusteerde politici die het linkse plebs voor hun karretje spannen.

  1. Siemien

   Ook Wiegel begint in te zien dat Baudet dé nieuwe man is..

   1. Heinz

    Wat was er dan mis met Wiegel dat hij nu pas ‘inziet’ dat Baudet dé man is ? Nu de hoofdredacteur van Tuney Tunes nog.

 17. Nuts

  Het fascisme in Nederland groeit en groeit..

  Baudet mag niet op televisie..
  Baudet mag geen speech geven..
  Baudet mag geen zetels hebben..
  Baudet zijn aanhangers zijn dom..
  Baudet moet dood..
  Baudet mag niet samenwerken..
  Baudet is slecht..

  Pure fascisme..

 18. Adriaan

  De eerste kartelafspraken zijn al gemaakt 🙂

 19. henkie

  Nou wat mij betreft, het is om te huilen.
  Ik hoop dat de heer Baudet het ware karakter van de politiek correcte elite weet te ontmaskeren. Deze elite, links en rechts, de gevestigde orde, heeft vanaf de jaren 70 reeds een systeem geïnstalleerd van indoctrinatie en onderdrukking die onze samenleving heeft gevormd tot wat het nu is.
  Door politieke correctheid is onze samenleving sterk gepolariseerd en staat op springen:
  – Een groep allochtonen die met de paplepel ingegoten heeft gekregen dat elk tegenslag in hun leven zal zijn veroorzaakt door vuile racisten “die witte Hollanders”
  – Een groep witte Hollanders die vind dat er iets mis is maar die hun rotkop moeten houden
  – Een groep Nederlanders die echt gelooft dat er veel racisme is in Nederland, en dat we lief voor mekaar moeten zijn, en in actie moeten voor een multi culti samenleving
  – Een groep Nederlanders, de elite, de gevestigde orde, die willens en wetens list, leugen, bedrog, indoctrinatie, een moderne Religie hanteren om hun toekomstbeeld, niet alleen voor Nederland, neen, voor Europa, neen voor de Wereld te realiseren

  Men kan de heer Baudet niet voorwerpen dat hij geen oplossingen aandraagt. Alleen hij zal blijken in staat te zijn de gepolariseerde samenleving in Nederland te repareren.

  De muur van censuur, hersenspoeling, de oorzaak van het falen van de multiculturele samenleving, en dat laatste moet in de geschiedboeken vastgelegd, het politiek correcte discours als enige zaligmakende moet gesloopt.

  1. Rien Noppen

   “Deze elite, links en rechts, de gevestigde orde”

   Dit is een interessante opmerking. Het gaat henkie niet om links of rechts maar om de elite versus het gepeupel.

 20. nienke

  Je mag alleen links stemmen, links denken, links doen en anders ben je een racist of hitler en bedreigen ze je met de dood.
  En dan nog spreken over democratie!!!!!
  Nederland is zogenaamd trots op de vrije mening hier, helaas er bestaat GEEN vrijheid van meningsuiting meer het linkse tuig bepaalt hoe wij moeten denken, handelen,grof schandalig.
  Links is net zo’n zieke geest als de islam alles wat niet in hun straatje past demoniseren,bedreigen,net zo lang totdat iemand zich geroepen voelt een kogel door je kop te schieten, opgeruimd staat netjes.

  1. Rien Noppen

   “totdat iemand zich geroepen voelt een kogel door je kop te schieten, opgeruimd staat netjes”

   Nienke ziet dus wel een oplossing.

   Ze is zeker erg verontwaardigd over de demonstrante op de Dam die ‘paf’ riep.

 21. Scarletti

  Er komt een dag dat er afgerekend wordt met de linkse haatroepers.

  1. Rien Noppen

   Welke maatregelen had Scarletti in gedachten?

 22. Hendrik_Groen

  Houd dat gedweep nu nooit op? Ik dacht dat de DDS een dagelijkse nieuwssite was? Gaat echt alleen maar over Baudet.

 23. Veteraan

  Wat leuk is dat Baudet alleen maar lacht om dat linkse gespartel.
  Hij is de winnaar en zal alleen maar groter worden met zijn partij.

  Go Baudet, goed bezig bro

  1. Hendrik_Groen

   Doe dat nu niet Baudet met Bro aanspreken, dat vind hij vast niet leuk.

 24. RvdBe

  Ah Wiegel!
  De man die nog niet zolang geleden het gewone volk te dom vond voor een referendum.
  Prima kandidaat zo,n oud vvd lijk.

 25. Vit

  Aan al het linkse gespuis:

  Nederland is het zat zoals het tot nu toe ging met de burger uitbenen t.b.v volk waar we niet op zitten wachten (die 7% echte vluchtelingen daargelaten), dus wen er maar aan dat het schip te water is gelaten.

 26. Vrijedenkert

  Twee heren gewoon aan dineren en politieke zaken met elkaar aan het bespreken.
  Vanuit een links perspectief kun je ze benoemen:
  De een lid van een oude voorheen rechtse partij, op leeftijd rechts-conservatief en neo-liberaal.
  De andere lid van een jonge rechtse partij, jong nationaal rechts-conservatief en neo-liberaal.
  Benoemen door links als rechts en conservatief allemaal prima zelfs nationalistisch is voor een deel zeker waar, maar het heeft helemaal niks met extreem-rechts, facisme, discriminatie of nazisme te maken!
  Maar links in dit land is het spoor helemaal bijster.

 27. shidaian

  Joshua Livestro ……steeds grotere stumper

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.