290 arme christenen opgeblazen in Sri Lanka. Nieuwsuur: ‘Islamofobie is het echte probleem’

Ehm.

Het vreselijke nieuws blijft maar binnen komen uit Sri Lanka. Waar er gisteren gesproken werd over 190 doden staat de teller volgens de autoriteiten momenteel op maar liefst 290 slachtoffers. Het is ongelooflijk triest. Die mensen wilden Pasen vieren… anderen waren in hotels aan het vakantievieren… en hebben het met hun leven moeten bekopen. Vreselijk.

En daar is de schade nog niet eens helemaal mee in kaart gebracht. Meer dan 500 mensen raakten ook nog gewond bij de aanslagen in vier luxe hotels, drie kerken, en (onder meer) een dierentuin.

Tien dagen geleden waarschuwde de hoogste politiechef in het land dat de radicaal-islamistische terreurorganisatie National Thowheeth Jama’ath (NTJ) mogelijk van plan was om aanslagen te plegen tegen christelijke kerken. Vorig jaar kwam die groep al in het nieuws omdat ze boeddhistische standbeelden vernield hadden.

Minister van Defensie Ruwan Wijewardene heeft al gezegd dat “extremistische groeperingen” verantwoordelijk zijn. Minstens 24 mensen zijn opgepakt.

En hoe reageert Nieuwsuur op deze vreselijke aanslagen? Juist, door een man uit te nodigen die zich eerst en vooral druk maakt om islamofobie:

Natuurlijk moet wel worden opgemerkt dat momenteel nog niet bekend is of de daders wérkelijk uit radicaal-islamistische hoek komen. Het kan ook zo zijn dat het om extremistische boeddhisten gaan, daar zijn er ook nogal wat van in Sri Lanka. Maar daar gaat het nu niet om. Zoals De Telegraaf-journalist Wierd Duk uitlegt:

UPDATE
Het gaat inderdaad om radicaal-islamistische terreurgroep Thowheeth Jama’ath. De Sri Lankaanse president heeft dat zojuist gezegd… en hij vraagt andere landen om hulp in het identificeren van ‘buitenlandse hulp’ aan de aanslagplegers.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

163 reacties

 1. B. Pascal

  Hen die de islam de handen boven het hoofd willen houden, die …. hebben bloed aan de handen. Dit soort laffe daden moeten in de gemeenschap volledig veroordeeld worden. De islamitische wereld, vindt het geweldig deze aanslagen. De religie des doods heeft gesproken. Kiest dan heden wie je dienen wilt: of het leven (paasfeest) of de dood (offerfeest). Dat geklets ….ik begin het te haten! Nieuwsuur een achterlijk uur!

  1. Marija

   Precies. Ik ben dat ellendige moslimtuig spuugzat.
   De zwijgende meerderheid is net zo schuldig als de daders van aanslagen.
   Het wordt echt tijd dat er wordt opgetreden tegen iedere uitwas, hoe maakt mij bijna niet meer uit, maar dit kan toch niet ongestraft maar blijven voortduren. Ik zou haast zeggen oog om oog, tand om tand.
   Maar het lijkt mij logisch dat de haat nu wederzijds wel even groot wordt.
   Ik hoop dat we ons land weer terug kunnen veroveren van de bezetters.
   Ik draaf wat door maar genoeg is echt wel genoeg nu.

   1. Jv

    Helemaal mee eens! Het wordt tijd dat de christenen nu eindelijk eens van de overheden de veiligheid opeisen die we decennia lang geleden hadden.
    Dit gaat echt uit de klauwen lopen, maar als er opstand komt en de volk het recht in eigen hand neemt, wat niet lang meer zal duren, dan hoop ik dat ze de huidige politieke moslim knuffelaars oppakken en voor het gerecht slepen! Deze lui verkopen ons land voor een Turkse gedroogde vijg aan de moslims en wij christen zullen ons lot moeten ondergaan, kortom ons uit elkaar laten rijten door explosieven.
    Scheelt weer zorgkosten en de levensbeëindigende medicaties!
    Ons land wordt de islam in de hand gegeven.

  2. DidiMadloba

   Dan heb ik maar bloed aan mijn handen. De bezwaren tegen de islam zijn bezwaren tegen de Arabische cultuur, en dan nog wel tegen een kleine minderheid van fanatici. Die zo getergd zijn door westerse haatpredikers dat ze tot dergelijke misdaden komen.

   En dan te bedenken dat Wilders nog nooit iets concreets tegen het zogenaamde moslimgevaar heeft gedaan. Integendeel, hij heeft het vuurtje lekker opgestookt, want dat legt hem electoraal geen windeieren.

   1. cmsuijkerbuijk

    Het goedpraten is begonnen! Wat een onzin! “Die zo getergd zijn door de westerse haatpredikers dat ze tot dergelijke misdaden komen.”
    Naar mijn mening behoort Sri Lanka helemaal niet tot de westerse cultuur, dus dat is al grote onzin om dáár een aanslag te plegen. En waarom mogen Arabieren wél bezwaren hebben tegen de Westerse cultuur, maar ondersom niet? (Met het bijkomende verschil, dat zodra iets negatiefs over de islam wordt gezegd, je jezelf meteen kunt verantwoorden voor de rechter en nog wordt veroordeeld ook, óók al is je kritiek waar) Het gaat trouwens helemaal niet om de Arabieren, maar om de Moslims, wereldwijd. Ook in het grootste islamitische land (Indonesië) géén Arabische cultuur, worden christenen vermoord en vervolgd door moslims!
    Wordt het bovendien niet eens tijd om het niet-bestaande woord Islamofobie totaal af te schaffen? Mij dunkt dat het niet meer om een onredelijke, niet bestaande angst voor de Islam gaat, maar volkomen terecht is!

    1. F. Domela Nienhuis

     Gerede aversie jegens de Islam heeft alles met gezond verstand te maken en niets met een fobie. Islamofobie bestaat niet.

     Zo zijn ketters die brandstapels mijden ook niet pyrofobisch.

    2. observer

     Kritiek leveren op een moordlustige ideologie is namelijk geen uiting van angst, maar iets waarvoor je ballen nodig hebt en waar je recht op hebt.
     De enige angstigen hier zijn de deugmensjes die geen kritiek durven te leveren en anderen de mond willen snoeren. Als je dan per se over islamofobie wil spreken, is dat het ten voeten uit:
     de angst om de islam te bekritiseren.

   2. DeBruijn

    @ DidiMadloba

    De internationale veiligheidsdiensten hebben onderzocht hoeveel procent van de islamieten een radicale stroming aanhangt. Je zal het wel niet willen geloven, maar het is tussen de 15 en 25%!

    Op 1,8 miljard moslims is dat met 15% al 270 miljoen mensen!

    Je noemt de Arabische cultuur. Mensen die zich afkeren van de islam, homo’s en sjieten kunnen de doodstraf krijgen in Afghanistan, Pakistan, Bangladesh, Brunei, Quatar, Iran, Jemen, Somalië, Nigeria.

    Dus hou op met de Arabische cultuur: het is van Indonesië tot west-Afrika toe.

   3. DeBruijn

    @ DidiMadloba

    Maar dat betekent dus ook dat 75 tot 85% vredelievend is, althans niet radicaal.

    Ik heb vrienden die moslim zijn. Wij kunnen het heel goed vinden en zij worden ook doodziek van de gekken (zoals zij hen noemen) die overal dood en verderf zaaien.

    Zij worden er ook op aangekeken, wat natuurlijk verkeerd is. Dat is hetzelfde als een Duitser verantwoordelijk houden voor WWII die er niets mee te maken heeft.

   4. Siemien

    @DidiMadloba

    Jij bent bewust onwetend en steekt je islamitische kop in het zand, erger nog, je noemt westerse haatpredikers als oorzaak, bagatelliseert en rechtvaardigt ook nog eens aanslagen, je bent echt ziek..

    De islam is een ideologie die er niet om liegt, jij bent nog erger dan de islam..

   5. Rosasolis

    @DidiMadloba. Er is geen enkele excuus om de wrede daden van radicale moslims te “begrijpen”! Vorige week was een aanval door moslim terroristen op 5 bussen in Karachi, Pakistan. Er waren 20 doden en velen werden verwond…Pakistan is een
    radicale moslim land. De terroristen hebben op hun eigen bevolking geschoten.
    Recentelijk hebben ze ook aanvallen gepleegd in Kashmir, de noordelijke provincie van India. Gisteren en alweer vandaag werden er aanvallen in Sri-Lanka. Op gewone mensen. De islam is een primitief, wrede geloof die mensen aanmoedigen om de meest vreselijk daden tegen mensen, en dieren uit te voeren.

  3. F. Domela Nienhuis

   Hen die de islam de handen boven het hoofd willen houden, die …. hebben bloed aan de handen.

   Ik zie geen verschil tussen hen die de Islam de handen boven het hoofd willen houden en NSB’ers die moedwillig collaboreerden met de vijandige buitenlandse bezettingsmacht. Hen moet ook dezelfde behandeling ten deel komen als wat er na de bevrijding door de Angelsaksische Geallieerden in ons land met de NSB’ers gebeurde.

   1. Dik

    “Ik zie geen verschil tussen hen die de Islam de handen boven het hoofd willen houden en NSB’ers die moedwillig collaboreerden met de vijandige buitenlandse bezettingsmacht. Hen moet ook dezelfde behandeling ten deel komen als wat er na de bevrijding door de Angelsaksische Geallieerden in ons land met de NSB’ers gebeurde.”

    Exact, bovendien gebeurt dat opzettelijk want ik heb het hier talloze keren opgeschreven.

  4. hans-e-pans

   Kijk eens die filmpje op YouTube, verklaard veel.

   https://www.youtube.com/watch?v=ERou_Q5l9Gw

 2. Korporaal Monty

  Gelukkig kan men hier in ons land vredig en veilig Pasen vieren.

  1. Onzin456

   Hoelaang denk je dat we hier nog veilig onze tradities kunnen uitvoeren?

   1. Korporaal Monty

    Heel lang.
    Gezien het drama in Sri Lanka is het bij ons niet zo onveilig als men ons wil laten geloven.

  2. Joop Klepzeikert

   Nog wel. Tot dat moslimtuig hier ook talrijk genoeg is om zich sterk genoeg te voelen. Meestal begint dat als ze zo’n 10% van de totale bevolking uitmaken. Nog zo’n 2% te gaan in Nederland dus.

   1. Korporaal Monty

    Dit heeft niks met percentages te maken maar met blinde haat te je medemens.

    Één gek is al voldoende om zoveel leed aan te richten.

    1. F. Domela Nienhuis

     Islam is toch ook gewoon niets anders dan oorlog, haat en vernietiging? En dat is het al 1400 jaar.

     1. Brazil

      Het christendom, oorlog, haat,vernietiging,
      misbruik, moord, oplichting en nog een
      nog hele lijst.

   2. Vabis

    Het wordt hoog tijd dus om het percentage moslims in ons land drastisch te gaan verminderen alvorens het te laat is!

    1. F. Domela Nienhuis

     We hebben geen andere keus. We zullen de Islam moeten elimineren voordat de Moslims ons uit gaan roeien.

   3. F. Domela Nienhuis

    ISLAMOPHOBIA: THE WORD THAT WAS INVENTED TO MAKE YOU SHUT UP ABOUT ISLAM. IT IS NOT A PHOBIA IF THEY ARE REALLY OUT TO CONVERT, CONQUER OR KILL YOU!

    ZATERDAG 22 MAART 2008

    De islam als veroveringsideologie

    Islam is geen religie, en ook geen cultus. Het is een compleet systeem.

    De islam heeft religieuze, juridische, economische en militaire componenten. De religieuze component is een weerhaak voor alle andere componenten.

    Islamisering doet zich voor wanneer er genoeg moslims in een land zijn om actie te voeren voor hun zogenoemde “recht om hun geloof te mogen belijden”.

    Wanneer een politiek correcte maatschappij met een verscheidenheid aan culturen instemt met de “redelijke eisen” van moslims om hun “geloof te mogen belijden” krijgen ze de andere componenten er onder de tafel bij. Dat werkt zo: (bron voor de percentages: CIA The World Fact Book (2007).

    Zolang moslims ongeveer 1% van de bevolking van een willekeurig land uitmaken zullen ze worden beschouwd als een vredelievende minderheid die voor niemand een bedreiging vormt. Ze worden, in feite, in artikelen en films afgebeeld als unieke, kleurrijke stereotypen:

    Verenigde Staten – 1.0 % moslim
    Australië – 1.5% moslim
    Canada – 1.9% moslim
    China – 1%-2% moslim
    Italië – 1.5% moslim
    Noorwegen – 1.8% moslim

    Bij 2% en 3% beginnen ze bekeerlingen te maken onder andere etnische minderheden en ontevreden groepen, voor een belangrijk deel in gevangenissen en onder straatbendes.

    Denemarken – 2% moslim
    Duitsland – 3.7% moslim
    Verenigd Koninkrijk – 2.7% moslim
    Spanje – 4% moslim
    Thailand – 4.6% moslim

    Vanaf 5% oefenen ze een onevenredig grote invloed uit in verhouding tot hun aandeel van de bevolking.

    Ze zullen aandringen op de introductie van halal (zuiver naar islamitische standaard) voedsel, en zo zorgen voor banen voor moslims in de voedingsindustrie. Ze zullen de druk opvoeren op supermarktketens om dit voedsel in de schappen te plaatsen – met dreigementen voor het geval men aan die oproep niet voldoet. (Verenigde Staten)

    Frankrijk – 8% moslim
    Filippijnen – 5% moslim
    Zweden – 5% moslim
    Zwitserland – 4.3% moslim
    Nederland – 5.5% moslim
    Trinidad & Tobago – 5.8% moslim

    Op dit punt beginnen de pogingen de overheid zover te krijgen dat ze zichzelf volgens de regels van de sharia, de islamitische wet, mogen besturen. Het uiteindelijke doel van de islam is niet om de hele wereld te bekeren, maar om de hele wereld onder de wetten van de sharia te brengen.

    Wanneer moslims 10% van de bevolking uitmaken zullen ze de wetteloosheid doen toenemen om zo te klagen over hun levensomstandigheden (Parijs – autobranden). Elke actie van een non-moslim die de islam beledigt wordt gevolgd door opstanden en dreigementen (Amsterdam – Mohammed cartoons)

    Nadat ze een aandeel van 20% hebben bereikt zijn bij het minste of geringste rellen te verwachten, worden er jihad milities gevormd, komen er hier en daar moorden voor en wordt er af en toe een kerk of synagoge in de brand gestoken:

    Ethiopië – 32.8% moslim

    Bij 40% verschijnen de wijdverbreide bloedbaden, voortdurende terroristische aanvallen en aanhoudende oorlogvoering door milities:

    Bosnië – 40% moslim
    Tsjaad – 53.1% moslim
    Libanon – 59.7% moslim

    Vanaf 60% kun je ook verwachten: ongebreidelde vervolging van ongelovigen en andere religies, sporadische etnische zuiveringen (genocide), het gebruik van de wetten van de sharia als wapen en het invoeren van de jizya, de belasting voor ongelovigen:

    Albanië – 70% moslim
    Maleisië – 60.4% moslim
    Qatar – 77.5% moslim
    Soedan – 70% moslim

    Na 80% kun je verwachten dat de etnische zuiveringen en genocide van de staat uitgaan:

    Bangladesh – 83% moslim
    Egypte – 90% moslim
    Gaza – 98.7% moslim
    Indonesië – 86.1% moslim
    Iran – 98% moslim
    Irak – 97% moslim
    Jordanië – 92% moslim
    Marokko – 98.7% moslim
    Pakistan – 97% moslim
    Palestijnse gebieden – 99% moslim
    Syrië – 90% moslim
    Tadzjikistan – 90% moslim
    Turkije – 99.8% moslim
    Verenigde Arabische Emiraten – 96% moslim

    100% zal de vrede van Dar-es-Salaam inluiden – men denkt dat er vrede zal heersen omdat iedereen moslim is:

    Afghanistan – moslim 100%
    Saudi-Arabië – moslim 100%
    Somalië – moslim 100%
    Jemen – moslim 99.9%

    Dat is natuurlijk niet het geval. Om hun bloeddorst te bevredigen beginnen de moslims dan elkaar om diverse redenen uit te moorden.

    “Voor ik negen was had ik de grondregel van het leven als Arabier al geleerd. Die luidde: ik tegen mijn broer; mijn broer en ik tegen mijn vader; mijn familie tegen mijn neven en de clan; de clan tegen de stam; en de stam tegen de wereld. En wij allemaal tegen de ongelovige. – Leon Uris, “De Hadji”

    Naar het boek van Dr. Peter Hammond: Slavery, Terrorism and Islam: The Historical Roots and Contemporary Threat

    1. Korporaal Monty

     Je hebt je angst goed onderbouwd.

 3. Ries

  Niets is zo zeker als je meent dat je gelijk hebt. En als ik meen dat de islam een verfoeilijke religie is dan heb ik gelijk.

 4. Peter Loosduinen

  Islamofobie is het echte probleem ?
  Neen , de islam.
  Tijd om in Sri Lanka de islam uit te gaan roeien .
  De naam Sri Lanka betekent letterlijk prachtig eiland.
  Weg met de islam en het wordt echt een PRACHTIG eiland.
  Heb dit land bezocht en kan het aanraden.

  1. Vabis

   ‘Tijd om in Sri Lanka de islam uit te gaan roeien .’

   Niet enkel en alleen op Sri Lanka hoor, maar het zou een mooi begin zijn!

  2. Henk12

   Even voor de duidelijkheid, wat bedoel je precies met het uitroeien van de islam? hoe zie je dit voor je?

   Moet ik hierbij denken aan het opjagen en afmaken van alle mensen die openlijk toegeven iets met het islamitisch geloof te hebben?

   Of moet ik dit meer lezen als stoere praat zonder eenig besef van wat je voorstelt? Wellicht is jou bericht vooral een weerspiegeling van je eigen mislukte leven.

   1. Dik

    @Henk12: Hoe we dit moeten lezen? Jouw bericht is islampleitbezorging, islam is staats- en levensgevaarlijk!

    1. Rien Noppen

     Als iemand een kritische kanttekening durft te plaatsen bij het voorstel een genocide te plegen op alle moslims van Sri Lanka wordt dat hier ‘islampleitbezorging’ genoemd.

     Hoe volledig gestoord kan men zijn?

    2. Siemien

     Je leest het precies goed Dik,

     1. Dik

      @Siemien: Inderdation, and tnx for the script! 🙂

     2. Siemien

      @Dik en er zijn er hier een paar die het prima vinden

     3. Dik

      @Siemien: Ik ook, wat ik niet zie boeit mij immers ook niet!

    3. Catalaanse kok

     Siemien plus zijn alterego Dik zijn het type, die elke gristelijke wil vermoorden wegens bewezen pedofilie binnen de gristelijke kerken.

   2. Siemien

    Wenst Henk meer islam?

    1. Dik

     [_] Minder
     [_] Meer
     [x] Geen

     1. van Urk

      Men kan de islam verbieden of beperken. Zoals in Japan. Maar de Japanners gaan heus geen mensen doden omdat zij de islam hanteren.

     2. Dik

      @Urk: Natuurlijk gaan ze geen mensen doden, waarom zou je jezelf op gelijke hoogte willen stellen met islam?

      Beperken, verbieden, vertragen, etaleren, álles moet in het werk gesteld worden om ons te bevrijden van de satanische islam!

    2. Dik

     “Wenst Henk meer islam?”

     Ik DENK dat Henk een zuiger is, hij gaat in het script! 🙂

   3. J.C.

    @Henk12

    “Even voor de duidelijkheid, wat bedoel je precies met het uitroeien van de islam? hoe zie je dit voor je?”

    De linksliberalen en de goedmensen (en of de ouders van hen) hebben vanaf de bevrijdende jaren zestig (vorige eeuw) het christendom hier in Nederland grotendeels uitgeroeid. Zo dus. Ze liepen met bordjes in heftige demonstraties met de tekst “God is dood”. Zo dus. Het woord God kan makkelijk vervangen worden, door de zelfbedachte god, waar islamieten achteraan hobbelen.

    Gek eigenlijk, dat je de christendomslopers nu niet meer hoort over “de achterlijke religie, waar een mannetje op een wolk zit”. Oh wacht, geld en macht. De tijdelijke en verleidelijke instrumenten van Satan. Zo dus.

    Je bent een goed mens, Henk.

    1. Dik

     “Zo dus. Ze liepen met bordjes in heftige demonstraties met de tekst “God is dood”. Zo dus.”

     Maar nu raak je de kern van het probleem JC, de islam laat zich niet wegpesten zoals christenen zich laten wegpesten.

     #theovangogh

 5. Tman

  Moslims zijn voor mij persoonlijk niet te definiëren als mensen,het is een dramatisch mislukte inteelt mutatie tussen tussen mensapen en waanzinnigen!
  Een soort pratende en hatende,hondsdolle beesten!

  1. Joop Klepzeikert

   Moslims zijn afstammelingen van holbewoners en nomaden, die krijgsheer Mohammad bij elkaar bracht om de wereld te veroveren. Dat spul heeft de afgelopen 14 eeuwen op grote schaal inteelt gepleegd, waardoor ze niet voor, maar achteruit zijn gegaan in evolutie, terwijl ze al honderden eeuwen achterliepen toen Mohammad ze uit de woestijn plukte.
   Vandaar ook hun bijnaam Koranderthalers.

   1. F. Domela Nienhuis

    Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de islam
    .
    Op EuropeNews staan Duitstalige citaten over de islam, die door de Zentralrat der Ex-Muslime Österreich (“Centrale Raad van Ex-Moslims Oostenrijk”) zijn verzameld. Op AmsterdamPost staan de vertalingen, die ik hier gefaseerd zal herpubliceren. Hieronder vindt u alvast drie citaten van Mustafa Kemal Atatürk.

    “Deze herdersreligie van een pedofiele oorlogshitser is het grootste blok aan het been van onze natie!”
    Bron: Jacques Benoist-Méchin, Mustafa Kemal: La mort d’un Empire (1954)

    “De islam hoort op de vuilnishoop van de geschiedenis!”
    Bron: Jacques Benoist-Méchin, Mustafa Kemal: La mort d’un Empire (1954)

    “De islam, deze absurde godsleer van een immorele bedoeïne, is een rottend kadaver, dat ons leven vergiftigt.”

  2. Top

   Hieruit blijkt eens te meer zonneklaar het totale, ongeremde gebrek aan respect vanuit de islam. Voor hen die het wezen van de islam doorgronden is deze ‘wake’ absoluut géén verrassing: de grondslag van de islam is ‘onderwerping’, meer specifiek gezegd onderwerping van het inferieure aan het superieure (ofwel van het zwakkere aan het sterkere).
   Een initiatief als deze ‘wake’ is niets meer dan het directe en volkomen logische gevolg van de ‘grondhouding’ van islam-gelovigen: hun absolute geloof in hun superioriteit. De daadwerkelijke slachtoffers doen er niet echt toe, hoogstens voor zover ze het verdriet over de dood van de neergeschoten islamiet kunnen dragen, vergroten of verlengen. Zo niet, dan kunnen in de ogen van mede-islamieten de echte slachtoffers nog tot daders worden ook: het zijn immers de inferieure slachtoffers die ervoor zorgden dat de politie in moest grijpen en uiteindelijk de superieure islamiet om het leven bracht… De superieure kán ook niet schuldig zijn ten opzichte van de inferieure – het is altijd andersom: de inferioriteit staat per definitie schuldig (daar hoeft niet eens iets voor gedáan te worden, het is een uitgangspunt waarop al het verdere gebaseerd is) ten opzichte van de superioriteit. Immers, was dat niet zo, dan was de superieure niet meer superieur.
   In tegenstelling tot wat verreweg de meeste mensen denken is de kern van de islam dus:
   – volkomen te BEGRIJPEN en in het geheel niet irrationeel, mysterieus of mystiek. Het is simpele menselijke logica. Er zit geen spatje ‘goddelijks’ in (reden waarom ik het ook geen religie wil noemen). Het is helemaal logisch, vanuit het superieure standpunt.
   – NIET gebaseerd op gelijkheid zoals de gehele westerse wereld EN het christendom dat zijn, maar op ONGELIJKHEID;
   – GEEN RELIGIE van vrede maar een IDEOLOGIE van STRIJD, nl. tussen de superieuren en de inferieuren; Dat verklaard de onderdrukking van de vrouw door de man, van de homo door de hetero, van het slachtdier door de mens. En uiteraard van de kaffer door de islamiet. Er is daar helemaal geen probleem mensen.
   – zeker GEEN ‘ONSCHULDIGE’ religie maar een samenleving ONTWRICHTENDE en onmogelijk makende visie op het menszijn, ofwel een TOTALITAIRE IDEOLOGIE. Vandaar dat de islam zelf nergens ooit iets heeft opgebouwd, en daar waar zij verspreid werd alles wat er was kapot gemaakt heeft.
   Mensen, de islam is niet ‘raar’ of ‘vreemd’. Er is geen enkele reden om te zeggen: “nou ja, wij weten het fijne er ook niet van, we kunnen er niet over oordelen. Het is zo complex, en al die teksten in het Arabisch…”
   We kunnen wél oordelen. Aan de vruchten herken je de boom. Deze wereld is niet irrationeel. Dus ‘onbegrijpelijk’ gedrag zoals een ‘wake’ om een moordenaar te herdenken, ‘verwarde’ mannen die zomaar met messen op voorbijgangers insteken, dat is allemaal niet zo vreemd en onbegrijpelijk. Het is allemaal doodgewoon onderworpen aan oorzaak en gevolg, net zoals alle dingen in deze kosmos. Het woord ISLAM zelf betekent verdorie ‘ONDERWERPING’… Hoe moeilijk kan het zijn?

   1. Tman

    @top
    Leuk geprobeerd,
    oog om oog,tand om tand!

   2. Marija

    @top, dit lijkt mij een logisch en duidelijke uitleg.
    De conclusie: er valt niets in redelijkheid te bereiken met deze onmensen. Weg er mee. Wie nog wil geloven in vredelievende moslims heeft een gaatje in zijn hoofd of is onherstelbaar naïef.

    1. Henk12

     Gelukkig hebben we vredelievende Marija.

     1. Dik

      @Henk12: En jij dan Henk, islam kan bij jou geen kwaad doen, toch?

      Wil je een paar voordelen opnoemen van islam? Doe er maar een stuk of drie, daarna ga ik bepalen of ik jou in mijn script ga zetten.

   3. Rien Noppen

    Deze tekst pikte Top zonder bronvermelding van TPook, of mogelijk schreef hij op dat blog dezelfde tekst.

    1. Top

     Knap hoor! Blablabla, Blaaskaak. Ik sta zelfs op de Elsevier, met dit stuk, alleen kan jij dat niet lezen, want dat kost iets wat jij al jaren niet meer heb. Geld!

  3. Korporaal Monty

   Misschien kan je ze ‘untermensche’ noemen?

 6. Joop Klepzeikert

  Wie had iets beters van het extreem socialistische NieuwZuur verwacht?
  Zelfs de campingzender SBS brengt het nieuws op een fatsoenlijker manier.

 7. Ritter

  290 doden; voornamelijk christenen.

  Hoe anders reageren de media en politiek op deze aanslag dan na de aanslag in Nieuw-Zeeland.

  Gaan de vlaggen nu halfstok? Zijn daar oproepen voor in de media? Worden kerken bezocht door politici en krijgen deze extra bescherming zoals na de aanslag in Nieuw-Zeeland gebeurde?

  Nee, want het zijn “maar” christenen. En daar hebben de media en veel politici het niet zo op.

  Al jaren vind in veel islamitische landen een vervolging van christenen plaats. Ook daar hebben veel media en politiek geen enkele interesse in en aandacht voor.

  1. Jumping

   Inderdaad Ritter het zijn maar christenen.

   Ik wacht persoonlijk op Halsema.

   Hier toont Links zijn ware gezicht.

   1. poldi

    Correctie

    Niet Halsema maar HALALSEMA.

   2. Dik

    “Ik wacht persoonlijk op Halsema.”

    Dan kun je lang wachten, Halsema heeft een islamitische agenda!

  2. Peter Loosduinen

   100 % eens met Ritter !
   Binnenkort begint de ramadan en dan verschijnt de Premier weer met zijn smoelwerk in de media om de moslims een gezegende ramadan ( of zoiets ) toe te wensen.
   Bij de christelijke feesten doet hij zijn bek niet open.
   Op en top moslimknuffelarij.

  3. Top

   Elke moslimaap wil de zilverrug nadoen in achterlijkheid die zij als fantastisch bewonderenswaardig gedrag beschouwen. Daarom komen zij ook niet verder. Na eeuwen. Na bijna 1,5 millennium.
   Nog steeds zo achterlijk dat zij die pedofiele genocidepleger bewonderen. Nog steeds zo achterlijk dat zij bang zijn voor een imaginaire geest die hen gaat straffen.
   In feite mogen we al blij zijn als zij kunnen poepen en niet direct op familieleden springen om te trouw-verkrachten maar het is natuurlijk allemaal ontzetten triest dat wij die debielen hier binnenlaten alsof we de hekken van de dierentuin openen en zeggen: hier, gratis huizen, gratis Miele en gratis verkrachten. GO!

  4. Korporaal Monty

   @Ritter
   “Hoe anders reageren de media en politiek op deze aanslag dan na de aanslag in Nieuw-Zeeland.”

   Maar niet alleen de media en de politiek.
   Ook de reageerders hierop DDS reageren heel anders.
   De aanslag in Nieuw Zeeland was niet meer of minder dan de gemiddelde aanslagen die er wereldwijd gepleegd worden. Eigenlijk niet noemenswaardig.

 8. poldi

  Alles wordt in het werk gesteld om deze aanslagen niet te linken met de ISLAM.
  Let op, het zijn verwarde mensen met een te lage bloedsuikerspiegel.

 9. Cycle25

  Het Stockholmsyndroom is neergedaald bij links, nu door doorzetten en populisme krijgt de schuld van alles rondom 911. We kennen een nieuw fenomeen erbij : omgedraaide causaliteit. Links is van god los..

  1. Dik

   @Cycle25: Dat is exact waar het in de islam om draait. Als jij terechte kritiek uit op de islam wordt jij bestempeld als islamofoob, het woord bestaat niet eens!

  2. Dik

   Zo blijkt; wie de islam omarmd moet de dood vrezen!

 10. poldi

  Zolang de identiteit van de daders niet bekend is (wat ik niet geloof) ben ik zeer benieuwd of de Tweede Kamer deze aanslagen net als die in Nieuw-Zeeland waar vele moslims slachtoffer werden, herdenkt.

 11. Henk Albarda

  Toen ‘Nieuw Zeeland’ bekend werd, werd de dader door heel links (ongetwijfeld tot genoegen Noppen cs) onmiddellijk, zonder enige vorm van onderzoek, tot rechts extremist bestempeld, waar de socialistische hoofddoek premier van Nieuw Zeeland onmiddellijk aan meedeed. Na eerste onderzoek bleek dat de dader vrijwel zeker Ook rechts-extremisme verweten kan worden, maar beslist deels Marxist was, China bewonderde. Alle rechtse groepen in West Europa werden door links onmiddellijk beschuldigd. Nu is een veel ergere aanslag op christelijk kerken in Ceylon gepleegd en onmiddellijk moeten de moslims beschermd worden. Vrijwel Terloops wordt toegegeven dat het wel erg is, die slachtoffers, maar het is toch veel erger dat nu ‘waarschijnlijk’ die lieve, vrijwel allen vreedzame, moslims weer onterecht erop worden aangekeken. Hoe onvoorstelbaar laf kun je als links met 2 maten meten…….

  1. poldi

   +++++++

  2. Rien Noppen

   “Toen ‘Nieuw Zeeland’ bekend werd, werd de dader door heel links (ongetwijfeld tot genoegen Noppen cs) onmiddellijk, zonder enige vorm van onderzoek, tot rechts extremist bestempeld,:

   Dat was een feit dat ook van aanvang duidelijk was.

 12. Jumping

  Natuurlijk zijn ook voor het Linkse Demoniserende wegkijkblok, de moordenaars bekend, het zijn het toch gewoon Moslims.
  In Nederland is Theo van Gogh, het eerste slachtoffer geweest.
  In Utrecht 4 personen.

 13. Henk Albarda

  Mijn bijdrages zullen altijd dubbelingen inhouden…….

  1. Catalaanse kok

   Met uw goedvinden lees ik uw bijdrages slechts een keer.
   Maar bedankt voor de interessante en belangrijke mededeling.

  2. Rien Noppen

   Dat is niet het grootste probleem, Henk.

 14. poldi

  Mooi hoe de NOS angstvallig blijft verzwijgen dat het waarschijnlijk radicale moslims zijn geweest die de aanslag hebben gepleegd, terwijl op andere media al namen bekend zijn gemaakt van daders…het zal wel weer peentjes zweten zijn op de redactie, hoe ze dit weet zo kunnen spinnen dat de moslims de grote slachtoffers zijn van deze daad…

  Verder ben ik benieuwd of er net zo’n mediacircus op gang komt als met Nieuw Zeeland ? Zouden moslima’s uit solidariteit met de anderen hun kopvodden nu ook afdoen (net zoals de Nieuw Zeelandse vrouwen en president ze opdeden) ?
  Een walgelijke en tenenkrommende vertoning was dat.

 15. poldi

  Telegraaf/AD
  —————-

  Tien dagen geleden werd nog een waarschuwing uitgedaan over mogelijke dreiging voor kerken van een radicaal ISLAMITISCHE groepering.
  De National Thowheeth Jama’ath (NTJ) zou aanslagen hebben gepland, zo was bekend bij inlichtingendiensten, maar die informatie leidde niet tot actie van de regering.
  NTJ is een groepering radicale moslims die vorig jaar verantwoordelijk werd gehouden voor de vernieling van boeddhistische beelden.

 16. Ries

  Nieuwsuur en alle linksaffers hebben het Paasevangelie op een bijna letterlijke manier uitgevoerd. Waar Pontius Pilatus uitriep dat hij zijn ‘handen in onschuld waste’ toen mensen schreeuwden om zijn executie, deed deze Pontiusslapjanus niets om dergelijk barbarisme te voorkomen. Hij boog neder en liet het op zijn beloop. Wel, wie daar niet een hele grote vergelijking ziet met de deugers, is zelf een deuger…

 17. Meriadoc Brandebok

  De drie belangrijkste haatgroepen, modlimhaat (islamofobie), christenhaat en Jodenhaat (antisemitisme) zijn altijd een probleenm, ongeacht de situatie.

  1. Ries

   Zolang je de ander niet vermoord of daartoe oproept, s het tot daaraantoe. Ik haat de islam, maar ik heb nog geen enkel mens, laat staan een moslim, voor zijn bek geslagen. Ik moet eerlijk zijn… De verleiding is wel eens erg groot.

   1. Meriadoc Brandebok

    Goed punt, Ries.

   2. Raveltje

    Zo denk ik er ook over.

  2. F. Domela Nienhuis

   Islamofobie bestaat niet. Aversie jegens de Islam rust op gezond verstand.

 18. poldi

  Telegraaf/AD
  —————-
  Grote paniek in kerk München door ’verwarde man’: 24 gewonden.

  MÜNCHEN – Een 36-jarige man heeft in München tijdens een paasdienst in de Sint-Pauluskerk zaterdag grote paniek veroorzaakt. Kerkgangers dachten dat hij een aanslag zou plegen. In het vluchtgedrag en de chaos die daarop volgde, raakten 24 gelovigen gewond.

  De man kwam de kerk zaterdagavond tijdens de dienst binnenstormen en schreeuwde verschillende onverstaanbare leuzen, zo maakte de politie zondag bekend. Ook gooide hij ruiten van de kerk in met stenen. Volgens Duitse media maakte hij een verwarde indruk en zou hij ook ’ALLAHU AKBAR’ hebben geroepen. Vervolgens brak er grote paniek uit. Gelovigen wilden zo snel mogelijk de kerk uitvluchten.

  ———————————

  VIELEN DANK FRAULEIN MERKEL MET DEINE “WIR SCHAFFEN DAS”.
  En bedankt Rutte voor het slaafs volgen van frau Merkel door onze grenzen open te houden.

  1. DidiMadloba

   Alsof dat een vluchteling is, en alsof je een grens kunt afsluiten zodat er geen mensen met gevaarlijke bedoelingen meer over komen.

   Ik wed dat deze man in Duitsland is geboren en getogen.

   1. Top

    Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit gekropen bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. Ik ben er van overtuigd, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heeft bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen. Niknok.

    1. Rien Noppen

     Sinds hier de obsessies en problemen van Top voor pedofilie werden ontmaskerd laat hij verwijzingen naar pedofilie weg in zijn zwakzinnige scheldpartijen.

     Top blijft een zieke trol maar dit voordeeltje zullen we dan maar noteren.

     1. Vabis

      Jij hebt niets maar dan ook niets ontmaskerd betreffende Top, zwakzinnige leugenaar! Er is er hier maar èèn die pedofilie heeft verdedigt en dat ben jij.

     2. Top

      Blablabla. Blaaskaak. En dat zegt het ‘erelid’ van stichting Martijn. En ‘zieke trol’? Daar was je vader mee getrouwd, die arme man!

     3. Top

      @ Vabis,

      Ach ja, Noppie slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijkt, altijd op zijn armzalige leventje. Heeft het dan ook altijd over een stukje tekst, wat ik geschreven heb en hem blijkbaar nog steeds dwars zit en vult dat aan, met het eerste wat er bij hem in de buurt staat en dat is natuurlijk ‘vaseline’, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd. Ik heb mijn doel, in ieder geval geraakt, met grote nauwkeurigheid..

 19. DidiMadloba

  Nieuwsuur is gelukkig niet bang taboes te breken. Want eigenlijk kun je op he vingers aftellen dat de voortdurende westerse haat jegens de islam moslims irriteert, en de heethoofden onder hen tot vreselijke daden brengt.
  Terwijl de meeste bezwaren tegen de islam bezwaren zijn tegen de cultuur uit het Midden Oosten. Sommige radicale christenen zijn even erg, en niet-arabische moslims zijn helemaal in orde.

  1. Original NL

   Quote…de voortdurende haat tegen moslims….
   Hoe zou DAT nou komen denk je?

   1. Scaldis

    @Original NL het is beter niet te reageren op deze Trol-kol. Als je ze voert blijven ze leven.

    #negeren

   2. Original NL

    Ach ja natuurlijk..het is de jaloezie van de westerse bevolking wegens de enorm positieve bijdrage aan onze economie en kultuur en veiligheid.
    Vergeleken met de islam was Mahatma Gandhi een massa moordenaar.
    Mijn welgemeende excuses…aan deze uitverkoren religie.

  2. DeBruijn

   @ DidiMadloba

   Sommige radicale christenen zijn even erg.

   Waar blazen christenen zich op Didi?

   Je kunt beter zeggen radicale atheïsten zijn net zo erg of eigenlijk nog erger. Moslims hebben geen 80 miljoen mensen uitgeroeid net als Mao.

   1. F. Domela Nienhuis

    Bij Moslims staat de teller op 270 miljoen. Het overtreft Nazisme en communisme bij elkaar opgeteld. En van het Derde Rijk en het nationaal socialisme en van de Sovjet Unie en het communisme zijn we in Europa reeds lang verlost. Nu wordt het tijd Europa te verlossen van de Islam. We zullen de Islam moeten elimineren voordat de Moslims ons uit zullen gaan roeien.

  3. F. Domela Nienhuis

   De Islam is al 1400 jaar oorlog, haat en vernietiging. De Islam heeft nooit vrede gekend, hooguit gevechtspauzes. Moslims zijn ook niet voor rede vatbaar. Waar wij in het ontwikkelde deel van de wereld het primitieve Middeleeuwse recht van de agressiefste hebben verruild voor de kracht van de rede, zijn de Moslims in diezelfde achterlijke Middeleeuwen van 1400 jaar geleden blijven steken. Er is slechts één methode waarop Moslims tot bedaren te brengen en dat is hen een gepast prijskaartje in rekening te brengen. Lik op stuk dus. Het kan helaas niet anders bij die Middeleeuwers. Je kan een Middeleeuwer wel uit de Middeleeuwen halen, maar niet de Middeleeuwen uit een Middeleeuwen. Dat blijkt ook wel bij Moslims die al generaties lang hier in Nederland wonen. Die achterlijkheid is niet uit hun hoofden te rammen. En derhalve dienen de wegen tussen Europa en de Islam te scheiden. De Moslims dienen ofwel de Islam de rug toe te keren, dan wel Europa te verlaten en terug naar hun natuurlijke habitat, te weten die Middeleeuwse zandbak. Abraham Kuyper zeide het ooit al: “Wat bijeen hoort dient zich te verenigen. Wat niet bijeen hoort dient uit elkaar te gaan.” Nergens kunnen Moslims in vreedzame coëxistentie met anderen leven. Niet eens met elkaar. Zie Afghanistan, Pakistan, Iraq, Yemen, Somalië. Alle landen welke nagenoeg voor de volle 100 % zijn geïslamiseerd. Sommigen noemen asieleisers uit deze landen vluchtelingen. Dat zijn ze niet. Want ze ontvluchten niet hun shit hole, maar ze brengen hun shit hole hierheen en dringen hier hun shit hole aan ons op.

 20. Rien Noppen

  Als idiote islamisten achter deze gruwelijke aanslag zitten zal dat ook vreselijk zijn voor de islamitische minderheidsgroep op dat eiland. Die zullen dan ongetwijfeld het slachtoffer worden van grootschalig etnisch geweld.

  Intens triest, dit.

  1. Ries

   Persoonlijk voel ik niet zo mee met de zwijgende moslims. En of ze slachtoffer worden van het grootschalige geweld, kan me eigenlijk niet veel schelen. En ga nu niet roepen dat ik geen gevoel heb. Heel veel zelfs, maar als al die ‘goede moslims’ niet in staat zijn hun afkeurende stem te laten horen, dan zijn ze net zo schuldig. Onbegrijpelijk dat jij het voor deze slapjanussen opneemt. Het is dus minder triets dan jij meent dat het is.

   1. Dik

    @Ries: Je voert een zuigtrol.

    1. Ries

     Ik weet het Dik, maar een voortdurend drup op dezelfde plek is uiteindelijk funest. Meer woorden wijd ik er niet aan.

 21. Dik

  Geleend van Hans Varkevisser:

  De NOS legt nog even aan het volk uit hoe ut naw écht met het uh…”geweld” in Sri Lanka zit.

  Ook weer heel knap om het woord ISLAM niet één keer te laten vallen en ons langdradig te “informeren” over de echte bad guys aldaar: de boeddhisten en de Tamils. Het beeld moet blijven hangen dat er een wat onderhuidse instabiliteit in het land zou heersen waarin ..eh…”terreur” een beetje vervelend bijverschijnsel is. Helemaal aan het eind lezen we (en dat beeld mot natuurlijk bij de gemiddelde lezer graag blijven hangen):

  “Er is een soort zenuwachtigheid om het machtsspel en die is veel ingewikkelder dan in de jaren zeventig en tachtig. De oppositie is erg versplinterd en de corruptie is toegenomen. Welke groep zou in staat zijn om deze aanslagen te plegen? Ik weet het niet.”

  Joh NPO? Geen enkele suggestie uiteraard, dit is totaal onbekende materie, hier is ook helemaal geen sprake van bepaalde indicatoren die we wel…eh…vaker tegenkomen in het nieuws, zoals:
  – aanslagen tijdens christelijke feestdagen met veel uh…ongelovigen fijns gelokaliseerd op één plaats
  – aanslagen op kerken en “luxe” hotels waar (westerse) toeristen verblijven
  – lieverdjes die zichzelf opblazen of anderszins met bommen gooiden?

  Joh: dat is helemaal nieuw, geen idee wat daar naw achter zou kunnen zitten, dat doet helemaal geen belletjes rinkelen toch?

  Wat een VIEZE RATTEN zijn jullie!
  Want nog voordat er überhaupt nog maar iets bekend was kwamen juli al met het beschuldigende islam pamperende vingertje richting boeddhisten (zie screenshot in het commentaar). Vraagje: sinds wanneer zijn boeddhisten sowieso in oorlog met christenen op Sri Lanka?
  Ook wist het niet policore deel van de pers, zeg maar hullie die de waarheid spreken, zoals The Post Online al na iets langere tijd heel precies te melden wie hier achter zaten, terwijl jullie nog fijn bleven hangen in je islam ontkenningsfase.
  Voorts was ook al bekend dat er weer eens Alua Hakkenbar was gekrijst door het geestelijk gestoord islamitisch moordenaars geteisem en ook dat een week daarvoor al officiële waarschuwingen voor islamitische aanslagen in Sri Lanka waren uitgegaan.

  RATTEN ZIJN JULLIE!

 22. Dik

  Nee, niet ‘de wereld’ was ‘genoodzaakt’ een nieuw woord te bedenken – het woord islamofobie is gefabriceerd door moslims zelf. En wel opzettelijk, als retorisch wapen. De vage betekenis is vooral bedoeld om de aandacht af te leiden van kritiek op de islam en om critici een negatief etiket op te plakken, ook al is die kritiek gebaseerd op eigen observatie en studie en heeft deze niets te maken met blind vooroordeel. Het lijkt wel of de hele westerse wereld – politieke leiders, media, universiteiten – druk doende is de aandacht af te leiden van islamkritiek of de critici onschadelijk te maken.

  1. Original NL

   En zo is het maar net Dik!
   Het ergste is dat de invloed van de islam in nederland steeds groter gaat worden daar- ,nog buiten het feit dat de grens nog steeds open staat, – de moslims zich voortplanten als konijnen.

   1. Dik

    @Original: Zeker, zie hieronder het zoveelste bewijs!

    Opmars salafisme
    Telegraaf woensdag 27 februari 2019

    De groei van het salafisme in Nederland zet door. Volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) kent ons land tientallen salafistische ’aanjagers’ – predikers die een boodschap van haat en intolerantie verspreiden en aanzetten tot extremisme.

    Een deel van deze predikers vergoelijkt geweld en blijkt actief in kringen van jihadisten. De ’aanjagers’, die veelal verbonden zijn aan salafistische organisaties, krijgen steeds meer macht.

    Zij domineren volgens de NCTV het niet-reguliere islamitische onderwijs, onder andere met ’kadertrainingen’ – bedoeld om „moslimjongeren op te leiden tot leiderschap, om zo op lange termijn sleutelposities in de Nederlandse samenleving in te kunnen gaan nemen.”

    De opmars van het salafisme komt mede door onderwijs in de orthodox-islamitische leer in Saoedi-Arabië, waar 111 moslimjongeren uit ons land zijn afgestudeerd aan de universiteit van Medina, een salafistisch bolwerk.

    Innige banden met jihadisten maken het salafisme angstaanjagend. PvdA’er Marcouch zag dat gevaar toen hij als Tweede Kamerlid pleitte voor een verbod op salafistische organisaties. „Salafisten bieden jihadstrijders een ideologie voor hun bloeddorst”, aldus Marcouch in 2015.

    Sindsdien is er niets ondernomen om verdere verspreiding van het salafisme te voorkomen. Het kabinet kan niet langer treuzelen en moet nu in actie komen.

    Papieren editie

 23. Dik

  Geleend van Syp Wynia, vrijdag 14 april 2017

  Nederland telt al veel moslims, en door de komst van asielzoekers uit Syrië worden dat er alleen maar meer. Dat de islam Nederland – van zichzelf geneigd tot aanpassen – verandert, is ­zeker. De islamisering van Nederland is een beladen begrip, niet in de laatste plaats omdat Geert Wilders het tegengaan van die islamisering tot politiek speerpunt heeft gemaakt. Maar dit wil niet zeggen dat die islamisering niet bestaat.

  #27102010

  1. Top

   “We do not know whether Hitler is going to found a new Islam. He is already on the way; he is like Mohammed. The emotion in Germany is Islamic; warlike and Islamic. They are all drunk with wild god. That can be the historic future.”

   Winston Churchill.

   Da’s even slikken.

 24. Dik

  Islam is fascisme

  De islam bestaat niet uit mensen dus het kan geen nazi zijn. De islam kent wel nazistische standpunten, want wat is nazisme?

  Een nazi is een aanhanger van het nationaalsocialisme. Het nationaalsocialisme, ook wel ingekort tot nazisme, is een aan het fascisme verwante ideologie. Het fascisme is een extreme vorm van autoritair nationalisme en is antidemocratisch, anticommunistisch, antiliberaal, antiparlementair en anti-intellectueel. (Geleend van Wiki)

  Het nazisme en dus het fascisme zijn elementen die overduidelijk zijn terug te vinden in de islam. De islam is geen religie maar heeft wel religie aan boord. Islam is een systeem, een totaalpakket bestaande uit politieke, militaire, maatschappelijke, juridische en religieuze componenten.

  1. Original NL

   Kortom..de islam is een gevaar voor uw kinderen en kleinkinderen.
   #stem de moslim knuffelaars weg!!!

   1. Dik

    +1

   2. Dik

    Geleend van Bram Krol:

    Probeer het maar te ontkennen. Wring je maar in allerlei bochten voor een betere verklaring. Maar – zeg ik je – veel moskeeën zijn een vijfde colonne. Ze staan onder toezicht van een vreemde staat, direct (Turkije) of indirect (Marokko, maar dat wordt ontkend). De imams worden geleid en betaald vanuit het buitenland en zijn een soort geheime agenten en propagandisten van een vreemde leer.

    Dat dan even kort door de bocht. De situatie is zowel in de grote koepels van Turkse als van de Marokkaanse moskeeën alarmerend. Vooral de Turken maken het bont. Terwijl hun overheid alle christelijke invloed in hun eigen land met geweld tegengaat en er gedurende een eeuw miljoenen christenen zijn vermoord of verjaagd, sturen ze honderden imams naar Europa, betaald en gecontroleerd door het Turkse ministerie voor godsdienstzaken (Diyanet). Ze rapporteren over de mening van hun landgenoten, leggen lijsten aan van Koerden en vrijdenkers en mensen die tegen Erdogan zijn. Ze geven stemadvies, ook al kennen ze ons land niet en spreken ze geen woord Nederlands.

   3. Dik

    Wees gewaarschuwd. Begrijp het goed, salafisme is niet een bijzondere vorm van de islam, maar de standaard islam. Of willen we in dezelfde val lopen als het onnozele en goedgelovige Zweden? “Wij komen als vluchteling, en straks bent u dat…”

   4. Dik

    Overheidssubsidie voor Islamitische organisatie

    SPIOR staat voor Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond en werd opgericht in 1988. Destijds gebeurde dat op initiatief van 16 moskeeën in Rotterdam met als doel om de gemeenschappelijke belangen te vertegenwoordigen, wat zich toen met name richtte op huisvesting van moskeeën.

    De activiteiten van SPIOR worden mogelijk gemaakt door subsidies en bijdragen van overheden en fondsen. In 2016 (en/of in de afgelopen jaren) ontvangt SPIOR bijdragen van: de Gemeente Rotterdam, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (via het Dienstencentrum voor GVO en HVO), het Oranje Fonds, Kerk en Wereld, het Kansfonds, het Fonds Sluyterman van Loo, Stichting Bevordering van Volkskracht, de Haëlla Stichting, Oxfam Novib, Stichting Swart van Essen, Stichting Democratie en Media, the Open Society Foundations, het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, het VSBfonds, de Janivo Stichting, KNR (commissie PIN), Stichting het R.C. Maagdenhuis, Stichting Brentano’s Steun des Ouderdoms, het Sint Laurensfonds, het FondsDBL, het FNO, de Stichting Elise Mathilde Fonds en het Fonds Lidmatenhuis.

    Bron: spior.nl/financiering-2/#

   5. Dik

    Islamisering wordt omschreven als een proces:

    “Een techniekinstructeur van de Hoofddorpse vmbo-school het Hoofdvaart College is al ruim een maand geschorst omdat hij de profeet Mohammed beledigd zou hebben. Leerlingen van de school deden daarover hun beklag bij de directie. De instructeur ontkent de beschuldiging.
    De techniekinstructeur van het Hoofdvaart College in Hoofddorp zit al een maand thuis.”

 25. Dik

  Islamisering in een notendop

  – 1951: Zeventig gezinnen van islamitische Molukse militairen komen naar Nederland. Het zijn de eerste moslims die groepsgewijs naar Nederland komen.
  – 1954: De eerste Nederlandse vertaling van de Koran verschijnt.
  – 1956: In het Friese Balk en in Den Haag worden de eerste twee moskeeën van Nederland geopend. Koningin Beatrix viert in Den Haag in 2006 het vijftigjarig bestaan. Ze komt tevoren overeen geen handen te zullen schudden.
  – 1971: Het aantal moslims in Nederland, vooral pas geïmmigreerde Turken en Marokkanen, bedraagt 54.300 personen.
  – 2004: Theo van Gogh wordt afgeslacht door een moslim, hij zou de profeet hebben beledigd
  – 2004: Geert Wilders wordt vanaf nu 24 uur per dag beveiligd vanwege zijn anti-islamitische opvattingen
  – 2007: Cabaretier Ewout Jansen krijgt afzeggingen en minder boekingen omdat hij grappen maakt over moslims. Na een optreden op een vmbo-school kwamen drie scholieren op Jansen af. Eén van hen: ‘De islam is geen gewelddadige godsdienst. Als je dat nog één keer zegt, ram ik je in elkaar.’ Cabaretiers blijken beducht voor het maken van islamgrappen.Youp van ’t Hek: ‘Ik let wel op mijn woorden. Ik denk wel na.’
  – 2009: In Amsterdam schorste het GVB een trambestuurder omdat hij een christelijk kruis droeg op zijn uniform. Het dragen van een islamitisch hoofddoekje boven datzelfde uniform is wel toegestaan. De tramconducteur werd door de rechter in het ongelijk gesteld.
  – 2010: Op woensdag 27 oktober 2010 riep Femke Halsema* (GroenLinks) de Regering met een motie op om de islamisering van Nederland (in woord én daad) niet tegen te gaan. De gehele Tweede Kamer, met uitzondering van PVV & SGP, stemde voor.
  – 2011: Supermarkt Aldi wijst een sollicitant af wegens het dragen van een hoofddoek, maar keert op zijn schreden terug als de broer van de sollicitant de publiciteit zoekt.
  – 2014: Wim van de Camp, europarlementariërs voor het CDA, meldt op Twitter: ‘In een sterk deconfessionaliserende wereld kies ik voor de Islam als bond­genoot van het Christendom’.
  – 2015: De gemeente Bunschoten-Spakenburg plakt in de sporthal die is ingericht voor de noodopvang van 150 asielzoekers foto’s af van bierdrinkende jongeren en de Amsterdamse Wallen. De foto’s zouden aanstootgevend kunnen zijn.
  – 2017: De salafistische As-Soennah moskee in Den Haag (Stichting As-Soennah/Centrum Sjeikh Al Islam Ibn Taymia) ontving (2013 en 2017) €44.083 euro aan subsidie.
  – 2018: “Meester Boot” is na 15 jaar niet meer welkom in het Haagse buurthuis De Mussen. Strenggelovige moslima’s, de ’buurtmoeders’, zorgden er uiteindelijk voor, dat hij na vijftien jaar moest vertrekken. De moslima’s accepteerden echter geen man als leraar. (Telegraaf 4-10-2018)
  – 2018: * Femke Halsema wordt burgemeester van Amsterdam en geeft aan het boerkaverbod niet te zullen handhaven.
  – 2018: In Nederland zijn nu meer dan 1 miljoen moslims en meer dan 450 moskeeën, de teller loopt door…
  – 2019: Leerkracht geschorst na ’beledigen profeet’ (Telegraaf 26-2-2019)

  1. F. Domela Nienhuis

   Ook een interessant artikel:

   gerard1945.wordpress.com/2016/10/31/hoe-nederland-zich-steeds-meer-politiek-correct-aan-het-aanpassen-is/

   Sowiezo zijn de artikelen van Gerard de Boer een aanrader.

 26. Dik

  Op 27 oktober 2010 hebben de Kamerleden Femke Halsema (GL), Job Cohen (PvdA), Alexander Pechtold (D66) en Emile Roemer (SP) een motie ingediend van de volgende strekking:

  “Verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering GEEN doelstelling van beleid is.”

  De naar Halsema genoemde motie kreeg de steun van de overgrote meerderheid van de Tweede Kamer. Alleen de PVV, SGP en de voormalige Groep Bontes-Van Klaveren waren tegen. Dat ook de VVD en het CDA de motie hadden gesteund, heeft dan ook veel kwaad bloed gezet bij een groot deel van de bevolking. Men vond het zelfs een vorm van landverraad, want islamisering is niets anders dan een proces van het omvormen van onze democratische samenleving naar een islamitische religie, cultuur en wetgeving. En hier tegen ingaan zou dan geen regeringsbeleid mogen zijn…?

  1. van Urk

   Dus volgens de logica van Nieuwsuur zijn islamofobisten verantwoordelijk voor de aanslagen op hun eigen Kerken en Hotels. Het is maar dat u het weet..

   1. Dik

    @Urk: Zoals je misschien wel weet is de zogenaamde ‘omdraaiing’ binnen de islam zeer gebruikelijk. Ze vermoorden en moorden erop los en geven de slachtoffers gewoon de schuld, er zijn genoeg useful idiots (ook hier) die daarin meegaan.

    – 1951: Zeventig gezinnen van islamitische Molukse militairen komen naar Nederland. Het zijn de eerste moslims die groepsgewijs naar Nederland komen.

    – 2019: Leerkracht geschorst na ’beledigen profeet’ (Telegraaf 26-2-2019)

 27. Piet51

  Een groot aantal reacties hier getuigen niet van veel feitenkennis. Het is zeker heel erg wat die kleine 300 christenen in Sri Lanka is overkomen door toedoen van een paar moslimfanatici. Net zo erg als die aanslag in Nieuw Zeeland, waar terecht ook veel aandacht voor was. Ik zou de mate van aandacht niet willen turven. Maar een snelle en vooral eerlijke blik op de feiten laat wel zien, dat er heel, heel veel meer moslimslachtoffers van terreur zijn dan slachtoffers uit de westerse beschaving, deels christenen en inclusief de 9/11 slachtoffers. Deze wandaden aan de islam in het algemeen toeschrijven komt dan niet zo geloofwaardig en intelligent over. Behalve natuurlijk als je de islam een neiging tot zelfvernietiging toeschrijft. Maar dat lees ik hier nergens.

  1. Gekko

   Natuurlijk Piet51, iedereen die hier reageert is oliedom. Alleen jij bent slim. Gelukkig maar.

   Dus kom maar op met die ‘feiten’ over al de aanslagen OP moslims. We zijn allemaal reuze benieuwd wat jij weet (en wij niet).

   1. van Urk

    Piet51, Het is ook een feit dat de meeste islamitische slachtoffers gedood werden door, jawel..moslims. Maar het gaat niet zozeer om die aanslagen, maar vooral hoe bepaalde bevolkingsgroepen dag in, dag uit, vervolgd worden via andere fronten. Zoek op de wereldkaart maar op in welke landen de christenen vervolgd worden en in welke landen de moslims vervolgd worden.

  2. Jv

   Hoe naïef!! Dat er meer moslim doden valt te betreuren is geheel aan dit volk zelf te wijten. Het is domweg een volk dat leeft van moord, terreur en oorlog! Wie begon met gijzelingen, vliegtuigkapingen, oorlogen en terreur in eigen land en of in Arabische buurlanden. Waarom is er steeds oorlog in dit soort landen waardoor het westen, niet altijd juist, moest ingrijpen om complete genocide’s op burgers te voorkomen en worden landen die vooruit willen steeds meer bedreigt door de door imams gehersenspoelde idioten die er op uit zijn om een islamitisch wereld heerschappij op te eisen. Islam en vrede is des duivels oor kussen en het woorde vrede komt niet voor in hun vocabulaire, noch in de Koran!
   Waar blijft trouwens de moslim gemeenschap met een afkeurende reactie terwijl ze wel eisten dat de overheid acties ondernam om de (haat) moskeeën te beveilig toen in New Zeeland een aanslag opeen moskee plaats vond.
   Nee hoor….. je hoort En ziet ze niet!

  3. Dik

   “Deze wandaden aan de islam in het algemeen toeschrijven komt dan niet zo geloofwaardig en intelligent over.”

   Ik weet weer genoeg Piet, ook jij wil ons graag laten geloven dat we het niet snappen. Maar de echte vraag is of jij het wel snapt. Als je nu nog niet weet dat islam levensgevaarlijk is dan is er maar één ongeloofwaardig en niet zo intelligent, welk voordeel heb jij van de kop die in het woestijnzand is gestoken?

   1. Vabis

    Moslimfluisteraars zien geen gevaar in de islam Dik, totdat ook hun kop rolt!

    1. Dik

     @Vabis: ‘moslimfluisteraars’ ik vind dat goed gevonden!

     =====================

     Tijdens de beruchte rellen in Rotterdam, toen woedende betogers eisten dat een Turkse minister campagne mocht voeren in Nederland, deed zich een interessant moment voor: onder de Turkse demonstranten voegden zich ook Marokkaanse medestanders. Gevraagd wat zij daar deden, antwoordde een van hen: “Dit gaat niet meer om Turken of Marokkanen, dit is nu een zaak van de oemma.

     De oemma is een wereldwijde gemeenschap van moslims. Voor iedere opmerkzame beleidsmaker en politicus had de uitspraak van die Marokkaanse jongen aanleiding moeten zijn om zich ernstig zorgen te maken. Kennelijk ligt de reflexmatige loyaliteit van deze jonge Turken en Marokkanen niet bij het land – Nederland – waar zij opgroeiden, maar bij een abstracte mondiale gemeenschap: die van de islamieten.

  4. Dik

   Allahoe akbar (الله أَكْبَر, Allāhu akbar) is een Arabische zinsnede die ook de takbīr of takbeer (تَكْبِير) wordt genoemd en meestal vertaald wordt als “God is de grootste”. Anderen vertalen de woorden ook wel met “God is groot”, “God is zeer groot” of “God is groter”.

   Wie zei, voordat hij viel, dat hij groter was dan God?

   Allah = satan

  5. Piet51

   Zoals verwacht, wordt er “enthousiast” gereageerd op mijn reactie en ook de inhoud van die reacties was te verwachten. Slechts een enkeling begreep wat ik wilde zeggen. namelijk, dat er veel meer moslimslachtoffers van terreur zijn dan slachtoffers met een andere achtergrond. Jullie vooringenomenheid verhindert jullie om correcte beelden te vormen. Moslims die vermoord zijn door andere moslims zijn namelijk net zo goed terreurslachtoffers. Niet alleen mensen met een westerse of christelijke achtergrond zijn slachtoffer. En volgens die, m.i. heel geldige, definitie van terreurslachtoffer zijn er heel veel meer moslimslachtoffers dan slachtoffers met een andere achtergrond. Dat is opvallend, want de koran verbiedt het doden van moslims.

   Er werd hier naar voorbeelden van moslimslachtoffers gevraagd. Die zijn er dagelijks, maar komen nauwelijks in ons nieuws. Gekko, jij kunt die info ook krijgen, mits je een klein beetje moeite doet. Onze pers is niet zo begaan met moslims en bericht summier. Vrijwel dagelijks zijn er zelfmoord-, autobom- en andere aanslagen in Irak, Syrië, Afghanistan, Sri Lanka en elders. Solidariteit met alle slachtoffers zou kunnen helpen dergelijke problemen op te lossen. Hulp aan vluchtelingen is daar een mooi voorbeeld van.

   En verder. De islam is niet levensgevaarlijk. Sommige aanhangers ervan worden levensgevaarlijk door de ongelukkige westerse houding tegenover hen. Dit verzin ik niet zelf, maar vertelde mij een commissaris van politie direct na de aanslag op Zaventem, toen ik hem vroeg hoe we dergelijke problematiek kunnen oplossen. Zijn antwoord was: de daders streng straffen en de overigen van die bevolkingsgroep een normaal bestaan garanderen. En zo’n bestaan krijg je niet in Molenbeek en de Schilderswijk.

   1. DeBruijn

    @ Piet51

    ‘Onze pers is niet zo begaan met moslims en bericht summier. Vrijwel dagelijks zijn er zelfmoord-, autobom- en andere aanslagen in Irak, Syrië, Afghanistan, Sri Lanka en elders. Solidariteit met alle slachtoffers zou kunnen helpen dergelijke problemen op te lossen. Hulp aan vluchtelingen is daar een mooi voorbeeld van.’

    Vrijwel dagelijks worden er christenen vermoord van Indonesië tot Nigeria toe, daar hoor je de media ook niet over. De genocide onder christenen in Irak zweeg de media ook over.

    ‘En verder. De islam is niet levensgevaarlijk. Sommige aanhangers ervan worden levensgevaarlijk door de ongelukkige westerse houding tegenover hen. Dit verzin ik niet zelf, maar vertelde mij een commissaris van politie direct na de aanslag op Zaventem, toen ik hem vroeg hoe we dergelijke problematiek kunnen oplossen. Zijn antwoord was: de daders streng straffen en de overigen van die bevolkingsgroep een normaal bestaan garanderen. En zo’n bestaan krijg je niet in Molenbeek en de Schilderswijk.’

    ‘Sommige aanhangers?’ Dat is wel heel zacht uitgedrukt en bezijden de waarheid. Kijk hoeveel honderdduizenden mensen er in Pakistan de straten opgingen om Asia Bibi te willen opknopen. De internationale veiligheidsdiensten hebben berekent dat 15-25% van de moslims een radicale variant aanhangen, 15% is 270 miljoen.

    Geen kleinigheidje en zeker geen sommigen! Iran, Afghanistan, S. Arabië, Jemen, Somalië, Sudan, Pakistan, Bangladesh, allemaal landen waar afvallige moslims gedood worden, christen en boeddhisten tweede- of derderangs zijn, homo’s niet bestaan (worden gedood), vrouwen nauwelijks rechten hebben, enzovoorts.

    Niet sommigen, helaas.

    En de Schilderswijk kun je wel een normaal bestaan opbouwen, kom nou. Iedereen kan naar school en werken. Ik heb vrienden van Turkse komaf uit de Schilderswijk en die zijn gewoon goed terecht gekomen.

    Dus aub niet overdrijven, omdat je daar woont of arm bent dat je dan maar terrorist wordt. Wij hadden het na de oorlog veel slechter, hadden geen geld voor kleding, geen auto, niets. Wij zijn toch ook niet verkeerd terecht gekomen en bijna niemand van onze dorpen.

    Het merendeel van de moslims is vredelievend. Maar er is daarnaast toch een heel groot probleem, dat niet te ontkennen valt. En niet alles is te wijten aan het westen. Dat 70 kerken en christelijke scholen in Egypte de fik in gingen had niets, maar dan ook NIETS met ons van doen bijvoorbeeld.

    Het probleem is ook niet de meerderheid, maar juist de minderheid, die heel de wereld op zijn kop kan zetten. Niet alle Duitsers waren nazi’s, was ook een minderheid.

    „Alles wat nodig is voor de overwinning van het kwaad is dat goede mensen niets doen.” (waarschijnlijk Edmund Burke)

 28. Jv

  In en in triest! Mijn medeleven gaat uit naar alle slachtoffers, gewonden, familieleden en vrienden.
  Het zal je maar overkomen.
  Morgen een dag van rauw en vlaggen half stok regering??
  Of doen jullie dit alleen als er een stel moslims vermoord worden? Zoals in NW Zeeland?
  Oh nee……hoe kan ik dat bedenken……..dit zijn maar christenen, hun leven is voor het extreem linkse VVD, CDA, SP, GL, en vooral D’66, moslim knuffelaars niets, maar dan ook niets meer waard. Op naar de volgende aanslag, hopelijk in ons land, want dan worden ze misschien eindelijk eens wakker en hebben we eindelijk eens een motief om als volk in te grijpen!

 29. Peter Loosduinen

  Vanavond zullen we weer politici op de treurbuis zien die komen uitleggen dat de aanslagen niets met de WARE islam te maken hebben .
  Let maar op.

 30. Peter Loosduinen

  Gemeenten hangen vlag halfstok voor Nieuw-Zeeland……………

  Gaat de Overheid dit ook doen voor de aanslagen in Sri Lanka waarbij het aantal slachtoffers is opgelopen tot 290 waaronder een Nederlandse vrouw ?

  1. Dik

   @Peter Loosduinen: Nee hoezo? De islam is toch niet beschadigd?

 31. Dik

  ’Moslimdocenten wilden mij weg hebben’
  Door Wierd Duk op donderdag 18 april 2019

  Op bezoek bij haar dochter in de Verenigde Staten, in oktober 2017, ontvangt de docente Nederlands op het Amsterdamse Sweelinck College een bericht van een teamleider. Maja Mischke: „Leerlingen en docenten waren geschrokken van een aantal tweets van mij.” De volgende dag krijgt ze een e-mail, ondertekend door dertien islamitische docenten en -medewerkers, onder wie ook de conciërge. Ze willen ’in gesprek’. De brief is dreigend: ’Leerlingen zijn overstuur, helaas als gevolg van jouw tweets’. En: ’Jouw tweets hebben een destructief effect’.

  Omdat zij kritische berichten over de islam op Twitter postte, raakte lerares Maja Mischke (59) in conflict met moslimdocenten en -leerlingen op haar school in Amsterdam. Mischke werd verweten een ’destructieve’ invloed te hebben. „Islamitische leerlingen scholden me uit voor racist.”

  Inmiddels werkt ze ergens anders!

 32. Saskia Haan

  Dit nieuws zorgt er wel voor, dat er minder aandacht wordt besteed aan de kwestie Baudet versus Otten bij FvD.. Deze aanslagen staan in middelpunt van aandacht, FvD heeft mediarust..

  1. Dik

   @Saskia: Islam staat altijd in de aandacht, dat is maar goed ook. De islam verdient het om voortdurend beschimpt, bespot en belachelijk gemaakt te worden. Het is een levensgevaarlijke ideologie die schromelijk wordt onderschat!

 33. Dik

  Volgens de DSM-IV (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) is een fobie een aanhoudende overdreven of onredelijke angst die wordt veroorzaakt door de aanwezigheid of verwachting van een specifiek object of een specifieke situatie. De blootstelling aan een fobische prikkel veroorzaakt altijd een directe angstreactie. Deze kan zich uiten in een paniekaanval. Kenmerken van een paniekaanval zijn een verhoogde hartslag, zweten, beven, korte ademhaling, gevoel van verstikking, druk op de borst, misselijkheid, duizeligheid, angst om dood te gaan of om de controle te verliezen etc. etc. De persoon ziet wel in dat de angst overdreven of onredelijk is en hij/zij zal de fobische situatie zoveel mogelijk mijden. Dit kan in ernstige mate het dagelijks leven belemmeren.

  Denk aan arachnofobie (angst voor spinnen). Iedereen weet dat spinnen niks doen (op die enkele giftige spin na dan). Zodra de persoon met arachnofobie geconfronteerd wordt met een spin, al is het maar een foto van een spin, zal hij/zij de symptomen van een paniekaanval vertonen. De persoon vlucht weg en de symptomen nemen gestaag af. De persoon in kwestie koppelt deze afname aan de afwezigheid van de spin. In werkelijkheid treedt deze afname van paniekreacties ook op in aanwezigheid van de spin. Vandaar dat exposure therapy toegepast wordt bij de behandeling van een fobie. De patiënt wordt geleidelijk aan steeds meer blootgesteld aan de spin en vluchten is niet toegestaan. De patiënt zal de afname van de paniekreactie in het bijzijn van de spin ervaren en de fobie zal afnemen. Uiteindelijk zal de patiënt zonder problemen een spin op zijn/haar hand kunnen laten lopen.

 34. Pedrito

  Nieuwsuur = Zwetsuur

 35. F. Domela Nienhuis

  Merkwaardig:

  Een aanslag op moslims in Nieuw Zeeland:

  – beveiliging moskeeën,
  – Halsema op moskeebezoek voor steunbetuiging,
  – minuut stilte in de Tweede Kamer.

  Een aanslag op Christenen in Sri Lanka:

  – ?

  1. Kapitein Haddock

   F. Domela Nienhuis

   Zelfs de z.g.n. ” christelijke” en, inmiddels, zeer linkse CU zal niet reageren. Mochten ze het wel doen dan is het voor de buhne.
   Waarschijnlijk gaan FvD, PVV, SGP en CDA aan 2e kamervoorzitter vragen om een minuut stilte te houden. Maar…..deze voorzitter is ook Moslim. Dus het wordt moeilijk!
   Ben zeer benieuwd!

  2. Siemien

   Spijkertje op z’n kop natuurlijk, er zijn er hier een paar die echt vinden dat er nog niet genoeg islam is in Nederland..

  3. Dik

   – ?

   Een zeer scherpe analyse!

 36. F. Domela Nienhuis

  Wij mogen de Islamitische daders niet benoemen, want zoiets zou kunnen stigmatiseren. Merkwaardig, want diezelfden die dat roepen willen maar wat graag alle Europeanen brandmerken als erfzondaars voor dingen en zaken van vele eeuwen geleden.

  1. Siemien

   Ja ik kan er wel een paar noemen hoor die dat héél graag willen..

 37. Rosasolis

  De laatste nieuws is dat het was een georganiseerde islamiet aanslag. Van een groep moslims uit Sri-Lanka, die steun kregen van een bekende internationale terrorist groep.
  Er zijn 290 slachtoffers en meer dan 500 gewonden. Een van de slachtoffers is een Nederlandse vrouw. Er was een uur geleden alweer een explosie vlakbij een kerk in Colombo. Meer details zijn nog niet bekend over deze nieuwe aanval.
  Jaren geleden na de aanvallen op 9 -11 in Amerika heb ik de koran in het Engels gelezen.
  Ik wou proberen er achter te komen, wat is de basis van dit wrede geloof. In het eerste plaats is de koren moeilijk te lezen. Er is geen rode draad dat gebeurtenissen uit de geschiedenis verbindt. Alleen los hangende uitroepen van de schizofreen Mohammed, en zijn volgelingen, door vele eeuwen heen. De moslim geloof heeft geen boodschap voor vrede en liefde. Het gaat over macht en heersen. Onderdrukking van vrouwen. In de koran staat er 3 vaste enge regels:
  1. Er is alleen een geloof: de islam.
  2. De “ongelovigen” moeten tot de islam bekeren, of vernield worden.
  3. Wanneer alle landen moslim worden, moeten er kalifaten in ieder stad opgericht worden met alleen de sharia wetten.
  Merkwaardig is het dat overal in dit niet-samenhangende verzameling van “verzen” staat veel primitieve wreedheden om de bevolking compleet onderdrukt te houden…
  vooral tegen vrouwen en meisjes.

  1. Gekko

   Rosalis heeft weer eens een artikel door de vertaalmachine gehaald. Het resultaat is een stuk tekst in dramatisch beroerd Nederlands.

   1. Rosasolis

    @Gekko. Inderdaad bent je heel GEK! Wat ik schreef was helemaal van mezelf, behalve de teksten uit de koran. Velen op DDS geven interessante feiten door, uit diverse bronnen, die zij hadden kunnen vinden. En ook kunnen wij een aantal taal fouten vinden. Nou zo wat?! Wie denkt u dat u bent? Jij schrijft nooit iets interessant. Je bent niets anders dan een gefrustreerde trol. Heeft u soms een borreltje te veel gehad, of iets veel erger?
    Gelukkig is DDS eindelijk vele trollen kwijt…hopelijk ben je een van de laatste.
    P.s. Ik heet Rosasolis.

    1. Gekko

     Als die teksten van jezelf zijn, moet je als de wiedeweerga maar eens lessen ‘Hoe schrijf ik fatsoenlijk Nederlands’ gaan volgen. Of anders je schoolgeld terug vragen.

     1. Rosasolis

      @Gekko. “wiederweerga”? Dit woord staat niet in het van Dale woordenboek! Bovendien het interesseert me niet wat u van mijn schrijven vindt. U hoeft mijn correspondentie niet te lezen.

    2. Bosche draak

     Als je spelling net zo’n hoog niveau had als je hubris dan was je compleet foutloos.
     “Wie denk je wel wie je bent?”
     Nee WIE denk je wel dat JIJ bent?
     Als het je niet bevalt dat mensen op je reageren met je spelfouten, je feministische gezever en je ellenlange plemsels waar in veel gepraat doch weinig gezegd wordt, dan ga lekker schrijven voor de libelle of een ander mutsen maandblad.

 38. F. Domela Nienhuis

  Ik heb liever geen mug in mijn kamer, zelfs als er maar een op de tien ook daadwerkelijk steekt. Om diezelfde reden heb ik ook liever geen Moslims in mijn land.

 39. Two Ravens Black Kettle

  Een goede dag voor Judith Sargentini en de MSM. Als het aan Judith en de verderfelijke
  MSM-creaturen ligt dan worden er binnenkort ook duizenden Hongaarse christenen opgeblazen.

 40. fusilier

  Laten wij ons dit aandoen als Christenen, net als de nazi dat deden bij de Joden deden 75 jaar terug. Of vechten wij terug, net zoals de Joden dat nu doen. Dat dappere Joodse volk weet je te vinden als je 1 van hen vermoord waar ook ter wereld. En deinzen er niet voor terug wraak te nemen.

  1. Meriadoc Brandebok

   Dan ga je naar Sri Lanka en neem je wraak op de terroristen.

   Wel even een vliegticket kopen.

  2. Two Ravens Black Kettle

   Sterker nog, De NSB zelf-islamisering christenen van het CDA en de CU en het MSM-ongedierte voeren actief beleid om van dit eens vrije land ook Hollandistan te maken. Dat noemen deze huichelende kruip-Quislings en Mohammed voetenkussers geloof ik solidariteit. Hoe islamitischer de de samenleving hoe strakker de broek van de gemiddelde TROUW-dominee. Hun vijand is Wilders en Baudet, de enige twee figuren die een donder geven om de Christenen. De rest staat 24/7 achter de keelafsnijders.

   1. Gekko

    Het is maar een klein clubje christenen, Raaf, maar ook de SGP verzet zich nog tegen de islamisering van NL.

    1. Two Ravens Black Kettle

     Deels mee eens. Maar de vroegere standvastige mannenbroeders stemmen hedentendage met vrijwel elke weg-met-ons maatregel mee. Vergeet niet dat ze het vorige roofkabinet door dik en dun hebben gesteund. Christenen, boedisten, hindoes, ongelovigen et cetera kunnen alleen nog maar terecht bij de PVV en FvD. De rest zijn medeplichtig in het vergiftigen van de wortels van ons Judeo-Christelijk-Verlichtings erfgoed. Er zit geen millimeter verschil tussen Judith ‘Bataclan’ Sargentini die wil dat Hongaarse kinderen worden opgeblazen en Mark Rutte die een erectie krijgt van teruggekeerde Syrische Yezedi en christenslagers.

     1. Dik

      “christenslagers”

      En dan te bedenken dat er hier schuim rondhangt die dat proberen te bagatelliseren en goed te praten, ze zijn van exact hetzelfde soort!

 41. Rud56

  Na de aanslag in Nieuw Zeeland (49 slachtoffers) liep de Dam daags erna vol met deugvolk om die verschrikkelijke aanslag te herdenken.

  En nu? Met meer dan 200 slachtoffers??

  1. F. Domela Nienhuis

   Ik denk dat ze nu op de Dam weer hun oude dingetje hebben opgepakt, dus “Dood aan de Joden” aan het schreeuwen zijn.

  2. Dik

   “En nu? Met meer dan 200 slachtoffers??”

   Wat denk je zelf, christenslachters mogen gewoon christenen slachten.

 42. F. Domela Nienhuis

  Gewoon omdat het kan. Gewoon omdat het moet.

  bron: Daily Mail

  Angola bans Islam and shuts down all mosques across the country because it ‘clashes with state religion of Christianity’

  Minister of culture described Islam as a ‘sect’ which is banned as counter to Angolan customs and culture

  Nation’s president said: ‘This is the final end of Islamic influence in our country’

  Angola has reportedly declared Islam illegal and ordered for all of the country’s mosques to be closed down.

  Minister of culture Rosa Cruz e Silva said that mosques in the largely Christian country would be closed until further notice.

  She described Islam as a ‘sect’ that would be banned as counter to Angolan customs and culture.

 43. Godefroy France

  De islam is een plaag, erger dan alle sprinkhanen ooit, maar helaas we mogen het niet benoemen,,, ga er van uit dat er binnenkort een heuse kentering komt, vooral het berechten over laten aan de echte vijanden ter plaatse, geen links westers medelijden, uitroeien!
  Voor Nederland ben ik stellig;
  GEEN DUBBELE PASPOORTEN IN OVERHEIDSFUNCTIES
  GEEN ISIS GETEISEM TERUG IN NEDERLAND, PASPOORTEN ZIJN ONGELDIG
  WOESTIJNCRIMINELEN, NA UITZITTENG VAN STRAAF RETOUR NAAR LAND 2E PASPOORT

  STEM OP PVV EN FVD, VOOR HET BEHOUD VAN NEDERLAND

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.