Boze EU-Commissaris: ‘Nederland gaat doel duurzame energie niet halen en MOET daarom aanvullende maatregelen nemen!’

How about ‘no’?

Eurocommissaris Miguel Canete is boos op Nederland. Heel boos. Het is namelijk duidelijk geworden dat ‘we’ ons doel van 14 procent duurzame energie in 2020 niet gaan halen. En dat kan écht niet, aldus meneer de eurofiel. Daarom moeten er razend snel ‘extra maatregelen’ genomen worden. Te weten: we zouden ‘duurzame energie’ in het buitenland moeten gaan produceren of inkopen. Alleen op die manier zouden we kunnen voldoen aan ‘de Europese wet’ die het doel van 14 procent aan ons oplegt.

Dat bericht het altijd ‘duurzame’ NRC Handelsblad.

De krant vroeg Canete of hij Nederland niet wat meer tijd kon geven. Zijn antwoord liegt er niet om:

“Nee, de doelen liggen vast.”

Je vraagt je af wie Canete eigenlijk denkt dat hij is? Het antwoord is: eurocommissaris voor Klimaatactie en Energie. Vroeger betekende dat eigenlijk helemaal niets, maar tegenwoordig houdt dit in dat hij ons inderdaad legaal de wet kan voorschrijven en zelfs maatregelen tegen Nederland kan nemen als we niet doen wat hij wil. Eurocommissarissen zijn namelijk niets meer of minder dan kleine dictators — zolang ze zich maar bezig houden met hun eigen gebied.

Nou ja, “kleine”: eigenlijk zijn het natuurlijk gróte dictators. Ze hebben immers ongekend veel macht. Veel meer dan onze eigen energieminister. Die mag alleen de details invullen. De grote lijnen worden uitgezet door mensen als Canete.

Zolang Nederland in de Europese Unie blijft blijft dat zo. Mark Rutte en co. hebben ons met huid en haar uitgeleverd aan onze Europese overlords. Alleen een Nexit kan daar verandering in brengen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

82 reacties

 1. Henk-Jansen

  Nederland heeft het doel van 14% zelf vastgesteld en naar Brussel gestuurd. Logisch dat we ons er dan ook aan moeten houden.

  1. Ego-non-solus

   U maakt een denkfout, begrijp ik best. Uitspraken van politici leiden anno heden nooit tot resultaatverplichting. Op zijn best tot een (beetje) inspanningsverplichting. U moet een politicus dan ook niet serieus nemen, dat hebben ze zelf liever ook niet denk ik wel eens.

  2. AS210854

   Henk, Rutte is zovaak in Brussel dat ze wel moeten weten( net als wij in Nederland) ,dat als hij zijn mond open maakt er alleen maar leugens uitkomen

  3. DeBruijn

   @ Henk-Jansen

   Help dan zelf aub mee en zet uw telefoon gelijkt uit, scheelt energie en CO2.

 2. Satty

  Zal forum fascist dik zo weer zn riedeltje kopiëren en plakken zonder de uitstoot per hoofd aan te geven? Of hoe zich dit keer weer noemt.

  1. tomygun

   Oke uitstoot per hoofd , het hoofd van Satty is hierbij
   kampioen shit uitstoot goede tweede is Ruk Knopje .

 3. Henk Albarda

  Grappig, hakkenklappend achter grote leiders Klaver en Brussel aanlopen. Zal ik nog een paar jaartallen noemen, die groen links en d66 zograag tegen FvD gebruiken? Ik heb tegen klimaat regelen gestemd, heb nergens handtekeningen gezet en heb nog een aantal gedachten die ik niet uitspreek tegen types die kennelijk niet meer denkvermogen hebben dan het ambtelijke geleuter nabauwen.
  Intussen ben en blijf ik heilig overtuigd dat het klimaat verandert, al enkele honderdduizenden, tienduizenden en duizenden jaren. Interessant dat links standvastig blijft geloven in fabeltjes, dat de mens de natuurlijke ontwikkelingen kan beinvloeden…..

  1. Satty

   ‘Interessant dat links standvastig blijft geloven in fabeltjes, dat de mens de natuurlijke ontwikkelingen kan beinvloeden…..’

   En waar beslist het gereedschap verkopertje zich op? Overigens gezien het uitsterven van veel soorten kun je werkelijk niet dommer overkomen met je stelling, veel daarvan is door vervuiling of ingrijpende landschapsverandering gebeurd. Als je dan nog volhoud dat de mens de natuurlijke ontwikkeling niet kan beïnvloeden.

   1. Peter Oudshoorn

    Leer eens lezen Satty. Albarda heeft het over het klimaat. Niet over uitstervende diersoorten.

    1. Satty

     ‘dat de mens de natuurlijke ontwikkelingen kan beinvloeden…..’

     Dat is niet wat er staat.

   2. Ego-non-solus

    Ik lees hier de redenatie van een echte wetenschapper. Ik ben het dan ook helemaal met je eens Satty. Zo ben ik zelf van mening dat het uitsterven van de dinosauriërs óók te wijten is aan de mens.

    Overigens, “volhoud” is met een t. Ik hoop dat Rien Noppen aan het wandelen is want deze taalfascist wil nogal eens meedogenloos toeslaan.

    1. Satty

     ‘Zo ben ik zelf van mening dat het uitsterven van de dinosauriërs óók te wijten is aan de mens.’

     Wat mij in jouw geval ook daadwerkelijk niet verbaast. Je gelooft waarschijnlijk ook nog dat de aarde rond is. De aarde is plat.

     1. Ego-non-solus

      Satty, geloof me of niet, je laat me even glimlachen. En dat is bij uitzondering dan hier eens als echt compliment bedoeld!

     2. Satty

      Dat is altijd goed, dat meen ik ook. Dan laat ik het daar verder bij en glimlach ook.

   3. DeBruijn

    @ Satty

    Soorten komen en gaan, dat was al zo met de dinosauriërs. Alleen is dat echt niet onze schuld die keer, toen bestonden er nog geen Europeanen en Israëliërs.

    1. DeBruijn

     @ Satty

     Iemand anders maakte ook al een geintje over dinosauriërs lees ik net. Toeval bestaat kennelijk niet.

   4. Tripartite

    De mens is verantwoordelijk van het sterke broeikaseffect, CO2 is de grootste boosdoener want elke andere mogelijkheid is al bekeken zoals de stand van de zon of dat de zon feller schijnt. De effecten van CO2 en wat het allemaal inhoud is simpele scheikunde.

    De meest logische reden voor wat er aan de hand is dat het natuurlijke broeikaseffect al heel hoog is zoals wat je al eeuwen lang gebeurd maar met al die extra CO2 erbij helpt ook niet.

    Ik ben van mening dat Nederland niet of weinig moet bijdragen aan het doel van duurzame energie, China moet de eerste stappen nemen want wat Nederland uitstoot is minuscuul vergeleken met China.

  2. Rien Noppen

   “Intussen ben en blijf ik heilig overtuigd dat het klimaat verandert, al enkele honderdduizenden, tienduizenden en duizenden jaren.”

   Daar ben ik ook van overtuigd. Het probleem is echter dat het de laatste honderd jaar en in het bijzonder de laatste decennia spectaculair verandert en dat het voor de wetenschap vaststaat dat de verhoogde CO2-uitstoot door de mens daar de oorzaak van is.

   Mensen die dit ontkennen weten niet waarover ze lullen.

   1. Punt50

    @ GG

    Leg mij eens uit waarom alleen CO2 de oorzaak is…

    1. Tripartite

     Ik begin te denken dat jij niet zoveel afweet van scheikunde en wat CO2 inhoud, ik zou u adviseren om dat even te gaan bestuderen voordat u hierover gaat discussiëren want je zet jezelf alleen maar voor lul.

     1. Punt50

      @ Tri

      Downplayen is geen manier van doen. Nou, vertel maar, waarom is CO2 zo slecht?

   2. Ego-non-solus

    Beste Rien, ik ben niet zo van het werkwoord “lullen”. Als zelfbenoemd neerlandicus kunt u ook veel beter. Ik noem maar wat: “waar ze het over hebben”. Weet u, zo’n woord neemt – althans bij mij – de aandacht weg van de overige inhoud en die is – zoals steeds – best de moeite waard.

    1. Rien Noppen

     Het gebruikte werkwoord is mogelijk enigszins bargoens of plat maar wel correct Nederlands; het is opgenomen in de Grote van Dale en wordt daar omschreven als: kletsen, babbelen dan wel onzinnige praat uitslaan.

     Ik deel uw preoccupatie met zorgvuldig taalgebruik. Ik meen dat die een zindelijke denktrant weerspiegelt.

     1. Ego-non-solus

      “Ik deel uw preoccupatie met zorgvuldig taalgebruik. Ik meen dat die een zindelijke denktrant weerspiegelt.”

      Wat mankeert mij vandaag. Wij zijn het een keer met elkaar eens en eerder deelde ik ook al een compliment aan Satty uit. Is het de aanwezigheid van een lieflijk kleindochtertje die mij vandaag wat zachter maakt? Moet ik toch geen slechte gewoonte van maken…. 😉

     2. Rien Noppen

      Laat u inspireren door het Evangelie, zoals neergeslagen in 1 Cor:13.

      Dat zouden er meer moeten doen.

     3. Ego-non-solus

      Nou moet ik oppassen want verval van zacht in bijna sentimenteel. Maar in bedoelde tekst kan mij zeker vinden. Altijd al. Ook ik weet – en mag ervaren – wat in dit leven er daadwerkelijk toe doet.

      Maar gelukkig heb ik wel eens wat tijd over en kan af en toe op mijn beurt óók eens wat volstrekt overbodige reacties op DDS plaatsen. Dat dan wel weer.

    2. DeBruijn

     @ Rien Noppen

     Of Mat 7:12 Behandel een andere zoals uzelf behandeld wilt worden.

   3. Bart

    Ah daar is de leugen weer dat het klimaat spectaculair snel verandert, er is wel helemaal geen bewijs voor die stelling, maar net als alles met klimaat leugens zit de kracht hem in herhaling.

    Vervolgens gaan nitwits als rien dit als feit herhalen.

    1. Punt50

     @ Bart

     Noppes gaat het ons uitleggen waarom volgens hem CO2 de oorzaak is van snelle klimaat verandering.

   4. Kees

    In het verleden heeft de CO2 altijd de temperatuur gevolgd, en niet andersom. Dan kan het ook geen oorzaak zijn. Behalve als jet er grof geld aan kunt verdienen natuurlijk, dan staat alles vast.

 4. Ome Wim

  Ja hoor, er is weer zo’n infantiel uit het pluche ontwaakt, schreeuwt even om te laten zien dat hij aanwezig is om daarna verder te slapen en pas weer te ontwaken als zijn bankafschrift in de brievenbus valt.

 5. santiago

  Nexit en wel zo snel mogelijk.

  1. santiago

   Je moet wel echt helemaal achterlijk zijn als je nu nog geen Nexit wil.

   1. Henk-Jansen

    Het tegenovergestelde is het geval, je bent juist achterlijk als je een nexit wilt.
    Het belang van de Europese Unie voor Nederland is gigantisch.

    1. Original NL

     HJ ..kampioen lulhannes!!

    2. Tripartite

     Eigenlijk niet Nederland is welvarend en stabiel genoeg om de EU te verlaten of dat ook slim is moet worden afgewacht, als Nederland goede handelsrelaties kan opbouwen met landen buiten de EU redden ze het gemakkelijk. Jij weet duidelijk niet genoeg van de EU dus mag je er ook niet over oordelen.

    3. DeBruijn

     @ Henk-Jansen

     De bureaucratie voor Nederland is ook gigantisch dankzij Brussel.

 6. Jumping

  Deze Canete bevestigd, de hoogmoedswaanzin vanuit Brussel.

  Baudet en Wilders, zijn anti EU (in deze vorm), dus weg met die balletjes club.

  Stem in Mei een anti EU partij.

 7. Punt50

  Hij heeft wel een punt dat NL een beetje meer zijn best moet doen, alleen om er dan razend van te worden en zo dwingend lopen doen gaat ook wel erg ver.

  1. Henk-Jansen

   Dat maakt DDS ervan. Meneer Canete is helemaal niet razend maar wel bezorgd dat Nederland de doelen niet haalt.

 8. AS210854

  Hoe staan de andere eu landen ervoor?

  1. ikweetwatikwil

   In Brussel weten ze dat Nederlandse politici volgzaam zijn . Zeker de rooien en de groenen. Nexus en wel gauw. We hebben anders niets meer te vertellen .

   1. ikweetwatikwil

    Nexus = Nexit

 9. Ries

  Heeft Nederland zelf een 14%-doel vastgesteld? Weet ik niets van. Ik was even bezig op DDS…Maar hoe weet die vermaledijde EU-fiel dat ‘we’ het niet halen? Kan hij helder zien? Wat hij wel helder ziet, is dat er weer geld uit de Nederlandse kassa getrokken kan worden. De kop van die man: verbijsterd en tegelijkertijd boos. De catering weet het ook al niet meer met die man, wil hij puur of gemixed? Puur water of met een prikkel erin?

 10. Piet Patat

  Nog een reden voor een Nexit.
  En zo zijn er talloze redenen om afscheid te nemen van deze dictatoriale, imperialistische moloch. Weg er mee. Baas in eigen land en geen overheersing vanuit beerput Brussel door een stelletje ongekozen €U potentaten.

 11. PMG

  En zo gaan we nog veel meer beloftes van Rutte aan deze seniele communistenclub niet halen, ze moeten niet alles geloven wat ze te horen krijgen, weten wij inmiddels al 9 jaar.

  NEXIT en FVD

 12. Rien Noppen

  Michael verzint het waar je bij staat. De man is helemaal niet boos, laat staan heel erg boos: “„Ik ben erg blij dat sommige landen meer ambitieuze doelen hebben, maar ik ben erg bezorgd over het aandeel duurzame energie in Nederland.”

  De man is bezorgd over de haalbaarheid van de plannen. Met boosheid heeft dat niets te maken.

  Michael is mogelijk wel boos, maar dat is een ander verhaal.

  1. Punt50

   @ GG

   Poging 2

   Leg mij eens uit waarom alleen CO2 de oorzaak is… Maw, geloof jij dat verhaal?

   1. edoc431

    @Punt50 jij gaat geen antwoordt krijgen hou er maar mee op links geeft geen antwoorden om de doodeenvoudige reden ze kunnen het niet .

    1. Rien Noppen

     antwoord

     1. Punt50

      Ahh daar ben je.. Nou kom op, leg mij eens uit waarom CO2 zo vreselijk is en de oorzaak van alle ellende?

     2. Siemien

      Je hebt Rientje in het hoekje en daar komt hij niet meer uit natuurlijk TKO

    2. Punt50

     @ edoc431

     Begin dat ook te geloven.. Noppen is er 24/7 dus zal zeker mijn vraag hebben gezien. Het is gewoon nawauwelen van anderen die beweren dat CO2 het probleem van alles is. Pure fixatie op CO2, oogkleppen op en door reutelen.

   2. Tripartite

    De mens is verantwoordelijk van het sterke broeikaseffect, CO2 is de grootste boosdoener want elke andere mogelijkheid is al bekeken zoals de stand van de zon of dat de zon feller schijnt.

    De meest logische reden voor wat er aan de hand is dat het natuurlijke broeikaseffect al heel hoog is zoals wat je al eeuwen lang gebeurd maar met al die extra CO2 erbij helpt ook niet.

    Ik ben van mening dat Nederland niet of weinig moet bijdragen aan het doel van duurzame energie, China moet de eerste stappen nemen want wat Nederland uitstoot is minuscuul vergeleken met China.

  2. DeBruijn

   @ Rien Noppen

   Ik moest gaan reageren met blablabla blaaskaak.

   En hoe doe ik het? Maakt het indruk?

 13. Jantje

  Als de ‘elite’ de helft minder vliegt, halen we het al, schat ik.

  1. F. Domela Nienhuis

   Hoe vaak neemt die klimaatdrammer van een Robot Jetten zelf een jet?

 14. poldi

  Binnen 2-3 jaar is de hele EU, de EU niet meer. Vrijwel alle EU landen maken een politieke ontwikkeling mee naar realisme ipv idealisme. EU scepsis neemt overal toe, en er zijn genoeg landen die de EU niet serieus nemen als het die landen goed uit komt.
  Dit is dezelfde EU die pulsvissen in NL verbiedt wat de meest schone vorm van vissen is.
  Dezelfde EU die uitkeringen langer door wilt laten lopen.
  Dezelfde EU die nog meer geld en vooral bevoegdheden van lidstaten verwacht. Dezelfde EU die nu onze tot de nok toe gevulde pensionenfondsen beheert.

  Daar om NEXIT en terug naar de EEG.

 15. poldi

  De EU wil dat Nederlandse pulsevissers ermee stoppen. De EU wil dat Nederland al na één maand uitkeringstoeristen gaan faciliteren. De EU wil dat Nederland na de Brexit nóg meer centen naar Brussel stuurt. De EU wil dit….en dat….en zus….en zo…..en dat we meer aan het milieu gaan doen terwijl men om de haverklap het hele EU circus van Brussel naar Strasbourg vliegt.
  Europa moet met elkaar handelen en verder niet met elkaar bemoeien.

 16. Toverkol

  Laat lekker boos zijn die hemelfietser, vroeg of laat stappen we toch uit de EU !!

 17. F. Domela Nienhuis

  Bomen vangen CO2 op. En zorgen voor verkoeling. In rap tempo worden bossen gekapt. Van de houtsnippers wordt groene stroom opgewekt. Dit gebeurt o.a. met subsidies van de EU.

  Wilt u deze gekte even tot u door laten dringen!

 18. edoc431

  IK zie dat Lex Goudsmits ook weer een nieuwe baan heeft ??
  Hoor ook al zijn bekende nummer …. ALS IK TOCH EENS RIJK WAS ahahahahahah

 19. Cootje

  Natuurlijk verandert het klimaat , 2 miljard mensen in 1920 en nu 100 jaar later 8 miljard , deze mensen hebben allemaal een levensbehoeften , eten drinken en een dak boven hun hoofd, gaat 15% van de wereldbevolking hun voorschrijven wat ze moeten doen , gewoon een stukje bos omkappen , gewoon een stukje bos afbranden , om er iets te kunnen verbouwen, en dat kunnen wij wennen aan de massale herrie van de warmtepompen op de grond, en het vliegverkeer boven je hoofd,, of nog beter binnen 10 jaar een stijging van de zeespiegel van 2 meter , en een massale Spaanse griep uitbraak , doet wonderen , dan al die geitenwollen sokken remedie ,

 20. Cootje

  De Engelse lachen zich binnen 5 jaar te barsten ,

  1. Original NL

   Dat gun ik ze van harte!!!

   1. Original NL

    Raar eigenlijk dat er hier figuren rond lopen die onze bevrijders dit heimelijk niet gunnen….

    1. Itsme

     Welke bevrijders?

 21. DeBruijn

  Weet je hoeveel CO2 we zouden besparen als de EU niet elke maand naar Straatsburg verhuist?

  Laten we het daar eens over hebben i.p.v. de Roetveeg Piet bij ons te leggen.

  1. Vit

   @DeBruijn

   Het zou in ieder geval 109 miljoen euro per jaar schelen.

   1. DeBruijn

    @ VIT

    Kunnen ze mooi een paar grote bossen aanleggen.

 22. maartenvasbinder

  Cañete staat in Spanje niet bekend als de minst corrupte socialist.

 23. A3aan

  Maaaaaar, mijnheer Miguel Canete is ook weer blij omdat zijn Spanje natuurlijk wel het doel, duurzame energie , haalt, tenminste hij gelooft daar heilig in. Ik niet, Nexit.

 24. TD

  Ik ben benieuwd naar het land van afkomst en waarvan Eurocommissaris Miguel Canete pashouder is,en hoe dát land ervoor staat mbt de klimaatdoelen!

  1. A3aan

   TD, Miguel Canete heeft de Spaanse nationaliteit.

 25. Vraagtekentje

  En de andere EU landen? Of zijn wij de enige die ons blauw mogen betalen? NEXIT

 26. Itsme

  “” Zolang Nederland in de Europese Unie blijft blijft dat zo. Mark Rutte en co. hebben ons met huid en haar uitgeleverd aan onze Europese overlords. Alleen een Nexit kan daar verandering in brengen.”””

  Dat heeft Rutte niet gedaan dat heeft Bakellende al gedaan in het verdrag van Lissabon ondanks dat de meer dan de helft van de bevolking tegen was. Maar wat mij betreft is Rutte geen haar beter

 27. poldi

  GEWELDIG NIEUWS en een leuke opsteker voor FvD met de EU verkiezingen voor de deur! Donderdag 23 mei, zet het in de agenda.

 28. Pescador

  Het wordt steeds duidenlijker dat we uit de EU moeten stappen ze krijgen veels te veel praatjes daar.
  En dat is best wel jammer want het basis. Idee van de EU was prima , maar nu wordt ons geld alleen maar verkwantselt dus gauw eruit zou ik zeggen.

 29. Ome Wim

  Beste Satty, ik ben het soms niet met je eens maar nu je sla je de spijker op zijn kop, dat er diersoorten uitsterven is inderdaad te wijten aan landschapsverandering veroorzaakt door de mens en dat zal niet ophouden zolang de wereldbevolking zich alsmaar uitbreid, ter info 100 jaar geleden was de wereldbevolking 1 miljard tegen nu meer dan 7 miljard, het klimaat daarentegen wordt in grote mate beinvloed door de aantrekkingskracht van de reuzenplaneten Jupiter en Venus die de baan van de aarde rond de zon de ene keer groter en de andere keer kleiner maakt, 30.000 jaar geleden was de temperatuur op Groenland van dien aard dat er mais verbouwd werd en toen reden er nog geen auto’s en waren er ook geen kolencentrales, groetjes, ome Wim

 30. Michael M

  Samenwerking met Europa deden we al jaren en nog ver van voor de euro. Maar sinds de eenwording en de gezamenlijke munt leek het allemaal wel leuk en fijn totdat de supermachten in Brussel met hun eenwording en munteenheid ineens zo groot en machtig worden en zelfs vervelend en nog altijd hun gang kunnen blijven gaan komt ook mede doordat het nog niet goed is doorgedrongen bij veel mensen en zich nog niet massaal verdiepen met wat er nu echt aan de hand is in Europa. Als dat eenmaal in de geesten duidelijker en helderder zal worden dan gaan we ineens wel met onze hielen in de aarde staan want zeg nu zelf, als het straks zover komt dat de supermachten in Brussel gaan bepalen over jou pensioenen, jou leven, jou toekomst, jou huis, jou werk dan kom je ineens te dichtbij maar dan is een Nexit wel heel snel rechtvaardig!

 31. Hartenheer

  Volgens mij heeft Duitsland in het verleden ook verschillende doelen niet gehaald.
  Daar werd heel nuchter over gedaan.

  Een goede maatregel, we gaan {weer} onze eigen wetten maken en worden geen geleide hondjes van de E.U.
  En stoppen met {veel te veel} betalen van die bodemloze put.

 32. Pescador

  Ja de man heeftb gelijk er moeten aanvullende maatregelen komen in nederland, rutte, klaver, ollegren, wiebes, snotneus D66 het land uitsturen zet ze maar in de EU neer nederland uit de EU . Pas dan kunnen we goed orde op zaken stellen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.