Boze EU-Commissaris: 'Nederland gaat doel duurzame energie niet halen en MOET daarom aanvullende maatregelen nemen!'

Geen categorieapr 08 2019, 12:00
How about 'no'?
Eurocommissaris Miguel Canete is boos op Nederland. Heel boos. Het is namelijk duidelijk geworden dat 'we' ons doel van 14 procent duurzame energie in 2020 niet gaan halen. En dat kan écht niet, aldus meneer de eurofiel. Daarom moeten er razend snel 'extra maatregelen' genomen worden. Te weten: we zouden 'duurzame energie' in het buitenland moeten gaan produceren of inkopen. Alleen op die manier zouden we kunnen voldoen aan 'de Europese wet' die het doel van 14 procent aan ons oplegt.
De krant vroeg Canete of hij Nederland niet wat meer tijd kon geven. Zijn antwoord liegt er niet om:

"Nee, de doelen liggen vast."

Je vraagt je af wie Canete eigenlijk denkt dat hij is? Het antwoord is: eurocommissaris voor Klimaatactie en Energie. Vroeger betekende dat eigenlijk helemaal niets, maar tegenwoordig houdt dit in dat hij ons inderdaad legaal de wet kan voorschrijven en zelfs maatregelen tegen Nederland kan nemen als we niet doen wat hij wil. Eurocommissarissen zijn namelijk niets meer of minder dan kleine dictators -- zolang ze zich maar bezig houden met hun eigen gebied.
Nou ja, "kleine": eigenlijk zijn het natuurlijk gróte dictators. Ze hebben immers ongekend veel macht. Veel meer dan onze eigen energieminister. Die mag alleen de details invullen. De grote lijnen worden uitgezet door mensen als Canete.
Zolang Nederland in de Europese Unie blijft blijft dat zo. Mark Rutte en co. hebben ons met huid en haar uitgeleverd aan onze Europese overlords. Alleen een Nexit kan daar verandering in brengen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten