D66-Kamerlid Paternotte: ‘Politici tegen meer vluchtelingen (lees: Wilders en Baudet) rijden economie de sloot in!’

Als Nederland niet snel de grenzen verder opengooit om meer vluchtelingen binnen te laten, wordt onze economie de sloot ingereden. Dat is in ieder geval de stelling van D66-Kamerlid Jan Paternotte, die weer eens – overigens zonder ze te noemen – een steek onder water uitdeelt aan het Forum voor Democratie en de PVV.

Als Nederland minder vluchtelingen onam, dan zouden we diep in de problemen zitten. Aldus Jan Paternotte, die evenals zijn fractievoorzitter Rob “We gaan tienduizenden Polen halen” Jetten zich keihard voorstander toont van meer arbeidsmigratie naar Nederland. Of arbeidsmigratie onder het mom van vluchtelingenbeleid, dat maakt bij D66 ook niet zoveel uit. Op Twitter meent Jan Paternotte namelijk dat het hoegenaamde schrijnende tekort aan werknemers in de ICT nu voor eens en altijd kan worden opgelost door meer vluchtelingen binnen te laten. Niet alleen dat, want degenen die tégen z’n plan zijn om de grenzen wagenwijd open te zetten.. nou, die “rijden onze economie in de sloot“:

“Zonder vluchtelingen zouden we nóg meer tekorten op de arbeidsmarkt hebben. Ongelofelijk dat sommige politici liever de grenzen sluiten en onze economie in de sloot rijden.”

Een leuk staaltje retoriek. Jammer alleen voor D66’er Paternotte dat er helemaal niets van klopt. Want ondanks dat er inderdaad hier en daar banen worden ingevuld door vluchtelingen, zijn het toch vooral voormalige vluchtelingen die het register van het UWV bevolken. Voor iedere vluchteling die een baan vindt, zijn er helaas een aantal anderen die in de bijstand zitten en elke maatschappelijke winst van die werkzaamheid weer opheffen.

Verder is de aanval natuurlijk een beetje lafjes: “sommige politici.” Wees een vent, en benoem gewoon wie je bedoelt: Thierry Baudet en Geert Wilders. Maar liever wat pseudo-anonieme schimpscheuten plaatsen is leuker, natuurlijk.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Jumping

  Kijk deze Paternotte, beperkt zich tot een steek onder water.
  Gisteren in Hoofddorp, prikten die Syriërs zonder pardon, in de lichamen van personen die zij (de Syriërs), niet leuk vonden.
  Stem in Mei een anti EU partij.

  1. Onzin456

   Alsof het alleen de syriërs zijn.
   Ook afghanen, pakistanen, marokkanen, turken en nog veel meer. Somaliërs die zijn pas erg. 70% in de bijstand?

   1. Veteraan

    Hé onzin 456,

    Het loopt tegen de 90% die niet werkt hoor, er zijn nog andere regelingen waar ze graag gebruik van maken zoals WAO waar ze makkelijker in komen dan Nederlanders. En wel allemaal een auto want hekel aan inspanning hé.

    1. Onzin456

     @Veteraan,
     Mijn verontschuldiging. Ik had het over de mannen! Als we de vrouwen erbij halen is het inderdaad zo hoog!
     Alsof het een cultuur van hen is waar vrouwen minder werken/ rechten hebben.:…

 2. Ries

  Mij verbaast wat van links komt allang niet meer. Hersenloos tot het schedelbot. Links propageert enerzijds dat we ons economisch te pletter groeien, maar dat mag onder geen beding ten kosten gaan van het leefklimaat. Rarara, hoe zou je dat oplossen?

 3. Vit

  Die jongen bedoeld dat de arbeidsmarkt zit te springen om medewerkers in een AZC.

  1. Peter Loosduinen

   Vit
   Goede opmerking !

  2. Rien Noppen

   bedoelt

   1. Mart

    Clever boy……die Rientje,vast ”hoog opgeleid”.

  3. Verlazques

   Juist, in de AZC’s zitten alleen maar hoogopgeleide ICT’ers

 4. DeBruijn

  89% van de vluchtelingen zit zonder werk, dus in de bijstand.

  Paternotte leeft in een hele andere wereld, in de Grachtgordel waar men in een soort Disneywerkelijk leeft.

  1. Peter Loosduinen

   Omringd door genderneutrale types / homo’s / uitgeprocedeerden / Bij 1 -stemmers en andere psychiatrische patiënten.

 5. Joop Klepzeikert

  Net alsof die ‘vluchtelingen’ gaan werken. Bij D66 zijn ze niet zo van de cijfers en bewezen feiten schijnbaar. Na 5 jaar hier te zijnj ‘werkt’ nog maar zo’n 2% van de ‘vluchtelingen’. Meestal in door de roverheid gecreëerde baantjes.

 6. Ries

  Ik heb nog een stille hoop dat e e n van de trollen mij eens gaat uitleggen hoe dat samen kan gaan: economie op gang houden en meteen het (levens)klimaat verbeteren. Ik ben zo benieuwd. Als ik niets hoor (ik reken er eigenlijk niet op…) is het voor mij het zoveelste bewijs dat links het soor volledig bijster is, maar blijft volharden in de eigen waanzin.

 7. Pescador

  Weer zo´n idioot van D66,
  Man man wat ben ik blij dat ik nederland al 8 jaar geleden ontvlucht ben ik lach me de krullen van de buik.
  Wat een idioten lopen er tegenwoordig toch rond in nederland

 8. J.Rademaker

  Is altijd een mooi beeld al die jonge sterke Afrikaanse kerels die in bouw werken.
  Dat lost de woningnood wel snel op.

 9. Peter Loosduinen

  Aan Paternotte:
  Wat is dit voor apekool ??
  WIJ moeten de uitgeprocedeerde gelukzoekers die geen echte vluchtelingen zijn eerst ons land uitbonjouren .
  Vervolgens kunnen we de benodigde werkkrachten ZELF uitzoeken in den vreemde en hen een contract voor een bepaalde tijd aanbieden.
  Stoppen met illegale gelukzoekers die niets te bieden hebben.

  1. Satty

   Donder toch op joh. Dat is pas misdadig. Het is godverdomme zo dat jij van Afrika leeft. Je lafheid kent geen grenzen.

   1. Gekko

    Tijd dat Satty weer een poosje opgenomen wordt. Zij is psychisch helemaal in de war als gevolg van een posttraumatische stessstoornis.

    1. Ries

     Ik sta er van te kijken dat ze nog niet in een dwangbuis is afgevoerd… Als ik trol zou zijn, dan zou ik helemaal niet blij met haar zijn. Ze schept wel een erg onbenullig beeld van de treitergroep.

 10. lIN-T

  Ongelooflijk ze nog meer mensen in dit propvolle land willen halen voor een paar extra centen. Geldbeluste klootzakken zijn het.

 11. Piet Patat

  Ach ja, nog meer “vluchtelingen”
  Wat die druiloor er niet bij vermeld is dat het helemaal geen vluchtelingen zijn maar ordinaire gold diggers die over het algemeen aan het staatsinfuus belanden.
  Toen de Syriers kwamen waren we gered. Dokters, ingenieurs, gynaecologen, wetenschappers. Nou, dat was me wat. Achteraf mocht je blij zijn dat ze konden lezen en schrijven. Om van de taalproblemen nog maar te zwijgen.
  Alsof die lui gelijk te werk gesteld konden worden. NOT !
  Hoeveel procent van al die kansenparels heeft geen werk ? Ver boven de 90%.
  Dat geldt ook voor al die dobberafrikanen. Die Paternotte leeft in een andere dimensie, volledig los van de keiharde werkelijkheid. Maar ja, links. Die leven in een fantasiewereld waar ze bij de opticien slechts 1 soort bril verkopen. Een roze.

 12. Pirlo

  Partijkartel/secret societies/Kalergi

  Kalergi beschreef eeuwen geleden al hoe een superstaat te creëren. Het is precies wat we nu zien gebeuren. Regel veel import van immigranten die niet integreren. Zo verdwijnt de cultuur uit een land. Haha en dat onder de vlag van de vermoorde onschuld van we helpen die arme lui wel.
  Want ze weten hoe meer cultuur hoe meer weerstand tegen een externe autoriteit.
  Deze lui zijn slimmer dan je zou denken.
  En het lijkt erop dat Baudet dit spel doorheeft. Alle lof voor Thierry!

 13. Satty

  Baudet roept op tot Massamoord. Natuurlijk staat tim klaar voor assistentie. De racist tim blijft de werkelijkheid maar ontkennen. Baudet zijn gesloten grenzen zullen neerkomen op dood van velen terwijl jullie van andermans geld leven.

  Europa is eigendom van Afrika.

  1. Batavia

   Satty jij moet niet onder molens doorlopen als zij draaien.

  2. Piet Patat

   “Baudet roept op tot Massamoord”
   Waar en wanneer heeft hij daar toe opgeroepen ?
   Wacht nog steeds op de feiten.

 14. Schele Joop

  Ik moet zeggen dat D66-Kamerlid Paternotte wel een punt heeft, ik zou daar wel het volgende aan toe willen voegen om het beeld compleet te maken.

  https://twitter.com/ScheleJoop/status/1115559692649021441

 15. Gekko

  Kamerleden Rob Jetten, Kees Verhoeven, Sophie in ‘t Veld, Jan Paternotte, met dit zooitje ongeregeld helpt D’66 zichzelf opheffen.

 16. Pirlo

  Ik was ook ooit een van die groene theemutsen maar op een of andere reden ben ik uit m’n linkse coma ontwaakt.
  Een beweging die nu massaal gaande lijkt in Nederland

 17. PMG

  Met 329.000 werkelozen in NL zal het zo’n vaart niet lopen!!!

  Stem FVD!

 18. Suidland

  Gewoon onze bloedverwanten, die Afrikanervolk terug halen uit Suid-Afrika. Harde werkers, spreken onze taal en cultuur. Australië, NZ en VSA gingen ons al voor!

  Ons vir jou Suid-Afrika

 19. Punt50

  Vreemd argument van Paternotte. Het is juist zo dat een overvloed aan mensen de automatisering van fabricage processen remt. Een D’666 luchtfietser dus die Paternotte.

 20. Toverkol

  Ha ha ha ik lach mij hier een scheur, nog geen 11% van die asielzoekers heeft een baan !!
  Voor alsnog kosten die gasten meer dan ze opleveren !
  Het wordt tijd dat we het liegen van politici strafbaar gaan stellen !

 21. Heras

  Kan die d66 paternotte niet een plan bedenken om migranten uit onze Azc aan het werk te zetten. Ik doe een voorzet: eerst 5 jaar werken( bij kwekers, boerderijen, de bouw )voor een verblijfsvergunning. Tegelijkertijd taal leren. En een vak leren. Mensen werven kan bij alle Azc.

 22. Godefroy France

  IK KOTS OP DAT DUBEELPASPOORTEN TUIG
  GRENZEN POTDICHT??? VOOR DE PROFITERENDE DOBBERNEGERS,ZE ZIJN HARD NODIG DAAR WAAR ZE VANDAAN KOMEN, KUNNEN ZE AAN DE SLAG HUN LAND OPBOUWEN, DEDEN ONZE OUDERS EN VOOROUDERS HIER OOK

 23. Peacepipe

  Meneer Paternotte bepleit Neo-Kolonialisme. Hij vergeet gemakshalve dat er altijd mensen achterblijven in de landen waar de “Asielzoekers/Migranten” vandaan komen. Dat zullen vaak diegene zijn die GÉÉN mensensmokkelaar kunnen betalen. Het betekent ook dat, in het verlaten land/regio, de problemen nog veel groter worden dan ze al zijn. D66 wil echter onze welvaart baseren op “vluchtelingen” waarvan het overgrote deel ook nog eens homohatende moslims zijn. De toekomst van economie zal echter gebaseerd zijn op technische ontwikkelingen, waarbij steeds MINDER mensen nodig zullen zijn.
  Voorbeeld: In de begin periode van de telefoon moest elk contact via een centrale handmatig gemaakt worden. Was honderd jaar geleden de huidige D66 redenatie gevolgd, dan zou vandaag de hele wereldbevolking van meer dan 7 miljard mensen te weinig zijn om alle huidige tefefooncontacten handmatig te maken. D66 snapt niet dat problemen in het verleden altijd de motor zijn geweest tot nieuwe technische ontwikkelingen.

 24. Dik

  Kapitein Rob stuurt zijn D66 de sloot in.

  1. Vliegenvanger

   Hoe eerder hoe liever, dram66 moet uit de politiek.

 25. Vliegenvanger

  Paternotte is ook zo’n clown die denkt dat hij t weet. De schijnheiligheid straalt er van af.
  Dram 66 is het niet waardig in de Nederlandse politiek te zitten.
  Drammers horen niet thuis in een democratie. Samenwerking, verdraagzaamheid, daar hebben ze bij dram66 nog nooit van gehoord.
  Stem ze weg, stem FvD

 26. AS210854

  D66 is gewoon bezig met het spelen van een piramide spel.

 27. Bes Tolen

  D66 heeft een boel onvolwassen figuren. Meer dan andere partijen, die ook al te vaak hierin grossieren. [Bijvoorbeeld. Wel eens een CDA bijeenkomst bijgewoond? Eén van de partijen. Partijen, die zich laten imponeren door bijvoorbeeld oproep tot uitbreiding kinderpardon. Wie er allemaal wel voor dat soort valsheid zijn, blijft dan voor eeuwig een open vraag. Zo iets van wie zwijgt, stemt toe. Of: hij of zij is van onze partij dan zal het wel goed zijn.] Beperkte mensen, die niet nadenken omdat hen de bagage ontbreekt. Bij D66 dringen ze al te gemakkelijk tot vertegenwoordigende functies door. Eerst nog een paar fikse nederlagen om betere verhoudingen te krijgen, zou goed zijn.

 28. Duckday

  Na de massale steekpartij in Hoofddorp gisteren, waarbij de daders allen Syriërs waren
  Zou D66 dat wel eens lezen Er gaat geen dag voorbij of een of andere kom maar binnen steekt er een neer
  Dus wees blij in mei stem dan gewoon FvD of PVV

 29. Hartenheer

  Ik hoop dat ze dan een groot huis hebben.
  In onze stad moet je al 10 jaar wachten voor je een betaalbaar huis hebben.

  Of zou dat komen omdat de import Nederlander voorrang krijgt.
  Rot op met je economische vluchtelingen en zet die luie donders eens aan het werkt die gezond zijn, maar geen zin hebben om te werken.

 30. Michael M

  Wat doet een hersenloze D66-Kamerlid Jan Paternotte ( nooit van gehoord, houden zo ) daar in de politiek als je toch geen stof beheerd tot nadenken. Een IQ van 0% is ook niet echt veel. Grenzen wagenwijd open. Je zet toch ook niet je huis maar wagenwijd open snachts? Die man die moeten ze stationeren daar ergens tussen Iran, Syrië en Iran in en daar eens 10 jaar laten wonen. Het zijn totale leeghoofden types als die Paternotte. Het is eigenlijk niet eens de moeite om nog op deze stombos te reageren. Negeren is het beste die partij 66. De D verdienen ze niet.

  1. Dik

   @Michael: Brussel dicteert D66 wat ze moeten doen en denken. Daarom staat kapitein Rob aan het roer om zijn partij naar de bodem van de Hofvijver te sturen, met succes overigens.

  2. Rien Noppen

   “als je toch geen stof beheerd tot nadenken”

   Tja, wat moet je dan?

 31. FJ

  Het grootste apekool verhaal ooit vertoont. Dit zijn de mensen die het hardst schreeuwen dat er nepnieuws rondwaardt op internet. Zij zijn dan degenen die het verspreiden.

  Laat hij zijn verhaal eens onderbouwen met een kosten/batenanalyse van de laatste twintig jaar, maar eerst even aangeven hoeveel er werkelijk van werken met allemaal in het bezit zijn van universitaire opleidingen.
  Die kosten houden niet op bij werken/uitkering, neen, vanaf dag 1 de kosten in kaart brengen, dan gezinshereniging met zieke gezinsleden die hier dan ook behandelt worden, dan ook de kosten van politie, justitie en rechtelijke macht in kaart brengen, want een deel van deze import belandt in de criminaliteit.

  Ik denk, dat men slaven nodig is om een te groot apparaat van ambtenaren in stand te houden, die natuurlijk D66 in hun keuzepakket hebben.
  De rest van de bevolking profiteert niet van de economische vooruitgang, kijk maar naar de statistieken voor de loonontwikkeling. Al 20 jaar 0 lijn, dus mogen zij de kosten van dit beleid betalen.

  Ollengren, Jetten en Paternotte denken dat het Nederlandse volk achterlijk is en hebben niet in de gaten dat zij die het hardst schreeuwen dat we ze nodig zijn, deze import nodig is om hun carriere te bekostigen.
  Daar pas ik voor als belastingbetaler en verzoek de overheid de tering naar de nering te zetten en net als het bedrijfsleven het ambtenarenapparaat te reorganiseren.
  Dat hier voldoende aanleiding voor is, bewijst de zaak Anne Faber/Michael Panhuis, de reorganisatie bij de belastingdienst, het UWV en de zorg.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.