paternotte jetten

D66-Kamerlid Paternotte: 'Politici tegen meer vluchtelingen (lees: Wilders en Baudet) rijden economie de sloot in!'

Geen categorieapr 09 2019, 10:00
Als Nederland niet snel de grenzen verder opengooit om meer vluchtelingen binnen te laten, wordt onze economie de sloot ingereden. Dat is in ieder geval de stelling van D66-Kamerlid Jan Paternotte, die weer eens - overigens zonder ze te noemen - een steek onder water uitdeelt aan het Forum voor Democratie en de PVV.
https://twitter.com/jpaternotte/status/1115172197071556609
Als Nederland minder vluchtelingen onam, dan zouden we diep in de problemen zitten. Aldus Jan Paternotte, die evenals zijn fractievoorzitter Rob "We gaan tienduizenden Polen halen" Jetten zich keihard voorstander toont van meer arbeidsmigratie naar Nederland. Of arbeidsmigratie onder het mom van vluchtelingenbeleid, dat maakt bij D66 ook niet zoveel uit. Op Twitter meent Jan Paternotte namelijk dat het hoegenaamde schrijnende tekort aan werknemers in de ICT nu voor eens en altijd kan worden opgelost door meer vluchtelingen binnen te laten. Niet alleen dat, want degenen die tégen z'n plan zijn om de grenzen wagenwijd open te zetten.. nou, die "rijden onze economie in de sloot":

"Zonder vluchtelingen zouden we nóg meer tekorten op de arbeidsmarkt hebben. Ongelofelijk dat sommige politici liever de grenzen sluiten en onze economie in de sloot rijden."

Een leuk staaltje retoriek. Jammer alleen voor D66'er Paternotte dat er helemaal niets van klopt. Want ondanks dat er inderdaad hier en daar banen worden ingevuld door vluchtelingen, zijn het toch vooral voormalige vluchtelingen die het register van het UWV bevolken. Voor iedere vluchteling die een baan vindt, zijn er helaas een aantal anderen die in de bijstand zitten en elke maatschappelijke winst van die werkzaamheid weer opheffen.
Verder is de aanval natuurlijk een beetje lafjes: "sommige politici." Wees een vent, en benoem gewoon wie je bedoelt: Thierry Baudet en Geert Wilders. Maar liever wat pseudo-anonieme schimpscheuten plaatsen is leuker, natuurlijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten