Dion Graus (PVV) reageert op fraudebeschuldiging: 'ik vermom mijzelf'

Geen categorieapr 23 2019, 21:00
Dion Graus kwam vandaag in opspraak en wordt op niet al te subtiele wijze beschuldigd van fraude, maar of hij daadwerkelijk fraudeert moet nog blijken. Graus is in ieder geval strijdvaardig en wenst een onderzoek van de Tweede Kamer naar zijn onkostenvergoeding. Hij hoopt zijn naam te kunnen zuiveren en Geert Wilders steunt hem.
Volgens Wilders klopt het beeld dat journalisten schetsen niet: 'ik geloof Dion Graus' zo liet de PVV'er weten. Hoe het nu precies met de casus Graus weten we niet, maar opmerkelijk is het zeker en de verdachtmakingen aan zijn adres komen natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. 'Waar rook is, is vuur' zo luidt het spreekwoord.
Of het in het geval van Dion Graus om een uit de hand gelopen barbecue gaat of een woest om zich heen slaande veenbrand moet nog blijken. In ieder geval eist Graus dus een onderzoek:

"Ik kan niet alles zeggen tegen u. Ik ben de rechterhand van een van de zwaarst beveiligde mensen in Europa. [Een onderzoek?] Heel graag. Als ik ooit hier wegga, wil ik het eervol doen."

Nu de berichten al in de pers staan moet het onderzoek dan ook geschieden. Niet alleen voor Graus, maar ook voor het publiek.
Er mag geen twijfel over bestaan wat nu precies de situatie is. Op 1Limburg lezen we dat de aantijgingen aan het adres van Graus zouden zijn gebaseerd op perceptionele illusies:

"Graus weerspreekt de aantijgingen met klem. Hij zegt wel degelijk in Heerlen te wonen, ofschoon buurtbewoners tegen de Volkskrant en EenVandaag zeiden het Kamerlid er zelden te zien. Hij zegt zich te vermommen en zijn auto vaak niet voor de deur te zetten."

Voor een man die zwaar beveiligd wordt is bovenstaande heel erg aannemelijk. Het onderzoek zal dan ook moeten uitwijzen wat de precieze situatie is. Geert Wilders steunt hem in ieder geval:

"Ik heb geen enkele aanleiding om te twijfelen aan zijn woorden dat hij daar wel woont en verblijft."

Wordt vervolgd!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten