Donald Trump vernedert EU: "De EU is een wrede handelspartner voor de Britten en Amerika, maar daar krijgen ze nog last van!"

Geen categorieapr 11 2019, 11:00
De Amerikaanse president vindt de houding van de Europese Unie ten opzichte van het Verenigd Koninkrijk echt niet kunnen.
Zoals bekend gelooft de Amerikaanse president Donald Trump dat het in het belang is van landen als het Verenigd Koninkrijk om de Europese Unie te verlaten. Anders dan Nederlandse politici heeft hij namelijk wél waardering voor concepten als "nationale soevereiniteit."
Als pro-Brexit politicus kijkt hij naar de onderhandelingen tussen de Europese Unie en het VK, en hij concludeert: de manier waarop Brussel omgaat met Londen is ronduit schandalig. Zoals hij schrijft op Twitter:
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1116172224459882496
"Too bad that the European Union is being so tough on the United Kingdom and Brexit," schrijft de president. "The E.U. is likewise a brutal trading partner with the United States, which will change. Sometimes in life you have to let people breathe before it all comes back to bite you!"
Natuurlijk heeft hij honderd procent gelijk. De opstelling van de EU ten opzichte van onze Britse vrienden is ronduit schandalig. Vanaf het moment dat de Britse kiezer voor Brexit stemde is hij door de Brusselse autocraten behandeld als een vijand. Dat zien we terug in de manier waarop deze onderhandelingen gevoerd zijn, met continue dreigementen van de kant van de EU.
Maar goed, uiteindelijk zal dat -- daar ben ik zeker van -- alleen maar voor problemen zorgen voor de EU zélf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten