Donald Trump vernedert EU: “De EU is een wrede handelspartner voor de Britten en Amerika, maar daar krijgen ze nog last van!”

De Amerikaanse president vindt de houding van de Europese Unie ten opzichte van het Verenigd Koninkrijk echt niet kunnen.

Zoals bekend gelooft de Amerikaanse president Donald Trump dat het in het belang is van landen als het Verenigd Koninkrijk om de Europese Unie te verlaten. Anders dan Nederlandse politici heeft hij namelijk wél waardering voor concepten als “nationale soevereiniteit.”

Als pro-Brexit politicus kijkt hij naar de onderhandelingen tussen de Europese Unie en het VK, en hij concludeert: de manier waarop Brussel omgaat met Londen is ronduit schandalig. Zoals hij schrijft op Twitter:

Too bad that the European Union is being so tough on the United Kingdom and Brexit,” schrijft de president. “The E.U. is likewise a brutal trading partner with the United States, which will change. Sometimes in life you have to let people breathe before it all comes back to bite you!”

Natuurlijk heeft hij honderd procent gelijk. De opstelling van de EU ten opzichte van onze Britse vrienden is ronduit schandalig. Vanaf het moment dat de Britse kiezer voor Brexit stemde is hij door de Brusselse autocraten behandeld als een vijand. Dat zien we terug in de manier waarop deze onderhandelingen gevoerd zijn, met continue dreigementen van de kant van de EU.

Maar goed, uiteindelijk zal dat — daar ben ik zeker van — alleen maar voor problemen zorgen voor de EU zélf.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

94 reacties

 1. Tman

  Correcte man,die Trump.
  Na onze Nexit heeft ons land heus de EU niet nodig,om lucratieve en succesvolle handelsbetrekkingen met de US ,UK en de rest van de wereld te onderhouden!
  Het wordt geen makkie,maar in de EU blijven is geen optie!
  De EU staat op instorten!

  1. Dik

   We hebben Europa nodig maar kunnen natuurlijk prima zonder de steeds verder oprukkende bemoeienis en inmenging door Juncker & Timmermans c.s.

   1. Tman

    Juist

   2. PMG

    waarom hebben we europa nodig???????

    1. Tman

     @PMG
     We hebben zelfs de Russen nodig,gas/olie.

    2. Dik

     @PMG: Omdat we een handelsnatie zijn. Natuurlijk moet je Europa niet verwarren met de EU (Economische Unie), daar kunnen we prima zonder.

     1. Original NL

      Idd Dik…terug naar de EEG.

    3. F. Domela Nienhuis

     Europa is niet de EU. De EU is niet Europa.

   3. NoDoubt

    De EU had zich moeten houden aan de voorwaarden likewise de EEG, vrijhandelsverkeer en mensen binnen europa. Nu drukken ze door hun expansiedrift alles door de strot en jagen de Europeanen op voor miljarden kosten met hun islamintegratiepolitiek. Een dictatuur en censuur van jewelste. En wij mogen niet kiezen. Rutte zegt het een en doet het ander. De voedselbanken en het halveren van de pensioenen omdat andere landen achterlopen. VAndaag blijkt weer dat de vaste lasten weer hoger worden. Waar eindigt het. Als we uit de EU stappen.

    1. Onslow

     No, no. In de trein naar Antwerpen had je nog douane controle. In de bus van Maastricht naar Aken ook. Dat was allemaal in de tijd van EEG. Het paspoort kon je beter bij je hebben.

  2. Meriadoc Brandebok

   Handelsbetrekkingen zijn een machtsspel en zonder de steun van de EU sta je als dwerg nergens.

   Bij elke onderhandeling wat handelsverdragen betreft zal de tegenpartij de Nederlanders tot de laatste cent uitknijpen, vooral als we met onze grootste handelspartner Duitsland om tafel moeten. Die maakt Hamburg al gereed als vervanger van Rotterdam.

   Groot-Brittannië, hoe liberaal ook, kan Duitsland niet vervangen.

   1. DeBruijn

    Hoe doet Noorwegen, Zwisterland, Dubai, Singapore, IJsland, Canada, de VS en honderd andere landen het dan?

    In de EU hebben ze ook geen oog voor Nederland, kijk naar het pulsvissen, kijk naar de landbouw, kijk wat Frankrijk aan landbouwsubsidies opslurpt voor de meest inefficiente landbouw van west-Europa, kijk naar de Britten die hun visvloot moesten uitdunnen van de EU, terwijl de Spanjaarden geld kregen om nieuwe boten te kopen op hetzelfde moment. Heel havens zijn dood in het VK daardoor.

    Hoe groter je wordt, des te bureaucratischer en duurder het wordt. Zoals is het altijd geweest en zo zal het altijd zijn. Hier zijn 10 dorpen samengegaan, zou beter zijn. We hebben meer ambtenaren, bureaucratie is toegenomen en vooral is het veel duurder geworden. Vele onderzoeken hebben uitgewezen dat schaalvergrotingen in de zorgen onderwijs niet goed zijn. Waarom zou het wel goed zijn als 28 landen bij elkaar kruipen?! En er wachten nog 5 of meer in rij. Ik ga ook niet samen met de buren, breek de muur niet uit, haal mijn hek niet weg en ga hen zeler geen geld geven, omdat het via een ingewikkeld en duur proces weer van een kwart terug te krijgen.

    1. Beukman

     @DeBruijn
     Landen als Noorwegen en Zwitserland hebben een constructie die, vertaald naar UK, zou betekenen: een boterzachte Brexit.
     En dat wil een deel van de Brexiteers nou juist niet.

     1. Piet Patat

      Hier wil ik graag even een kanttekening bij zetten @Beukman. Noorwegen is lid van de EER ( Europese Economische Ruimte ) De landen van de EER hebben toegang tot de interne markt van de Europese Unie, en zijn ook gebonden aan het vrije verkeer van personen, goederen, diensten en kapitaal. Ook wordt er samengewerkt op economisch gebied. In ruil daarvoor moet de EU-wetgeving met betrekking tot de interne markt ook in de wetgeving van de EER-landen die zelf geen lid van de EU zijn worden overgenomen, met enkele uitzonderingen op het gebied van bijvoorbeeld visserij en landbouw. Daarnaast betalen deze landen voor toegang tot de interne markt van de EU. De EU-landen betalen hiervoor via hun bijdrage aan de EU. Met andere woorden : je schikt je naar de wil van de €U anders wordt je buiten gesloten. Zo rolt deze smerige, dictatoriale, imperialistische club. Lidstaten zijn niets meer dan vazalstaten die geld moeten ophoesten om dit monster te voeden en zijn ongekozen bestuur te financieren. Het is een wanstaltig gedrocht wat de lidstaten in een ijzeren greep houdt. €U een zegen ? Het is een ramp en zelfmoord voor de souvereine staat en zijn inwoners.

     2. DeBruijn

      @ Beukman

      Hebben ze wel aangeboden omdat met Becel Pro-active te doen? Misschien maakt dat het verschil?

     3. Beukman

      @Piet
      Je zou dus verwachten dat UK niets liever wenst dan een keiharde Brexit, helemaal losgesneden van die mafiabende die EU heet. Toch is juist dit waarover ze met elkaar in de clinch liggen. Kennelijk zien ze wel voordelen om toch een paar lijntjes te houden met de EU.

 2. C.A.Barstow

  Yeah!
  Sloop de EU,

  Stem in mei ook op FvD!

  1. Original NL

   Gaan we doen Barstow!!

 3. Ries

  Trump heeft gelijk v.w.b de Europese arrogantie. Het druipt ervan af, wat vooral geillustreerd word door Timmermans en Verhoffstad. Ze menen de mensen te kunnen besturen hoewel ze van de mens geen snars begrijpen. Trump oreert natuurlijk ook in het belang van de VS. Meerdere kleine staten zijn eenvoudiger te manipulieren dan een machtsblok.

 4. Peter Oudshoorn

  De EU opereert als een maffia misdaadsyndicaat: de omerta is Great Britain nu fataal geworden. Wellicht dat de USA ons voor de tweede keer kan redden van de nazi’s.

  1. Meriadoc Brandebok

   Gelul. De Britten hebben zelf geen flauw idee wat ze willen. Logischerwijs kan de EU het dan ook niet weten.

   Trouwens, als er sprake was van een wraakactie had men de Britten nooit het Noorse of Zwitserse model aangeboden. Men had de Britten er direct uitgekeild.

   1. Bosche draak

    Lulkoek, het is een schandelijke vechtscheiding puur als signaal naar de andere landen, steeds meer zijn het dictatoriale karakter van de geldverslindende moloch dat Eu is zat.
    Duitsland gaat voor de derde keer in de geschiedenis op veroveringstocht en dit keer via de Eu.
    Handel en veiligheid is het enige waar de samenwerking goed voor was.
    We zijn steeds meer geld kwijt en hebben nul controle over onze grenzen.
    Waar hebben we de Eu eigenlijk nog voor?

    1. DeBruijn

     @ Bossche draak

     Inderdaad, net na het referendum voor de Brexit heeft Juncker gezegd dat ze het moeilijker gingen maken voor landen om eruit te stappen en zij zouden de EU als voorbeeld stellen.

     Dat zie je nu terug.

    2. Beukman

     @Draak
     Oh ja? Wat willen de Britten dan? Vechten ze elkaar dan niet onderling al twee jaar de tent uit over de vraag wat dat eigenlijk is: Brexit?
     Vertel eens wat er niet klopt aan de voorwaarden die de EU heeft gesteld aan vertrek, en bedenk daarbij: het is niet UK dat EU verlaat, maar andersom.

 5. PMG

  Jaja, de paniek gaat toeslaan in Brussel, misschien kunnen ze zuid-amerika ook als preferred handelspartner erbij halen, het is nu RISK aan het worden.

 6. Ries

  Wordt. Goed gezien Nop.

  1. Dik

   @Ries:

   #negeren

 7. Rien Noppen

  Trump vernedert ons en op DDS wordt daar met volle teugen van genoten?

  Een kras staaltje oikofobie.

  1. Tman

   @RN
   De EU vernederd ons!

   1. Tman

    Brussel steelt doorlopend ons geld en heeft ons reeds bestolen van de souvereiniteit!

   2. Original NL

    Rien en het trollenkoor hebben weer een nieuw woordje geleerd..!!

    1. Dik

     @Original: Iedere reactie aan zijn adres is welkom, het maakt werkelijk niet uit wat voor reactie.

     #negeren

  2. Stanly2000

   Ernst, ik voel mij helemaal niet beledigd. Praat de volgende keer voor jezelf en niet voor de hele bevolking.

   1. Tman

    Ernst? Quispel? haha

  3. Ries

   Links is zo bang voor oikofobie dat ze Nederland bij voorbaat heeft afgeschaft.

 8. poldi

  Het anti-Trump kamp wringt zich in allerlei bochten om toch maar duidelijk te maken dat Trump niet deugt. Een tv interviewer als Eva Jinek kan amper de naam Trump uitspreken zonder spontaan over haar nek te gaan. Dat geldt ook voor Mathijs Nieuwkerk. Dat hebben zij ook bij Baudet en Wilders. Alsof het vergif is.
  Dat zag je gisteren ook bij Jinek hoe ze af en toe met verachting keek naar Thierry Baudet en Derk Jan Eppink met hun terechte bezwaren tegen de EU.
  Neutraliteit is bij hen ver te zoeken. Om maar te zwijgen over sommige gasten die bij hen een podium krijgen. Links blijft zoeken naar die ene stok om te slaan.
  Misschien beseffen deze mensen niet dat het ook als een boemerang kan werken.

  1. santiago

   Poldi. Helemaal waar. Ik ga over mijn nek als ik de naam Jinek of Matthijs van Nieuwkerk hoor. Dat zijn de lakeien van de Bea- elite.

 9. Raveltje

  Lenen van de burger en hen dan in de kou zetten.
  Dat is de EU.

 10. santiago

  En hier heeft meneer Trump GROOT gelijk in.
  Trump heeft allang gezien dat de EU een grote dronken graaiersclub is die helemaal niets met het gewone volk hebben.

 11. Rien Noppen

  De Britten slagen er niet in de met de EU gesloten overeenkomst in eigen huis over de streep te krijgen.
  Hier weet men zeker dat dit de schuld van de EU is.

  Logisch toch?

  1. santiago

   De Britten zijn wijzer dan wij. Daarom zo snel mogelijk een Nexit.

  2. Piet Patat

   Wat de €U wil is dat de Britten in de €U blijven en doen er duidelijk alles aan om het hele proces zo stroef en zo moeilijk mogelijk te laten verlopen. Ze laten hun wurggreep echt niet zomaar los. Stel je voor dat het met respect voor de uitkomst van het referendum zou gaan, met respect voor de Britten die hun souvereiniteit terug willen en er op fatsoenlijke wijze een akkoord zou komen. DAT kunnen ze niet hebben. Er moet ten alle tijden worden voorkomen dat het op rolletjes gaat want dan zouden andere lidstaten waar het rommelt onder de bevolking wel eens op een idee kunnen brengen. Het is zonneklaar dat de €U zo veel mogelijk zeggenschap wil houden en die May laat zich maar inpakken. Dit had een mooie klus geweest voor Thatcher. Die was niet bang voor die potentaten in Brussel.

   1. Rien Noppen

    Ze sloten toch een keurige deal met GB, Piet?

    Het valt de EU toch niet te verwijten dat de Britten het onderling niet eens kunnen worden over de vorm van de Brexit?

    1. DeBruijn

     Kennelijk vinden dat Britten dat zelf niet.

 12. santiago

  Gewoon een economische unie maken en weg met die smerige dronken, graaiende pedoclub van Juncker en Verhofstad. Ik kan me het bezoek van Trump aan Brussel nog herinneren. Binnen een paar uur had hij het zieke clubje door, waste hen de oren en ging zo snel mogelijk er weer vandoor.
  Ik schaam me Europeaan te zijn. Nederlander ben ik allang niet meer. Bestolen en voorgelogen .
  In Nederland klopt nergens meer iets van.

  1. santiago

   Maar ja, 70 % van de Nederlanders is waarschijnlijk gewoon mongeaul en gaan straks allemaal weer gezellig Koninginnedag vieren. Daggie vrij en lekker zuipen. Hoop dat het mooi weer wordt.
   Gaat allemaal prima toch.

   1. Original NL

    Q…Maar ja, 70 % van de Nederlanders is waarschijnlijk gewoon mongeaul …..
    Ben het zelden met je eens maar deze stelling is juist!

  2. Hendrik_Groen

   Ik neem aan dat je nog steeds je inkomen uit Nederland hebt? AOW?

   1. santiago

    En een pensioen. Weliswaar minder dan wat ik er mijn hele leven voor afgedragen heb, maar daar hebben we allemaal last van.

  3. Hartenheer

   santiago
   Ik schaam me Europeaan te zijn. Nederlander ben ik allang niet meer. Bestolen en voorgelogen .
   In Nederland klopt nergens meer iets van.

   Weet niet of het je is opgevallen, maar Nederland bestaat bijna niet meer.
   Onze normen en waarde, rechten, geld is/wordt rond gestrooid aan landen die er een zooitje van maken.
   Geld krijgen en het als Hans Klok weer laten verdwijnen.
   Nooit geen probleem, dan sturen we toch nog een keer.

   Aangezien Nederland relatief gezien een van de grootste financierders is maar als een hond aan de lijn van Brussel loopt kom je echt tot de conclusie.
   Nederland is niet meer.

 13. C.A.Barstow

  Om de invloed van de EU, die in ons land al veel te groot is, drastisch te verminderen of in het geheel te beëindigen dan zul je tegen de politieke elite moeten stemmen, een andere manier bestaat niet.

  Als je van je Land en cultuur houd,
  stem dan tegen de EU,
  Stem in mei ook FvD!

 14. Beukman

  Kan iemand mij even uitleggen wat er eigenlijk zo slecht is aan de wijze waarop EU UK behandelt?
  Laten we even vaststellen dat UK EU verlaat en niet andersom. Laten we verder erkennen dat UK zelf niet weet wat het wil, en de onderlinge verdeeldheid alleen maar groter wordt.
  Een rasechte oikofoob zal EU daar de schuld van geven, maar is dit wel terecht?

  1. Meriadoc Brandebok

   Nee, vokstrekt niet. Maar Nexitters/EU-haters zullen de evidente feiten altijd blijven ontkennen.

   Bewondering voor het geduld dat de EU met de Britten heeft. Engel(s)engeduld.

   1. Original NL

    Vokstrek zelf idioot!

    1. Dik

     #negeren

    2. Meriadoc Brandebok

     Het is toch duidelijk dat er met vokstrekt volstrekt wordt bedoeld? Gebruik je hersenen is voor je je mond opentrekt.

     1. Original NL

      En lees je onzin nog een keer door trollekind voor je op enter drukt.(tip.. gebruik delete)!

     2. Meriadoc Brandebok

      Ach hou toch op. Iedereen loopt hier aan de lopende band met Nederlands te klooien. Ik hoef geen artikel op DDS te schrijven, maar een comment die iedereen over een paar uur weer is vergeten.

     3. Original NL

      Quote…Ach hou toch op. Iedereen loopt hier aan de lopende band met Nederlands te klooien….
      Dat valt wel mee, alleen je billenmaatje noppen speelt regelmatig voor schooljuf.

  2. santiago

   Volkomen terecht. Het is waar dat de UK er zelf voor heeft gekozen om de EU te verlaten. Dat zou ook gewoon moeten kunnen, maar de EU kan niet bestaan zonder de UK dus maken ze het de UK door bedreigen en onbeschoft te behandelen moeilijk om ze min of meer te dwingen in de EU te blijven. Schandalig en onbeschoft, maar ja, het dronken zooitje in Brussel weet ook wel dat het einde graaien is als de UK eruit stapt. Italie en hopelijk Nederland zullen ook snel volgen.

   1. Beukman

    Over welke bedreigingen heb je het, @Santiago? En is het de schuld van de EU dat UK zelf niet weet wat ze willen?

    1. Beukman

     En dan blijft het heel erg stil.
     Ik concludeer dat mensen die vóór Brexit zijn elkaar maar wat napraten over hoe rot UK wel niet door EU wordt behandeld, maar feitelijk van de hoed noch de rand weten.

  3. Cycle25

   Het is eerder een geldplaatje, Engeland verrot ’t om hun pensioen over te leveren aan Brussel : https://www.consultancy.nl/nieuws/17289/nederland-heeft-zesde-grootste-pensioenkapitaal-ter-wereld

   Nederland heeft daar niet zo veel moeite mee, vandaar dat gepensioneerden systematisch jaar in/uit gaan inleveren om de pot levend te houden.

   En zodra je op deze lijst het verval ziet in grote EU landen, dan snap je waarom Brussel ruzie maakt om andermans centen. Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië lusten ons geld ( UK en NED ) maar al te graag, en Rutte dient deze club.

 15. Gekko

  Met een Nexit schrapt Trump vast en zeker de extra importheffing op Edammer en Goudse kaas!

  1. Rosasolis

   @Gekko. Wij hebben geen Trump voor helemaal niets nodig.

   1. Bosche draak

    Spreid jij je benen maar voor Druncker & Co
    Gaan wij wel voor godkeizer Trump
    deal?

 16. NoDoubt

  U betaalt nu al 500 miljard, dat wordt over een jaar of 2 a 3 richting 1000 miljard

  Gisteren schreven we dat er een leger klaarstaat van 70.000 uitkeringsveroveraars om West-Europa binnen te vallen.
  Neprechtse minister Kickl (FPÖ) van Oostenrijk schreef een brief aan de EU wat die er aan dachten te gaan doen. Helemaal niks zeiden wij, want de EU is een volkerenmoordorganisatie belast met het uitroeien van de blanke Europeanen en moedigt elke invasie juist aan. De EU zou naar Frontex verwijzen voorspeldden we.

  En precies dat doet Merkel als de AfD haar de vraag stelt of ze dit keer wel de Duitse grenzen gaat verdedigen tegen de invasie.

  “Nee ik ga niet de grens verdedigen, want we werken al samen met Griekenland en Frontex werkt hard aan de zaak. Bovendien hebben we afspraken met Turkije (ze doelt op de niet werkende Turkije-deal die zij en Mark Rutte met de jihadist Erdogan gesloten hebben)”.

  Merkel gaat dus niets doen zegt ze. En dat hebben ze ongetwijfeld ook gehoord in Griekenland en Turkije tot en met Afghanistan en zal dus weer fungeren, net als in 2015, als een open uitnodiging aan elke parasiet om hier binnen te vallen, onze huizen te stelen met medewerking van onze jihadcoalitie en ons sociaal vangnet leeg te vreten.

 17. NoDoubt

  In september 2015 werd Duitsland, net als een aantal andere Europese landen, als gevolg van de verwoestende grensopening door kanselier Angela Merkel het slachtoffer van een ongekende asielzoekerstsunami. De media en gevestigde politici probeerden de ramp aan het publiek te verkopen als een puur humanitaire aangelegenheid – bij de meeste “vluchtelingen”, kregen we te horen, ging het alleen maar om een beter leven of op de vlucht voor oorlog en ellende.
  Maar dat is slechts de helft van de waarheid. Sinds 2016 hebben onafhankelijke media, met name in Zuidoost-Europa, onthuld dat de massale toestroom van “vluchtelingen” grootschalig wordt gesteund door de Verenigde Naties, de EU en linkse NGO’s. Dit gaat zelfs zo ver dat er op grote schaal Prepaid MasterCard-kaarten worden afgegeven aan asielzoekers, die vanaf het moment dat ze de grens naar Griekenland overstaken veel meer geld dan hun loon in eigen land kregen. Het resultaat: de geprivilegieerden meldden onmiddellijk hun financiële geldzegening via de mobiele telefoon aan hun thuisland – en voedden zo de verdere toestroom van migranten naar Europa. De reguliere media en zogenaamde factcheckers probeerden destijds relevante berichten in diskrediet te brengen als “nepnieuws”.

  Maar dit is echter niet het geval. Nu heeft zelfs de Europese Commissie, in antwoord op een schriftelijke vraag van NPD-parlementslid Udo Voigt, uitdrukkelijk bevestigd dat binnen slechts drie jaar – tussen 2016 en 2018 – het ongelofelijke bedrag van 122 miljoen euro door Prepaid-MasterCard-kaarten aan asielzoekers in Griekenland was uitgedeeld. Volgens de Commissie werd het bedrag verdeeld over ten minste 90.000 begunstigden, d.w.z. elke begunstigde ontving gemiddeld 1.355 euro. Ter vergelijking: het gemiddelde maandloon in Syrië is 300 euro.

  – Migratie is dodelijk – dat weten we niet alleen sinds gisteren. Nieuw is echter dat de VN en de EU hier in belangrijke mate verantwoordelijk voor zijn. Dit onbegrijpelijke verraad aan het leven en de toekomstbelangen van de Europeanen mag men niet vergeten en mag men zich niet toegeeflijk opstellen, verklaarde de Duitse afgevaardigde.

  1. Raveltje

   Dus daar is de pensioenspot uit Nederland
   naar toe gegaan.

  2. Marija

   Wat een ongelooflijke vuile Ratten zijn het toch.
   Wij worden als vee verhandeld en weten er ook nog eens helemaal niets van.

 18. J.Rademaker

  Als je de voorwaarden leest is er maar een conclusie, wurgcontract met vleugje chantage.

 19. NoDoubt

  De kansenpareltjes van Rutte en u mag het betalen:
  Om te voorkomen dat asielzoekers nog langer overlast veroorzaken op buslijn 73 tussen Ter Apel en Emmen zullen pendelbussen worden ingezet.

  Dat heeft staatssecretaris Mark Harbers (VVD) van Justitie en Veiligheid woensdag bekendgemaakt tijdens een bezoek aan de gemeente Westerwolde.

  Proef van drie maanden

  Volgens hem gaat het in eerste instantie om een proef van drie maanden en is het in principe de bedoeling dat asielzoekers gebruikmaken van de pendelbu

 20. Pescador

  kijk hij snapt het ook de hele EU is een grote klote zooi.

 21. Henk-Jansen

  Dat Trump achterlijk is weten we allang.

  1. santiago

   Natuurlijk Henkie, want jinek zegt het toch zelf.

  2. Original NL

   En dat gekke henkie achterlijk is weten we veel langer!

 22. Regina

  Eurosceptisch en anti-EU zijn niet dezelfde. Ik ben zeer kritisch tegenover de EU maar dat hele Brexit of Nexit gelul is te achterlijk voor woorden. Heel veel dingen kunnen beter maar tegelijk wil je niet het kind met de badwater weggooien en dat is wat figuren als Trump, Farage en blotebillengezicht Tjerke doen met hun demagogie.

  1. santiago

   Regina. Is er wel iemand die op je let en er voor zorgt dat je op tijd je medicatie krijgt.

 23. Diederik van Walsum

  Ik hou van die Trump, want wat een enorme eikel is Rutte vergeleken met hem. 🙂

 24. koeiepoep

  Ik zei het al in een eerder betoog: niet GB, maar de eu is totaal in paniek over de brexit. Ze weten, dat GB er uiteindelijk beter van zal worden. Ze weten dondersgoed, dat er dan meer landen zullen gaan zeggen: stik maar in je eu. Hun allergrootste angst, is dat na GB Nederland en bv. België zullen zeggen: stik maar in je transferunie.

  1. Bosche draak

   Groot gelijk, tis een vechtscheiding puur om af te schrikken…

 25. fusilier

  Duitsland gebruikt de E.U.als middel om andere volken in Europa te overheersen.Toch goed dat Amerika nog een aantal basissen heeft in het voormalig nazi Duitsland. Geeft op zich wel een veilig gevoel .Want laten wij eerlijk zijn, Duitsland heeft Europa al menige keren in een chaos gestort,met miljoenen doden tot gevolg, plus het uitroeien van bijna het gehele Joodse volk. Dus mensen wees op uw hoede want de verraders zitten ook nu weer onder ons ,en doen ons land in de uitverkoop.

  1. Incoto

   even als Frankrijk. In de 17e en 18e eeuw. De grote Europese mogendheden mogen niet zoveel voor het zeggen hebben.

 26. Incoto

  de EU moet weer terug naar de EEG. Toen waren alle regeltjes er niet in, omdat een nexit of ook maar een of andere uittreding van een land te moeilijk is. Moeten we de EU van binnenuit hervormen, maar dan moet men wel stemmen in mei anders veranderd er vooralsnog niks.

 27. DidiMadloba

  Als Donald T de zakenman protesteert tegen de EU dan is het duidelijk dat de EU het goed doet op het vlak van internationale concurrentie.

 28. Jumping

  Inderdaad deze Trump, heeft een zeer gevoelige, Linkse wegkijk snaar geraakt.
  Hij vertelt gewoon waar het op staat, de EU
  Is een ramp voor de Nederlandse bevolking.
  Stop met de EU in deze vorm.
  Maak Nederland, weer van de Nederlanders.
  Stem in Mei een anti EU partij.

 29. Toon Boekman

  De EU lijkt wel een criminele organisatie. Hartelijk welkom als je er bij komt. Tegen het VK is zelfs nog gezegd waar hun miljardenstortingen naar toe moeten. Nu ze de ‘vriendenclub’ willen verlaten gaat de rest hen een koppie kleiner maken. Wat een arrogantie en leedvermaak bij de EU machthebbers. Weg ermee.

  1. Beukman

   De EU is geen vriendenclub, daar ga je al.
   Stel jij verlaat de Boekenclub. Tegelijk wil je echter maandelijks te gratis boek blijven ontvangen. De Boekenclub steekt daar echter een stokje voor. Arrogante organisatie?

   Laat UK eerst onderling maar eens uitvechten wat ze eigenlijk willen; de neuzen staan niet bepaald dezelfde kans op daar.

 30. Farao

  Laat die vent zich met zijn eigen zaken bemoeien.

 31. Rosasolis

  Wie is Trump om kritiek op de EU te geven? Hij heeft zo veel mislukte deals met andere landen de laatste tijd gehad. En hij kan niet eens samenwerken met leden van zijn eigen
  partij. De EU heeft altijd goede relaties met Groot Brittannie gehad, en willen dat nog steeds houden. Het ging altijd goed met de gesprekken met premier May, maar helaas kreeg zij problemen met kerels zoals N. Farage die de partij die hij had opgericht uitstapte en alweer een nieuwe oprichtte!, en B. Johnson, de toenmalig burgemeester
  van Londen die uit zijn functie werd uitgezet wegens corruptie. Helaas heeft May veel problemen met die twee extreem-rechts kl—zakken en hun weinige aanhangers, en ook met de labour oppositie en leider Corbyn, die een kei-harde stugge afwering wil vasthouden tegen samenwerking met de conservatieven. Terwijl dat premier May wil dat wel doen. Wat een ramp in de UK! Daarom wordt de Brexit voor maanden uitgesteld , en misschien zal het nooit komen. De problemen zijn zo erg voor
  het Britse parlement op te lossen, maar niet van onze EU. Kortom hopelijk doen de Britten opnieuw de referendum nog een keer. Omdat miljoenen burgers geen reden zien om uit de EU te stappen.

  1. Bosche draak

   President Trump is de leider van de vrije wereld, wie denk jij wel dat je bent?

   1. Rosasolis

    @ B. draak. Trump is niet de leider van de vrije wereld, en wie denkt u dat u bent?

 32. Veteraan

  Wat een man hé
  Go Trump, al is het alleen maar omdat de linkse Trollen hun wereld zien instorten.

 33. DidiMadloba

  Met zulke taal erkent Trump de kracht van de EU als zijn geduchte concurrent.
  Maar Baudet gaat hem helpen de EU klein te krijgen met een Nexit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.