Doorgeslagen links pakt échte problemen aan: privacy voor dieren in België

Belgen en Nederlanders hebben maanden wakker gelegen door dit wereldwijde probleem: dieren die worden bekeken. Eindelijk is daar dan de oplossing voor uw slapeloze nachten en dit eeuwenlange onrecht! Hou je vast: privacy voor dieren! Schaamteloos aapjes kijken? Das war einmal!

Belgen moeten zich al die tijd fysiek misselijk hebben gevoeld toen dieren in dierentuinen schaamteloos werden aangestaard door bezoekers. Betalende bezoekers die nota bene récht menen te hebben op het ongegrond schenden van de privacy van opgesloten dieren! Een en al kommer en kwel in deze zedeloze hel.

Gelukkig ondernamen de Belgen dan toch eindelijk actie tegen deze vorm van onrecht en introduceerden nieuwe wetgeving die de privacy van dieren moet gaan waarborgen. Als we Kees van Oers, hoogleraar dierpersoonlijkheid (ja, echt) aan de Universiteit Wageningen en werkzaam bij het Nederlands Instituut voor Ecologie, mogen geloven, komt dit nieuwe Verlichtingsideaal ook snel deze kant uit. Wat een zegening!

Van Oers gelooft geen barst van het argument dat bezoekers die dure kaartjes hebben betaald, teleurgesteld zouden worden als ze de dieren niet kunnen aanschouwen. Ook gaat er bij Van Oers geen belletje rinkelen als de Telegraaf aankaart dat dierenpark Wildlands Adventure Zoo in Emmen de privacy van dieren probeert te beschermen en de bezoekersaantallen flink terug zijn gelopen.

Bioloog Midas Dekkers toont íets meer realiteitszin en zegt het niet oké te vinden dat mensen die een duur park bezoeken, alleen maar lege kooien en hokken krijgen te zien. Die realiteitszin is echter van korte duur als hij vervolgens adviseert om, in plaats van een dierentuin te bezoeken, eens gewoon het huis uit te wandelen. Insecten zijn namelijk ook dieren en, zo redeneert hij: “dat is net zo mooi!” En inderdaad, geef hem eens ongelijk! Zo’n meikever in je tuin die vecht om z’n leven omdat hij het voor elkaar kreeg om op z’n rug te landen, is toch net zo mooi als een olifant of een cobra? Scheelt je ook nog eens een paar tientjes, geweldig!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Cycle25

  Och, wij bouwen er zelfs een politieke partij omheen, ’t kan nog gekker.

 2. C.A.Barstow

  De lachwekkende linkse stompzinnigheid ten top.
  Daar wil je je toch niet mee identificeren!

  Stem daarom in mei ook op FvD!

 3. Tman

  De “linkse ziekte” is een epidemie geworden,het heeft zich al verspreid over heel Europa!
  Er is nog géén serum hiertegen ontwikkeld,de enig bekende bescherming bestaat uit oordopjes van goede kwaliteit,omdat de virale overdracht plaatsvindt dmv schadelijke geluidsgolven.
  De”linkse ziekte” ontstaat feitelijk door de intonatie van een onsamenhangende woordkeus en gestamel van links georiënteerden!

  1. Mart

   De islamieten laten ze over een poosje wel wakker schrikken…..dág pensioentje,dàg kopje……eerste al in gezet.

 4. DeBruijn

  Ik kijk nergens meer van op, links marxisme bestaat echt. Gaat van kwaad tot erger. Dat is dezelfde stroming wat ervoor zorgt dat je straks geen jongens en meisjes meer mag zeggen. Dat er in de VS op universiteit prikkelvrije ruimte komen, waar ze zich terug kunnen trekken als iemand commentaar op hen heeft gehad of een andere mening heeft. Wat dat is haat een andere mening. Een meisje is huoend weggelopen in een univeristeit omdat er saus op het eten in de kantine zat. Want thuis aten zij alle zonder saus, nu is zij daardoor helemaal van streek en zit thuis.

  De wereld wordt steeds gekker en dit met die dieren past helemaal in het rijtje thuis.

  Dit is nog maar het begin van de doorgeslagen ziekelijke indoctrinatie.

  1. DeBruijn

   *Huilend naar huis gelopen

 5. Ries

  Wie in de politiek gaat, doet dat voor zijn of haar rust. En wie niet in zijn/haar rust gestoord wil worden, geeft het gelijk altijd aan de grootste schreeuwer en die zit,zoals algemeen bekend is, ter linkerzijde. Wegkijkpolitici die er hun gemak van nemen. Dat zijn degenen die ons zouden moeten leiden. Daarom is de vermeende hoofddader Rutte ook niet de hoofddader. Het is het rondom hem verkerende knikvee. Beter knikken dan je baan verkiezen. Hetzelfde zien we in Duitsland. Merkel wikt en beschikt en alles wat er omheen loopt, likt. Het is e e n grote karakterloze kliek.

 6. Joop Klepzeikert

  De westerse wereld is compleet gek geworden.
  In de jaren 60 zagen we links nog aan voor wat ze zijn, compleet geschift. Tegenwoordig geven we die idioten overal hun zin in.

 7. Hartenheer

  Die mensen moeten toch eens werk gaan zoeken.
  Kunnen ze zich druk maken over de normale dingen in het leven.

 8. Mart

  IK zie hier wel busyness voor de glas industrie ….van die aan èènkant doorkijk wanden.Gebruiken ze al een hele poos in politie posten waar men de mensaap ondervraagt

 9. Scaldis

  Dekkers heeft gelijk, mijn achtertuin biedt genoeg vermaak; een sperwer die regelmatig een merel of een mus slacht en kaalplukt. Prachtig schouwspel.

  1. toetssteen

   @Scaldis
   Hier had er eentje een dikke duif te pakken. Mijn vrouw vond het zielig en griezelig. Maar er restte uiteindelijk alleen nog wat veren. Heel wat beter dan die snertkatten die de konijntjes alleen maar dood hebben gebeten.

 10. A3aan

  Ja, fijn dat die mijnheer die er voor gestudeerd heeft er op wijst dat dieren ook prijs stellen op hun privacy. Het is mij niet onbekend, onze huisdieren zijn er ook erg op gesteld. Met de honden gaan lopen met het verzoek aan de hond om na enige tijd toch eindelijk te gaan schijten word alleen gehonoreerd indien wij onze blik afwenden. Zo is dat, schijten in het openbaar OK maar dan wel als mens even de andere kant op kijken, je doet gewoon of je een politicus bent.

  1. DeBruijn

   Poezen houden ook niet van pottenkijkers als zij op de kattenbak zitten.

 11. Regina

  Dieren zijn kwetsbaar, kunnen niet voor zichzelf opkomen en daarom dient de (verantwoordelijke) mens in te grijpen wanneer dieren niet op een juiste manier behandeld worden.

  Daarom stem ik al jaren op de Partij voor de Dieren

  1. Dik

   Vreemd want in de Tweede Kamer zitten volks- en geen dierenvertegendwoordigers. Dieren kunnen immers niet stemmen.

   1. Regina

    PvdD kamerleden vertegenwoordigen wel de dieren

    1. PMG

     Flikker dan gelijk op hier, je hebt hier niets te zoeken, mensen die partij voor de dieren stemmen zijn de tokkies van de eeuw, hechten meer belang aan een dier dan aan de medemens, je moet je doodschamen op zo’n enge club te stemmen! Ondertussen wel een grote bek over van alles en nog wat, die zogenaamde dierenvrienden zijn net zo gek als die doorgeslagen milieuactivisten waar Volkert ook onderdeel van is.

 12. Ome Wim

  Dus (s)links gaat ook al beslissen wat onze kinderen in de dierentuin mogen zien, misschien eens dagtochtjes voor kinderen organiseren naar het rariteitenkabinet in Den Haag om ze te laten zien wat voor mafketels tijdens het neuspeuteren en achterover leunend in het pluche allerlei idiote regels en wetten bedenken niet gehinderd door
  enige vorm van intelligentie en realiteitszin en daar nog riant voor betaald worden ook, tevens een goede les voor later om NIET op zulke idioten te stemmen.

 13. Heras

  Partij voor de dieren in nederland vind ik net zo’n decadente partij.
  dat je misstanden meldt op een boerderij of slachterij; oké. Maar ook deze partij gaat weer te ver;
  plofkippen/ als er echt honger geleden wordt, aarzelt men niet om te slachten en te eten
  geen vlees eten/ mensen missen uiteindelijk enkele onontbeerlijke vitamines
  geen dierproeven/ je zult maar ziek zijn en afhankelijk van medicijnen.
  En in het buitenland, daar wordt pas vlees gegeten………o ja, wij nederlanders moeten het voorbeeld geven…oei even vergeten

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.