Filmpjes: knokploegen Emmanuel Macron slaan Gele Hesjes helemaal in elkaar

Geen categorieapr 08 2019, 13:00
"Blijf in de Europese Unie, zeiden ze, dat zal voor vrede zorgen, zeiden ze."
In de Nederlandse media is er tegenwoordig bar weinig aandacht voor, maar de demonstraties van de Gele Hesjes gaan 'gewoon' door in Frankrijk. Er is daar nog altijd grote onrust over het wanbeleid van president Emmanuel Macron. In plaats van rustig met zijn critici om tafel te gaan zitten kiest de nieuwe Napoleon ervoor om hen met geweld het zwijgen op te leggen.
Met geweld?
Ja, kijk deze video's maar:
https://twitter.com/DarrenMole/status/1114854807330856962
https://twitter.com/DarrenMole/status/1114942315603341313
De tweede video werd terecht geretweet door Thierry Baudet. De leider van Forum voor Democratie is al tijdenlang erg geïnteresseerd in Frankrijk en haar geschiedenis, en blijft de ontwikkelingen aldaar duidelijk op de voet volgen. Daardoor toont hij aan dat hij bereid is te doen wat Mark Rutte blijkbaar niet wil doen: het politiegeweld van Macrons stormtroepen tegen de vreedzame Gele Hesjes veroordelen.
Het is en blijft opmerkelijk dat de rest van de Europese Unie zich in stilzwijgen hult. Als dit elders gebeurde zouden diezelfde Europese politici de eersten zijn om te roepen dat het zo allemaal toch niet kan. Het zou allemaal vreselijk zijn, geweld, autoritair, gevaarlijk, anti-democratisch. Maar nu het gebeurt in Frankrijk, dat geleid wordt door de eurofiele Macron, vinden ze het allemaal wel best.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten