Filmpjes: knokploegen Emmanuel Macron slaan Gele Hesjes helemaal in elkaar

Twitter-video / @DarrenMole.
Foto: Twitter-video / @DarrenMole.

“Blijf in de Europese Unie, zeiden ze, dat zal voor vrede zorgen, zeiden ze.”

In de Nederlandse media is er tegenwoordig bar weinig aandacht voor, maar de demonstraties van de Gele Hesjes gaan ‘gewoon’ door in Frankrijk. Er is daar nog altijd grote onrust over het wanbeleid van president Emmanuel Macron. In plaats van rustig met zijn critici om tafel te gaan zitten kiest de nieuwe Napoleon ervoor om hen met geweld het zwijgen op te leggen.

Met geweld?

Ja, kijk deze video’s maar:

De tweede video werd terecht geretweet door Thierry Baudet. De leider van Forum voor Democratie is al tijdenlang erg geïnteresseerd in Frankrijk en haar geschiedenis, en blijft de ontwikkelingen aldaar duidelijk op de voet volgen. Daardoor toont hij aan dat hij bereid is te doen wat Mark Rutte blijkbaar niet wil doen: het politiegeweld van Macrons stormtroepen tegen de vreedzame Gele Hesjes veroordelen.

Het is en blijft opmerkelijk dat de rest van de Europese Unie zich in stilzwijgen hult. Als dit elders gebeurde zouden diezelfde Europese politici de eersten zijn om te roepen dat het zo allemaal toch niet kan. Het zou allemaal vreselijk zijn, geweld, autoritair, gevaarlijk, anti-democratisch. Maar nu het gebeurt in Frankrijk, dat geleid wordt door de eurofiele Macron, vinden ze het allemaal wel best.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

34 reacties

 1.   

  Meent Michael dat politieagenten die optreden bij gewelddadige demonstraties als ‘knokploegen’ moeten worden beschouwd?

  Opmerkelijk, zullen we maar zeggen.

  1.   

   Blablabla. Blaaskaak.

 2.   

  Macron was nog wel de hoop van eurofiel links Nederland lol, terwijl het een trekpop van de banken is en anti eigen mensen.
  Wat een afgang voor hem en zijn partij, het land staat in brand en iedereen haat hem.

 3.   

  Nop stelt een vraag die hij maar meteen zelf beantwoordt. Uit het gezangenboek van de linkse sekte.

  1.   

   Het was inderdaad een retorische vraag.

   1.   

    Noppes.. Mijn CO2 vraag? Leg eens uit..

    1.   

     Nee de vraag in het eerste bericht van deze draad.

   2.   

    Bij een retorische vraag wordt geen antwoord verwacht en hoeft bijgevolg ook niet gegeven te worden.

    1.   

     @ Ries

     Vroeg ik je wat of ben je Noppes?

     1.   

      Antwoord kwam bij toeval bij jou terecht. Het was bedoeld voor Nop. Nee, bewaar me. Ik ben de goden (hoeveel het er ook zijn mogen….) zo blij dat ik Nop niet ben. Excuus!

     2.   

      @ Ries

      Ok, excuus..

 4.   

  Macron trekpop van het eerste EU Reich met zijn franse SS

 5.   

  Het zijn niet de gele hesjes die de boel slopen, maar AFA-achtig tuig dat meeloopt, rellen trapt en sloopt.

 6.   

  Een politiestaat is het logisch gevolg van het opgeven van wapenrechten.

 7.   

  De eerste reacties hier geven aan geen flauw idee te hebben over hoe Frankrijk werkt. Graag even vermelding van de ervaring die de individuele types die pro Macron reageren met Frankrijk hebben? Hoewel, deze types zullen natuurlijk antwoorden dat je helemaal geen kennis van Frankrijk hoeft te hebben om op basis van wat video beelden te oordelen dat de Franse ordetroepen in hun recht staan. Zoals jullie beweerden dat slechts een enkeling in de ‘racisme’ demo in Amsterdam fout was, zo begon de overgrote meerderheid van de gele hesjes vreedzaam. De gele hesjes hebben op 1 punt communicatie fouten gemaakt, ze hebben niet hard genoeg afstand genomen van de plunderaars. Na zakendoen met Fransen van 1987 – heden, familie in Grenoble, opnames ontvangen van Parijs en Lyon, daar wordt je koud van. Onze ME zijn onvoorstelbare mietjes vergeleken met de Franse oproerpolitie. Enkele Franse kennissen (oa Grenoble) hebben Macron gestemd, maar begrijpen niet waarom de oproer politie zo grof moest optreden. Als onze ME zo tegen linkse demonstranten tekeer zou gaan, zouden groen links en d66 in een spoed debat dat optreden om het hardst veroordelen……..

 8.   

  Tja, dit soort geweld werd zelfs in de voormalige DDR tijdens de nadagen van het bewind niet gebruikt tegen demonstranten….
  Het zegt iets over de politici die in hun onmacht grijpen maar het laatste middel.
  Het “vuur” zal steeds feller branden, en uiteindelijk zal het volk zegevieren.
  Gelukkig heeft Nederland het FVD waar het volk zijn ongenoegen kwijt kan….

 9.   

  Frankrijk staat op de rand van een burgeroorlog kwestie van tijd .

 10.   

  Ze hadden ¨paf¨voor macron moeten roepen wat een droplul is dat

 11.   

  Bij dat “in elkaar slaan” had ik tevoren andere, heftiger beelden. Maar mij viel vooral iets anders merkwaardigs op. Er worden inderdaad een paar mensen door ME-ers geslagen. Maar juist die mannen hebben GEEN gele hesjes aan. Waarom ze dan toch geslagen worden en de “echte gele hesjes” niet, blijft onduidelijk. Maar in ieder geval rennen de gele hesjes-dragers weg en krijgen geen slaag.

  1.   

   Misschien geeft Punt50 elders hier het antwoord: het zijn AFA-achtige figuren, niet de gele hesjes, die de orde verstoren en daarom de klappen krijgen.

 12.   

  Natuurlijk reageert die laffe Rutte niet, die heeft al een keutel in zijn broek als hij maar denkt dat hij in onmin raakt bij zijn toekomstige broodheer in Brussel, van die januskop moeten we niet verwachten dat hij zijn mening durft te geven over het excessieve geweld van de Franse politie tegen de gele hesjes, en àls hij dat doet zal hij wel weer liegen en draaien zoals we van hem gewend zijn.

 13.   

  Ik verwacht dat de France Gele Hesjes, voor een vergeldingsactie gaan zorgen, voor deze laffe criminele aanslagen, van de Macronclan.

  Macron heeft deze aanslagen op de Gele Hesjes, uitgevoerd in opdracht van hogerhand, het laten uitvoeren van deze laffe daad, bezorgt hem slechts hoon, bij mensen met gezond verstand.

 14.   

  Frankrijk is al lang verloren. Die hesjes protesteren echt niet alleen tegen de prijzen maar tegen de situatie in Frankrijk in zijn geheel. Door decennia wanbeleid van Macron, Hollande, Sarkozy, Chirac en Mitterand is het land verworden tot een waar shithole en dan met name de grote steden welke meer en meer op Afrikaanse kampementen beginnen te lijken met alle onfrisse bijkomstigheden van dien. De onvrede onder de Fransen is enorm. Probleem is dat veel klagen maar toch blijven stemmen op het establishment en zo veranderd er geen reet. Macron is een bankier, een speelbal van het grote geld, Rothschilds pionnetje in hun wereldspel. Een voorstander van de nieuwe wereldorde waarin het gepeupel geen stem meer heeft.

  1.   

   @Piet…..Probleem is dat veel klagen maar toch blijven stemmen op het establishment…
   Dat probleem kennen we hier ook..maar daar staan we om bekend in de wereld..als lafaards!

 15.   

  Het lijkt de SA wel, alsof de tijd heeft stil gestaan in de EU.

 16.   

  En ook niet te vergeten dat laffe onderkruipsel ,de persoonlijke lijfwacht van Macron, Benalla die er op los sloeg tegen onschuldige demonstranten. Dit zijn steevast knokploegen aangestuurd door Macron zelf. Macron kan beter aftreden voor het te laat is.

 17.   

  Macron is een bloeddorstige dictator die mensenrechten schendt. Laten we verder onze mond houden over Putin

  1.   

   Hou je mond Ernst/Tengo/ aytas

   1.   

    Mongooltjes zijn blijkbaar niet zo goed met namen :)

 18.   

  Niet verbazingwekkend. Macron gaat onderleiding van Brussel de geschiedenis in als de Assad van Europa. Wapens inzetten tegen burgers. En dan komt er een moment dat ook burgers naar wapens grijpen.

 19.   

  Macron is gek, net als rutte denkt hij alleen maar aan het fijt dat hij de baas van europa wil worden het franse volk intreseerd hem geen bal.
  Machtswellusteling is het anders niks, maar hij mag wel oppassen die fransen zijn iets anders als de hollanders.

 20.   

  Mooi gezegd Piet! Ik vrees dat het inderdaad zo is. Wat een teringland is dat zeg!
  Ook n land waar je nog veel meer je bek moet houden dan hier.
  Nog even en dan sturen nze een robotarmy de straat op. Reken maar dat die al klaar staan ergens op een geheime plek.
  Beetje zoals wat je in China ziet gebeuren.
  Next step: Afschaffing contant geld.
  Een belangrijke stap richting total control

 21.   

  Dit geeft zo ongeveer het beeld aan van hoe het in europa moet gaan worden, de leiders bepalen en niet het volk, en als je het daar niet mee enns bent en gaat protesteren dan krijgt de politie gewoon toestemming om je dood te schieten.

  Macron doet het Rutte, Mercel en brussel vinden vinden het prima schiet maar af dat klootjes volk en ram ze maar in elkaar.
  Ik begrijp werkelijk niet dat er maar zo weinig mensen in europa zijn die dit in de gaten hebben, het ligt er zo dik op we zijn straks allemaal de lul en krijgen op den duur een burgeroorlog in europa

  1.   

   “de leiders bepalen en niet het volk”

   Gelukkig worden die leiders democratisch gekozen.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!