Het is ook nooit goed: linkiewinkies klagen over donaties van rijken voor herbouw Notre Dam

Geen categorieapr 17 2019, 21:00
De Notre Dame vloog in de hens en brandde af. Het dak stortte in en de ravage was groot. De Fransen laten nu architecten uit alle uithoeken komen om een nieuw dak te ontwerpen. Miljardairs doneren gul om de kosten te financieren, maar sommigen klagen daar nu al over...
Zoals bijvoorbeeld Peter R. de Vries, waarover DDS-redacteur Tim Engelbart eerder vandaag al schreef:
Echter is het vrij logisch dat men dergelijke bouwwerken financiert. Deze staan namelijk honderden soms zelfs duizenden jaren. Ze zijn de 'landmarks' die mensen van alle generaties herinneren aan de nietigheid van het bestaan. De kortstondigheid en de grillen ervan. En dus dat élk dag telt!
Maar de vrijgevige donaties zijn niet in lijn met de gedachten van bovenstaande en dus 'fout'. En dat is in Frankrijk niet anders. Ook daar worden de gulle donateurs bekritiseerd en belachelijk gemaakt. Als je er goed over nadenkt is het diep triest. Zo stelt The Old Continent bijvoorbeeld dat linkiewinkies nu alweer kritiek hebben.
Het is nooit goed:

some leftist politicians argue that the ultra-rich could best help protect the country’s cultural heritage by fully paying their taxes — or helping the “human cathedral” of people in need.

Jammer genoeg begrijpen sommigen het dus niet, maar zien we hun gezichten tot in alle treurnis op televisie. Twitteraar Egbert Minnema, die het dus wél begrijpt, zien we dan weer niet op tv. Daarom maar hier op DDS:
Goed, de kathedraal heeft dus behoefte aan een nieuw dak. Een flinke klus, zeker als we eens een kijkje nemen naar de complexiteit van het oude gewelf:
Hoe lang de herbouw gaat duren weten we niet. De Franse president Emmanuel Macron wil het dak binnen vijf jaar plaatsen want tegen die tijd zijn de Olympische Spelen in Parijs. Echter is haasten spoed zelden goed en kan het ook decennia duren voordat een dak gebouwd is dat wederom 'shock and awe' inspireert, zoals de bouw van de Sagrada Familia ook al eeuwig duurt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten