Miljaar! Belangrijke EU-stemming over WW-export en deze luie Europarlementariërs laten het afweten

Geen categorieapr 17 2019, 20:00
Lekker dan: tal van Nederlandse Europarlementariërs waren vandaag afwezig in het Europees parlement terwijl een cruciale stemming plaatsvond over de WW-exportuitkeringen. De PvdA-fractie was afwezig terwijl zij eigenlijk tegen het opnieuw agenderen van het voorstel was, hierdoor is Nederland nu de sigaar.
Verder waren de gebruikelijke namen weer eens afwezig. Bij D66, GroenLinks en de PVV was men bezig met andere zaken. Dat is toch raar? De parlementariërs zijn verkozen voor één taak: het vertegenwoordigen van de belangen van de Nederlandse kiezers, maar hoe willen ze dat doen als ze voortdurend bezig zijn met 'andere verplichtingen'?
Marietje Schaake wist dus niet eens 'hoe belangrijk het was'. Goed, we zeggen er verder niets over.
Uiteindelijk gaat het om het stemgedrag bij de stemmingen, niets meer en niets minder. Dat is het werk van deze mensen. Maar blijkbaar is dat al teveel gevraagd. En dat terwijl het bruto maandsalaris van deze mensen ruim €8.484,- betreft! Waar mag ik tekenen?
De VVD-fractie was wel aanwezig en de partij van Rutte verdient daarvoor alle lof, maar veel schieten we er jammer genoeg niet mee op. Concreet betekent de afwezigheid van de Nederlandse vertegenwoordiging dat de WW-export nog even doorgaat en onze vriendelijke Polen op vakantie kunnen in eigen land, van ons geld.
Één van de afwezigen was Paul Tang (PvdA) overigens, die we kennen van de bizarre retoriek over belastingen. Dat laatste kan hij dus blijkbaar wel, maar aanwezig zijn bij een belangrijke stemming dan weer niet. Heel nuttig. Op Twitter waren de mensen not amused:
Tijd dus dat deze Europarlementariërs worden vervangen.
En de vervangingsverkiezingen zijn weldra in mei al! Ze moeten worden vervangen door lieden die wél van wanten weten en gewoon hun primaire taak goed uitvoeren: aanwezig zijn en verstandig stemmen. Oh ja, en ons informeren over wat er speelt. Dat laatste is wel zo handig!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten