Filmpje! Léon de Jong (PVV): “Polen op vakantie van WW-uitkeringen, minister doet niets!”

De Tweede Kamer debatteerde deze week over EU-arbeidsmigranten en de miljoenen aan WW-uitkeringen die ze in hun zakken steken. Dit kan niet zomaar, maar dankzij Brussel dus wel. Minister Koolmees (D66) heeft vooralsnog weinig actie ondernomen om de constructie te slopen. Sterker nog: de minister heeft nauwelijks regie op de sociale zekerheid en gaat nu bedelend langs andere EU-lidstaten om hen te smeken tegen het voorstel te stemmen.

Daarmee staat Koolmees op hetzelfde niveau als minister Schouten, die de pulsvisserij ten onder laat gaan omdat Brussel dat wenst. Blijkbaar zijn de Nederlandse ministers de regie volledig kwijt over de sociale zekerheid, het monetair stelsel, de landbouw- en visserij en nog meer sectoren. Het lijkt er op dat Brussel de macht nu écht volledig in handen heeft.

Minister Koolmees stelt dat hij ‘er alles aan doet om de nieuwe EU-regeling tegen te houden’ zo heeft hij ‘gelobbyd bij andere landen’. Ook zouden alle Nederlandse Europarlementariërs tegen het voorstel stemmen, maar Nederland heeft in haar eentje geen meerderheid. Kansloos dus.

Het voorstel is nog niet van tafel, maar het Europees Parlement heeft het voorstel van de agenda gehaald en wordt later behandeld. Waarschijnlijk wordt het doorgevoerd als de Europese Parlementsverkiezingen achter de rug zijn. Volgens Jasper van Dijk (SP) “is dit precies waarom de EU faalt!”

Kamerlid Dennis Wiersma (VVD) was evenmin tevreden: ‘hoe kan het dat de minister dit al sinds 2016 ziet aankomen en destijds niets heeft ondernomen?’ En ook de PVV roerde zich op een voor haar handig onderwerp, zo stelt Léon de Jong:

“Voorzitter, weet u wat het rechtvaardigheidsgevoel van Nederlanders tart? Wanneer ze een minister zien die Polen voor miljoenen euro’s op vakantie stuurt en tegelijkertijd een minister zien die er niets aan doet terwijl hij hen voorhoudt er ‘alles aan te doen’.”

Hoe lang zal het nog duren voordat de ministers van kabinet Rutte 3 openlijk gaan toegeven dat zij nauwelijks nog regie hebben over ons eigen land? Vast niet zo lang meer. Koolmees wilde in ieder geval niet op de noodrem trappen. Reden hiervoor is de EMU (Europese Monetaire Unie).

Nederland is namelijk afhankelijk van andere Eurolanden vanwege de monetaire unie. En deze monetaire unie heeft ons nu volledig ingebed in een politieke unie. Een politieke unie die overduidelijk niet in ons belang is.

Lamgeslagen ministers zonder regie over eigen land. Bizar…

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Rien Noppen

  “Sterker nog: de minister heeft nauwelijks regie op de sociale zekerheid wil ook niet openbaren wat hij precies heeft ondernomen tegen de constructie.”

  De taalkundig stilist Teunis is weer in the house!

  🙂

  1. Gekko

   Als Noppen over de vorm begint, is hij het met de inhoud eens. Maar ja, Rietje de piemelloze moet hoe dan ook dwars doen.

 2. Riche

  Aan dit artikel kun je mooi zien dat de Nederlander er enkel is om de EU te financieren. Geen enkele invloed meer. Zelfs al blijkt dat er sprake is van ernstige misbruik dan nog ja knikken en verder niets bereiken. Die Nexit is zo gek nog niet.

  1. Henk-Jansen

   Nexit zal desastreus zijn voor de Nederlandse economie. Alleen gekken pleiten voor een nexit.

   1. PMG

    @henk Jansen – kom eens met feiten lul!

   2. Siemien

    Nee hoor Henkie Nexit zal een enorme verrijking zijn voor de Nederlanders zelf natuurlijk..

   3. ZiggyStardust

    Henk-Jansen, we hebben geen keus. We kunnen ons laten meezuigen in het zwarte gat dat de EU heet, of er voor kiezen om weer zelf het heft in handen te nemen. Zo simpel is het.

   4. Teunis Dokter

    Ik begin steeds gekker te worden en iets te voelen voor een NEXIT…

    1. ZiggyStardust

     Je bent echt niet de enige. De brexit zal problemen geven, maar uiteindelijk zullen ze er sterker uitkomen.

   5. Riche

    Henk of alleen gekken daarvoor pleiten… Geen idee. Vond je ook dat alleen gekken hebben gepleit voor de ontmanteling van de Sovjet Unie?
    Ik denk dat inzetten op een Nexit veel meer oplevert dan doorhobbelen naar de gemeenschappelijke ondergang van Europa.

   6. Adriaan

    En de andere groep gestoorden wil geen Nexit, hahahaha.

 3. Gekko

  Teunis, ik denk eerder dat Koolmees geen noodremprocedure wil om de kansen van Rutte op een mooi baantje bij de EU niet te verknallen.

  Uiteraard steun de coalitie hem daarin. Zelfs het CDA-ventje met die grote bek, Pieter Omtzigt, stemde tegen de noodremprocedure.

  1. ZiggyStardust

   Daarom is het ook zo belangrijk dat we allemaal gaan stemmen en een eind maken aan deze gekte en collectieve zelfmoord.

 4. PMG

  De kiezer heeft hier nooit een stem in gehad maar een beetje snugger iemand weet dat het in elke unie geven en nemen is en dat het meestal eenrichtingsverkeer blijkt te zijn. Ook de toetreden van alle oostbloklanden hebben we nooit een stem in gehad, behalve …. de plofkip producent, met inlegvelletje zijn we door Rutte zijn voor lul gezet! En dit herhaalt zich keer op keer, pensioenen weg, pulsvisserij weg, ww-uitkering voor Polen die in geen enkele verhouding staat en ga zo maar door, het rijke NL wordt kaalgeplukt en onze huidige regering waar de kiezer ooit voor gekozen heeft laat het toe en helpt er hard aan mee, bedankt Nederland, stelletje naieve schapen!!!

  Nu komt weer de kans iets te doen, stem FVD of PVV!

  NEXIT en uit de euro, baas in eigen land!!! Laat maar kletsen al die sukkels die geen flauw benul hebben over export e.d., ze proberen met man en macht in de EU en euro te blijven, een steeds engere unie die behoorlijk communistisch begint te lijken en waar niemand wat te vertellen heeft over wat er bij hem thuis gebeurt maar alles opgelegd wordt, drammen, net als over het klimaat.
  Lees maar eens iets over de EU topper Frederica Mogherini maar dan wel de engelse versie want in de Nederlandse zijn heel bewust zaken weggelaten. Zij was in haar jeugd al communiste!!!!

 5. Hendrik_Groen

  Wat is het probleem? Nederlanders mogen toch ook op vakantie met een ww uitkering?

  1. ZiggyStardust

   Dat moeten ze dan wel melden. Zes maanden is overigens geen vakantie. Er wordt van de Polen verwacht dat ze werk zoeken in Polen. Daar zijn een hoop regels voor die niet worden gehandhaafd en gecontroleerd. En waarom zou Polen ook het werk voor ons doen? Het is onze faal, niet die van Polen. Wel leuk feitje overigens dat Polen ook tegen de wet heeft gestemd inmiddels, want die zitten ook met een hoop goedkope arbeidskrachten uit nog goedkopere eu landen te kijken, waarvoor dezelfde regels gaan gelden, en daar hebben ze natuurlijk geen zin in.

 6. santiago

  En dan flikkeren we er volgende week woutje koolmees en sandertje dekker eruit. En dan wat, dan komen er weer 2 dezelfde minkukels voor terug.
  Als de monarchie blijft, blijft het nepotisme en vera ndert er niets.

  1. santiago

   We hebben een baas nodig. Maar nee, in nederland moet iedereen de baas zijn. En een grote baas is angstig, dan begint iedereen te roepen , dictator, putin, ausweisz etc etc.
   We kunnen het proberen. Alles is beter dat de macht van drakenstein.

  2. Siemien

   Nou nee niet dezelfde minkukels, dan krijg gasten die nog erger zijn hoor, nog extremere die zich even willen laten gelden..

 7. Siemien

  Lang leve de open grenzen en EU regeltjes

  1. ZiggyStardust

   Het enige voordeel van de eu is dat ik voor weinig geld een huis heb kunnen kopen in Hongarije met 3000 m2 grond, en ik daar heel erg welkom ben. En wat een rust en veiligheid daar, ik begin de taal inmiddels te leren, het is een schitterend land met fatsoenlijke vriendelijke inwoners en een verstandig leider.

   1. Hendrik_Groen

    En als groot voordeel dat je daar niet zo,n site als de DDS mag opzetten. Want kritiek leveren in Hongarije op de grote leider is natuurlijk niet toegestaan…

   2. Meriadoc Brandebok

    Sommige mensen switchen van land even gemakkelijk als van telefoon. Geen land haalt het bij Nederland. Zelfs het Hongarije niet, inmiddels bestiert door een corrupt kartel.

    1. Gekko

     Moet jij niet een ringetje gaan zoeken, MB? Met die andere dwergtrollen, onder leiding van de grote tovenaar Rutte.

   3. Siemien

    @Ziggy ben ik met je eens, een land met weinig welvaart (dit bedoel ik niet negatief) is zéér vaak uitnodigend, het eerste wat mensen je voorschotelen is de vraag of je mee eet en eigenlijk is dat geen vraag..

    1. ZiggyStardust

     Wat gastvrijheid betreft, ja, je kunt daar meeeten, de Hongaren zijn een warm en gastvrij volk. Wat financiën betreft kom ik alleen maar brengen. En ik voel me er enorm welkom en thuis. Het gaat nog even duren maar ik wil me daar permanent vestigen. Hongarije heeft zeer veel mogelijkheden.

   4. ratje56

    @ziggy.
    Wat is het voordeel van de EU daarin?
    Dacht jij dat het zonder de EU duurder was geweest om in Hongarije een huis te kopen???

    Ik denk van niet!

 8. rexm

  In Nederland moeten we zo snel als mogelijk verkiezingen houden, redde wat er te redde valt.
  Ook snel plannen maken om uit de EU te treden, het gesukkel van Engeland zal hier niet gebeuren.
  Als er voorstanders van de EU zijn , geef me dan 10 punten wat de EU voor de burgers heeft gedaan, of moet ik er 100 geven waar de dictators mee bezig zijn.

 9. AS210854

  Wat een zielige bedoeling van ons kabinet. Bla bla bla meer is er niet daar.

 10. Adriaan

  En wederom faalt deze coalitie. Zoveel geld dat in rook opgaat. Niet voor niets heeft FvD zoveel stemmen gekregen.

 11. TD

  “Minister Koolmees stelt dat hij ‘er alles aan doet”
  Nederland is veel te volgzaam mbt de EU,Italië en Hongarije zijn minder slaafs!
  Weg met die waardeloze dictatoriale EU,terug met onze souvereiniteit!

 12. Veteraan

  Daarom een Nexit.
  Omdat we er nooit aan hadden moeten beginnen.
  Veel politici waren het er al over eens dat het te snel, te rigoureus ging en dat er niet goed over nagedacht en overlegd was, behalve door wat promotors die er vaak ook heel, heel, heel, veel geld aan hebben verdiend.
  Het kan nog maar waarschijnlijker is dat NL blijft betalen totdat de EU instort.
  Ten koste van miljoenen Nederlanders en andere Europeanen.
  Binnen 10 jaar is het zo wie zo einde oefening.
  Wacht maar totdat een land als Italie omvalt, Oost Europa nog meer gaat dwars liggen of een ander land ZO MAAR failliet is.
  Nexit is prima te doen, kost de eerste 3 jaar meer dan we nu uitgeven en daarna heel, heel, heel, veel minder en dan mogen we zelf uitmaken wat we willen.

 13. Siemien

  Ja en en de EU weet natuurlijk precies hoe zij Nederland nog leger kunnen trekken, het is immers een aanslag op ons economisch stelsel, erger nog, men vindt het bedrag à € 32.000.000 is te laag om een veto uit te spreken of er tegen in te gaan werken…

 14. Rud56

  Die ‘geweldige’ staatsmannen Kok (PvdA), Balkende (CDA) met hun regeringen zijn begonnen met de regie van en over ons land over te dragen aan Brussel. Althans, met het bekrachtigen daarvan!

  Nadien deed ónze nationale volksverlakker Rutte met zijn regeringen, waarin die ‘oh zo geweldige’ Asscher met zijn idem ‘oh zo geweldige’ Klijnsma (beiden PvdA) én de ‘oh zo geweldige’ D66-eurofielen zoals een Pechtold, ook een paar Hollandse duiten in het Brusselse zakje.

  Onder andere de regie over het toezicht op onze pensioenen! Pensioengelden van hard werkende Nederlanders die straks door EU-politiek als sneeuw voor de zon zullen verdwijnen!

  En nu zijn de rapen gaar, miljoenen aan belastinggelden, gelden van hardwerkende Nederlanders, is en zal belanden in de zakken van vastgestelde parasieten, het door Koolmees c.s. aanschouwend!

  Wij hebben dus het nakijken dankzij de eurofiele politiek van een CDA, een D66, een PvdA en een VVD, waar landen, zoals een Nederland, aan ten onder gaan!

  En dan zo’n vuile achterbakse hypocriet van zo’n Wiersma, heeft die lul soms al die jaren zitten slapen op dat pluche in die Tweede Kamer? Kortom, ook hij is totaal ongeschikt om ons volk daar te vertegenwoordigen.

  Want ja, nu opeens verontwaardiging, terwijl al jaren ook binnen zijn partij vastligt wat de plannen richting Brussel zijn: het in Brusselse handen leggen van de regie over Nederland! Een land dat daardoor zijn identiteit en soevereiniteit (en wellicht meer zoals nu blijkt) zal verliezen!
  Met volle instemming van die volksverlakkerspartij, de VVD! Een partij voor rechtlijnige en egocentrische blaaskaken en holle vaten, die totaal niet in staat zijn tot het vooruit zien, laat staan regeren!!

  Dus bedenk ook op 23 mei a.s. dat het CDA, D66, PvdA en VVD ons hebben laten bestelen!! Ons belazeren, al jaren lang!

 15. Ome Wim

  Sinterklaas woont allang niet meer in Spanje maar heeft sinds jaaaaren zijn domicilie in Den Haag, de “goed heilig man” strooit met gulle hand geld uit over de hele “zielig wereld”, òns geld uiteraard.

 16. biggeorge

  Weer een reden om uit de EU te gaan. Wij worden helemaal financieel als citroenen uitgeknepen om het aan luie Polen weg te geven . De uitkering is hoger dan een gemiddeld Pools salaris dus die Polen snap ik wel. Die Koolmees laat zich weer makkelijk naaien en heeft dus niets te vertellen .

 17. biggeorge

  Binnen de EU is ook helemaal geen eenheid al die EU landen zitten er (achter de schermen) alleen hun eigen belangen .

 18. Niet L niet R

  Dit hele kabinet voert uit wat de EU voorschrijft!
  Triest maar waar!
  Nederland huilt waar het eens heeft gelachen!

 19. Roel van de Laak

  Dit gaat net zo lang door totdat ons huidige welvaartsniveau dusdanig is gezakt naar het welvaartsniveau van landen als Polen etc. Oplossing: het land waar de werkloze verblijft betaald de ww premie. Zul je zien dat dan ineens veel landen tegen zijn!

 20. 3wiem

  Weddenschapje: wordt gewoon net na 23 mei alsnog aangenomen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.