Ongelooflijk! Ondanks overlast vanwege EU-arbeidsmigratie weigert coalitie het debat!

Jasper van Dijk (SP) maakt zich zorgen om de impact van de huidige wet- en regelgeving rondom EU-arbeidsmigranten op Nederland. Volgens een onderzoek van Nieuwsuur zouden EU-arbeidsmigranten massaal WW-uitkeringen misbruiken en spreken lokale gemeenschappen van ‘overlast’. In Zuid-Oost Drenthe heerst zelfs een ‘inbraakgolf’ waarbij het vermoeden heerst dat de overlast op conto van EU-arbeidsmigranten komt. 

De coalitie weigerde ondanks alle problemen het debat waar Van Dijk dus om vroeg! Hij kreeg steun van diverse partijen, maar de coalitie blokkeerde het debat. Dat laatste is een ergerlijk patroon dat zich vaak herhaalt. Met één extra zetel kunnen ze het nog maken ook.

Dat een debat noodzakelijk is wordt gesuggereerd door de feiten, maar ook omdat dat de Europese Commissie vandaag nog nieuwe regels heeft aangenomen, waarvan wordt aangenomen dat de situatie verder uit de hand loopt.

Van Dijk hamert al tijden op de problematiek. Ja, de coalitie wil wel in gesprek, maar dan ‘tijdens een algemeen overleg’ of  ‘in Europees verband’. Dat laatste is sowieso een garantie dat de problematiek nog ten minste vijf jaar aanhoudt want de Europese Commissie is trager dan traag. Plus heeft net nieuwe regels aangenomen.

Jasper van Dijk (SP) in de Tweede Kamer Bron: YouTube / Tweede Kamer der Staten-Generaal.
Jasper van Dijk (SP) in de Tweede Kamer Bron: YouTube / Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Dat laatste is een verzekering dat het herzien van de regels nog jaren op zich laat wachten. Dat terwijl de problematiek blijft bestaan.  Dit vanwege de zogenaamde PCDA-cyclusIn het geval van het terugdraaien van de energieheffing duurt het ten minste 1,5 jaar voordat het bestuurlijke proces volledig is doorlopen. Dat betekent dus weinig goeds voor Van Dijk.

En Van Dijk is dus meer dan een half jaar bezig om het punt op de agenda te zetten, maar tevergeefs. Op de agenda zetten duurt dus al maanden. Nou lekker dan. Dit is hoe de politiek problematische situaties soms jaren in stand houdt. Het kost jaren. Logisch dat menig Tweede Kamerlid gefrustreerd raakt over de trage voortgang.

Zeker in het geval van EU-arbeidsmigratie en de problemen die dit met zich meebrengt.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Satty

  Ja teunis je toekomst zal niet meer gepamperd zijn maar je zult net als de rest van de wereld bevolking moeten werken voor de kost. Het is natuurlijk niet nodig maar je bent overduidelijk fvd stemmer dus het zal alleen maar erger worden, baudet gaat wel binnenlopen net als wilders.

  ‘In Zuid-Oost Drenthe heerst zelfs een ‘inbraakgolf’ waarbij het vermoeden heerst dat de overlast op conto van EU-arbeidsmigranten komt.’

  Goh het zal de migrant ook niet zijn. Als baudet Nederland straks gezuiverd heeft geen inbraak of geweld meer, of het moet door de staat zijn.

  1. Siemien

   Je valt in je slachtofferlijke herhalingen, jij bent ziek met woorden als zuiveren van Nederland en vervolgens Baudet de schuld geven, dit zijn jouw zieke gedachtes…

   1. ZiggyStardust

    Was net ff op Joop. nl aan het rondsnuffelen. Die reacties daar, de haat springt er van af. Christchurch is volgens velen de schuld van Wilders en Baudet, maar natuurlijk ook Utrecht. En dan nog zo’n mooi verhaal over een of ander rappertje, die stelt dat je je huidskleur niet kiest, maar wel je ideologie. Net alsof je als je in een islamitisch land geboren wordt kunt kiezen voor een willekeurige religie haha. En en als je dan als moslim geboren wordt, probeer er maar eens afstand van te doen. In de Koran staat letterlijk dat daar de doodstraf op staat. Wat een naïeve dwazen daar op die met belastinggeld gesubsidieerde haatsite.

    1. Satty

     Er zijn veel moslims die gewoon afstand nemen. Jij beschrijft de extremen. Ik denk dat je misschien op joop iets beter moet lezen. Ik denk dat je daar fatsoenlijk rechts vindt, hier vind je ‘rechts’.

  2. marco1

   Helemaal gelijk Satty , die oost europese arbeiders staan niet bekend om hun inbreken en diesel diefstal maar om hun harde werken. Ze zijn een aanwinst voor ons land. Sinds de arbeidsmigranten en de cultuurverrijkers zijn gekomen is Nederland er veel beter op geworden en de steden schoner, hogere normen en waarden, nee wij Nederlanders moeten blij zijn dat ze ons vies en asociaal landje naar een hoger niveau hebben getild.

   1. Janna47

    @marco1
    Ik ga er maar vanuit dat je probeert grappig te zijn, want wat je schrijft klopt natuurlijk niet helemaal met de realiteit. De goedwillenden zijn inderdaad harde werkers vergeleken met andere soorten die ik hier verder maar niet zal noemen.
    Maar de oostblokkers zijn wel sterren in het inbreken, mensen overvallen, beroven, winkeldiefstallen en niet te vergeten oplichting en frauderen met uitkeringen…nog meer???

   2. Satty

    Ja Marco geloof maar lekker dat Nederland veranderd op die manier. Jouw probleem en de mensen die erdoor getroffen worden. Het is natuurlijk ook complete onzin dat Nederlanders gewoon hun geld niet waard zijn in het logistieke centrum van bol. Of dat zonder Oost Europeanen bepaalde sectoren gewoon niet rendabel te houden zijn. Toch? Dat heeft niets te maken met het harde werken. Van mij mogen die bedrijven vertrekken maar dan hebben we de belasting inkomsten ook niet meer.

    Het probleem is de verdeling van de welvaart Marco. Je behoort bij 30.000 euro tot de 1% van de wereld. Gek toch dat mensen het beter willen hebben. Misschien moet je er eens over nadenken als je producten koopt hoe die gefabriceerd zijn en aangeven dat je iets meer wilt betalen. Fantastisch toch dat we productie hebben verschoven maar de gevolgen daarvan hoeven we niet te kennen en te zien?

    1. Satty

     Maar kampioen gepamperd zijn is nog altijd de Nederlandse arbeider. Niet lang meer overigens en een nexit zal dat proces alleen maar versnellen. Of ga jij zorgen dat we de belasting inkomsten kunnen vervangen met andere inkomsten? Nog meer diefstal uit Afrika gaat niet, dat pikken de andere westerse landen niet. Stort je kinderen maar in Chineese dominantie janna. Het is kennelijk ook voor jou te moeilijk om te begrijpen dus wordt je maar ‘rechts’.

     1. TD

      Satty:

      _ _ _ _ _ Afrika? nee nee!

    2. marco1

     Ophouden over het logistieke centrum van bol , waar ze denken dat ik bij hun in dienst ben als ik daar kom. Gelukkig maar 1 keer geweest en waarschijnlijk de laatste keer ook geweest.

    3. marco1

     O Nederland is echt verandert mijn ogen gaan wel achteruit maar helemaal blind was ik niet. En nog even over de logistieke centrums ik denk dat ik iets meer ervaring heb als jou met logistieke centrums van nu of 10 jaar geleden, maar das maar een klein vermoeden.

   3. Original NL

    Quote….. Ze zijn een aanwinst voor ons land. Sinds de arbeidsmigranten en de cultuurverrijkers zijn gekomen is Nederland er veel beter op geworden….
    ..
    De draai naar rechts…gele hesjes..ja de bevolking is dol gelukkig!!
    Probeer eens specsavers en beter horen….wellicht gaat een wereld voor u open!!

  3. Vliegenvanger

   Satan met oogkleppen op. Een populistisch figuur dumpen die handel.

 2. Jumping

  Neem dit gegeven gewoon mee, Morgen als je gaat stemmen.

  Stem PVV of FvD of 50+.

 3. J.C.

  In 2016 heeft de PVV een meldpunt overlast Oost-Europese arbeidsmigranten geopend. Door de linksliberale partijen keer op keer denigrerend “Polenmeldpunt” genoemd. De linksliberale partijen hebben hun recht verspeeld om ook maar iets op te merken over de frauderende arbeidsmigranten (uit Oost-Europa). Ze wilden drie jaar geleden daarover zelfs geen woord horen van de PVV.

  Je ziet nu overigens hetzelfde gebeuren nu met “Utrecht”. De linksliberale partijen menen de PVV en het FvD de les te mogen lezen, hoe ze zich (volgens de linksliberalen) hebben te gedragen in het gebeuren in Utrecht, waarbij de minister president zogenaamd niet namens de VVD maar als hoeder van de samenleving zou spreken. Of waarbij Grapperhaus, bij de vragen steeds wegduikt: dat is aan de rechter; dat is aan het OM, dat is aan de driehoek; dat is aan de heer P. (of is het P.J.) Aalbersberg…….

  Let wel: de linksliberale partijen hebben, tegen het keer op keer gegeven advies van de PVV in, de afgelopen jaren de grenzen van Nederland wagenwijd open laten staan. En dan nu bij een mogelijke aanslag beteuterd doen, is misselijkmakend.

 4. C.A.Barstow

  Als dit beleid niet stopt? maak dan je borst maar nat.
  De elite kliek in Den Haag is namelijk bezig om ons land langzaam maar zeker over te dragen aan de machtswellustelingen in Brussel.
  Deze huldigen het principe, alle grenzen wagenwijd open en onbeperkte toegang voor ongeletterd woestijn volk welke voor een appel en een ei je baan overnemen.
  Heb je daar bovenop de pech een leeftijd te hebben omtrent 50/55 tot 60 jaar en ouder?
  dan kun jij het schudden, je komt nooit meer aan het werk, met dank aan de land en volksverraders in Den Haag en de meeste werkgevers, waarbij er zeer velen er een victoriaanse mentaliteit op na houden, die alleen maar aan geld en winst maken denken.

  Stem voor Nederland en de Nederlanders,

  STEM FVD!!!

 5. Gekko

  En Rien Noppen en Meriadoc Brandebok maar vol blijven houden dat Europa is zegen is voor Nederland. De werkelijkheid is dat het erlvaartsniveau achteruit giert door de EU. Iedere maatregel genomen in Brussel kost NL meer geld. En ondertussen roven de arbeidsmigranten de boel leeg.

  Advies: stem geen eurofiele partij morgen. Dus geen VVD, CDAs
  , D66, GroenLinks, SP, PvdA, CU en SGP (ja ook de mannenbroeders zijn tot Europa bekeerd). Overblijven PVV, PvdD, 50+ en FvD. (En Denk, maar die moet je om andere redenen nooit stemmen).

  1. Gekko

   Nexit komt met deze ons door Europa opgedrongen roofmigranten ook weer een stap dichterbij. Net als vroeger weer gewoon zaken doen met Engeland, prima voor onze economie.

   1. Kees

    Laten we het hopen! De eu houdt elke vooruitgang en innovatie tegen, Europa wordt een achterlijk gebied. Mijn hoop is gevestigd op het VK, maar zodra het daar goed zal gaan, gaat hier de censuur op volle kracht.

    1. Satty

     Praat niet zo dom. Allereerst hebben we gewoon netneutraliteit en anders genoeg slimmerikken die dat wel bewerkstelligen.

     Denk je dat het vk en nl geen uitwisseling van goederen en personen meer zal hebben, met dat wordt er gewoon gepraat met elkaar. Kennis migratie blijft nodig. Het vk met nl vergelijken is van de knotse, kijk eens naar het verschil in grote op de kaart. Zij kunnen wel een mercantilistisch systeem invoeren. Nederland is daar veel te klein en afhankelijk voor. Ook hebben we niet genoeg talent in deze technologische tijden.

  2. Lugar

   “En Rien Noppen en Meriadoc Brandebok”

   #negeren

  3. Satty

   Gekko

   Welvaartsniveau naar beneden giert? Zou een Pool dat ook zo zien. Je snapt toch wel wat de bedoeling van de eu is?

 6. m.van.rosmalen

  Hoppa na de hele hordes Turken die hier zgn de vieze baantjes kwamen doen. En die nooit meer opgerot zijn
  Eh foutje ze hebben pakweg ene blauwe maandag gewerkt en hadden toen Auwie in de rug.
  Geeft niks kruip maar lekker in de WAO en je kunt levenslang lekker aan de waterpijp lurken dienen nu de nieuwe profiteurs zich aan de Oostblokkers tja dat kan er ook nog wel bij.
  De domme Ned die de vieze baantjes doen terwijl alle allochtonen die hier geen fluit te zoeken hebben werken wel door tot 70 jaar .
  Maar geen nood de redder in nood lulletje van fvd gaat er wat aan doen.
  Oh wacht hij is er alleen voor het MKB
  Geef mij de PVV maar is er tenminste voor de ge2one werkende man

 7. Tante Sidonia

  Beste reageerders

  Het beste is nooit te reageren op Noppen: zielige figuur en haatzaaier. Krijgt te weinig aandacht van zijn vrouw. Als die, inmiddels, niet is weggelopen!
  van Rosmalen is ook Noppen! Doet precies het t.o. gestelde van zijn andere nick.

  1. Lugar

   +1

   #negeren

  2. m.van.rosmalen

   #negeren???
   Wat een clowns zijn jullie toch
   Ik heb nog nooit van m’n leven zo’n stel kleuters bij elkaar gezien
   Iemand met een andere mening heeft een gespleten persoonlijkheid
   Hahahaha of zoiets .
   Julie zijn net zo’n losers als die big hero van jullie

   1. DeBruijn

    En jij bent net zo een hork als jou held is, alleen maar mensen belachelijk maken. En dan gek vinden dat mensen zich van Wilders afkeren?

 8. Toverkol

  Ach, ze denken daar in den Haag dat de Nederlandse arbeider nog wel een paar jaar langer wil blijven werken !
  Gelukkig kunnen we in ieder geval morgen onze STEM laten horen !!!

  STEM ze WEG !

  1. Lugar

   #stemzeweg

 9. Raveltje

  Nederland wordt van alle kanten kaal geplunderd
  Geert Wilders heeft daar steeds voor gewaarschuwd
  Maar dat kan de rest niets schelen.Die hebben een villa
  in het buitenland.

  1. Lugar

   Stem ze morgen dus weg!

   Stem FvD.

   1. Original NL

    Yep…stem FVD….of PVV maar stem ze weg!!!!

    1. Lugar

     En ga stemmen!

     Stem Forum voor Democratie of PVV.

     #stemzeweg

 10. Willem Bever

  Nog zoiets ergelijks…..poolse kentekens op lpg die hier wel wonen en geen belasting betalen.
  Nederland svp voor de Nederlanders wij betalen er namelijk voor

 11. Kees

  Dat is ook een van de redenen waarom Engeland er uit wil.

 12. PMG

  Ja, nu het nog even kan houden ze hun poot stijf maar dat gaat heel snel afgelopen zijn. VVD draait straks 180 koers en sluit zich aan bij de vloot en dan kunnen de parasieten hun borstjes nat gaan maken …

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.