VIDEO! Thierry Baudet afgezeikt door Jetten (D66) en Marijnissen (SP) om doorgang FVD-bijeenkomst!

Geen categoriemrt 19 2019, 16:00
Terwijl de meeste Tweede Kamerleden, uitgezonderd Geert Wilders (PVV), de herdenking van de aanslagen in Utrecht en Christchurch waardig vormgaven waren er ook een aantal politieke kopstukken die het als een kans zagen om politieke tegenstanders zwart te maken. Namelijk Rob Jetten (D66) en Lilian Marijnissen (SP), die beiden vol op het orgel gingen vanwege het feit dat Forum voor Democratie haar campagnebijeenkomst door liet gaan.
[video width="640" height="360" mp4="https://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2019/03/marijni-jetti.mp4"][/video]
Ja, ja, lekker anderen de maat nemen over hoe zij het gebeuren verwerkten...
Dat de campagnebijeenkomst van Forum voor Democratie in het Kurhaus te Scheveningen doorging achtte Lilian Marijnissen als onwaardig. De sneer die ze, tussen neus en lippen door, richting Baudet afvuurde had vooral een tekort aan inhoud. Het was weer lekker makkelijk scoren.
Zo stelde de SP-leider dat de partij zich had moeten weerhouden van 'speculaties over het gebeuren'. Tja, iedereen speculeert toch? Dat krijg je bij een tekort aan informatie. Het hoort erbij. Ook Rob Jetten sprak met walging over de FvD-bijeenkomst: 'schandalig dat de partij haar bijeenkomst door liet gaan'. Dat terwijl Jetten nog op zijn Twitter probeert te scoren met het onderwerp.
Maar wat had Baudet dan moeten doen? De bijeenkomst afzeggen? En had Baudet niet mogen spreken over het gebeuren? Het gebeuren in Utrecht en Christchurch krijgt van de pers álle aandacht. En van Kamerleden evenzo. Maar een campagnebijeenkomst bezoeken is 'niet respectvol'?

Theo Hiddema over het gebeuren in Utrecht

https://twitter.com/jbveen/status/1107727653476462594
Het lijkt vooral selectieve verontwaardiging tegenover de partij van Baudet. Blijkbaar mag FvD niet spreken over het gebeuren maar anderen wel. Verder kwam Theo Hiddema tijdens de avond met een analyse van het gebeuren zoals u op de bovenstaande en onderstaande beelden kunt zien.
Het houdt de mensen bezig. Voldoende aanleiding lijkt mij zo om in gesprek te gaan over het gebeuren. En wat er gebeurde was verschrikkelijk, maar vergeet niet dat terreur dagelijks plaatsvindt. Dit keer jammer genoeg in Nederland.
Als lieden FvD beschuldigen dat zij het gebeuren naar hun hand zetten vergeten ze waar ze zelf mee bezig zijn. De criticasters waren namelijk muisstil bij tal van andere aanslagen overal ter wereld. Toen hing de vlag evenmin halfstok.
https://twitter.com/jbveen/status/1107730810281574400
Volgens hoogleraar terrorisme Edwin Bakker in Trouw is het goed dat iedereen 'de draad weer oppakt' en verder gaat met het leven. Ook Mark Rutte (VVD) stelde dit tijdens zijn woordvoering in de Tweede Kamer. Immers is het doel van terreur om de samenleving te ontwrichten. Het maatschappelijke leven stilleggen is precies wat terroristen beogen. Geef dus niet in aan angst. Woede, boosheid, verslagenheid. Dat is wat terroristen willen.
Geef ze dat niet!
Campagnebijeenkomsten afzeggen zoals RTV Noord in Groningen deed speelt terroristen in de kaart. Jammerlijk dus dat politici als Rob Jetten (D66), zelf niet vies van een video over Utrecht, en Lilian Marijnissen weer moeten afgeven op hoe anderen omgaan met de gebeurtenis en deze verwerken. Ze plaatsen zichzelf daarmee in dezelfde hoek als Wilders.
Met ezelskap op het hoofd, uiteraard.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten