Walgelijk! Gestoorde rechts-extremisten schieten 40 moslims dood in Nieuw-Zeeland

Vandaag worden we wakker met het nieuws dat Nieuw-Zeeland het toneel is geworden van een grootschalige aanval op moslims door extreem-rechtse moordenaars. Op verschillende plekken drongen zij tijdens het vrijdaggebed moskeeën binnen en openden zij het vuur op biddende moslims. Er zijn in totaal al veertig doden gevallen, één dader is inmiddels aangehouden.

Wie dacht dat anti-islamsentiment iets was van alleen boze en sullige kalende mannetjes in de bijstand, heeft het mis. Gewelddadige islamhaat is een bestaand, wereldwijd fenomeen en vannacht liet het z’n lelijke kop zien in Nieuw-Zeeland. Vier schutters, drie mannen en één vrouw, drongen moskeeën binnen en openden daar het vuur op onschuldige moslims. Ze livestreamden hun walgelijke daad en plaatsen een extreem-rechts manifest op internet om de ‘gedachtengang’ achter hun daden uit te leggen.

Dit moordlustige viertal zegt geïnspireerd te zijn door de aanvallen van de Noorse massemoordenaar Anders Breivik, die tientallen kinderen vermoordde op een jeugdkamp van een linkse partij.

De feiten zijn werkelijk waar gruwelijk:

“Aan het begin van de middag (lokale tijd) drong een schutter de Al Noor-moskee in het centrum van Christchurch binnen, terwijl gelovigen bezig waren met het gebed. Lokale media melden dat getuigen meerdere slachtoffers, onder wie kinderen, op de grond hebben zien liggen. Een lokale fotograaf zei dat er drie zwaargewonden op de trappen van de moskee lagen. Ooggetuigen zeggen zeker vijftig schoten te hebben gehoord.

Later vond bij een moskee aan Linwood Avenue in Christchurch een andere schietpartij plaats. Een vrouw die in de buurt in haar auto zat, denkt dat ze vier à vijf gewapende mannen heeft gezien. Ze verstopte zich uit voorzorg en heeft de verdachten niet goed kunnen bekijken. “

De slachtoffers waren dus geen terroristen, moordenaars, ISIS-aanhangers of kindermisbruikers. Het waren gewoon doodnormale mensen die gebruik maakten van hun recht om vrijdagmiddag naar de moskee te gaan. Er is niets, maar dan ook helemaal niets, dat het massaal neerschieten van de mensen kan rechtvaardigen. En nee, ook niet het walgelijke 87 pagina’s tellende manifest (!) waarin o.a. Angela Merkel de tegenstander van “alles dat blank en Germaans is” wordt genoemd.

Bah, bah, bah. Laten we hopen dat de daders (die gelukkig nu allemaal gearresteerd lijken) de rest van hun leven niet meer naar buiten mogen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

110 reacties

 1. Henk-Jansen

  Wat verschrikkelijk nieuws. Het laat maar weer eens zien wat de impact is van politici als Wilders en Trump die moslims non-stop zwart maken. Ik ben bang dat moslims de joden van onze tijd zijn.

  1. worstcase

   Trump en Wilders hebben hier totaal niks mee te maken. Het is de schuld van de ontkenning van het islamoprobleem. De oorzaak zijn de enorme aantallen sadistische moordpartijen door moslims op onschuldigen overal ter wereld. Dan is deze aanslag nog maar klein. Zoek maar op internet. Ook dds is er mee gevuld. En dit is het gevolg. En het begin.

  2. Siemien

   Dat is natuurlijk bulls*it je kunt Trump en Wilders hier natuurlijk niet verantwoordelijk voor houden…

   1. Vit

    Je moet iemand de schuld geven behalve de veroorzakers want die zijn heilig verklaard.

  3. sonar

   Henk Jansen jij bent net zo erg als de daders die dit plegen,mafketel.

   1. Original NL

    Idd sonar…hier is de term “gekke henkie” van toepassing!

  4. DeBruijn

   @ Henk-Jansen,

   Dat moslims de Joden van deze tijd zijn? Hoe kun je dat nou zeggen, er zijn 6 miljoen Joden vermoord en nog moeten Joden overal ter wereld voor hun leven vrezen.

   Het is diep triest wat hier gebeurd is, maar dit slaat echt nergens op. Onder moslims wordt ook heel veel gemoord, denk aan Pakistan, Jemen, Syrië, Libië en Nigeria. Om nou alle moslims slachtoffers te maken is echt de grootste flauwekul.

   Dit is echt een schandalige manke opmerking.

   Het is in en in triest deze moord partij, maar niet te vergelijken, maar niet te vergelijken met de industriële moordpartij van 6 miljoen Joden.

  5. TD

   “dat moslims de joden van onze tijd zijn”
   Dat zijn ze zeker,het veiligste voor moslims is niet te emigreren naar niet islamitische landen
   En de moslims die er al zijn kunnen beter remigreren,het is voor hun eigen veiligheid.
   IS heeft slechte reclame gemaakt voor de islam!

   1. Esther

    Moslims geloven niet in de holocaust en de Jodenvervolging……of nu wel, omdat het hen uitkomt na dit drama
    Verder zaten de Joden in kampen of werden vergast…..Dat zie ik met moslims niet gebeuren…..Integendeel”wij zien liever hun hielen als hun tenen als zij naar hun eigen roots wederkeren….
    Dus ken uw geschiedenis..

  6. biggeorge

   De wereld wordt meer geterroriseerd door de islam en moslims dan andersom. Dat dit nu een keer gebeurd is triest maar het is veel vaker islamitisch geweld laten we dat nu niet verdraaien. Alleen daar zijn we onderhand aan gewend een aanslag uit islamitische hoek kijkt niemand meer van op.

  7. Esther

   Henk-Jansen,

   “de moslims zijn de Joden van deze tijd”

   Ach man, ken toch uw geschiedenis….U heeft de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt.

   Verder geloven de moslims niet in de holocaust en de Jodenvervolging……Nu even wel natuurlijk, want zo’n gelijkenis komt hen goed uit….
   Verder hoeven de moslims met hun terreur niet bang te zijn dat zij worden opgesloten in kampen of worden doodgeschoten….Integendeel, wij zien liever hun hielen dan hun tenen mochten zij willen vertrekken…..

   Dus voortaan eerst de geschiedenis kennen voordat je zomaar wat uitbraakt……
   Naar mijn mening bent u een laaggeschoolde met een laag IQ…..

  8. Jantje

   De Christenvervolging in de wereld (vooral door moslims) is vele malen erger dan de moslimvervolging (die hooguit op enkele plaatsen plaatsvindt) in de wereld.
   In het Midden-Oosten zijn de Joodse gemeenschappen zo goed als uitgeroeid (Mohammed begon daar mee) door moslims, vandaar dat je daar haast niets meer over hoort.
   Het moorden is verschrikkelijk, maar kijk de geschiedenis er maar op terug:
   De moslims zijn al 2 keer eerder uit Europa verdreven met harde hand, omdat ze zelf slachtpartijen aanrichtten op onschuldige slachtoffers.
   Dit speelt in Servië nog wel een vrij prominente rol.
   Bataclan, Nice, Manchester, Madrid, New York, Berlijn en nog vele andere aanslagen.
   Ook daar zijn alleen maar onschuldige slachtoffers gevallen en levens verwoest.

   Maar ook veel kleine criminaliteit, doordat jonge moslimkinderen op hun zondagsscholen wordt ingepeperd dat wij minderwaardig schuim zijn.
   Lees de koran er maar op na
   De heerschappij is alleen voor Allah.” (Koran:12:40) …„En bestrijdt hen totdat er geen vervolging is en de godsdienst geheel voor Allah wordt.”(Koran-8 vers 40) …„Ongelovigen/niet-moslims zijn de vijanden van moslims.” (Koran 4:101.) …„Allah is de vijand van iedereen die niet-moslim is.” (Koran 2:98) …„Tussen ons en u is vijandigheid en haat VOOR ALTIJD totdat u gelooft in Allah alleen!” (Koran 60:4) …„Wie vrienden wordt met ongelovigen/niet-moslims is Allah ongehoorzaam” (Koran 5:81.) …„O Profeet, bestrijd de ongelovigen en de huichelaars en pak hen stevig aan. Hun verblijfplaats is de hel; dat is pas een slechte bestemming.” (Koran 9:73) …„Bestrijd hen tot er geen Kerk meer is en de religie alleen nog die van Allah alleen zal zijn!” (Koran 2:193) …„Ik zal terreur zaaien in het hart van de ongelovigen/niet-moslims. Slaat hun het hoofd af, verminkt hen in alle ledematen.” (Koran 8:12) …„Strijdt tegen hen. Allah zal hen door uw handen straffen en hen vernederen.”(Koran-9:14) …„Dood hen die niet in Allah en het hiernamaals geloven en die niet voor verboden houden wat Allah en zijn Boodschapper verboden hebben verklaard.” (Koran 9:29) …„Een Kafir (niet-moslim) mag onthoofd worden.” (Koran 47:4) …„Een Kafir mag geterroriseerd worden.” (Koran: 8:12) …„De islam is in een eeuwige oorlog met de niet-islamitische wereld.” (Koran 4:76, 60:4) …„Laten zij op de weg van Allah strijden, die het nabije leven verkopen voor het latere leven. Wie strijdt op de weg van Allah, en dan gedood wordt of overwint, die zullen wij een ontzaglijk loon geven.” (Koran 4:74) …„Allah zal de strijders boven stilzittenden doen uitblinken door een grote beloning.” (Koran 4:95) enz. enz.
   Dit wordt aan jonge moslimkinderhersentjes gevoerd.
   allah= de duivel.

   1. PMG

    +++++++++

    1. Step one

     +++++++++

 2. Vit

  Ondertussen heeft Hamas nog steeds niet begrepen dat Israël aanvallen een ‘deathwish’ is, hoe dom ben je dan?

  1. Lugar

   @Vit: Ik blijft het zeggen hoor, met Israël kun je beter niet fokken.

   1. Vit

    Zelfs IS durfde het niet aan, zijn/waren die toch wat slimmer.

   2. Vit

    Waar blijft dat artikel eigenlijk hier op DDS, het lijkt mij een nogal hot item.

 3. Lugar

  Stelletje achterlijken!

  1. TD

   Pappen,nathouden en vóóral in gesprek gaan.
   Dat helpt zeggen randdebielen!

 4. Siemien

  Verschrikkelijk wat er is gebeurd, gestoord en satanisch..

 5. Meriadoc Brandebok

  E*treemrechts voert wederom een aanslag op een geloofsgroep uit, een verschrikkelijke zaak. Dit maal in Nieuw-Zeeland. Nog afgrijselijker is dat deze e*tremist het lef had om de afschuwelijke aanslag te streamen. Ik sluit me bij Tim aan: hopelijk draait de dader voorgoed de gevangenis in.

  1. Meriadoc Brandebok

   Islamofoben en moslimhaters zullen bij een aanslag op onschuldige moslims altijd naar de slachtoffers, de moslims, wijzen.

   1. DeBruijn

    @ Meriadoc Brandebok

    Dat gebeurd overal helaas. Zo werden kerken in Egypte aangevallen en dat werd ook goed gepraat, dat de christenen daar zelf de schuld van waren. Want zij hoorden niet thuis in Egypte.

    Zelfde met aanslagen in Engeland, werd gezegd dat het hun eigen schuld was.

    Zelfde met de Joden in WWII.

    Mensen weten zichzelf nou eenmaal goed voor te liegen om de meest vreselijke dingen goed te praten.

    Niets nieuw onder de zon en we leren maar weinig tot niets van de geschiedenis.

    1. Lugar

     @DeBruijn: Gratis tip, uit ervaring weet ik dat het werkt:

     #negeren

   2. Esther

    Welnee, dat doen de moslims gewoon zelf…..

  2. Satty

   Salafisten zijn rechts extremisten. Ze zijn oer conservatief. Een stel fascisten zijn het.

   1. DeBruijn

    @ Satty

    Tuurlijk verklaar iedereen maar rechts, dan hoef je nooit zelf onderzoek te doen.

    Paul Rosenmöller werd geinspireerd door Mao en Rode Khmer, beide socialistische regimes, aantal mensen vermoord: 60 – 80 miljoen.

    Waarom veeg je altijd het straatje schoon van links? Je bent wel erg doorzichtig.

    1. Step one

     De terrorist van Christchurch schrijft in zijn manifest dat hij geen conservatief is & zich niet identificeert als christen. Hij ziet zichzelf als ‘eco-facist’ in de traditie van Mosley. Hij voelt zich verwant met de sociaal-politieke waarden van China.

     Het is dus een Groen Linkser of een D’66-er. Het is dus een links-extremist.

  3. biggeorge

   die dader weet zelf ook wel dat die nooit meer vrij komt die heeft zijn keuze gemaakt

   dat snappen jullie dan weer niet… beetje simpel

 6. Adriaan

  Moslimhaat, jodenhaat, blank en zwart staan weer lijnrecht tegenover elkaar. De wereld is ziek. De daders past maar één straf: levenslange eenzame opsluiting.

 7. Eric 1

  Ja hoor Henk Jansen geef Wilders en TRUMP maar weer de schuld. Je .moet de oorzaak bij de Islam zoeken

  1. Lugar

   “Ja hoor Henk Jansen…”

   Ben ik even blij dat ik een script heb.

   1. Spaanse kok

    Jammer dat u uw script steeds uitschakelt.
    Doe er iets aan en maak ook anderen blij .

 8. Spaanse kok

  Er is niets, maar dan ook helemaal niets, dat het massaal neerschieten van deze mensen kan rechtvaardigen.

  En hier kan ik het alleen maar mee eens zijn.
  Verschrikkelijk, zowel de gebeurtenis als sommige zieke reacties hier.
  Een ding is zeker, alle kogels kwamen van e*treem ……..

 9. B. Pascal

  Voor dit soort mensen die geen enkel besef hebben, van het leven dat elk mens gegeven wordt, rest er geen ander oordeel, de doodstraf! De slachtoffers waren geen terroristen, moordenaars, ISIS-aanhangers of kindermisbruikers. Het is heel erg, wat deze mensen doen. Van een christelijk motief kan geen sprake zijn, immers die verbied dit gedrag. We moeten onze vijanden liefhebben, zegt het christendom, al is er recht nodig om de liefde te laten regeren. Dus de doodstraf, doet alleen een recht, aan dit grote onrecht. Wat een ellende! De wereld verhard!

  1. Vit

   @B.Pascal

   “Voor dit soort mensen die geen enkel besef hebben, van het leven dat elk mens gegeven wordt, rest er geen ander oordeel, de doodstraf!”

   Christelijke gedachte hoor.

   1. B. Pascal

    Vit met mensen zoals jou komen we nog tot een punt dat je zelfs Adolf Hitler, Himmler 6 jaar cel geeft, daarna laat lopen! Voor dit gemoord rest enkel de doodstraf!

    1. Lugar

     @B. Pascal: Levenslang tot de begrafenis.

     1. Vit

      Precies, de doodstraf is inhumaan en dat zeg ik als sterk atheïst, niemand mag over leven of dood oordelen.

    2. Esther

     De doodstraf is inhumaan…..alleen God gaat daarover, niet jij!

     1. B. Pascal

      Ex. 21 v 12 Wie iemand slaat, dat hij sterft, die zal zekerlijk gedood worden.

      Ik weet niet over welke god jij spreekt. Maar de God van Abraham Isak en Jacob, (dus Israël en Christendom) die geeft aan dat de doodstraf een geldig middel is voor hen die in koele bloede oordelen over leven en dood, van een ander. Hen die onschuldigen doden omdat zij dat nodig vinden, moeten volgens het recht der eeuwen de doodstraf ontvangen.

  2. Bosche draak

   Als je mensen de doodstraf wil geven dan heb je zelf ook geen besef van leven, of mag het dan ineens wel?

   En nu zo vreselijk overdreven verontwaardigd gaat lopen doen?
   Madrid vergeten?
   London?
   Parijs?
   En al die ander plekken?
   Constant werd gewaarschuwd dat het gaat botsen, dat op een gegeven moment mensen opstaan die terug gaan slaan.
   Goedkeuren kan je het niet, begrijpen wel.
   Islam’s constante agressie kon niet voor eeuwig zonder gevolgen blijven.

   De deugerds hebben hebben hun bedje opgemaakt, ga er dan maar in liggen ook!

   1. Onzin456

    @Bosche draak,
    Jij snapt het. Natuurlijk iedereen doet het afkeuren. Dus het heeft geen zin om dat nog te doen. Wat wel nut heeft is vertellen wat de oorzaken en de gevolgen kunnen zijn/worden.
    Al die aanslagen. Zelfs op een concert van ariana grande. Het is logischer wijs dat sommige “rechts-extremisten” opstaan om de westerse waarden te verdedigen.
    Uberhaupt een moskee in “ChristChurch”. Alsof wij een kerk mogen bouwen in mekka…..

    1. Meriadoc Brandebok

     Onzin schrijft: “Het is logischer wijs dat sommige “rechts-extremisten” opstaan om de westerse waarden te verdedigen.”

     Ik zou bepleiten dergelijke reacties als die van Onzin – hij doet zijn naam eer aan – te verwijderen. Dit persoon stelt dat een rechts-e*tremist opstaat om de Westerse waarden te verdedigen. Ik weet niet wat dit persoon als “Westerse waarden” beschouwt, maar kennelijk doelt hij hier op het doodschieten van een groot aantal onschuldige Nieuw-Zeelandse moslims.

     Zijn definitie van Westerse waarden is volledig onjuist, of misschien, om het even ongenuanceerd te zeggen, achterlijk debiel. Ga je mond spoelen. Je hebt een totaal verwrongen kijk op de kernwaarden die de hoeksteen vormen van onze samenleving.

   2. B. Pascal

    Wie het leven niet durft te beschermen, heeft geen besef van de diepte van het leven. Het leven gaat niet boven alles, alleen wanneer een mens zich gedraagt, gaat het boven alles. Dat moeten de daders van dit soort gruwelijkheden begrijpen. Wie zulke daden doet moeten ook een einde in het recht hebben. Anders is recht geen recht meer. Wie een leven, moedwillig neemt die zal het ook van hem genomen worden.

    1. Lugar

     @B. Pascal: “Wie een leven, moedwillig neemt die zal het ook van hem genomen worden.”

     Levenslang tot de begrafenis is hetzelfde, dat is, in tegenstelling tot de doodstraf, wel een straf.

     1. B. Pascal

      Wie iemand slaat, dat hij sterft, die zal zekerlijk gedood worden.

      Dan niet meer loslaten dan!

     2. Lugar

      @B: Dat zeg ik, opsluiten tot de begrafenis. Dat is wel straf.

     3. Vit

      @B.Pascal

      “Wie een leven, moedwillig neemt die zal het ook van hem genomen worden.”

      Laten we dat dan maar aan god overlaten vind je niet?

   3. Meriadoc Brandebok

    Doe toch eens normaal, man. Elk zinnig mens maakt zich ernstig verontwaardigd als er elders een massamoord plaatsvindt, maar kennelijk zitten sommige mensen zo verstrikt in hun moslimhaat dat het enige wat ze kunnen uitroepen: “ja, maar kijk wat de moslims doen…” is. Totaal geen ondubbelzinnige veroordeling, nee, van sommige mensen, islamofoben als Draak, moeten we vooral niet ernstig verontwaardigd zijn.

    En volgens islamofoben als Onzin komen rechtse*tremisten op voor onze normen en waarden.

    Er lopen hier maar weinig normale mensen rond.

 10. B. Pascal

  Niets, rechtvaardigt dit soort reacties. Het laat zien dat iemand precies hetzelfde is.

  1. Lugar

   +1

 11. Kees

  Correcte reactie van Wilders! Maar krijgt deze – walgelijke – aanslag nu meer aandacht dan de maandelijkse aanslagen op moskee bezoekers van moslims tegen moslims?

 12. DeBruijn

  Het is verschrikkelijk, maar dat de wereld rot is, dat is mij al lang bekend. Triest!

  Maat Tim waarom die denigrerende opmerkingen:

  ‘Wie dacht dat anti-islamsentiment iets was van alleen boze en sullige kalende mannetjes in de bijstand, heeft het mis. ‘

  Echt heel laag bij de grond en een journalist onwaardig.

  1. Spaanse kok

   U voelt zich aangesproken ?
   Dan zat Tim er dus niet ver naast .

   1. DeBruijn

    @ Spaanse kok,

    Lekker denigrerend weer van jou, maar was te verwachten. Lekker anderen als malloten wegzetten.

    En dan gek vinden dat mensen het zat worden?

    Je kent me niet en je zult me ook nooit kennen. Dus hou je mond aub.

    1. Spaanse kok

     Gevoelige snaar of haar geraakt?
     Lijkt er sterk op.
     U reageert in ieder geval alsof u zich persoonlijk door Tim voelt aangesproken.

     1. Bosche draak

      Dit geschreven stukje is wel degelijk van een ernstige zuurgraad.
      Je kan je afschuw ook uitdrukken in betere bewoording.
      Islam heeft wel degelijk problemen want zelfs in het midden oosten vechten ze elkaar continue de tent uit.

      Ben je niet slim genoeg om dat te zien dan vind ik het jammerlijk voor je.

      Maar je oogt meer als eentje die opzettelijk loopt te etteren.

     2. DeBruijn

      @ Spaanse kok,

      Helemaal niet, maar dat je gewoon een bevolkingsgroep allemaal als malloten neerzet, dat is gewoon domweg demoniseren en dat gebeurd al genoeg in de wereld.

      Snap je dat dan niet?

 13. Korporaal Monty

  Het lijkt er op dat ze in Nieuw Zeeland zwaarder gebukt gaan onder de terreur van de islam dan hier in West-Europa.

  Anders worden deze terroristen niet tot deze walgelijke daad gedreven.

 14. Ries

  Het is inderdaad verschrikkelijk wat er in Nieuw-Zeeland is gebeurd. Geen medelijden met de daders! Maar om nu meteen weer te roepen dat Wilders en Trump de schuld aan dit alles zijn, is niet allen maar heel erg kort door de bocht, maar ook typissch een AFA-reactie. De opvattingen van Trump en Wilders komen niet zomaar uit de lucht vallen. Daar zit een oorzaak achter en wel uit de dogmatsich hoek.

  1. Korporaal Monty

   Misschien had Wilders de Nieuw Zeelanders moeten waarschuwen, net als hij de Australiërs, Canadezen Amerikanen en Europeanen heeft gewaarschuwd in zijn strijd tegen de islam.

 15. Lugar

  Doe mij een plezier en negeer de trollen alhier.

  1. Spaanse kok

   Oké, ik zal u negeren.

   1. TD

    Spaans kok:
    Letop,het woord “negeren” bevat het woord “neger”,als SS het leest,komt ze in de in de discriminatie modus en gaat dat woord misschien uit de Van Dale!

 16. Benny

  Verschrikkelijk nieuws dit, maar je kan er gif op in nemen dat je dood word gegooid met deze aanslag op tv. Er komt ook met enige regelmaat nieuws over aanslagen op kerken in vooral Afrika en Indonesië. Daar word dan 30 seconden vluchtig iets over gezegd. Dit zal oneindig uitvergroot worden terwijl over al die tientallen aanslagen nauwelijks word over bericht……dit is nog echt nieuws en als moslims zo iets doen is het eigenlijk al geen echt nieuws meer……en om geert hier de schuld van te geven is natuurlijk de reinste onzin, nieuwzeeland verder weg van nl kun je haast niet zijn…. Nogmaals ik veroordeel deze aanslag voor de volle 100procent….

  1. Meriadoc Brandebok

   Een aanslag in de Westerse wereld is altijd breaking nieuws, terwijl een aanslag in Indonesië, Irak, Egypte, of welk Afrikaans land dan ook, voor de meeste mensen een ver-van-mijn-bed-show is. De pers besteedt er niet zoveel aandacht aan, een paragraaf in de krant en twee minuutjes op het nieuws.

 17. oknarf

  Het is pas echt walgelijk dat je deze aanslag gebruikt om mensen als Geert Wilders en Thierry Baudet zwart te maken. En moslims de nieuwe joden te noemen…

  Walgelijk

  1. Lugar

   “Walgelijk”

   +1

  2. Satty

   Nee dat is terecht. Rechts conservatief is een drama, van religie en nationalisme komen altijd extremisten voort.

 18. Satty

  Goed stuk Tim. Het is ziek hoe rechts conservatieven zich momenteel gedragen, of het nu salafisten of moslim haters zijn. Dat gejammer over cultuur en dergelijke is een farce voor ontmenselijking.

 19. Meriadoc Brandebok

  Nee, daar is het nu geen tijd voor, springmaarachterop. Over het integratievraagstuk kunnen we ons later buigen. Nu is het van belang dat we respect tonen voor de slachtoffers en hun nabestaanden.

  1. Original NL

   ….Nu is het van belang dat we respect tonen voor de slachtoffers en hun nabestaanden…..
   Precies alle miljoenen slachtoffers van de islam..sterkte!

  2. Bosche draak

   Tuurlijk joh, ga maar lekker hand in hand iftarren.
   Laat het vooral dooretteren, draaien al 30 jaar om de hete brij.
   Ga jij maar lekker lopen deugen met je respect-klets slappeling!

   1. Original NL

    Islam heeft helemaal niets om respect voor te hebben..integendeel!

    1. Lugar

     Islam is nóóit een verrijking.

     1. Diederik van Walsum

      +++++1000

   2. Diederik van Walsum

    Hebben ze daar ook varkenslapjes dan ? LOL

    1. Original NL

     Nee…alleen schaap.

 20. Karel de Grote

  Had nooit mogen gebeuren, de Moslimwereld spreekt haar afschuw uit. Echter als er Christenen in Egypte of Pakistan worden vermoord hoor je geen enkel protest uit deze hoek.

  1. Lugar

   “(…) hoor je geen enkel protest uit deze hoek.”

   Verbaast jou dat?

  2. TD

   ++++

  3. Esther

   En dat zijn nog maar 49 doden te betreuren…….Ik kan mij 9/11 nog wel herinneren met 3000 doden…..of hun andere aanslagen waar veel meer doden te betreuren viel….
   Dan is dit maar gewoon een schietpartij…

 21. Esther

  Tsja, er moet toch iets gebeurd zijn waarom deze man tot zo’n daad kwam?
  Maar goed, nu weten de moslims ook eens hoe het voelt als er ook eens wordt teruggeschoten na al die Islamitische terroristische aanslagen op onschuldige westerse mensen……..
  Charlie Hebdo,
  9/11,
  Aanslag in Beslan op 1100 schoolkinderen,
  londen,
  Brussel,
  Nice,
  Berlijn……
  Heel veel sterkte voor alle slachtoffers van geweld en terreur…

  1. Korporaal Monty

   Esther
   “Tsja, er moet toch iets gebeurd zijn waarom deze man tot zo’n daad kwam?”

   Moslims haal hun blinde haat uit hun Haatboek.

   Wie of wat heeft hun gedreven tot deze moordpartij?
   Om dit te kunnen doen moet je wel heel veel haat in je hebben. Zelfs in ons land zien we deze haat niet. Ondanks de ‘islamisering’ van ons land

 22. Diederik van Walsum

  Tja, zo vraag je erom toch?

  Gisteravond is Tel Aviv met twee raketten bestookt vanuit Gaza. Hierop nam Israël Hamas-doelen in Gaza onder vuur. Vanochtend vroeg meldde het leger dat opnieuw twee raketten vanuit Gaza op Israël zijn afgevuurd.

  Het Israëlische leger meldt dat het bij de vergeldingsactie honderd militaire Hamas-doelen heeft aangevallen. Daarbij zouden onder meer een ondergrondse productielocatie voor raketten, een Hamas-hoofdkwartier en een centrum van onbemande vliegtuigen onder vuur zijn genomen.

  Oja ,ik dacht eind dit jaar te vertrekken naar Nieuwzeeland omdat daar geen of héél weinig moslims aanwezig waren…mar dat gaat nu ook niet door.
  Dus weet iemand nog en plek waar ik rustig van mijn laatste jaren kan genieten zonder gejank uit minaretten te moeten aanhoren en die horizon vervuilende kopvodden overal en nergens?

  1. Rien Noppen

   “Tja, zo vraag je erom toch?”

   Op DDS zijn er altijd weer idioten die de schuld voor een terroristische aanslag bij de slachtoffers leggen.

   1. Vabis

    Dan ben je zelf ook zo’n idioot want wanneer er in het Westen een aanslag wordt gepleegd zit je te blerren dat we dat aan onszelf hebben te danken i.v.m. de bombardementen op de moslimwereld door “ons” gepleegd, die overigens worden gefiatteerd door de VN.

    1. Rien Noppen

     Ik heb nooit en zal nooit slachtoffers van terreuraanslagen verantwoordelijk stellen voor de ellende die hen wordt aangedaan. Terreur is altijd verwerpelijk.

     Wat je wel kunt doen is een verklaring proberen te bieden voor terrorisme. In het geval van islamitische terreuraanvallen is die in belangrijke mate politiek: we zijn feitelijk partij in oorlogen in het Midden Oosten en dan moet je niet raar opkijken dat men hier soms ook verhaal komt halen. Dat heeft iets te maken met oorzaak en gevolg maar niets met rechtvaardiging van terreur.

     De verklaring van rechts-extreem terrorisme, waar het hier over gaat, lijkt me veeleer het gevolg van racistische, islamofobe, retoriek waardoor mensen worden misleid en opgestookt.

    2. Diederik van Walsum

     Zolang er al geweld, dood en verderf op deze aardbol bestaat en nog steeds, komen telkens weer de woorden moslim, en islam aan bod…en dat is toch hoogst verdacht vind u ook niet Vabis ?

 23. Eric 1

  Het zijn er maar 60 hoor. In Parijs 135

 24. Benny

  @brandebok… De aanslagen in Egypte, Irak, Indonesië en Afrika worden altijd door moslims gepleegd en niet door christenen of rechts extremisten. dat is het grote verschil, Dat is wat ik eerder probeerde duidelijk te maken.Dus als moslims christenen doden in de niet westerse wereld is dit minder nieuws dan als rechts extremisten moslims doden in de westerse wereld…. Er licht dan ook een gapend gat kwa frequentie van die aanslagen in de richting van de ene naar de andere kant.

  1. Meriadoc Brandebok

   Nee, Benny, als radicale moslims aanslagen plegen zijn ze even lang op het nieuws als wanneer rechts-e*tremisten dat doen.

   Overigens, waarom begin je eigenlijk weer over de moslims? Het gaat hier om een gestoorde rechts-e*tremist die onschuldige Nieuw-Zeelanders heeft vermoordt.

 25. nienke

  De aanslagen op onschuldige burgers door moslims overal ter wereld is ontelbaar.
  Nu is er een aanslag gepleegd op de moslims en de hele wereld is verbaasd.
  Natuurlijk mag dit niet gebeuren en is het afschuwelijk om onschuldige mensen te vermoorden maar dat je dit kon verwachten, dat was toch duidelijk.
  En om Wilders en Trump de schuld hiervan te geven is totaal belachelijk.
  Hoeveel doden hebben de moslims al op hun geweten overal ter wereld Amerika,Europa, Syrie,Irak,enz enz.

  1. Step one

   Mij ontgaat die linkse hypocrisie ook al niet. En reken er maar op dat ik 20 maart wraak ga nemen op links.

 26. Jantje

  Van jongs afaan krijgen moslims dit ingeprent en die duivelsverzen staan in de 2e kamer:
  De heerschappij is alleen voor Allah.” (Koran:12:40) …„En bestrijdt hen totdat er geen vervolging is en de godsdienst geheel voor Allah wordt.”(Koran-8 vers 40) …„Ongelovigen/niet-moslims zijn de vijanden van moslims.” (Koran 4:101.) …„Allah is de vijand van iedereen die niet-moslim is.” (Koran 2:98) …„Tussen ons en u is vijandigheid en haat VOOR ALTIJD totdat u gelooft in Allah alleen!” (Koran 60:4) …„Wie vrienden wordt met ongelovigen/niet-moslims is Allah ongehoorzaam” (Koran 5:81.) …„O Profeet, bestrijd de ongelovigen en de huichelaars en pak hen stevig aan. Hun verblijfplaats is de hel; dat is pas een slechte bestemming.” (Koran 9:73) …„Bestrijd hen tot er geen Kerk meer is en de religie alleen nog die van Allah alleen zal zijn!” (Koran 2:193) …„Ik zal terreur zaaien in het hart van de ongelovigen/niet-moslims. Slaat hun het hoofd af, verminkt hen in alle ledematen.” (Koran 8:12) …„Strijdt tegen hen. Allah zal hen door uw handen straffen en hen vernederen.”(Koran-9:14) …„Dood hen die niet in Allah en het hiernamaals geloven en die niet voor verboden houden wat Allah en zijn Boodschapper verboden hebben verklaard.” (Koran 9:29) …„Een Kafir (niet-moslim) mag onthoofd worden.” (Koran 47:4) …„Een Kafir mag geterroriseerd worden.” (Koran: 8:12) …„De islam is in een eeuwige oorlog met de niet-islamitische wereld.” (Koran 4:76, 60:4) …„Laten zij op de weg van Allah strijden, die het nabije leven verkopen voor het latere leven. Wie strijdt op de weg van Allah, en dan gedood wordt of overwint, die zullen wij een ontzaglijk loon geven.” (Koran 4:74) …„Allah zal de strijders boven stilzittenden doen uitblinken door een grote beloning.” (Koran 4:95) enz. enz.

 27. Diederik van Walsum

  Eerst even dit: Was deze meneer niet VERWARD zoals al die STEEK-mosselmannen eigenlijk hetzelfde deden als deze dader?

  In acht genomen de vele doden die moslims al op hun geweten hebben door hun vele aanslagen in de jaren achter ons en ik geen enkele moslim zijn afschuw heb zien betuigen….is dan het volgende niet ietwat overdreven?

  Burgemeesters bezoeken moskeeën;
  In verschillende Nederlandse steden willen burgemeesters hun steun betuigen aan de moslimgemeenschap.
  Ahmed Aboutaleb (Rotterdam), Femke Halsema (Amsterdam) en Pauline Krikke (Den Haag) hebben allemaal een bezoek aangekondigd aan een moskee in hun stad.
  Aboutaleb zal spreken in de An-Nasr moskee. Halsema zal het vrijdagmiddaggebed bijwonen bij een moskee in haar stad. Welke heeft ze niet bekendgemaakt.

  1. Vit

   @Diederik van Walsum

   “Halsema zal het vrijdagmiddaggebed bijwonen bij een moskee in haar stad. Welke heeft ze niet bekendgemaakt.”

   In ieder geval in het vrouwen gedeelte mét hoofddoek.

 28. Diederik van Walsum

  Wend of keer het, maakt niet uit waar, op zee, te land of in de lucht…altijd is die vredige ISLAM medeplichtig als er weer is ergens doden te betreuren zijn door terreur.

 29. nienke

  @Lugar.

  islam is nooit een verrijking, helemaal mee eens.
  Waar de islam zich ook in deze wereld laat zien,heerst oorlog.
  Islam kan alleen met islam leven en is niet in staat andere geloven of andersdenkenden te accepteren.
  Dus het idee om hier een rustige vredige samenleving met de islam te kunnen hebben is uitgesloten.
  Ze zullen zich altijd boven alle geloven stellen de westerse maatschappij nooit te aanvaarden en hun enige doel is heel Europa te islamiseren.
  Islam is geen geloof, het is een ÏDEOLOGIE,levensgevaarlijk voor onze democratie.
  Hoop dat de oren en ogen van onze politici nog eens open gaan staan en dat zij ophouden met dat geknuffel met moslims.

  1. Job Jansen

   Juist Nienke. Iemand die het begrijpt.

 30. Rosasolis

  Misschien zit er wat waarheid in de laatste deel van de Bijbel. Dat de Apocalyps,
  (einde van de wereld zoals wij het kennen), nadert. Misschien was de oude, verbannen profeet Johannes niet gek, toen hij schrijf hoe de wereld zal ontwikkelen in de toekomst.
  De agressie onder de mensen wordt steeds erger. Rechts-extremisten tegen moslims en joden…radicale moslims tegen chistenen en joden. Wasps (white, anglo-saxon protestants) tegen mensen met kleur. Ku Klux Clan aanslagen en discriminatie in Amerika gaan nog steeds door. Merkwaardig is het, of misschien ook niet, dat onze radio 4 (klassiek muziek zender) steeds meer delen uit oratoriums, cantatas, en missas
  speelt. Steeds meer luisteraars vragen voor vredig, inspirerende muziek. Nu is het van ouds de tijd van bezinning voor Pasen. Misschien een goede tijd om terug te keren naar een meer eenvoudig manier leven. Ik kan herinneren de begrafenis van
  Koningen Juliana. Zij hield van grote werk Appalacian Spring, van Aaron Copland.
  Dit werk is gebaseerd op een oude bekende lied van de quaker gemeenschap van vroege America, dat Juliana inspireerde: Simple Gifts:
  ‘ Tis the gift to be simple,
  ‘ Tis the gift to be free.
  ‘ Tis the gift to come down where you ought to be.

  1. Bosche draak

   Zit er ook nog een punt in dat gezemel?

   1. Rosasolis

    @Bosche draak. Mijn punt is dat het steeds slechter gaat met menselijke agressie
    overal op onze planeet. Jammer dat u dit feit niet wil erkennen. Wie denkt u dat u bent?

   2. Bosche draak

    Ik ontken niks, maar het kwam nogal trollerig over om met een compleet ander onderwerp uw bewoording zo te vertroebelen.

    Maar ik zie nu dat u wel degelijk wat te melden heeft dus bied ik bij deze m’n verontschuldiging aan

 31. sjun

  Steeds meer verwarde jogeren maifesteren zich. Zou het iets met opgedrongen diversiteit van doen kunnen hebben?

 32. PMG

  Erdogan said: ‘As Muslims, we will never bow our heads, but we will never fall to the level of these vile people.’

  Zat hij zeker te pitten de afgelopen 65 jaar …..

 33. Step one

  De terrorist van Christchurch schrijft in zijn manifest dat hij geen conservatief is & zich niet identificeert als christen. Hij ziet zichzelf als ‘eco-facist’ in de traditie van Mosley. Hij voelt zich verwant met de sociaal-politieke waarden van China.

  Het is dus een Groen Linkser of een D’66-er. Het is dus een links-extremist.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.