Dikke pech voor NPO'er Elfie Tromp die 20.000 Urkers wil verzuipen: Urk ligt 9 meter boven zeeniveau

Geen categoriemrt 14 2019, 20:00
Vanmiddag sprak BNNVARA-icoon Elfie Tromp op Radio 1 de wens uit om het hele dorp Urk te laten verzuipen vanwege de tuigaanval op de Marokkaanse bewoner Souf. Ze wil de dijken doorprikken en het hele dorp onder water zetten, zodat iedereen verdrinkt. Haar genocidale plan heeft echter één onvolkomenheid: Urk ligt hoog en droog boven zeeniveau. Geen golf die het gereformeerde plaatsje wegspoelt, hoor!
https://twitter.com/NPORadio1/status/1106178068589088770
Vanmiddag op NPO Radio 1: een oproep tot genocide van BNNVARA-columnist Elfie Tromp. Allemaal heel fatsoenlijk en verschillig, natuurlijk, want in Urk zijn ze gereformeerd en hebben ze een drugsprobleem. Elfie Tromp had nu echt genoeg van het SGP-minnende plaatsje aan het IJsselmeer, en opperde om de dijken lek te prikken en iedereen in het stadje een verdrinkingsdood te laten sterven. Letterlijk zei Elfie:

"Want nu duidelijk is dat de klimaatdoelen bij lange na niet gehaald worden door dit kabinet, en de stijging van de zeespiegel een feit gaat worden, zie ik toch langzaamaan de voordelen er van in. Sommige stukken van Nederland zijn zo dóór en dóór rot dat ze maar het beste teruggegeven kunnen worden aan de zee. Wat mij betreft mogen ze de dijken alvast doorsteken bij Urk. Jammer van de gerookte paling, maar beter voor de rest van het land."

Dat klinkt allemaal wel heel stoer van Elfie Tromp, maar zoals de HP/De Tijd-doerak Arthur van Amerongen al meldde: de natuurkunde gaat geen handje meehelpen. Want zie je? Het IJsselmeer kan slechts die plaatsen verzwelgen die beneden het waterpeil liggen. En Urk? Dat ligt als voormalig eiland hoog en droog boven het NAP. Tot wel negen meter op veel plaatsen, zelfs:
hoogekaart urk
Dus dat wegspoelen van Urk? Dat blijft voorlopig niets meer dan een bloederige genocidefantasie in de hoofden van de professionele BNNVARA-radiocolumnisten. De werkelijkheid van dit vissersdorp is - en gelukkig ook maar - een stukje weerbarstiger.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten