Walgelijk! Gestoorde rechts-extremisten schieten 40 moslims dood in Nieuw-Zeeland

Walgelijk! Gestoorde rechts-extremisten schieten 40 moslims dood in Nieuw-Zeeland

Vandaag worden we wakker met het nieuws dat Nieuw-Zeeland het toneel is geworden van een grootschalige aanval op moslims door extreem-rechtse moordenaars. Op verschillende plekken drongen zij tijdens het vrijdaggebed moskeeën binnen en openden zij het vuur op biddende moslims. Er zijn in totaal al veertig doden gevallen, één dader is inmiddels aangehouden.

Wie dacht dat anti-islamsentiment iets was van alleen boze en sullige kalende mannetjes in de bijstand, heeft het mis. Gewelddadige islamhaat is een bestaand, wereldwijd fenomeen en vannacht liet het z'n lelijke kop zien in Nieuw-Zeeland. Vier schutters, drie mannen en één vrouw, drongen moskeeën binnen en openden daar het vuur op onschuldige moslims. Ze livestreamden hun walgelijke daad en plaatsen een extreem-rechts manifest op internet om de 'gedachtengang' achter hun daden uit te leggen.

Dit moordlustige viertal zegt geïnspireerd te zijn door de aanvallen van de Noorse massemoordenaar Anders Breivik, die tientallen kinderen vermoordde op een jeugdkamp van een linkse partij.

De feiten zijn werkelijk waar gruwelijk:

"Aan het begin van de middag (lokale tijd) drong een schutter de Al Noor-moskee in het centrum van Christchurch binnen, terwijl gelovigen bezig waren met het gebed. Lokale media melden dat getuigen meerdere slachtoffers, onder wie kinderen, op de grond hebben zien liggen. Een lokale fotograaf zei dat er drie zwaargewonden op de trappen van de moskee lagen. Ooggetuigen zeggen zeker vijftig schoten te hebben gehoord.

Later vond bij een moskee aan Linwood Avenue in Christchurch een andere schietpartij plaats. Een vrouw die in de buurt in haar auto zat, denkt dat ze vier à vijf gewapende mannen heeft gezien. Ze verstopte zich uit voorzorg en heeft de verdachten niet goed kunnen bekijken. "

De slachtoffers waren dus geen terroristen, moordenaars, ISIS-aanhangers of kindermisbruikers. Het waren gewoon doodnormale mensen die gebruik maakten van hun recht om vrijdagmiddag naar de moskee te gaan. Er is niets, maar dan ook helemaal niets, dat het massaal neerschieten van de mensen kan rechtvaardigen. En nee, ook niet het walgelijke 87 pagina's tellende manifest (!) waarin o.a. Angela Merkel de tegenstander van "alles dat blank en Germaans is" wordt genoemd.

Bah, bah, bah. Laten we hopen dat de daders (die gelukkig nu allemaal gearresteerd lijken) de rest van hun leven niet meer naar buiten mogen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties