Tweede Kamer herdenkt aanslagen: Wilders door het lint, zet zichzelf voor klapjoker!

De Tweede Kamer herdenkt de aanslagen in Utrecht en Christchurch. Bron: Tweede Kamer der Staten-Generaal.
Foto: De Tweede Kamer herdenkt de aanslagen in Utrecht en Christchurch. Bron: Tweede Kamer der Staten-Generaal.

De Tweede Kamer heeft enige minuten stilte genomen om de aanslagen in Christchurch en in Utrecht te herdenken. De Kamer was vol en de stemming leek terneergeslagen. De aanslag in Utrecht werpt vragen op. Ging het daadwerkelijk om een aanslag met een terroristisch motief zoals het OM mogelijk acht? En hoe om te gaan met recidivisten? Behalve de legitieme vragen en zorgen waren er ook een aantal politici die nog even goedkoop wilden scoren over de ruggen van de slachtoffers.

Één van die politici was Geert Wilders (PVV). Wilders wachtte het vragenuurtje niet af en ging helemaal door het lint! Hij dient binnenkort een motie van wantrouwen tegen minister Grapperhaus in. Volgens de voorman van de PVV zijn de woorden van Grapperhaus een ‘schandelijke verklaring’. De minister van Justitie en Veiligheid benadrukte vooral om ‘de kalmte te bewaren’, maar Wilders was niet te kalmeren. De motie zal waarschijnlijk worden weggestemd.

Geert Wilders ging helemaal door het lint na de herdenking van de aanslagen. Hij heeft aangegeven een motie van wantrouwen tegen de minister in te dienen. Bron: Tweede Kamer der Staten-Generaal.
Geert Wilders (PVV) ging helemaal door het lint na de herdenking van de aanslagen. Hij heeft aangegeven een motie van wantrouwen tegen de minister in te dienen. Bron: Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Gert-Jan Segers (CU) sprak er schande van van dat één van de collega’s niet de waardigheid had om rustig te blijven, maar liet het daar bij. Een indirecte sneer naar Wilders die wit aanliep. Kamervoorzitter Arib opende de vergadering en stelde dat het gebeuren in Utrecht de mensen ‘boos en bang’ maakt en dat het ‘iedereen kan overkomen’. Premier Mark Rutte maande ‘de draad weer op te pakken omdat dit het beste antwoord is dat we kunnen geven’.

Verschillende Kamerfracties hadden ook kritiek op de communicatie vanuit het ministerie en het OM. Volgens Marianne Thieme (PvdD) ‘sprak de minister al over een terroristisch motief terwijl dit motief nog niet bewezen is’. Volgens Thieme zou men er beter aan doen om ‘het onderzoek af te wachten alvorens te speculeren over de motieven’. DENK-Kamerlid Kuzu sloot zich hier bij aan. Ook CDA-leider Buma stelde vragen en vroeg zich af wat we kunnen leren van wat er gebeurde zodat het ‘in de toekomst kan worden voorkomen’.

Sybrand Buma (CDA) vroeg zich af hoe de overheid in de toekomst dergelijke situaties gaat voorkomen en wacht de beantwoording van de minister af. Bron: Tweede Kamer der Staten-Generaal.
Sybrand Buma (CDA) vroeg zich af hoe de overheid in de toekomst dergelijke situaties gaat voorkomen en wacht de beantwoording van de minister af. Bron: Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Gelukkig dus niet al te veel politiek opportunisme naar aanleiding van de aanslag in Utrecht. Dat zou ook niet passend zijn. Behalve Wilders en degenen die zijn schreeuwerige act veroordeelden werd bleef het rustig. Wel zit de Kamer met veel vragen en zorgen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

44 reacties

 1.   

  De gezapige Tweede Kamerleden reageren niet op de steeds duikende Grapperhuis, maar proberen de PVV en het FvD neer te sabelen.

  Ook hier kan ik onverkort herhalen wat ik een uur geleden hier boven in een comment schreef:

  De linksliberale partijen in Nederland hebben koste wat het kost de Nederlandse grenzen wagenwijd open gezet. Zij proberen nu hun stoep schoon te vegen door naar de politieke vrijheidspartijen (PVV en FvD) te wijzen als schuldig aan onbetamelijk gedrag, nu deze partijen aan de rem trekken bij de poging van de VVD om alle aandacht vlak voor de verkiezingen weer naar zich toe te trekken. En dat zonder enige echte verklaring, alleen maar vage veronderstellingen, die per uur inwisselbaar zijn.

 2.   

  Al met al is het leiderschap tijdens de terroristische organisatie geen janboel geweest, maar een georganiseerd, gecontroleerd oppercommando. De acties van de veiligheidsdiensten doen er niet voor onder: binnen een middag was de identiteit bekend en diezelfde avond hadd de politie voldoende informatie om de verdachte in de boeien te slaan. Het live bekijken van bankrekeningen en het inzetten van drones werd niet geschuwd.

  Er staan zeker nog vragen open, maar voorlopig is de tirade van Wilders overbodig.

  1.   

   De tirade van Wilders overbodig?! De islam met z’n terroristisch handboek staat op dit moment niet aan de poorten van Wenen, het is hier al volop in Europa aanwezig! Je kunt straks niet meer zeggen ‘wir haben es nicht gewuscht’. Hoeveel Bataclan’s en kerstmarkten heb jij nog nodig voordat je je ogen opent? Misschien WTC Amsterdam?

   1.   

    Ja, de tirade van Wilders was overbodig en daarom zette hij zichzelf voor joker.

 3.   

  Geert Wilders waarschuwt al jaren voor gebeurtenissen als in Utrecht. Maar de andere politici en hun vriendjes in de media weigeren te luisteren.

  De andere politici hebben alleen maar mooie woorden maar geen echte daden. En daarom blijft het aanmodderen.

 4.   

  Het valt op dat de andere politici en sommige media zich meer druk maken om Geert Wilders en Baudet dan ze zich druk maken over de aanslag.

  Liever demoniseren ze Wilders en Baudet dan ze echt maatregelen nemen om deze terreur tegen te gaan.

  1.   

   Ritter +++++++++,en het is wel degelijk een terroristische aanslag en niet zoals men probeert om het inde relationele sfeer te trekken.

 5.   

  Heel veel respect voor meneer Wilders , die als enige opkomt voor het volk en als enige de vinger precies op de zere plek legt. Iedereen had reeds lang de moed opgegeven, maar Wilders houdt vol. Groot respect.

 6.   

  De politici pleiten dus voor kalmte. Laten we met kalmte alle loslopende misdadigers opsluiten en met kalmte de migratie stop gaan zetten. Nederland is te vol en daardoor oncontroleerbaar geworden.

 7.   

  Teunis doet ook een hypocrietje. Wilders ervan langs geven te willen scoren over de ruggen van slachtoffers, maar helmaal niets zeggen over Baudet en hiddema die precies hetzelfde doen. Zie je wel in hoe hypocriet dat Is?

 8.   

  Ik zag zojuist dat onze huistrollen ook op Geen Stijl gesignaleerd zijn. Het trollenleger heeft het druk zo net voor de verkiezingen.

 9.   

  Dit hele vreselijke voorval wordt door smerig links aangegrepen om Baudet en Wilders in een fout daglicht te zetten.
  Smerig links zal alle vuile trucjes uit de kast halen zij gaan desnoods over lijken, Pim Fortuyn heeft dat inderdaad met de dood moeten bekopen!

  Veeg die vuile linkse ratten bende uit het politieke landschap,

  STEM FVD!!!

  1.   

   Punt is dat Links niet beseft dat Geert en Baudet niet over onze ministerieen gaan die ervoor moeten gaan zorgen dat alles in Nederland in goede banen wordt geleid. Daar is ons huidig kabinet verantwoordelijk voor. Als onze veiligheid, onderwijs, maatschappij, woningmarkt of economie is mislukt of dreigt te mislukken dan weet men bij wie je zijn moet. Niet bij de staande zijlijn roepers Geert en Baudet.

  2.   

   Wie in de 2e kamer haalde ook alweer het begrip rassenvermenging aan?
   Over vuile ratten gesproken….

 10.   

  Alle politici vroegen het zelfde riedeltje. En blijf vooral kalm. Wilders , van mij mag je ze het vel over de oren trekken . En Baudet had alle recht om te vragen naar het verband tussen de aanslag en asielzoekers.
  Natuurlijk geloof ik wel dat de kamer aangeslagen is door die aanslag. Maar dat los je niet op door de burger als niet al te slim te behandelen . En daar waren ze in de kamer al weer druk mee bezig .Wilders en Baudet draaien er niet omheen .
  De Turkse moordenaar hád een criminele lijst van hier tot Tokio. En hij liep vrij rond. Mag je, je daar over opwinden? Zodra het een asielzoeker betreft begaat het rechtssysteem een hoop missers. En dat kost een hoop onschuldige mensenlevens.

 11.   

  Wilders zit er volgens mij niet zo ver naast.
  Waarom was deze man vrij.?
  Grapperhaus waarom.?
  De laatste regel is veelzeggend.
  Wel zit de kamer met veel vragen en zorgen.

  Stem weg deze Rutteclan.

 12.   

  Teunis Dokter is een door links geïndoctrineerd studentje dat graag tot de Gutmenschen wil behoren. Dat laatste is hem al vast gelukt.
  Maar als je meent kritiek te moeten leveren op een parlementariër die waarschuwt voor het grootste gevaar dat ons bedreigt, namelijk het moslim-terrorisme, dan ben je in democratisch opzicht geen knip voor de neus waard.

 13.   

  Wat we kunnen leren en dat het in de toekomst niet meer gebeurd Buma?? Nou dan ben je heel naïef want dit soort aanslagen kun je niet meer voorkomen. Dit land zit door linkse NL vol met niet westerse geïmporteerde islamitische psychopaten . Bij aanslagen door dit soort stukken vuilnis ben je altijd een stap te laat. Daar is het te laat voor het had kunnen worden VOORKOMEN (BUMA )door dit soort volkeren niet op grote schaal te importeren. De eindafrekening voor 30 jaar pappen en nathouden !!

 14.   

  Goed zo Geert!
  De 2e kamer benut elke kans om Geert te demoniseren!
  Het is één hypocriete bende,inplaats van te erkennen dat de PVV als enige partij deze gebeurtenissen heeft voorspeld,wordt hij ook nog eens afgebekt door die bende huichelaars.

 15.   

  Nederland is ten dode opgeschreven door al dat islamitische tuig en andere niet westerse allochtonen we zijn het putje van Europa! .

 16.   

  Het gerechtshof te Arnhem heeft Gokmen de Turk vrijgelaten, ondanks groot strafblad en verdachte van verkrachting. Datzelfde gerechtshof liet ook Michael Panhuis vrij, ondanks negatieve adviezen van zowat alle deskundigen. De gevolgen zijn bekend: Panhuis vermoorde 1,5 jaar geleden op beestachtige wijze Anne Faber. De Turk vermoordde gisteren 3 trampassagiers.

  Er is iets helemaal verrot in ons rechtssysteem.

 17.   

  Iemand met zo’n strafblad vrij laten lopen dat is een grof schandaal.
  Wilders heeft gelijk deze man stond al bekent bij de politie en de rechters als crimineel en ondanks alle criminele activiteiten van dit heerschap loopt hij heerlijk vrij rond en heeft hij deze vreselijke daad kunnen doen.
  In wezen zijn de rechters toch hier verantwoordelijk voor neem ik aan.
  Hij had met zulke criminele activiteiten achter de tralies moeten verdwijnen.
  Wat moet je in hemelsnaam nog voor crimineel gedrag vertonen wil je achter de tralies verdwijnen in dit land voor dat je opgepakt wordt????

 18.   

  Alsof autochtoon Nederland geen seriemoordenaars, kinderverkrachters, foute priesters, misdrijven in familiesfeer heeft voortgebracht. De moord op Heijn, v.d. Valk e.a.

  1.   

   Heinz. Als het daar bij bleef dan waren de zaken overzichtelijk geweest en kon de politie beter hun werk doen. Net als vroeger ten tijde van voor de arbeidsmigratie. De misdaadcijfers liegen er niet om bij welk bevolkingsgroepen die het hoogst is. En als politici als Jetten nog meer van die nieuwkomers wil gaan uitnodigen dan is het hek gewoon van de dam. Meer mensen zorgen voor meer problemen.

 19.   

  Gisteren was al bekend dat de schutter allah ackbar geroepen zou hebben geroepen.

 20.   

  Wilders spreekt gewoon de waarheid en zet zichzelf helemaal niet voor klapjoker. Want hoe is het toch mogelijk dat iemand die een inbraak heeft gepleegd, zich schuldig heeft gemaakt aan diefstal en poging tot doodslag. Iemand die verdacht wordt van verkrachting dat die gasten dan toch vervroegd worden vrijgelaten omdat ze zeggen mee te willen werken?

  Dat stuk tuig had gewoon in de bak moeten zitten achter slot en grendel. Hoe is het toch mogelijk dat dat schorriemorrie hier in dit land altijd maar vrij rondloopt? Als die gewoon had vast gezeten was dit helemaal niet gebeurd.

  Ieder weldenkend mens wordt boos op dit dingen. Behalve als je minder Marokkanen roept dan zit je vervolgens 5 jaar lang te procederen bij een rechter.

 21.   

  Hier maar eens naar kijken..

  youtube . com/watch?v=VRy8GXaVxZ4&feature=youtu.be

 22.   

  Teunis Dokter,zoek eens een echte dokter op met je Wilders gaat door het lint,hij legt de juist d vinger op d zere plek.
  Maar daar kan links niet tegen,echt een NSB mentaliteit,iemand een mes in de rug steken om je gelijk te halen,omdat je weet dat hij gelijk heeft.

 23.   

  Het zoveelste bewijs dat politiek Den-Haag zich helemaal buigt naar pro-Moslim, pro-waanzin-klimaat, pro-geldverslinders Brussel en anti-Nederland!
  Voorts zijn alle Ministeries, in alle kieren,gaten, spleten en krochten ook vergiftigd met
  pro-Moslim, pro-waanzin-klimaat, pro-geldverslinders Brussel en anti-Nederland!
  Bij deze!
  PS
  Wilders heeft gelijk, maar dat willen de pro-Moslim, etc,. kamerleden niet horen!
  Lafaards.! Vroeger werden dit soort politici opgehangen zoals Johan de Witt en Johan v Oldenbarnevelt.
  Misschien toch terug naar oude tijden?

 24.   

  Dit gedoe maakt bovenal duidelijk dat in tijden van nationale crisis je het niet van PVV en FvD moet hebben. Het partijen voor spek en bonen.

  1.   

   @Rien Noppen

   “Het partijen voor spek en bonen.”

   ???

   1.   

    Vit

    Het beste is nooit te reageren op Noppen: zielige figuur en haatzaaier. Krijgt te weinig aandacht van zijn vrouw. Als die, inmiddels, niet is weggelopen!
    vRosmalen is ook Noppen! Doet precies het t.o. gestelde van zijn andere nick.

    1.   

     “Het beste is nooit te reageren op Noppen…”

     +1

  2.   

   Echt een NSBer een mes in iemand zijn rug steken om je gelijk te halen Noppes,dat deden zij in oorlog ook.

  3.   

   Speciaal voor DIS Reintje
   youtube . com/watch?v=VRy8GXaVxZ4&feature=youtu.be

 25.   

  ” Ook CDA-leider Buma stelde vragen en vroeg zich af wat we kunnen leren van wat er gebeurde zodat het ‘in de toekomst kan worden voorkomen”, “Wel zit de Kamer met veel vragen en zorgen.”

  Nu breekt mijn klomp !
  Luisteren naar het volk sukkel Buma !
  Het volk sprak zich tijdens diverse referenda uit tegen meer europa !
  Het volk stemde…. PVV en werd volkomen genegeerd, en kregen CDA !
  Het volk wilde de grenzen sluiten voor nog meer islam tuig, en wat kregen ze ?
  Luisteren naar het volk !!! Dat moeten jullie leren !
  Eigenlijk moeten we met z’n allen aangifte doen tegen CDA, D66 en VVD ze ondermijnen de democratie !

 26.   

  Gelukkig gaat de PVV veel stemmen krijgen en komt er aan de gespeelde verontwaardiging bij de oude politiek een einde.

  #stemzeweg

 27.   

  Het gerechtshof Arnhem, debielenclub pur sang.
  Zoveelste blunder op veiligheidsgebied.
  Wanneer worden dit soort randdebielen eens ter verantwoording geroepen?
  Voor een /het leven benoemt jajaja, met een iq en een politiek ge-engageerde kijk op de samenleving ben je al bevooroordeeld in een rechtspreken….
  Verder is het coomentaar en de gespeelde verontwaardiging een lachwekkend iets.
  de gevestigde partijen liggen aan het ww infuus, velen zullen straks na de diverse verkiezingen het loodje leggen.
  Tijd, echt tijd voor nieuwe partijen (PVV,FvD) om de regie en leiding van het land op zich te nemen.
  Morgen is het begin….stem PVV

 28.   

  De tirade van Wilders is volledig terecht. Want als Wilders niks zegt dan zegt niemand dus iets! Dus dat er hier mensen zijn die zeggen dat Wilders zichzelf voor Joker zet zijn
  volgens mij niet helemaal goed wijs. Wilders is echt de enigste die (met gevaar voor eigen leven) de vinger op de “zere plek” durft te leggen.
  Let wel: Wilders wordt met de dood bedreigt uit de ISLAMITISCHE HOEK,dus door net zulke mafketels als de tramschutter. Ik weet niet wat mensen tegen Wilders hebben,maar blijkbaar wil men de waarheid niet horen.
  Zolang Rutte en zijn bandieten de grens wagenwijd openzet voor Islamitische “vluchtelingen” zal het probleem (inclusief aanslagen) alleen maar groter worden. En er zijn tal van rapporten die dat onderschrijven.
  Dus heb je een pesthekel aan Nederland stem dan vooral op die zittende elite-bende,
  maar mijn stem gaat naar Wilders.

 29.   

  Wat ik jammer vind is dat door de DDS redacteuren tegenwoordig de PVV zo word afgeschreven!! Is dat nodig? Meneer Wilders heeft jarenlang alleen de kastanjes uit het vuur moeten halen en mede dankzij zijn inzet scoort Baudet, die ik ook hoog heb staan, volle zalen. Jammer dat zelfs DDS zo’n partijdig gebeuren aan het worden is..

 30.   

  En hoe begin het debat van vanavond op npo1.?????
  Het volkomen afzeiken van Wilders en Baudet, wat een stel geteisem is het toch, ik hoop dat PVV morgen een enorme winst gaat behalen.

 31.   

  CDA-leider Buma stelde vragen en vroeg zich af wat we kunnen leren van wat er gebeurde zodat het ‘in de toekomst kan worden voorkomen’.

  Waar heb ik dit eerder gehoord, voel me echt zekerder nadat men zich voor de zoveelste maal afvraagt wat men kan doen nadat er weer iets vreselijk misgaat.
  Nooit komt de oplossing nadien, dezelfde riedel met een ernstige en bezorgde uitdrukking zien we de volgende keer.

 32.   

  Volksvertegenwoordigers hebben een controlerende taak. Is dat de redactie ontgaan? Of gaat het om Wilders bashen? Terwijl de kartelpartijen zoals PvdA, D’66 en Groen Links de vijanden van Nederland, het kwaad dat dient te worden bestreden, zijn. Ga daar wat aan doen gvd! Dit Wilders bashen is walgelijk.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!