Dit is ‘m dan: Gökmen Tanis. De moordenaar van Utrecht, ISIS-fan, verdacht van verkrachting, en vrouwenhater

Wie is Gökmen Tanis, de man die vandaag drie mensen vermoordde in Utrecht en er nog eens negen verwondde? Een ISIS-fan, een oud-Tsjetsjeniëstrijder en iemand die twee weken geleden voor de rechter moest verschijnen wegens verkrachting. Op videomateriaal is ook te zien hoe hij op straat vrouwen vernedert omdat ze skinny jeans aan hebben.

Langzaam maar zeker dringt de volle omvang van de aanslag in Utrecht door: de Syrische taferelen neemt een Nederlandse gedaante aan, en voor drie mensen in het geografische hart van het land betekende dat hun einde. Nog eens negen liggen in het ziekenhuis, van wie er drie zwaargewond zijn. De dader is inmiddels bekend: Gökmen Tanis. Maar wat dreef deze ultieme mafketel tot zijn bloeddorstige daad? De details over de koelbloedige terrorist stromen langzaam binnen.

Het meest recente wat we van hem weten, is dat hij zich op 4 maart voor de rechter moest verantwoorden voor een verkrachtingszaak. Hoe die zaak is afgelopen is nog niet bekend, maar kennelijk was dit misdrijf niet ernstig genoeg om er preventief voor te worden vastgezet. Een rampzalige misvatting, zo blijkt vandaag.

Maar Gökmen is méér dan alleen een potentiële verkrachter. Hij is meermaals opgepakt vanwege zijn net iets té knusse omgang met de terroristen ISIS. Ook heeft de laffe moordenaar op z’n strafblad ook nog fietsendiefstal en inbraak staan.

GeenStijl nuanceert de berichten over het terrorisme, en komt met het verhaal dat Gökmen geen willekeurige mensen wilde vermoorden, maar uit was op het om zeep helpen van zijn schoonzus.

Ook is er – kennelijk – beeldmaterial van Gökmen. Het is een filmpje uit 2011 waarop hij GeenStijl-verslaggeefster Chantal beledigt. Hij noemt haar samen met een maatje een “hoer” en een “slet” omdat ze skinny jeans draagt. Wel omschrijft hij zichzelf als ‘democraat’…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. m.van.rosmalen

  Lekker hoor.
  En dan te bedenken dat 3 kwart van de Moslims de ideeen van IS aanhangen
  Ned zit vol van dit soort maffe mannetjes en ze lijken ook nog allemaal op elkaar.
  MINDER MINDER
  Stem 20 maart op eindelijk eens verandering.
  En dat kan alleen maar met de PVV

  1. Onzin456

   Ja tuurlijk de (((PVV))), FVD blijft beter. En het blijft ook nogsteeds bij MINDER MINDER

   1. m.van.rosmalen

    Met het Forum voor D3bielen word het niet minder maar meer
    Trutte bepaald.
    Bovendien heeft lulletje helemaal geen standpunt mbt Islam is een schijtebroekie bang dat ie door het leven moet net als Wilders
    Daarom hoef je niks te verwachten van deze joker.
    Op alle moties van Wilders mbt Islam gaf pipootje niet thuis

    1. santiago

     Heel goed van Rosmalen.

 2. FJ

  Precies het voorbeeld van een mafketel, die door de rechtelijke macht in Nederland worden dezelfde morele waarden worden toegeschreven als elke andere Nederlander.
  Helaas is dit in veel voorbeelden niet het geval en daardoor lopen er veroordeelde moordenaars vrij rond in Turkije en Iran.

  Zolang de rechtelijke macht zo naïef blijft, zullen toekomstige geweldsuitspattingen blijven voorkomen.

  Mijn mening is dat elke buitenlander betrapt met een vuurwapen onmiddelijk op een vliegtuig naar huis moet worden gezet. Eventueel Nederlands paspoort wordt ingetrokken.
  Zo’n maatregel kan ook zonder een rechter, net als een verkeerboete.

  1. Niet L niet R

   Was het maar waar!

 3. FJ

  Trouwens deze mafketel verdient aan het eind van deze drie ogen.

 4. FJ

  Trouwens deze mafketel verdient aan het eind van deze dag drie ogen.

 5. B. Pascal

  De islam moet even reageren op de gebeurtenissen in Christchurch.
  Weer een vergooid leven, waarvan ”allah” vraagt om een offer.
  Het is in de Islam altijd gebruikelijk niet om jezelf op te offeren, maar een ander.

  Niet geestelijk, maar vleselijk!
  Ze hebben henzelf niet in de hand, maar een ander moet bloeden.

  Mohammed talk! Die vergreep zich ook aan anderen, omdat hij het zelf niet kreeg!

 6. Jumping

  Wat ultieme mafketel.
  Het is gewoon een drievoudige, koelbloedige moordenaar.
  Ja of nee.?

 7. ZiggyStardust

  Tim, kijk het filmpje nog eens. Hij noemt zichzelf geen democraat, maar beschuldigt de interviewster ervan democraat te zijn. Als zij vervolgens zegt dat hij dat helemaal niet kan weten, stelt hij de vraag: wat ben jij dan? Sharia?

 8. Niet L niet R

  Gaan de linkse elite nu al ontkennen, dat het een extremist is van de bovenste plank?

 9. ZiggyStardust

  Meer informatie inmiddels op website van het Parool, tijd artikel 15.28 uur.

 10. santiago

  Ik denk dat nu toch iedereen wel weet waar hij/zij op moet stemmen.

  1. Korporaal Monty

   Hoe gaat Wilders dit voorkomen dan?

   1. m.van.rosmalen

    Door te deislamiseren en door nu EINDELIJK eens de motie die allang door de 1ste kamer is goedgekeurd uit te voeren om criminele allochtonen het land uit te flikkeren.
    Let op 1 vliegtuig vol bij Hart van Ned en dan lekker met z’n allen gaan staan te zwaaien
    Ik neem het voortouw wel.
    Er blijven er maar weinig over
    Oh ja dubbele nationaliteit afpakken
    Heb ik lulleke nog nooit over gehoord

    1. santiago

     Van Rosmalen, besteed toch geen tijd aan die zwakbegaafde lul van een monty. Heeft geen enkele zin.

   2. santiago

    Niet naar de bekende weg vragen dombo. Hou gewoon eens een tijdje je bek dicht

   3. TD

    Het politie apparaat omvormen,effectievere selectie agenten,specialistische terreur eenheid,échte munitie voor gebruik in handwapens+automatische wapens,schietinstructie wijzigen!
    Daarenboven wetswijzigingen mbt buitenlanders,dubbele nationaliteit,deportatie/uitzettingen,NL nationaliteit ontnemen,strafeisen,enkel onvoorwaardelijke straffen,boerka’s verbod,demonstratie verbod,illegalen meteen retour.

   4. FJ

    Ik hoop, dat veel kiezers eindelijk in gaan zien, dat je met D66 rechter en Groen Linkse burgermeesters helemaal niets bereikt en dat de VVD zo langzamerhand te links is om zaken af te dwingen.

    Dus laat aub voldoende mensen op de PVV of FVD stemmen, zodat links eindelijk eens aan de kant wordt gezet en we weer een staat krijgen waarin de Nederlanders het te vertellen hebben en niet de import.

  2. m.van.rosmalen

   Ik wel in ieder geval
   Al 12 jaar lang daarvoor Fortuyn

 11. Veteraan

  Gewoon een criminele allochtoon waar er honderdduizenden van rondlopen hier.
  En op een gegeven ogenblik weten ze van gekkigheid en indoctrinatie [vanaf de vroege jeugd met de islam en haat naar ongelovigen opgevoed met Al Jazeera op de achtergrond].
  Een doorgesnoven moslim en die zal ook wel weer 6 jaar krijgen want vrijheidsstrijder en meer van die onzin.
  Tja, in Nl kan dit gewoon hé

 12. Vrijedenkert

  Walgelijke video met Gökman Tanis toont werkelijk aan waarom er zoveel weerstand is tegen de radicale en salafistische Islam en al zijn uitwassen wat langzamerhand gewoongoed is geworden op straat in grote steden, men wil hier bepalen wat vrouwen dragen op straat en zoniet volgen beledigingen en vrouwenhaat!
  Kritiek uiten op de cultuur en religie mag niet want dat is racisme en Islamofobie maar ondertussen wel lak aan alle wetten in dit land na veroordelingen en verdenkingen o.a. terrorisme en verkrachting en dan ook nog even onschuldige burgers omleggen omdat velen deze verderfelijke ideologie hier niet wensen.

 13. Meriadoc Brandebok

  Wat een gestoorde debiel.

  1. Siemien

   He-le-maal mee eens…

 14. FJ

  Gisteren noemde Rutte “Denk” in WNL op zondag nog een partij met een dreigende ondermijning. Hij kon toen niet weten dat hij de volgende dag al gelijk kreeg.

  Een les voor alle Turken die achter Denk aanlopen. Niet integreren betekent uiteindelijk oprotten en dat hebben jullie aan jullie leiders van Denk (KUZU, ÖZTÜRK en ARKAZAN) te danken. Mooi door blijven stemmen, want dan maakt U het ons op termijn alleen makkelijker jullie te lozen.

 15. Tguard

  Zeg rechtse georiënteerde denkers. Doe eens lekker normaal met het de schuld geven aan mensen die er niets mee te maken hebben en hou aub partijen zoals het fvd buiten uw tirades.
  De dader moet gepakt worden en berecht. Al dat achterlijke vingerwijzen slaat kant nog wal. Het is niet de schuld van de islam maar de interpretaties van een persoon mbt de islam. Het is niet de schuld van links omdat rechts ook gewoon heeft geregeerd. Net als in nieuw zeeland is het de dader die schuldig is en niemand anders.

  1. observer

   Bij aanhoudend structureel geweld tegen “ongelovigen”/niet-moslims, duidelijk geïnspireerd door mohammedaanse geloofsbronnen, moeten we geloven dat het losstaat van de islam, want die staat enkel voor Vrede & Tolerantie. Het zijn verwarde mannen, depressievelingen, sociaal-economisch achtergestelden, gediscrimineerde of vrome mohammedanen die de échte islam niet goed hebben begrepen of zelfs “misbruiken”. Hun terreurdaden, hoewel niet goed te praten, zijn toch begrijpelijk volgens onze poco journalisten, want ze zagen geen enkele andere uitweg meer om hun frustraties en/of woede te ventileren. Begrip is op zijn plaats, want ook zij zijn slachtoffer.
   Na een evenzeer laakbare terreurdaad door een échte eenling, een niet-moslim deze keer, weet de gezamenlijke mainstream pers al binnen enkele uren te melden dat zogenaamd rechts-populistische of -extremistische politici schuldig zijn door hun ‘haatdragend’ discours in hun politieke propaganda, terwijl me dunkt geen enkele dergelijke politicus oproept tot geweld jegens andersdenkenden, en terwijl het in de islamitische geloofsbronnen zwart op wit staat dat de “kuffar” moeten bevochten worden. In de verplichte dagelijkse gebeden vraagt de gelovige moslim telkens aan Allah om hen de overwinning te schenken op de “ongelovigen”. Het went nooit die discrepantie in perceptie van terreur en de berichtgeving erover

   1. Rien Noppen

    Dit heeft niets met de islam te maken. Voor islamofoben maakt dat echter weinig uit.

    1. Siemien

     Nee tuurlijk niet Rientje, het is een aanslag op NEDERLAND gepleegd door een mafklapper uit Turkije met een sympathie voor ISIS.
     Nou weet ik uit zeer betrouwbare bronnen dat jij het vooral een warme pleitbezorger bent van de islam, dus je reactie is ergens wel te begrijpen..

   2. Veteraan

    Observer ++++

    Duidelijk stuk, helemaal eens.

  2. Seneca

   @Tguard
   wat heeft rechts georiënteerd hier mee te maken? of bedoelt u soms dat zij die niet in het linkse gedachtepatroon gevangen zitten, logischer denken? uw bedenkingen t.a.v. het ‘achterlijke vingerwijzen’ inzake de islam betekent – in mijn optiek – dat u dan wel een moslim bent dan wel weigert de realiteit van de islam te onderkennen.

   1. Tguard

    @seneca
    Helaas is ben rechts georiënteerd en al helemaal geen moslim. Ik denk alleen dat het schelden en of vingerwijzen in dit geval naar moslims onzin is.
    Natuurlijk zit er onder deze groep een gedeelte dwazen die onder het mom van een eeuwen oud boek hun ongenoegen uiten op de meest idiote manier die je kan bedenken.
    We leven in Nederland met 1 miljoen moslims. Ik kan niet geloven dat al deze mensen in hun overtuiging haat voelen tegen de westerling. Sterker nog ze zijn het over het algemeen zelf.
    De meesten leven gewoon zoals u en ik en door alle onschuldigen verantwoordelijk te stellen voor dit soort idioterie maak je het probleem alleen maar groter en bovenal slaat het nergens op. U bent toch ook niet verantwoordelijk voor de aanslag in nieuw zeeland. Of vindt u het een prettig gevoel als mensen ons opjagen of stigmatiseren om iets waar we niets mee te maken hebben. Rechts georiënteerd zijn betekend niet dat iedereen die andersdenkend is afgedaan moet worden als idioot, moslim knuffelaar of welke termen dan ook. Andersom wil ik niet geassocieerd worden met bruinhemden, nazi of fascist. Er bestaat echt een fatsoenlijke manier om met elkaar van mening te wisselen en naast zwart of wit bestaat de kleur grijs.

 16. poldi

  Zei Geert Wilders in het recente verleden niet dat mocht er een terroristische aanslag in Nederland plaatsvinden dat hi Mark Rutte er voor verantwoordelijk gaat stellen.
  Dat vanwege het jarenlange opengrenzen- en islamknuffelbeleid onder leiding van Rutte.

 17. santiago

  De koning en zijn vrouw hebben ook gezegd dat ze het heel erg vinden. Mooi toch dat ze dat doen he. Respect hoor.

  1. Sprookjesfiguur

   Vrij logisch toch. Mijn vraag is waarom ze dat nu naar buiten brengen. Lekker belangrijk! Beetje goodwil kweken om hun ‘uitkering’ te behouden.

 18. Michael M

  Waarom wordt er in het nieuws NOS, RTL nieuws gesproken over Moskeeën beveiligen. Volgens mij hebben wij hier in Nederland ook Joodse Synagogen, Christelijke kerken en Boedistische tempels moeten die dan ook niet worden beveiligd of begrijp ik het niet.
  Er lopen heel wat terroristen vrij rond in Nederland. Elke keer kan er dus weer een slapende cel actief worden en opnieuw aanslagen plaatsen. Je kunt de hele wereld hier wel binnen laten komen maar dat gaat niet eeuwig goed. We hopen het nooit maar er komt een keer een Europees burgeroorlog.

 19. Michael M

  Wie denkt dat onze democratie in de toekomst nog bestaat is niet goed wijs, te jong en onervaren of oude dombos. Velen braken hem al lekker af na 2002 kwam het volledig op gang.

 20. poldi

  De echte dreiging in de wereld komt niet door het veranderen van het klimaat maar door (islamitische) terroristen. We moeten onze kinderen en kleinkinderen niet bang maken voor het klimaat, maar voor godsdienstfanaten. De regering moet veel meer investeren in beveiliging in plaats van in het terugdringen van CO2. Er komen nog veel meer aanslagen, want de 50 doden in Nieuw-Zeeland moeten op zijn minst vereffend worden volgens de ongeschreven terroristen ideologie. De regering geeft liever geld uit aan zwaaipalen in zee en subsidie aan warmtepompen, want het terugdringen van CO2 is prioriteit nummer 1. Wat leven we toch in een mooi land.

  1. poldi

   Overmorgen kunt U gaan stemmen.
   Denk nog even na: welke partijen knuffelen het moslimtuig en zijn zo blij met de ongebreidelde immigratie?
   Juist, nu weet U waar U dus in geen geval Uw stem aan moet geven.

 21. Vrijedenkert

  Dit zegt salafist Arnoud van Doorn over Utrecht die het illegaal dumpen van afval met beledigende teksen door Pegida een aanslag noemde:

  Arnoud van Doorn

  Geverifieerd account

  @ArnoudvDoorn
  52 min.52 minuten geleden
  Meer
  Schijnt allemaal loos alarm te zijn in #Utrecht.

  Verwarde persoon en iets in relationele sfeer.

  https://twitter.com/ArnoudvDoorn/status/1107655879703224322

  Arnoud van Doorn is aanslag aan het bagataliseren en op deze manier bezig verschillende bevolkingsgroepen nog meer tegen elkaar op te zetten wat tot nog meer geweld tot gevolg kan hebben!

  1. Vrijedenkert

   Sorry voor typefouten en vreemde indeling, correctie:

   Dit zegt salafist Arnoud van Doorn die het illegaal dumpen van afval met beledigende teksen door Pegida bij moskee een aanslag noemde over aanslag in Utrecht:

   Arnoud van Doorn

   Geverifieerd account

   @ArnoudvDoorn
   52 min.52 minuten geleden
   Meer
   Schijnt allemaal loos alarm te zijn in #Utrecht.

   Verwarde persoon en iets in relationele sfeer.

   https://twitter.com/ArnoudvDoorn/status/1107655879703224322

   Arnoud van Doorn is aanslag aan het bagataliseren en op deze manier bezig verschillende bevolkingsgroepen nog meer tegen elkaar op te zetten wat nog meer geweld tot gevolg kan hebben!
   Oftwel deze meneer is verkeerd bezig.

  2. biggeorge

   ohh dan is het loos alarm, dan maakt het allemaal niets meer uit . Moeilijke jeugd gehad soms ?die komt meestal ook nog voorbij van links bagatelliserend Nederland .

   1. poldi

    Dus als je problemen hebt in je relationele omgeving schiet je met 3 doden en 9 gewonden als gevolg.
    Rare redenatie.
    Nog even dan is het net als toen bij CS in Amsterdam een verwarde man met een te lage suikerspiegel die toevallig te lang op de trekker drukte.

   2. Vrijedenkert

    @biggeorge,

    Ik weet niet of die van Doorn het sarcatisch of serieus bedoeld heeft maar het regent nu beledigingen en zelfs bedreigingen(wat ik afkeur trouwens) op twitter richting zijn opmerking dus het draagt absoluut niet bij aan de huidige situatie die op deze manier alleen maar wordt verergert!
    En deze man is notabene gemeenteraadslid, wat een voorbeeld…

  3. Siemien

   En het dan gek vinden dat de islam uitgekotst word.

 22. biggeorge

  Hoe kan het dat hij op 4 Maart voor verkrachting voor moest komen en nu al vrij door Utrecht kon lopen?? justitie weer een blunder ?? Moeilijke jeugd, incidentje , verward??

 23. Blank en niet Wit

  Bedenkelijk niveautje.

 24. Tante Sidonia

  ISIS-fan, verdacht van verkrachting, en vrouwenhater en vandaag drie vermoord.
  Liep, vóór vandaag, vrij rond, mét uitkering en de hele rambam.
  Dit is Nederland.

 25. Tante Sidonia

  Bovenste beste reageerders:
  niet op vRosmalen reageren: probeert met onzinnige waanzin haat te zaaien.
  vRosmalen is R.Noppen

 26. nienke

  Al zoveel misdaden gepleegd en nog loopt meneer vrij rond, hoe is dit in godsnaam mogelijk??
  Wat is er toch loos met onze rechters?????
  Hier kon je dus op wachten dat dit heerschap tot zoiets in staat is, daar hoeven de rechters zich toch niet over te verbazen.
  Vind het een schandaal dat iemand met zo’n lijst van crimineel gedrag vrij kan rond lopen in ons land.
  En nu?? taakstrafje dan maar om het af te leren.

 27. Gewoonomdathetkan

  En gister hebben islamitische kanspareltjes weer huis gehouden in hoorn .
  Krijg elke dag een reden om op de PVV te stemmen of fvd.
  Minder minder minder minder !!!!!!

 28. Tante Sidonia

  Net op Radio I, Leo Lucassen: ( de Linkse pro-Moslim professor)
  “het mechanisme van uitsluiting moeten we tegen gaan!”
  En…………. wat bedoelt deze LL: Nederlanders moeten zich gaan gedragen als “nieuwkomers!” M.a.w. Een blonde dame uit b.v. Friesland moet met hoofddoek lopen en terug naar het aanrecht!
  Helaas,…ook dit is Nederland!
  PS
  Deze Leo Lucassen verkrijgt zijn inkomen via …….belastinggeld!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.