snapshot10

Aantal slachtoffers van bloederige tram-aanslag Utrecht door Gökmen Tanis bekend: 3 doden, 9 gewonden

Geen categoriemrt 18 2019, 15:18
De Utrechtste burgemeester Jan van Zanen heeft zojuist bekendgemaakt wat velen al vreesden: dat de aanslag in Utrecht niet alleen wat mensen naar de EHBO-post heeft moeten sturen. Er zijn daadwerkelijk drie mensen doodgeschoten, en nog eens negen zijn gewondgeraakt.
https://twitter.com/GemeenteUtrecht/status/1107641324013010944
Het hoge woord is eruit: op het Twitterkanaal van de gemeente maakte de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen (VVD) bekend dat bij de aanslag op de tram eerder op de dag maar liefst drie mensen om het leven zijn gekomen. Dat kunnen er mogelijkerwijs nog meer worden, want Van Zanen houdt duidelijk een slag om de arm: "Tot nu toe."
Ook het gewondental na de schietpartij in de tram werd met de buitenwereld gedeeld: negen gewonden, van wie drie er "ernstig aan toe" zijn.

"Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden van de slachtoffers, en naar de mensen die er getuige van zijn geweest. Echt, vreselijk. Er wordt hard gewerkt door alle hulpdiensten."

Ook maakte Van Zanen de vermoedens van velen officieel: dit was geen 'verwarde man', een afrekening in het criminele circuit of een ongeluk: "Wij gaan uit van een terroristisch motief."
Daarnaast drukte de burgemeester de mensen ook nog maar eens op het hart dat ze snel moesten uitkijken naar de dader, die nog op vrije voeten is. Deze pipo dus: de in Turkije geboren Gökman Tanis.
D18ZWYyWkAEHCmj.jpg large
Aan alle betrokkenen: sterkte. En laten we hopen dat die gek van Gökman snel achter tralies wordt gezet, waar hij een maaltijd van water en brood mag nuttigen. Wát een walgelijke mafketel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten