Dit is 'm dan: Gökmen Tanis. De moordenaar van Utrecht, ISIS-fan, verdacht van verkrachting, en vrouwenhater

Geen categoriemrt 18 2019, 15:47
Wie is Gökmen Tanis, de man die vandaag drie mensen vermoordde in Utrecht en er nog eens negen verwondde? Een ISIS-fan, een oud-Tsjetsjeniëstrijder en iemand die twee weken geleden voor de rechter moest verschijnen wegens verkrachting. Op videomateriaal is ook te zien hoe hij op straat vrouwen vernedert omdat ze skinny jeans aan hebben.
Langzaam maar zeker dringt de volle omvang van de aanslag in Utrecht door: de Syrische taferelen neemt een Nederlandse gedaante aan, en voor drie mensen in het geografische hart van het land betekende dat hun einde. Nog eens negen liggen in het ziekenhuis, van wie er drie zwaargewond zijn. De dader is inmiddels bekend: Gökmen Tanis. Maar wat dreef deze ultieme mafketel tot zijn bloeddorstige daad? De details over de koelbloedige terrorist stromen langzaam binnen.
Het meest recente wat we van hem weten, is dat hij zich op 4 maart voor de rechter moest verantwoorden voor een verkrachtingszaak. Hoe die zaak is afgelopen is nog niet bekend, maar kennelijk was dit misdrijf niet ernstig genoeg om er preventief voor te worden vastgezet. Een rampzalige misvatting, zo blijkt vandaag.
Maar Gökmen is méér dan alleen een potentiële verkrachter. Hij is meermaals opgepakt vanwege zijn net iets té knusse omgang met de terroristen ISIS. Ook heeft de laffe moordenaar op z'n strafblad ook nog fietsendiefstal en inbraak staan.
GeenStijl nuanceert de berichten over het terrorisme, en komt met het verhaal dat Gökmen geen willekeurige mensen wilde vermoorden, maar uit was op het om zeep helpen van zijn schoonzus.
Ook is er - kennelijk - beeldmaterial van Gökmen. Het is een filmpje uit 2011 waarop hij GeenStijl-verslaggeefster Chantal beledigt. Hij noemt haar samen met een maatje een "hoer" en een "slet" omdat ze skinny jeans draagt. Wel omschrijft hij zichzelf als 'democraat'...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten