Weerzinwekkend: ISIS juicht om Utrecht-killer Gökmen Tanis en steunt hem met propaganda: 'Wij staan achter je!'

Geen categoriemrt 18 2019, 17:00
Of het nu een aanslag is of toch niet, de koelbloedige moord in Utrecht vanmorgen houdt de gemoederen nog flink bezig. Ook bij ISIS, maar daar zijn ze niet geschokt. De geestelijk gestoorde massamoordenaars zijn juist heel blij met de schietpartij in de tram en vertellen de 37-jarige dader Gökmen Tanis dat ze achter hem staan.
D186SgoWsAAqOyO
D186SgsW0AEcGQE
De zeer goed geïnformeerde Azazel van den Berg komt vandaag met een uiterst trieste screenshot uit Telegram-groepen voor ISIS-strijders. Terwijl Nederland hevig geschokt is en de klap probeert te verwerken, vieren de bij zojuist bij Baghouz finaal in de pan gehakte kalifaatsoldaten feest. Want zij zien de aanval in de tram als een soort gerechtvaardige aanval op de ongelovigen. "Deze poster gaat nu in het rondte binnen de pro IS chat kanalen op Telegram," aldus Azazel.
Op de poster staat een foto van de aanval van vandaag, waarop één lichaam is te zien dat naast de Utrechtse tram ligt. Over het slachtoffer heen ligt een witte deken. Met daarboven de ijzingwekkende tekst: "We zullen iets ergers doen dan dit, bi idni Allah." Dat laatste betekent: als Allah het wil. Ook staat een scherpschutter afgebeeld voor een gephotoshopte achtergrond van Utrecht, maar deze man is niet Gökmen Tanis. Hij gebruikte immers geen scherpschuttersgeweer, en was - voor zover de bewakingsbeelden dat laten zien - niet gemaskerd.
De poster lijkt daarnaast niet in Nederland gemaakt te zijn, gezien het grammaticaal onjuiste "Wij zijn achter je", in plaats van 'wij staan achter je.' Verder is er niets bekend over de herkomst van deze misselijke
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten