Ongelooflijk! Ondanks overlast vanwege EU-arbeidsmigratie weigert coalitie het debat!

Ongelooflijk! Ondanks overlast vanwege EU-arbeidsmigratie weigert coalitie het debat!

Jasper van Dijk (SP) maakt zich zorgen om de impact van de huidige wet- en regelgeving rondom EU-arbeidsmigranten op Nederland. Volgens een onderzoek van Nieuwsuur zouden EU-arbeidsmigranten massaal WW-uitkeringen misbruiken en spreken lokale gemeenschappen van 'overlast'. In Zuid-Oost Drenthe heerst zelfs een 'inbraakgolf' waarbij het vermoeden heerst dat de overlast op conto van EU-arbeidsmigranten komt.

De coalitie weigerde ondanks alle problemen het debat waar Van Dijk dus om vroeg! Hij kreeg steun van diverse partijen, maar de coalitie blokkeerde het debat. Dat laatste is een ergerlijk patroon dat zich vaak herhaalt. Met één extra zetel kunnen ze het nog maken ook.

Dat een debat noodzakelijk is wordt gesuggereerd door de feiten, maar ook omdat dat de Europese Commissie vandaag nog nieuwe regels heeft aangenomen, waarvan wordt aangenomen dat de situatie verder uit de hand loopt.

Van Dijk hamert al tijden op de problematiek. Ja, de coalitie wil wel in gesprek, maar dan 'tijdens een algemeen overleg' of 'in Europees verband'. Dat laatste is sowieso een garantie dat de problematiek nog ten minste vijf jaar aanhoudt want de Europese Commissie is trager dan traag. Plus heeft net nieuwe regels aangenomen.

[caption id="attachment_214513" align="aligncenter" width="450"]Jasper van Dijk (SP) in de Tweede Kamer Bron: YouTube / Tweede Kamer der Staten-Generaal. Jasper van Dijk (SP) in de Tweede Kamer Bron: YouTube / Tweede Kamer der Staten-Generaal.[/caption]

Dat laatste is een verzekering dat het herzien van de regels nog jaren op zich laat wachten. Dat terwijl de problematiek blijft bestaan. Dit vanwege de zogenaamde PCDA-cyclus. In het geval van het terugdraaien van de energieheffing duurt het ten minste 1,5 jaar voordat het bestuurlijke proces volledig is doorlopen. Dat betekent dus weinig goeds voor Van Dijk.

En Van Dijk is dus meer dan een half jaar bezig om het punt op de agenda te zetten, maar tevergeefs. Op de agenda zetten duurt dus al maanden. Nou lekker dan. Dit is hoe de politiek problematische situaties soms jaren in stand houdt. Het kost jaren. Logisch dat menig Tweede Kamerlid gefrustreerd raakt over de trage voortgang.

Zeker in het geval van EU-arbeidsmigratie en de problemen die dit met zich meebrengt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties