Mogelijk jihadistische aanslag op christelijke kerk op de Filipijnen: 20 doden

Op de Filipijnen zijn 20 mensen om gestorven door een aanslag op een rooms-katholieke kathedraal. De bommen ontploften tijdens de zondagsmis terwijl de christenen genoten van de dienst. Naast de doden zijn ook 81 mensen gewond geraakt. De laatste bom ontplofte op het terrein van de kerk toen ordediensten zich ter plaatste haasten. Volgens bronnen van de politie zouden vijftien burgers het leven gelaten hebben en vijf militairen. 

Het is de zoveelste aanslag op het eiland waarbij christenen het doelwit zijn van terreur. De aanslag is waarschijnlijk gepleegd door de islamitische terreurorganisatie Abu Sayyaf. Het eiland Jolo, ‘Jihadists only live once’, wordt al jaren geteisterd door de aanwezigheid van islamitische strijders van Abu Sayyaf. De organisatie staat op een terreurlijst van de Verenigde Staten. In het verleden onthoofden ze christelijke priesters, ontvoerden ze toeristen en pleegde bomaanslagen en hadden de arrogantie dergelijke misdaden te claimen in de naam van Allah.

https://twitter.com/zyiteblog/status/1089432858425348096

Het eiland Jolo maakt onderdeel uit van Mindanao, een eiliand waar islamieten meer autonomie wensen. Daarbij gaan de radicalen zelfs zo ver dat ze dus aanslagen plegen om dat te bereiken. Het dodental veroorzaakt door deze strijd staat ondertussen op ~150.000 mensen. De aanslag is dus niet opgeëist, maar volgens de Filipijnse gouverneur Mujiv Hataman is het zéér waarschijnlijk het werk van Abu Sayyaf. Enkele maanden geleden ontdekten de autoriteiten het complot tegen de christenen al, maar waren niet in staat de aanslag te stoppen.

Na ontdekking van het complot hadden de autoriteiten de wegen rondom de kathedraal afgezet, maar nadat er twee weken lang niets gebeurde begonnen omwonenden te klagen over de ongemakken. En nu vindt die aanslag dus alsnog plaats. Het is de tweede aanslag in korte tijd. Tijdens Oud en Nieuw pleegden islamitische extremisten een aanslag in het stadje Cotabato waarbij twee doden vielen en tientallen gewonden.

Personen, die niet willen inzien dat de islamitische religie dit soort geweld in zich meedraagt, zijn naïef, want telkens weer, waar dan ook ter wereld, blijkt dat de bereidheid van moslims om geweld te gebruiken tegen andersdenkenden aanwezig is. Ook nu weer in op de Filipijnen. Laten we hopen dat dit besef ondertussen aanwezig is in Nederland. Overigens blijft een reactie op geweld nooit uit, zo worden in Amsterdam moskeeën beveiligd vanwege terreurdreiging.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. HendrikJan

  Ik hoorde al een oproep via de pieper, Halsema gaat de bewaking van de Moskeeën opvoeren.

  1. Dik

   @HJ: Jij snapt ‘m

   Islam is levensgevaarlijk!

   1. Troelstra

    Ik ook al. Ben benieuwd of Halsema geld gaat uittrekken voor de bedreigde kerken.

    1. sjun

     Halsema is nog druk bezig met het bagatelliseren van gevonden handgranaten ter stede. Stel je toch voor dat die naar islamiserende kansenparels te herleiden zouden zijn…

  2. edoc431

   Nou gaan we even wachten op … de toestand in de wereld volgens Rien Poortvliet o sorry ik bedoelde natuurlijk rien noppes

 2. Ritter

  De religie van “de vrede” heeft weer toegeslagen.

  1. Top

   Je verwacht het niet hè. Ik ga ze allemaal, al die knielertjes, echt niet aardig vinden.

   1. Meester Kong

    Je bedoelt met al die knielertjes – moslims, christenen en ander gespuis..

 3. TD

  Als mijn echtgenote naar de RK kerkdienst gaat,blijf ik buiten voor de kerkdeur staan ter bewaking!
  Het barst in mijn omgeving van de Mekka knielers,dat heb je met al die voor de COA gereserveerde gebouwen. Dan wordt het dus oppassen geblazen.

  1. Meester Kong

   Nog gaan de ogen niet open na het zoveelste bewijs dat er geen godT bestaat.
   Ik hoor ze al in de verte …. het is de schuld van de mens.-..flikker op!

   1. edoc431

    FLIKKER ZELF OP DRAMMER

   2. IJsbrand Koudvuur

    Er is maar één echte goD, en dat is jahweH.
    Al die andere goden zijn niet echt.

    😉

    De oorspronkelijke bewoners van de Filippijnen waren Animisten. Jammer dat de meesten werden omgetoverd naar die achterlijke Midden-Oosten religies.

    1. fockingworst

     @miltvuur doet hier BAGATALISEREN van de islam door het joodse christelijke en de islam op 1hoop te gooien.
     @miltvuur weet ook dat er maar 1’religie’ is die beestachtig en constant met sectarish geweld probeert te expanderen, DE ISLAM.
     @miltvuur loopt hier dus te TROLLEN… Zoals elke dag

     1. IJsbrand Koudvuur

      Worstfocking:

      “…door het joodse christelijke en de islam op 1 hoop te gooien…”

      Is dit dan niet juist, FW?
      Dit zijn alle drie Abrahamistische religies.

      “…dat er maar 1’religie’ is die beestachtig en constant met sectarish geweld probeert te expanderen, DE ISLAM…”

      Tuurlijk, de christelijke aanhang is de laatste 100 jaar lekker rustig en op sterven na dood. Zij plegen geen aanslagen meer in Europa. Maar vergeet niet FW, dat de Christenen
      vroeger niets verschilde met de islam van nu.

     2. fockingworst

      @miltvuur PROBEERT weer HET SECTARISCH GEWELD TE DOWNPLAYEN VAN DE ISLAM.
      @miltvuur weet ook dat de kruistochten van alle christenen erop waren gericht om telkens de islam buiten Europa te houden.
      @miltvuur MELD HIER dat de christenen sinds 100 jaar rustig zijn, hetgeen veel langer is.
      @miltvuur weet ook dat de laatste grote veldslag om Europa vrij van islam te houden (inclusief zijn geweld), door de Pool Jan Sobieski met zijn leger is gewonnen in 1683.
      @miltvuur de Polen weten dat de islam niks anders als gevaar is.
      @miltvuur daarom willen de Polen GEEN ISLAM in hun land en verzetten ze zich daartegen, slim volk wat de speeltuin EU allang heeft bekeken door vele inwoners die in het buitenland werken of hebben gewerkt..

     3. IJsbrand Koudvuur

      Fockingworst..

      Neem maar van mij aan dat ik de Polen van toen erg dankbaar ben.

    2. toetssteen

     @Koudvuur
     De Filippino’s hebben de Spanjaarden binnengehaald als bevrijders van de moslimkwelling. Men zag alzo het katholicisme als bevrijder omdat islam eruit werd getrapt.
     Maar ja, even een slap regime en hoppa!

 4. HendrikJan

  Ook Nederland zit stevig in de greep van de angst, het Centraal van Den Haag is ontruimd ivm een verdacht pakje.

  1. edoc431

   TERRORISTEN bevuilen hun eigen nest niet Nederland wordt wel verschoond van dit soort acties .

 5. Gerlos

  Het islamitische geloof blíjft en achterlijke verwerpelijk geloof, begrijp niet dat ze nog in dit sprookjes geloven, allah indien aanwezig hierboven had deze massamoorden nooit moeten tolereren.

 6. Heras

  Denk met z’n zogenaamde “verbinding” moet dit soort acties direct veroordelen; want dat gaat hier ook gebeuren. En waar blijft de rest van de tweede kamer??

 7. Korporaal Monty

  Gelukkig zijn in Nederland alle kerken goed beveiligd.
  Anders hadden wij zulke laffe aanslagen hier ook wekelijks te betreuren, gezien het grote aantal doorgewinterde IS terroristen die in ons land verblijven.

 8. AS210854

  Nu hoor je geen regeringspartijen, had eens andersom moeten zijn, dan was den Haag te klein..

 9. Holysmoke

  Als de pleuris hier uitbreekt zouden wij nederlanders dan wapens krijgen van onze geliefde regering om ons zelf te kunnen verdedigen of worden we gewoon schietschijven, zou onze vreedzame achterlijke naieve regering iets van een voorzorg plan hiervoor hebben, of moeten we zelf maar vast wat gaan maken, de vijand van het vrije westen is hier namelijk al lang mee bezig en voorbereid.

 10. Veteraan

  Mogelijk ?
  In correct Nederland mogen we helemaal niet zeggen dat die terroristen altijd dezelfde afkomst hebben.
  Ik zou zeggen dat dit een reden is om ze als dolle honden af te maken i.p.v. ze meer autonomie te geven.
  Zo begon het ook in Nederland en de rest van Europa.
  Behalve dan die moedige landen die zich verdedigen door die terroristen helemaal niet binnen te laten en niet toe te geven aan de belachelijke linkse retoriek. Daar worden ze steeds meer gepusht om op te rotten. Fijn dat dit kan toch ?
  Heb al een vakantiehuisje in de veilige zone, nog wat werken en dan naar een land zonder islam. Kan je vertellen dat het heerlijk wonen is, wat een rust.
  Vind het alleen heel erg voor mijn vrienden die er tussen moeten zitten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.